![]() |
Kızlar
Size kem gözle bakamam, Kardeş bilirim hepinizi. Hatta en aşiftenizi Zavallı bulurum bulsam bulsam. Kendi mahallesinde Kurumuş kalmış kızlar. Nüfus kütüklerinde Kocaya varmış kızlar. Sevmiş, sevilmemişler. Kadri bilinmemişler. İffette aciz olan Hoppa, ellerde kızlar. Mihnette dilsiz olan Başka yerlerde kızlar. |
Kirli Soru
Benim oralarda hiçbir işim yoktu Şeytana uydum, Aç ahtapotlar kaynaşırken dipte Kaypak kalabalıkta sürükleniyordum. İnce yüzünüzde üzgünce bir bakış Birden sizi gördüm, Açtı arı doruklarda bir safran Durdum. İlk sevgili güldük yitik anılardan Mutsuz, yalnız Sessiz kınamanızı, utançlarda küçülmüş Aldım, geri döndüm. Gelsem, Siz yine orda mısınız? |
Kitaplarda Ölmek
Adı, soyadı Açılır parantez Doğduğu yıl, çizgi, öldüğü yıl, bitti Kapanır, parantez. O şimdi kitaplarda bir isim, bir soyadı Bir parantez içinde doğum, ölüm yılları. Ya sayfa altında, ya da az ilerde Eserleri, ne zaman basıldıkları Kısa, uzun bir liste. Kitap adları Can çekişen kuşlar gibi elinizde. Parantezin içindeki çizgi Ne varsa orda Ümidi, korkusu, gözyaşı, sevinci Ne varsa orda. O şimdi kitaplarda Bir çizgilik yerde hapis, Hâlâ mı yaşıyor, korunamaz ki, Öldürebilirsiniz. |
Kokteyl Parti
ne verir koyu karanlıksa masanın üstü kor kristal kadehler fene votka veya viski böyle toplantılarda bir el olmalıydı içkilerden önce sessizce uzanıp içinizde unutulmuş lambaları yakmalıydı büyük ağır sevinçler ortasında yoksa ne verir daha da içseniz kor kristal kadehler fena ışıksızsanız Kaynak: Sevgilerde, CAN YAY |
Korku Çiçekleri
Ne peygamber-, ne de can çiçekleri Ne de buhûrumeryem; Hep korku çiçekleri Oldu saksılarımızı süsleyen. Ürkek bezgin baktığımız göklerden Yarınlara güvendi umduğumuz. Çocuklar, evler ve ekmek... Ama mutlu muyuz? Zehirli, yeşerirse toprakta Bir tohum, içtiği baldıranlardan Açar korku çiçekleri, yozlasmış tür. Yeni aşı ister, budamak ister Bizden geçmiştir. Vardığımız her çizgi bir duvar kesildi Kaygan küfler aşamayınca. Ve ne olur bilirsin Ve güzeldir dünya... Yaşamayınca.. |
Kovboy Filmleri
Ucuz sinemalara giderim, Cebimde fazla para oldukta Otururum koltukta. Kovboy filmlerine biterim: Kızı hesaba katma, Artistler yalnız erkek. Şarkı, çalgı, gürültü Kavga, yumruk, tabanca Yaşa, vur, kır sesleri Çın çın öter salonda. Sahneler basitmiş, basit İncelik yokmuş, yok! Kötüler ceza yer en sonda Adalet var, iş onda! Hak hukuk dağıtma yeri Kovboy filmleri. Nisan 1945 Kaynak: Kovan, 21 |
Kurşun
Bitkinim, bitkinsin Saçlar ağarır ümitlerle beraber İnsanın evi olması Büyülenmiş gibisin. Satırlarda soldu yüzün Kalabalık evlerde eğreti Üzgünüm, üzgünsün Mumlar eridi. Sokaklar, eğlenceler uzakta Farkında bile değilsin Hasadını esirgeyen toprakta Bitkinim, bitkinsin. Çökmüş siperlerden kurtulan yorgun Askerleri düşün Yeraltında saatler Yılları ömrümüzün. Bilmezden gelsek de Gün sönmeye başladı Seneler eriyor cenkte Yaşamaya vakit kalacak mı? Diyelim kurtardık hayatı Ya ansızın yalnızsak Ya külçeleşir de ayaklar Yürüyemez olursak? Yahut askerleri düşün Tam çıkmışlar siperden Bakıyorsun Pusudaki tepelerden bir kurşun. Kaynak: Evler, 1953 |
Küskün Yolcunun Türküsü
Uzun yürümelerden Sonra bitkin düşerek Bu bir çocuk oyunu: Ben seni çektim çekerek. Şimdi hangi kitaplardan Öğreneceksiniz onu, Gelmiyorsa bazı şeyler Çocukluktan geçerek. Kasırgayı, doluyu Yemiş de düşmüş gibi Issız kaldırımlarda Garip gece kelebeği Düşe kalka sekerek. Şimdi hangi yollardan Siliniyor izleri Çağ dışı bir çağrıyı Sigara içer gibi İçine çekerek. Dünya böyle gidiyorsa Elbet bir nedeni var Ben sana küstüm küserek. |
Lades
Uzayacağa benzer, Tutuştuğumuz lades. İşi gücü bırakıp, Mezarlığa nazır, Bir eve taşındım. Ölüm; Sen beni aldatamazsın. Aklımda... |
Liman
Güçlü fırtınalarda direkleri kırılmış Gemiler bize sığınır - - bulduk sanırız. Görmezler. Varsa yoksa uzaklar - - Onarırız. Giderler, kalırız. Sonra *******de. Bu son olsun, son Gönderme - - Engine yalvarırız. Sonra büyür daha da Korkunç yalnızlığımız. Kaynak: İki Başına Yürümek, 1968 |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:49 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.