![]() |
Bu Sevda Bitmez
Ben bir Çetmi’liyim Çetmi’de gözüm Çetmi’yi söylüyor her zaman sözüm Çetmi hasretiyle yanıyor özüm Yaşadığım süre bu sevda bitmez Gözümü kapayıp dalarım bazen O anda Çetmi’de geziyorum ben Kopmak mümkün değil o güzel yerden Çetmi’liye göre bu sevda bitmez Gündüz hayalimde gece düşümde Çetmi bir başkadır benim gözümde Dört mevsim her hafta bütün günümde Düşüyor dillere bu sevda bitmez Hasret çoğaldıkça özlem artıyor Kalbim andığında hızlı çarpıyor Hayalim dolanıp köyü tarıyor Gidiyor her yere bu sevda bitmez Boğazdan girerken çarpıyor yürek Tanıdığım yüzler dostlar görecek Yaylalara gidip dağda gezecek Yer etmiş kalplere bu sevda bitmez Niğmetullah UÇAR Antalya 21.05.2003 Niğmetullah Uçar |
Bu Ülke Bizim
Çarşıda gezerken etrafa baktım Yazıları gördüm kafama taktım İmkanım olsaydı kaldıracaktım Tuz oldu yarama bu ülke bizim İsimler yabancı diller yabancı Etiket yabancı yüzler yabancı Hitabet yabancı sözler yabancı Çok gariptir ama bu ülke bizim Vatan Türkiye’dir dilimiz Türkçe Millet olamayız kompleks sürdükçe İçim daralıyor böyle gördükçe Takarım kafama bu ülke bizim Benim vatanımda ben garip kaldım Kendimi yabancı ülkede sandım Uğrunda verilen kandan utandım Şehidim ağlama bu ülke bizim Ne zaman olacak benliğe dönüş Özü yansıtırmış şekil, görünüş Ayağa kalkalım bitsin, sürünüş Söz verdik atama bu ülke bizim Kendini unutur özenti duyan Zorluğu başarır özü koruyan Titre kendine dön milletim uyan Gurursuz yaşama bu ülke bizim Niğmetullah UÇAR Antalya 04.12.2005 Niğmetullah Uçar |
Bu Vatan Kimin
Toprağın bağrında bekçileri var Türk’ün olduğunu tarihler yazar Millet ruhsuz kaldı gaflete dalar Toprak yas tutuyor bu vatan kimin Orta Asyalardan gelenler nerde Din düşmanlarına laiklik perde Yıkmak isteyenler gezer her yerde Sevenler susuyor bu vatan kimin Toprağa kan döküp ona can veren Bize emanettir tüm şehitlerden Kenarlarda kaldık miskinlik neden Hain kin kusuyor bu vatan kimin Vatanı milleti seven dışlanır Dindar aleyhinde söze başlanır Avrupa hayranı hep alkışlanır Kafa karışıyor bu vatan kimin Vekil milletini temsil etmiyor Memurlar hakkıyla görev yapmıyor Vatandaş tepkisiz sesi çıkmıyor Garipler ağlıyor bu vatan kimin Zenginler daha da zengin olmakta Dolandırıcılar her gün çalmakta Dar gelirli hala kemer sıkmakta Açıkgöz gülüyor bu vatan kimin Layık olmayanlar geçmiş en öne Ülke ilerliyor yanlış bir yöne Devlet bekasını anmak bahane Türklük kayboluyor bu vatan kimin Dükkanlarımızdan Türk ismi kalktı Batı müziğine hayranlık arttı Müslümanın diyen islama çattı Herkes saldırıyor bu vatan kimin Dürüstlük kayboldu arttı sahtekar Devleti kemiren çok hırsızlar var Gelir sahipleri kazançtan çalar Vergi kaçırıyor bu vatan kimin Fitne çoğaldıkça anarşi azdı Devleti yıkmaya kuyular kazdı Affedileceklermiş gazete yazdı Kim kimi koruyor bu vatan kimin Adalet sistemi suçluyu korur Güvenlik konseyi tehdit savurur Hükümet çekingen vatandaş uyur Rejim sallanıyor bu vatan kimin Medya yön veriyor oldu gündeme Rezil rüsva olduk bütün aleme Komşular göz dikti güzel ülkeme Düşman çoğalıyor bu vatan kimin Irak da Rumlar da pusuda bekler Terörü fitneyi onlar körükler Bölücü örgütü korur destekler Kimse anlamıyor bu vatan kimin Ülke menfaati unutuluyor Yöneticilere baskı oluyor Avrupa isterse karar çıkıyor Meclis imzalıyor bu vatan kimin Avrupa birliği deyip yanaştık Töreyi unuttuk benliği sattık Eski ne var ise hepsini attık Şeref satılıyor bu vatan kimin Vatan hainleri meclise girdi O şanlı bayrağım gönderden indi Dostlar üzülürken düşman sevindi Sahip çıkılmıyor bu vatan kimin Bir bardak su ile fırtına kopar Medyamız sağ olsun yaygara yapar Suçlu denilenler ülkeden kaçar Hain çoğalıyor bu vatan kimin Devleti yiyenler hala yiyor da Suçlu aranıyor susurluklarda Asker nöbet tutar karlı dağlarda Vekil ek sıkıyor bu vatan kimin Cinvan’lar, Edes’ler o tecimer’ler Bezmen’ler suçluysa hani nerdeler Mafya büyümekte kim neden besler Hakimler salıyor bu vatan kimin Düzen bozuk sistem iflas etmiştir Bu asil milletten can kesilmiştir İktidar çareyi bilememiştir Meclis yan batıyor bu vatan kimin İslam inancına batıl saldırmış Milli duyguları kalpten kaldırmış Ruhsuz bedenleri gaflet yıldırmış Millet uyanmıyor bu vatan kimin Eğitim sekiz yıl olsa ne çıkar Vatan sevgisini İslam aşılar Dinsiz millet ancak menfaat arar Herkes hak arıyor bu vatan kimin Har karış toprağı kanla sulanmış Uğrunda binlerce canlar adanmış Gençlik avrupayı kurtuluş sanmış Avrupa dışlıyor bu vatan kimin Kapısına gittik bizi almadı Avrupa bizleri hep oyaladı Gafletli kafalar anlayamadı Hala yalvarıyor bu vatan kimin Bu asil milletin özü değişmiş Gerçeği görmüyor gözü değişmiş Sahtekarı över sözü değişmiş Hiç kıpırdamıyor bu vatan kimin Kahraman milletin yiğit torunu Şehit deden sana bıraktı onu Ya ol ya öl artık bükme boynunu Tutuştu yanıyor bu vatan kimin Niğmetullah UÇAR Korkuteli Niğmetullah Uçar |
Büyük Fransa (!)
Kanun çıkaracak meclisten önce Yasak getirecek büyük Fransa Ermeni soy kırım yoktur deyince Hapislik verecek büyük Fransa(!) Bu telaşın nedir derdin ne senin Avukatı mısın ermenilerin Türke düşman gibi gür çıkar sesin Bir yola girecek büyük Fransa(!) Unuttun mu dünü mektup gelmişti Oğlum Almanyada esir demişti Kanuni almana nota vermişti Hatırlamak gerek büyük Fransa(!) Tarihi okuttur tarihçilere Havale ederek ilgililere Gitsinler görsünler yaşanan yere Hakkımızdır bilmek büyük Fransa(!) Ermeni ne yapmış araştırsınlar Arşivden belgeler karıştırsınlar Kafayı beyini çalıştırsınlar Sarf etsinler emek büyük Fransa(!) Savaş başlayınca Ruslar geliyor Ermeniler toptan isyan ediyor Müslüman Türklere zarar veriyor Yakışır mı sevmek büyük Fransa(!) Asıl soykırımı ermeni yaptı Sokaklardan kanlar yerlere aktı Fırsat sürse hiç Türk kalmayacaktı Vahşiceydi ölmek büyük Fransa (!) Şanlı Türk askeri korudu yurdu Karşı çıkanları elbette vurdu Çünkü Ermeniler karşıda durdu Niyetiydi bölmek büyük Fransa(!) İsyan eden toplum ceza alacak Bu devlet kuralı dağıtılacak Kalanlar bölgede huzur bulacak Soykırım mı göçmek büyük fransa(!) Olan işte budur asayiş için Bunu herkes böyle gerçeği bilsin Tarihçiler gelip kararı versin Belgelendirerek büyük Fransa (!) Bu olay dünyaya neden yayıldı Ermeni haksızken haklı sayıldı Türkün vatanında Türke kıyıldı Suç mu hak istemek büyük fransa(!) Sen kanunlar çıkar koy yasakları Koru besle büyüt o alçakları Nerede kalıyor insan hakları Sinsi, sahte, dönek büyük fransa(!) Diyorum ki evet vardır soy kırım İddia ederim budur kararım Ölenler de benim vatandaşlarım Niyetini bilsek büyük fransa(!) Benim vatanımda olan bir durum Seni neden üzer bilemiyorum Bu işe bir anlam veremiyorum Öğrenilir gerçek büyük fransa(!) Ermeni seninle akraba mıdır Geçmişe dayanan bey babamıdır Yoksa haçlılıktan bir kavgamıdır Herkes öğrenecek büyük Fransa (!) Niğmetullah UÇAR Antalya 09.10.2006 Niğmetullah Uçar |
Cehennem
Cennetin değeri anlaşılacak Hak paylaşılması adil olacak Mazlum zalimlerden hakkı alacak Lezzetleri kaçırmıyor cehennem Kafirlere bile merhamet vardır Günahkarlar hepsi orda toplanır Var oluş gayesi ihtiyaçtandır Yokluğunda aranıyor cehennem Şiddetli yapılan azap adalet Zalimin zulmüne karşı bir diyet Mazlumlara olan ilahi rahmet Merhameti kanıtlıyor cehennem Her şehirde bir de hapishane var Hakim suçluları içine atar Hakkı inkar eden nereye kaçar Hiçbir yere bırakmıyor cehennem Dünyadaki suçlar cezayı görür Bir dakika milyon ile ölçülür Hukuka tecavüz ediyor küfür Adaleti şaşırmıyor cehennem Azabıyla insanları korkutur Allah’a kul olan yanmaz kurtulur İnsan ameliyle imtihan olur Günahkarı yandırıyor cehennem Hayırlar şerlerle gerçek bilinir Cehennem korkusu cennet gösterir Dünyanın kaderi ahiretidir Günahlardan kaçırıyor cehennem Niğmetullah UÇAR Korkuteli 14.11.1994 Niğmetullah Uçar |
Cep Telefonları
Türkcelle, telsimle, avea ile Günün her saatı konuşuluyor Yiyecek parası olmayan bile İmkanı zorlayıp kontör buluyor Gereksiz konuşma çok fazlalaştı İsrafta sınır yok çizmeyi aştı Samimiyet arttı kalpler kaynaştı Olmayacak şeyler olduruluyor Maddi zarar verir belki önemsiz Ahlakı bozulan toplum olduk biz Genç kızlar oğlanlar çoğu edepsiz Bazı değerlere darbe vuruyor Ahlaksız teklifler yapıyor biri Rahatsız oluyor bundan diğeri Kaybettik milli ve dini değeri Gençliğin bunlarla beyni doluyor Teknoloji güzel hoş gelir ama Cep telefonları gider zoruma Zarar mı kar mıdır açık yoruma Genç nesilde ahlak çok bozuluyor Açıktan yüz yüze söylenmeyen söz Dillerle söylenir görmeyince göz Milli ve manevi değişiyor öz Milleti felaket sesle vuruyor Cesaretsizlere cesaret kattı Sevgi sahteleşti tehditler arttı Yalan meşgul etti tertemiz hattı Satıcılar için sektör doğuyor Dostunu arasan seni biliyor İşine gelirse cevap veriyor Gelmezse yerimde ben yokum diyor Kişiler arası güven soğuyor Kampanyalar arttı rekabet fazla Kişide çok hat var yetinmez azla Telefon doludur resimle sazla Bilgisayar gibi elde tutuyor Güzellikler de var çirkinlik de var Bu rezalet daha nereye kadar Harcama artarsa kişiler batar Telefon boş kalıp cepte durmuyor Gurbette dostlarla konuşmak güzel Darda kalanlara uzanıyor el Niğmetullah derki gerisi gazel Ahlaksızlık için cepten korkuyor Niğmetullah uçar Antalya 21.09.2006 Niğmetullah Uçar |
Çanakkaled Destanı
Dünya savaşında Ruslar ezildi İngiliz onlara yardıma geldi İstanbul’u teslim alırım dedi Hayali yıkıldı Çanakkale’de Osmanlı elini kaldıracaktı Askerler gemiden bakışacaktı Karada hiç savaş olmayacaktı Engele takıldı Çanakkale’de Dünya birleşerek güç oluşturdu Boğaza gelince gemiler durdu Millet iradesi korudu yurdu Bir destan yazıldı Çanakkale’de On sekiz gemi var tam donanımlı Düşman askerleri mağrur, bakımlı Kendisinden emin küstah adımlı Ayaklar kırıldı Çanakkale’de Batılılar geldi ihtişamıyla Anzak, Hintli, zenci katılımıyla Türkler karşı koydu tam imanıyla Cepheler açıldı Çanakkale’de Savaştan çıkmıştı bitkindi ordu Canını vererek korudu yurdu Basmasın namahrem ayak diyordu Hedefe varıldı Çanakkale’de Dünya güçlerinde zırhlı gemiler Bizde süngü ile bekleyen erler Gökten yağmur gibi yağdı mermiler Deniz, yer kızıldı Çanakkale’de Atış menziline girmedi onlar Karada her şeyi etti tarumar Yaklaşan gemiler batırıldılar Mermiler sayıldı Çanakkale’de Yirmi altı mayın kalmıştı elde Tabyalar vuruldu erler siperde Tüfek olmasa da süngü var belde Bir savaş yapıldı Çanakkale’de Çeyrek tondan fazla ağırlık kalkar Seyit top içine mermiyi katar Eller dua için havaya kalkar Hakka dayanıldı Çanakkale’de Barut ve şarapnel karanlığında Savaşın kritik dönüm anında Top ateşlenip de atıldığında Zırhlı batırıldı Çanakkale’de Nusret gemisiyle mayın saçıldı Yarım dünya battı düşman dağıldı Gemiler kaçınca ufuk açıldı Sayfa kapatıldı Çanakkale’de Seyit onbaşıya verilen kuvvet Hak yardımıyladır o mukavemet İmanla var oldu bu asil millet Ölüme yatıldı Çanakkale’de Komutan mağrurdur bizleri bilmez Top ile tüfekle Türk sindirilmez Öğrendi dedi ki boğaz geçilmez Karara varıldı Çanakkale’de Gemiler denizden yol bulamadı Karayı denedi mümkün olmadı Saldırmak isteyen canlı kalmadı Kelle kol saçıldı Çanakkale’de Ana evladına dedi durma git Baban gibi sen de yurda ol şehit Bu millet tümüyle doğuştan yiğit Düşmanlar dağıldı Çanakkale’de Kınalı kuzular vatana feda Yiyecek, silah yok kalmıştık darda Sıkışıldığı an peygamber orda Mekândan çıkıldı Çanakkale’de Soğanlı dere’de Conk bayır’ında Settül bahir’inde Arıburnu’nda Anafartalar’da Sulla koyu’nda Tek tek kapışıldı Çanakkale’de Askerde yiyecek, giyecek yoktu Ölüme gidenden düşmanlar korktu Hastalık yayıldı ölüler koktu Cesede basıldı Çanakkale’de Düşmanda konserve, et var yiyemez Susuz kaldığından temizleyemez Siperden çıkıp da yol yürüyemez Pisliğe batıldı Çanakkale’de Mehmetçik elbise değiştiriyor Huzura tertemiz varayım diyor Ölümü kesindir bunu biliyor Kefene sarıldı Çanakkale’de Siper kazılıyor tutunmak için Korunuyor şeref, vatan, bayrak, din Ölmek varlığıdır Türk milletinin Taarruz yapıldı Çanakkale’de On ay ayak bastı namahrem ama Sıkışarak kaldı kıyılarıma İlerleyemedi topraklarıma Dört yandan sarıldı Çanakkale’de Mart ayında mağrur dik gelen başlar Yazın sıcağında korkuyu yaşar Güz geldiği zaman yağınca karlar Toprak kurtarıldı Çanakkale’de Mal oldu iki yüz elli bin cana Düşmanı sokmadı güzel yurduna Hepsini düşürdü Anzak koyuna Üst üste yığıldı Çanakkale’de Doksan sene önce dedelerimiz Aynı topraklarda bugün varız biz Onları minnetle yad etmekteyiz Yine toplanıldı Çanakkale’de Düşman giremedi yine giremez Gaflet ve dalalet hüküm süremez Niğmetullah korkma zarar veremez O ruh anlaşıldı Çanakkale’de Niğmetullah UÇAR Antalya 18.03.2005 Niğmetullah Uçar |
Çare
Topluma ahlak dersi vermek değil niyetim Benim için en başta önde gelir milletim Aksayan yönlere parmak basamazsa şair Hoş görüneyim derse eğer insan değildir Mevlana da yunus da aşkı anlayamadık İnanılmak başka yaşamak başkadır sandık Aldandık menfaate hoş gelen isteklere Kandık sonu hüzün olan geçici zevklere Televizyon gazino ahlakı bitiriyor Şerefsiz yaşayanlar kültürlü biliniyor Vergisini yatırmaz kul hakkını gözetmez Şükür yok, kanaat yok milyarlar bile yetmez Gösterişe gereksiz paralar saçıyoruz Temel ihtiyaçlara borç para arıyoruz Eli tenkit ederiz biz yapınca normaldir Bu zihniyet oldukça millet nasıl yücelir Mevlana’nın sözünü iyi anlamak gerek Uyuşmuş beyinlere anlatılmalı tek tek Menfaatçi olursa bana ne derse fertler Devleti yok ederek hep zarar verecekler İçi başka dış başka gösterişçi sahtekar Menfaati gözetir toplumda huzur bozar Devlet kasası soyan hain oğlu haindir Fertler dürüst olursa huzurlu ortam gelir Kişi devlet düşünse gözetmese menfaat Ekonomi düzelir ahlak yücelir kat kat Var oluş gayesine inanmaktır çaresi Kurana sarılmaktır yükselmek reçetesi Niğmetullah UÇAR Korkuteli 10.11.1993 Niğmetullah Uçar |
Çare İslamdır
Habibinin yüzünden kainatı yaratmış İnsana akıl verip onu halife yapmış Var oluş gayesini anlamamızı bekler Emrine tam uyarsak bize cennet vadeder İnsan kulluk yapmazsa makamı çok alçalır Yaratan’a kul olan yükseklere yol alır Dünyaya bağlanarak dünya kazanılamaz Haktan sapan toplumlar huzur yakalayamaz Şüphesiz inanmaktır başta gelen öncelik Amel onunla olur niyettedir incelik Hak rızası olmazsa kişinin kafasında Şekilcilik mevcuttur bütün yaptıklarında Abdest üstüne abdest nur üstüne nur olur Dinin direğidir o namaz kılan kurtulur Aç kalınca mideler nefisler olur ıslah Zenginler zekat verse yakalanacak refah Haç da bir ibadettir farzdır kabeyi tavaf Dua edip yalvaran günahlarından muaf Ayetlerle hadisler insana yol gösterir Tüm dertlere devadır yorulmamak gerekir Kuran hayat nizamı gönülleri sarıyor Geçmişi geleceği bize haber veriyor İslamı uygulasak hayat güzelleşecek Sosyal adalet gelip anarşistlik bitecek Zengin zekat vererek fakirleri doyurur Yoksullar mutlu olur sıkıntıdan kurtulur Kardeşlik gelişince haset duygusu kalkar Teavün düsturuyla toplum dengeyi sağlar Kanatla iktisat israftan vaz geçirir Yaratandan dolayı yaratılan sevilir İnsanlar suç işlemez adaletsiz iş yapmaz Esnaf aldığı malı üçe katlayıp satmaz Kişi yalnız kalınca Allah var diyecektir Doğrudan ayrılmayıp hak yola girecektir İşte özlenen nizam her şey normale döner İnsanlığın dertleri ancak islamla diner Niğmetullah UÇAR Korkuteli 23.10.1997 Niğmetullah Uçar |
Çetmi Tarihi
Dede Oğuzhan’dır kolu üçoktur Gökhan’ın hanımı Çepni doğurur Orta Asyalarda yerini alır Tarih sayfasına sokulmuş Çetmi Torun Çepni cesur adı boy olmuş Kahraman, bahadır düşmana vurmuş T yi damga yapıp üstüne konmuş Gökhan’a dördüncü oğulmuş Çetmi Orta Asyalardan olunca göçler Avrupa2ya doğru yürümüş Türkler Adıyla anılmış yerleşilen yer Komşuları ile dost olmuş Çetmi Anadolu Türk’e mesken oluyor Çepnililer yurtta köyler kuruyor Zaman uzayınca bağ kayboluyor Hepsine ortak ad konulmuş Çetmi Ülke genelinde uca dağılmış Yağı görüp vurmuş topraklar almış Düşman olanlara korkular salmış Bu topraklar ile yoğrulmuş Çetmi Bazısı adını koruyor bugün Çoğu değiştirmiş Çepni imiş dün Hala izi vardır o eski özün Onurlu, şuurlu bir kolmuş Çetmi Karaman beyliği zamanlarında Tahakküm gördüğü zor anlarında Dostluk devam etmiş aralarında Her zaman kalplerde tutulmuş Çetmi Beyler Karaman’a yaparken kale Taşlar uzaklardan yüklenmiş bele İnsanlar gelince bitkin bir hale Kaçarken kafaya konulmuş Çetmi Gizlice terk eder iki üç kişi Uzak diyarlara olmuş gidişi Son bulmuş dağların gözlemlenişi İkamet edecek yer olmuş Çetmi Ormanlar içine yapılmış hane Demişler burası güzel şahane Aileyi alıp gelelim yine Kulaktan kulağa duyulmuş Çetmi Geriye gelenler hayrette kalır Eve bir kurt gelip yavrulamıştır Kurtlar damı diye hala anılır Çepni’liler ile ad bulmuş Çetmi Yeni evler yapıp yerleşilince İş düşmüş topluca yaşlıya gence Fertler güçlerini birleştirince Yeni bir köy olmuş kurulmuş Çetmi Töresine bağlı küçük topluluk El ele verince çekmemiş yokluk Yıllarca bulunmuş bereket bolluk Geçen senelerde soyulmuş Çetmi Benim atalarım P yi T yapmış M yi kullanarak N den de sapmış Bütün değerleri töreye katmış Aslına uyarak varolmuş Çetmi Yıllar kovalamış birbirlerini Hadimliler yapmış su değirmeni Bünyesine almış abdal gencini Üçlü sülaleden yoğrulmuş Çetmi Töreyi bozunca geçen çok zaman Ahlak başkalaşmış kalmamış orman Yine de bizimdir o asil vatan Gönüle beyine sokulmuş Çetmi Karaman’a bağlı karyeymiş önce Aladağ içinde yere girince Bağlanmış Hadim’e ilçe denince Coğrafi alana sokulmuş Çetmi Nüfus çoğalınca oluyor belde Bugün köyün çoğu başka yerlerde Yaşıyor topluca farklı illerde Yayılmış dünyaya duyulmuş Çetmi Taşkent ilçe oldu Hadim’den koptu Çetmi’ye gün yaptı açıldı kutu Dergi ile ünü dünyayı tuttu Basın dünyasına sokulmuş Çetmi Konya,Taşkent, Çetmi benim vatanım Diğer Çetmi’liler hepsi soydaşım Ben diyorum gelin birlik olalım Yeniden dinçleşsin yorulmuş Çetmi Niğmetullah UÇAR Antalya 26.06.2003 Niğmetullah Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.