![]() |
Araf'ta Yontu Yüzüm
Dingin gecede şehrin mahyalarına sürtünüyor yangın Ellerim dua arifesi Bana kalmalı, bu ateş ve bu külden incelen sızılar Karanlığın hoyrat dudaklarında şehrin kalbi uzun atar Yağmura aşılı, ıslak bakışlarıma iç geçiren rüzgar Bana kalmalı, bu susku yangını ve bu kızıl ölüm… Araf ‘ta yontu yüzüm.. Göçebeyim ay’ın sırrıyla, suya karışır yolum Hiç kimseyim güneş öpücüğüyle dağınık bilincim Beni almalı, bu titreyen sevi ve bu derbeder yalnızlık Aşk’a öykünen *******in lirik rüyalarını, bozar ayrılık çanı Ağıt çeşmesinde, mürdüm gelinliğiyle akar mevsimler… Okşar bir hüznü, bir yaprak kırılır bir dal Acının kuyusunda, bir damla kan ruhum… |
Arayış
Yılgın akşam vekitlerinde Kaybolurum suların derinliğinde Kimsesiz düşler kurar Kimliğimi dahi unuturum Boşluğumdan doğar içimdeki Yabancı... Bilinmez yollara düşer Kayıp düşleri ararım Yorgun ten kokuları sararken Vekitsizce yılgın akşamları Bana susar içimdeki Yanancı... Kıskanırım bulutları Salarım peşlerinden uçurtmamı Kuyruğuna kelimelerimi bağlar Yarışırım! ... Her kelimem bir düş Her bulut bir damla nasılsa Düşlerim de yoksul ya aslında Akşam ağırlaşırken koynumda Bana inat bir gizem takınır Ay Kolunda yıldızlar Dillerinde bilmediğim bir şarkı Çökerim dizlerimin üzerine Dizlerim yara bere içinde Aslında izleri vardır Düşsüzlüğümün dizlerimde Taza yaşamlar dizilirken Kursağına akşamların İçimdeki yabancının hayasızlığı Tutsak alır beni! Oysa ki ben arayışlarımın İçinde kaybolurum... |
Arkadaş
_ Bebeğinle oynayalım mı? _ Al misketlerini, ver misketlerimi! _Önüm, arkam, sağım, solum ebe saklanmayan sobe! _Benim ağabeyim, senin ağabeyini döver! _Zilleri çalıp kaçalım haydi! _İstop! _Anne! Can topumu vermiyor... _Pullarımızı değiş, tokuş edelim mi? _İncire ilk çıkan kazanır! _Tarihten kopyayı sen hazırla. _İlk dersi kaynatırsak yaşadık! _Niçin o çocuğu görünce kekeliyorum ya ben! ... _Hatıra defterime yazar mısın? ... _Çok zorluydu sınavlar ama beraber çalışmamız iyi oldu... _İlk buluşmamız, elimi tut, ölebilirim! ... _Evleniyorum! _Sen bu mektubu okuduğunda, ben anne olacağım... _Özledim... _Biz nasıl arkadaştık hatırlıyor musun? _Nerdesin! ? ... _Tanrım! Sen...Hiç değişmemişsin... _Hayata eksildikçe nasılda güçlendik değil mi? .. _Yeniden bir masalı paylaşır mısın benimle? ... Arkadaş Bir kıvılcım düşer önce Büyür yavaş yavaş Bir bakarsın volkan olmuş yanmışsın arkadaş Dolduramaz boşluğunu ne ana ne kardaş Bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş Ortak olmak her sevince, Her derde kedere Ve yürümek ömür boyu Beraberce elele, Olmasın hiç O ta içten gülen gözlerde yaş, Yollarımız ayrılsa bile, Seninle ARKADAŞ! Yılmaz Güney _Biri seni, biri beni seviyor! ... _Unutma beni... Arkadaşlık Haftamız Kutlu Olsun |
Artakalan..
Esrimiş ruhlarımız gezinir Ezber ettiğimiz gecede.. Kaç şarkı astık tutkuyla Kaç ela gözün hatırı kaldı gökyüzünde Küllerimizle aydınlandı vuslat Ne sunabilir ki gökyüzü bize! .. Göğsümüzde yürekkesiğiyle Yas çiçekleri büyüttük. Güz rengi aşklar yansıdı Hayat küskünü yüzümüzde! Rotasını kaybetmiş gemiler gibi Sisler arasından süzülen ışığa aldandık... Her şey doğruyken, koşuyordu şiirler Bizse mıknatıs gibi çektik acıları.. Ağır ölü kokusuyuz şimdi Bakıra dönmüş hayattan artakalan.. |
Askıda
oysa yaşamak içindi her şey koltukta yaşlı gölgeler askıda çizgili bir yüz derin solukların boğulduğu çarşaflar iklimlerin geçip gittiği incelen duvarlar korunmasız aşkla öpülmeyen bayram sevinçleri gümüş çerçeveye sığınan ruhlarla pencerede dünya kapıda ölüm |
Aşk'a bir gece seç! ...
.../Ben kırmızı, siyah sen Sınırsız sevişmelerde bir gece Yıldızlar dizilsin göğüs kafesine Sussun gecekuşları Gözlerimize aşkın nuru doğsun Doldur kadehi yudum yudum İçelim aşk şarabını Sar beni ellerinle çek kendine Soluksuz nefes nefese bir gece İhtirasa teslim et kendini.. Ateş böceklerinin dansıyla Blues bir sevişme... Savur tüm kederlerini Savur bitimsiz Cevabı olmayan sorularını Uzan geceye! ... Aşk'a teslimiyeti yaşayalım Kırmızı ile siyah karışsın birbirine Alev alsın tenlerimiz Şehvet girdabın da kaybolalım Soluklarımız kesilircesine Fırtınalar yaratalım Şimşekler çaksın ard arda Evrene yayılsın aşk! Bir gece seç kendine Zincirle beni yüreğine At anahtarını Ayrılıkların en derinlerine İrkilsin hasretler bizden Yenik düşsün hüzünler Günahları yazalım bir bir Aşkın en koyu rengiyle Ben kırmızı sen zifir siyah Arzular bize teslim Biz aşk'a! .... Hadi! Sabahı boşver Aşk'a bir gece seç! ... |
Aşk'a İbadet
/Öylesine inançtın ki Kıblem sen, kitabım sendin Kusursuz yarınların hayaliydi Issız *******de yazılan isyan mısraları Çocuğun avuçlarında umut çiçeği ki büyüdükçe solacak olan Ve gitmek, gidebilmek aşksız yarınlara Öylesine, sessizce, tükenircesine Bir yaşam var adı aşk Bir de sen varsın her şeyde biraz Nisan yağmurlarının aradından Eylül düşlerinin gönülleri sardığı Öylesine çoksun ki Mavilerim sen, yalnızlığım sen Bir kadeh sana, bir kadeh aşka Sonsuzluk kimin umrunda... Zaman mekan bilmez duygularım Koynunda güler, yokluğunda ağlarım Lalet okuyasım gelir yaşama, gidişlere Ölümedir belki bu manasız isyanım Ay sarhoş, gönül sarhoş, bilemedin ki Her dize bir davet, her kıta aşk'a ibadet |
Aşk-ı Kör
Kırık bir nota gibi Düştüyse sesim Geceye Kör aşkın Sol anahtarıyla kalbimi Kilitlediğimdendir... |
Aşk
Anlamsız güneşin kızılı gecenin yorgunluğu yağmurun sesi suların izi Aşk Anlamsız umuda yolculuklar düşlere sığınmalar hayale dalışlar küskün rüyalar Aşk Anlamsız bu günün tarihi akrep,yelkovan takibi çalınmış anlar sonlar dahi Aşk Anlamsız anlam arayışları griden maviye dönüşler zemheri yalnızlıklar tutkular Aşk Anlam varlığının ispatı gücün evrene hükmü yaşam,ölüm ve şiir gerçek anlam Aşk |
Aşk / Olsun! ..
Geceyi delip geçen Yalnızlık korkusuyla Uykuya dalıyor kent Annemin eskiyen yüzü Kekeme hüznüyle Yansıyor surlarından.. Geceye saklanıyorum Gölgemle ıssız, sessiz Avuçlarımda soluyor yıldızlar.. Kalbimde cam kırıkları.. Ölüm nedir bilmem! ../Hiç ölmedim... Hayat yürürken damarlarımda Yoksuldum, inci çiçeklerim vardı Sevinçlere taç kondurduğum.. Kaçak gurbetçi gibi Büyüttüm hasreti Umudum vardı! ... Aşk isyandı Benliğimi esir alan Devrimlerine yenik düştüğüm! ... Sonrasında Yitik aşklar soluklandı Gözlerimin kıyısında.. Her ölümün hikayesi var Benim hikayemin ismi aşk / olsun! .. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:09 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.