![]() |
Bombalar taşınıyor
Sen uyurken Sacacık yatağında Çocuklar ölüyor Bak Bağdat'ta Bombalar taşınıyor insanlara Tepemizden geçen uçaklarla Ayşe Adlım |
Burnumda tütüyorsun
Özledim seni Burnumda tütüyorsun Karanlık kapılarda belirip Kayboluyorsun Esen yellerle gelip Saçlarımı dağıtıyorsun Kara bulutlarla süzülüp Yanağıma damlıyorsun Bir ses olup gece yarısı Beni çağırıyorsun Kar olup Erciyes'te Eriyip içime akıyorsun Özledim seni Burnumda tütüyorsun Ayşe Adlım |
Burnumun direği
Burnumun direği sızlıyor derlerdi de hani Nasıl sızlarmış derdim burnun direği Oysa şimdi İrili ufaklı taşların Yerlerini hiç unutmadığım duvarlar Süpürdükçe oyulan Toprak yollar Çatlak taşlı merdivenler Ardıç damlı evler Yüzünü bile görmediğim Mini mini yavrular Aklıma geldikçe Burnumun direği Öyle bir sızlıyor ki Ayşe Adlım |
Can İstanbul
Ah İstanbul, can İstanbul Kıyamam ben hiç sana Yaktılar, yıktılar, kazdılar Çaldılar, çırptılar, kaçtılar Yetmedi İstanbul, can İstanbul Kastettiler toprağına Zehir verdiler kanına Ah İstanbul, can İstanbul Dilin olsa da haykırsan Yeter, yeter Allah aşkına! Ayşe Adlım |
Canım Gesi
Saclarla kaplansa damların Vericiler kaplasa etrafın Bozamaz hiçbir yenilik Her mevsim güzelsin canım Gesi Eksilmesin hiç karların Kurumasın güzel bağların Solmasın yeşil yaprakların Her mevsim güzelsin canım Gesi Aus'ta leylakların, çamların Yukarıdere'de kavakların O asırlık ceviz ağaçların Her mevsim güzelsin canım Gesi Kar çiçekleri kayaların arasında Menekşeler, küpeler gelir sonrasında Gesi'dir manzara Kayabaşı'nda Her mevsim güzelsin canım Gesi Dumanın tütsün bacalarında Leylekler yuva yapsın damlarına Güvercinler konsun kuşluklarına Her mevsim güzelsin canım Gesi Yediveren güllerin hep açsın Dalında bülbüllerin hiç susmasın Suların durmadan çağlasın Her mevsim güzelsin canım Gesi Ayşe Adlım |
Canımın içi
Oğlum, canımın içi Gelip bana seslendin, niye ki Bir sıkıntın mı var Yadırgadın mı yerini Batar bu yatak artık Kapayamam gözlerimi Özledim kara kaşlım Seviyorum, çok seni Ayşe Adlım |
Ceza
Bakışın yok gökleri delen Gülüşün yok ışıklar saçan Sesin bile yok artık Silindi kulağımdan Neye sarılsam hatıra diye Çıkıp gittiler hayatımdan İhanetin bini bir para Daha bir özgür herkes Canım dediklerinin bile Yalan sözleri, hep entrika Nasıl dayanabildin bunca zulme Anlamış değilim halâ Bilsinler ki, bu bir ceza Seni alarak yaşattı Allah Bunu onlara Üstelik suçluluk duygusu Oturdu içlerine kapkara Ayşe Adlım |
Cumhuriyet
Yine tüylerim ayakta Ağlatan sesin kulağımda Her Cumhuriyet Bayramında Lekelenmiş gururum Sevincim buruk ama İhanet ettiler sana Kanını emdiler Cumhuriyetin İhanet ettiler vatana Kalk da gel Anıtkabirden Şimşek şimşek bakışlarınla Yeniden biz olmayı öğret Yeniden dirilelim seninle Daha nice seksenüçlere Ayşe Adlım |
Çabuk kaybettiklerimdensin
Geç bulup da çabuk kaybettiklerimdensin sen benim Bir Temmuz sıcağında çiseleyen yağmur gibiydi gelişin Buram buram toprak kokusu bıraktın ardında Öyle ani oldu ki gidişin Toprak bile doymadı sana (Son satır sevgili Sergül Vural'a aittir.) Ayşe Adlım |
Çal oğlum
Çal oğlum Uzun ince bir yoldayım Kendim ettim, kendim buldum Çal oğlum İşte gidiyorum çeşmi siyahım Acem kızını da çal Yemen türküsünü de Çal da dinlesin yüreksizler Belki yeşerir ölü duyguları Belki ıslanır göz pınarları Belki kullanırlar mantıklarını Belki anlarlar insan olduklarını Anlamayan da anlamasın varsın Anladığını sansın ...... dilini, çarşafını, yalını Dururken kendi özü, kendi sözü Ezberlesinler uydurma günahları Düzmece masalları Çal oğlum sen Gesi bağlarını Ben razıyım Parçala kemanınla Bir kalbim var zaten Feda olsun sana Ayşe Adlım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.