www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   ‘Kürtlerle Türkler beraber yaşayamaz’... (https://www.cakal.net/showthread.php?t=18606)

CaKaLBoT 06-27-2006 10:47 AM

görüşlerin çok samimi.gerçekçi.
ben kürt milletinin geneline söylenmiş bir lafım yok.benim laflarım kürdüm diyerek ortaya çıkan, seni potansiyel suçlu olarak görülmeye ve bu nedenle dağa çıkma düşüncesine iten,beni,diğerlerini türkleri,kürtleri nicelerini milliyetçi fikirleri benimsemeye iten, bir zamana kadar marksist leninist savunucusu olarak kürt türk olarak halkımızı bir yere kadar bölen ve şimdide kürtislam sentezini kullanarak kürt kökenli vatandaşlarımızı dini kullanarak bölme arayışlarına giren pkk ve onun tutması örgütlerdir.
ve sözüm birilerine;fikirlerini söylemek cesarettir.küfür etmek korkaklıktır.cesaretinizi göstermenizi,korkaklığınızı göstermenize tercih ederim..ama hala korkaklık göstermeye devam eden olursa bende korkaklıkla cevap veririm.

GeCeLeR 06-27-2006 11:11 AM

Alıntı:

ve sözüm birilerine;fikirlerini söylemek cesarettir.küfür etmek korkaklıktır.cesaretinizi göstermenizi,korkaklığınızı göstermenize tercih ederim..ama hala korkaklık göstermeye devam eden olursa bende korkaklıkla cevap veririm.
TAVSİYE ;
erdem kötüyle kötü olmak değil hayata karşı duruşunu bozmamak doğru bildiğinden şaşmamaktır.
Kötü söz sadece cehaletin esaredir...
bence doğru olanı yapmaya devam etmelisin,zaten kaç tane doğru adam kaldık ki ?

I_CUT84 06-27-2006 02:25 PM

asd

ler bu benım dusuncemcok sacma sey

dadaş2541 06-27-2006 07:13 PM

hepsini okumak ihtiyacı duymadım .Türk,kürt diye birşey yoktur.bunu yapan öyle kalleşlerdir.

GeCeLeR 06-29-2006 05:07 PM

Alıntı:

İlk Gönderen ****
"türkün türkten başka dostu yoktur!!" m.kemal atatürk!!!
değil midir ki amerika desteği alarak bu ülkenin içinde bölücülük yaratan kürtler. atatürkün komutanlığında kanlar dökülerek alınan bu ülkenin topraklarını bölmek isteyen we kürdistan kurmak isteyen ırk kimlerdir acaba??? watan toprağı bütündür bölünemez ilkesinin ihlal etmek isteyen türkler değil!!! kendi egemenlik haklarımız die kürtler ülke toprağını bölmek isterlerse, bizim topraklarımız, atalarımızın mirası, bizim kanlarımız döküldü diede türklerde buna karşı duracaktır tabiki!!
birisi hakkını koruyo.. birisi ise hak talep edio!!!!!!!!
kim haklı acaba????
lütfeeenn kimse kimseyi kandırmasın..

bütünlük ilkesini babam ihlal etmeye kalksa babamı tanımam!! geçmişe ihanet etmeyelim... tarihe gözyummayalım lütfen!! unutmayalım bu ülkeyi nasıl aldığımızı... dökülen kanlar hepimizin atalarının kanlarıydı...
we bugün şehit düşenn binlerce askerimiz, dewlet görewi, watan borcu gibi kawramları içlerine işlemiş onca insanın çektiği zulüm... bildiğimiz bilmediğimiz yüzlerce olay.. bu ülke için yurdun hiç bi köşesini ayırdetmeden hizmet eden insanlarımız we arkalarında kalanlar...
elimizi wicdanımıza koyalım!! bu ülke türk halkının azmiyle alındı!!! gene türk halkı koruyabilir!!! bize bizden başka dost yok.. benim ülkemin çıkarını elin amerikalısı, elin ingilizi düşünemez!!!! elin amerikalısıyla bu ülke bütünlüğünü tehlikeye sokacak bi çıkarı düşünen watan hainidir!! we türk değildir!!!!

herkese bunu anlatmaya çalışıyorum işte ...
eğer bölücülük yoksa ırkların önemi yoktur demeye çalışıyorum..
Atam gibi düşünüyorum
http://img161.imageshack.us/img161/8...ee01kubila.gif

sabora 06-30-2006 03:13 AM

Ben bunca yazılanlardan sonra başka bi şey demiyorum. Ama Doğu'da yaşanan karışıklığı, insanların bu ülkeye düşman olma nedenini anlamak isteyen kişiler, eğer yapabiliyorlarsa anasına, babasına, yedi sülalesine yapılan hakaretleri bir gün sineye çeksin de görelim bakalım. Bazı gerçekler yaşanarak öğrenilir. Ben Doğu'daki hangi polisi seveyim, hangi özel harekat timine güveneyim. Akşam polis noktasında görev yapan bir polise selam verdim diye dünya kadar hakaret işittim. İyi akşamlar abi, kolay gelsin dedim; "bu samimiyet nerden?" deyip hakaret etmeye başladı." Doğuda bir sürü insan öldürülüyor ve bu ölümlerin çoğunu çocuklar, kadınlar oluşturuyor. Hepsini teröristler mi öldürüyor sanıyorsunuz. Sırf edebiyat olsun diye karşıma çıkıp da Türkçülüğü, polisi savunanlara soruyorum: kendi meslektaşını sırf Kürt olduğu için öldüren bir polise ben nasıl sevgi besleyeyim? Ben Türküm deyip karşıma çıkan insanlardan kaç tanesi gerçekten bu vatanın geleceğini düşünüyor? Türklük hisleriyle meydana çıkmak sadece insanların miliyetçilik duygularını kabartır. Sen bu ülkeyi Türk olduğun için seviyorsan ben de müslüman olduğum için seviyorum. Sen kendi hislerini besliyorsun ben ise Allah'ın hesabına katlanıyorum bunca yanlış muameleye.

belkart 06-30-2006 10:58 AM

TÜRKLÜK BEDENİMİZ , İSLAMİYET RUHUMUZ. RUHSUZ BEDEN CESET GİBİDİR.
TÜRKLÜK şereftir bizim için . Irkımızdan gelen özelliklerimizle İSLAMİYETE en güzel şekilde hizmet etmek ülküsünü savunmaktayız. Bizler ne bazıları gibi müslümanız deyip arap hayranlığı içinde olanlardanız, ne de Türkçüyüm deyip te islamiyeti bir kenara bırakanlardanız. Bizler TÜRK- İSLAM ÜLKÜCÜLERİYİZ. İslamiyetle şereflenmiş bir ırkın , islamiyete büyük hizmetlerde bulunmuş bir ırkın, islamiyetin bayraktarlığını yapmış bir ırkın temsilcileriyiz.
ÜLKÜCÜLÜKTE ırkçılık diye bir şey zaten söz konusu bile değildir. Bunu tartışmak bile gereksizdir. bu nasıl bir manasız tartısmadır ki içinde kendimizi unutup birbirimizi yıpratır olmusuz.bu bayrağı bu vatanı seven herkese yüreğimiz açık olmalı çünkü bizi çekemeyen çok şerefsiz var dünyada.Tanrı Dağı Kadar TÜRK,Hira Dağı Kadar MÜSLÜMANIZ.
Ne Türklüğümüze ne Dinimize laf söyletmeyiz. ANCAK Emperyalizmin oynadığı oyunun sayesinde Irkçılık çok fazla körüklenmiş durumda ve bir çok insan gözü kara dalıyor bu hesabın içine.Dostluk ve düşmanlık kutuplarımızı tâyinde kıstas YAPAMIYORUZ.
''Evvela, millete tarihini, asil bir millete mensup bulunduğunu, bütün medeniyetlerin anası olan ileri bir milletin çocukları olduğunu göstermeliyiz'' M.KEMAL ATATÜRK....
Türklük gurur ve şuuruna,İslam ahlak ve faziletine,yoksullukla savaşa,adelette yarışa,birliğe,kardeşliğe,kısaca hak yolu,hakikat yolu,Allah yoluna çağırıyorum. Alparslan TÜRKEŞ...
En hayırlınız;haksız ve zalim olmadıkca,asiretini (Milletini) savunmaya çalışandır.
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V.) İmam Ebu Davud....
Bunların dışında kim birşeyler üretip ortaya atıyorsa kendi fikri görüşüdür.
Ne Bedenimizden nede Ruhumuzdan Asla Taviz vermeyeceğiz.

sabora 06-30-2006 05:53 PM

Dediğim gibi bazı şeyler yaşanarak öğrenilir. Biz yaşadık ve yaşadıklarımızdan hiçbir zaman Türkleri sorumlu tutmadık. Benim için dünyadaki en şerefli ırk Türkler dir. İslamiyete yaptığı hizmetleri göz önüne almadan Türkleri karalamak veya yine bazı insanların yaptığı hataları getirip bütün Türk milletine yüklemek elbette ki yapılan en büyük hatadır. Herkes bu ayrımın nerden geldiğini çok iyi biliyor. Peki ama neden tek taraflı suçlamalar yapıolıyo. Yani bu durumda sadece Kürtler in mi hatası var.
Yalnız arkadaşlar, bi şey hatırlatmak istiyorum: Yazdığım şeyleri evirip çevirip teröristlere bağlamayın. Ben terörist değilim ve onları savunacak kadar da adileşmedim. Baı arkadaşlar malesef ya işine gelmediği için ya da beni anlamakta zorluk çektikleri için ben ne desem hemen cümlelerimi teröristlerin yaptığı katliamlarla ilişkilendiriyor.
" kürtlerde zerre kadar inanç olsaydı, o kadar cana kıymazlardı. haa aralarında iyileri de war.. peki onlar neden inançları doğrultusunda kendi milletlerini yola getirmeye çalışmıyolar!!!! " diyor sevgili on7eylül kardeşimiz. Daha düne kadar Doğu daki illerin hemen hepsinde HADEP/DEHAP partisi önde giderken, şimdi kaç tane ilin belediyesi Dehap ın elinde. Bu bence Doğu insanının artık belli bir bilince kavuştuğunun göstergesidir. Ve bu bilinç Doğu daki OHAL yönetimi sona erdiğinde gelişmeye başladı. Sırf "OHAL uygulaması kalkmasın, maaşlarımızda azalma olmasın" diyen bir sürü özel harekatçı ordaki insanlara kan kusturdu. Fena da olmadı yani. Evet biraz sıkıntı çektik ama, insanımız artık hatanın Türkler'de değil kendi menfaatlerinin peşine düşen kişilerde olduğunu anladı.

CaKaLBoT 07-02-2006 01:13 PM

Kimlik

Dinle ehl-i siyaset, yani siz ehl-i gaflar!
Hep sizden mi çıkacak, bu çirkin ihtilaflar...
Şu alt kimlik, üst kimlik, lâfları nasıl lâflar?

Bunlar batının ağzı, bunlar gavur fendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklüktür efendiler...

Tarih bağı, din bağı, damardaki kan bağı,
Kültür bağı, dil bağı ve ortak vatan bağı,
Bu bağlar bir milleti, millet yapan can bağı...

Bu bağları çürüyen, milletler tükendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Ne Kürt, ne Laz, ne Çerkez, bunlar ayrı ırk değil,
Türklük'ten ayrı kimlik, gerektiren fark değil,
Bu bir farksa o zaman; Avşar, Yörük Türk değil,

Hiç olur mu öyle şey, yonlar Türk'ün kendiler,

Şimdi kimi soracak; "Kürt'ler Türk müdür yani?"
"Türk'tür tabi ne sandın, ayrı ırk mıdır yani?"
"Hasan" "Hasso" olmuşsa, bu bir fark mıdır yani?

Bakmayın "Apo" gibi ***lerle kirlendiler,

Ana Türk'tü, baba Türk, hepsi birer kardeşti,
Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, bu sebeple birleşti,
Türk Milleti olarak, Türkiye'ye yerleşti.

Ay-yıldız'ın altında, düvelleri yendiler,

Nabızları bir attı, gönülleri bir vurdu,
Bu kardeşler bin yıldır, omuz omuza durdu,
Çocukları evlendi, yeni yuvalar kurdu,

Torun-toprak oluştu, onlar da evlendiler,

Şimdi Karadeniz'de, bir Gürcü'ye bir Laz'a,
Türk değilsin de de gör, gelir boğaz boğaza,
İstersen Palu'ya git, Zaza da aynı Zaza,

Bunlar size gelipte, kimlik mi dilendiler,

Erzurum'da "dadaş"lar, Elâzığ'da "gaggoş"lar,
Türklüğüne lâf etsen, yedi ceddinden başlar,
Küfürle de bırakmak, haşlar adamı haşlar,

Onlar Türk'ün yümrüğü, ne başlara indiler,

Bu isimler ya bir boy, ya aşiret adıdır,
Her birisi Türklüğün, lezzetidir, tadıdır,
Mensupları milletin öz be öz evlâdıdır,

Anadolu denilen, beşiğe belendiler,

Herkesin bir boyu var, şuyum-buyum der elbet,
Velâkin Türklüğünden, taviz vermez bu millet...
Siyaset yosmaları, illet etmeyin illet...

Millet sizi seçerken, Türk diye güvendiler,

Ozan rif diyor ki; bu deveyi güdecek,
Türkiye'de yaşayan, Türk'e biat edecek,
Haa... Ben etmem diyorsa, def olacak gidecek,

Uzatmaya gerek yok, denecekler dendiler,

ozan ARİF

GeCeLeR 07-03-2006 01:13 AM

Alıntı:

İlk Gönderen gangaster
Kimlik

Dinle ehl-i siyaset, yani siz ehl-i gaflar!
Hep sizden mi çıkacak, bu çirkin ihtilaflar...
Şu alt kimlik, üst kimlik, lâfları nasıl lâflar?

Bunlar batının ağzı, bunlar gavur fendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklüktür efendiler...

Tarih bağı, din bağı, damardaki kan bağı,
Kültür bağı, dil bağı ve ortak vatan bağı,
Bu bağlar bir milleti, millet yapan can bağı...

Bu bağları çürüyen, milletler tükendiler,

Ne Kürt, ne Laz, ne Çerkez, bunlar ayrı ırk değil,
Türklük'ten ayrı kimlik, gerektiren fark değil,
Bu bir farksa o zaman; Avşar, Yörük Türk değil,

Hiç olur mu öyle şey, yonlar Türk'ün kendiler,

Şimdi kimi soracak; "Kürt'ler Türk müdür yani?"
"Türk'tür tabi ne sandın, ayrı ırk mıdır yani?"
"Hasan" "Hasso" olmuşsa, bu bir fark mıdır yani?

Bakmayın "Apo" gibi ***lerle kirlendiler,

Ana Türk'tü, baba Türk, hepsi birer kardeşti,
Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, bu sebeple birleşti,
Türk Milleti olarak, Türkiye'ye yerleşti.

Ay-yıldız'ın altında, düvelleri yendiler,

Nabızları bir attı, gönülleri bir vurdu,
Bu kardeşler bin yıldır, omuz omuza durdu,
Çocukları evlendi, yeni yuvalar kurdu,

Torun-toprak oluştu, onlar da evlendiler,

Şimdi Karadeniz'de, bir Gürcü'ye bir Laz'a,
Türk değilsin de de gör, gelir boğaz boğaza,
İstersen Palu'ya git, Zaza da aynı Zaza,

Bunlar size gelipte, kimlik mi dilendiler,

Erzurum'da "dadaş"lar, Elâzığ'da "gaggoş"lar,
Türklüğüne lâf etsen, yedi ceddinden başlar,
Küfürle de bırakmak, haşlar adamı haşlar,

Onlar Türk'ün yümrüğü, ne başlara indiler,

Bu isimler ya bir boy, ya aşiret adıdır,
Her birisi Türklüğün, lezzetidir, tadıdır,
Mensupları milletin öz be öz evlâdıdır,

Anadolu denilen, beşiğe belendiler,

Herkesin bir boyu var, şuyum-buyum der elbet,
Velâkin Türklüğünden, taviz vermez bu millet...
Siyaset yosmaları, illet etmeyin illet...

Millet sizi seçerken, Türk diye güvendiler,

Ozan rif diyor ki; bu deveyi güdecek,
Türkiye'de yaşayan, Türk'e biat edecek,
Haa... Ben etmem diyorsa, def olacak gidecek,

Uzatmaya gerek yok, denecekler dendiler,

ozan ARİF

denecek söz bırakmamışın EYV...

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:57 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.