![]() |
Ben senin aşkınım...
Başını önüne eğip de geçme Ben senin aşkınım,düşmanın değil Sessizce bir selam verip de geçme Ben senin aşkınım, düşmanın değil... Benimle darıl da demiyorum ki Boynuma sarıl da demiyorum ki Unutup, ayrıl da demiyorum ki Ben senin aşkınım, düşmanın değil... Yüzüme sevgiyle bakmak çok mu zor? Kalpte bir kıvılcım çakmak çok mu zor? Karanlık mâziyi yıkmak çok mu zor? Ben senin aşkınım, düşmanın değil... Melek bakışları, unutmaz gönlüm Ne kadar rol yapsan, kül yutmaz gönlüm Olanı, biteni büyütmez gönlüm Ben senin aşkınım, düşmanın değil... Tesbih ucundaki sabır gibiyim Sevgiye doymayan obur gibiyim Komutansız kalmış tabur gibiyim Ben senin aşkınım, düşmanın değil... 21-04-2006-Bafra Saat:00.05 |
Ben yalanı sevmem...
Kimseyi bu kadar, sevmemiştim hiç Tek yılanı sevmem, yılan da beni Bu kalbi kimseye, vermemiştim hiç Ben yalanı sevmem, yalan da beni... Ben bir adım attım, sen de iki at Ben bir sevgi kattım, sen de iki kat Ben bir kaş çattıysam, sen de iki çat Ben yalanı sevmem, yalan da beni... İlk bakışta sevdim, seni yürekten Bal alan arıydım, her bir çiçekten Seni seviyorum, inan gerçekten Ben yalanı sevmem, yalan da beni... 12-08-2005-Saat:04.51 Oktay Zerrin |
Beni anlatır...
Ne selam, ne sabah, ne eyvallah var Unutma yukarda, yüce Allah var Gecenin ardından gelen sabah var Ağlayan yıldızlar, anlatır beni... Yüreğim geç yanıp, tez söner şimdi Gönül dünyam sensiz, boş döner şimdi Hasretin kokusu, hep siner şimdi Bahar, kış ve yazlar, beni anlatır... Ezberledi gönlüm, hicran lafını Uydurdun yalanın, bin kılıfını Çal desen de çalmam, artık kapını Semâzenler, sazlar beni anlatır... Gökyüzü giyinmiş, mavi elbise Bu gönül sevgisi, eski hâdise Güzelim cevap ver, artık bu sese Sitemler ve nazlar, beni anlatır... 31-03-2006-Bafra Saat: 14.30(okulda) Oktay Zerrin |
Beni düşünerek uyu bu gece
Saçından iki tel aldım hatıra Aşkımı anlattım,sensiz yıllara Selamlar bıraktım,esen rüzgara Beni düşünerek,uyu bu gece... Düşürme dilinden,sakın ismimi Gözlerini kapa,hatırla beni Başının ucuna koy,son resmimi Beni düşünerek,uyu bu gece... Gönül defterine,aşkımızı yaz Yakışmıyor sana ne gurur,ne naz Yanlış anlama hiç,sevdiysen biraz Beni düşünerek,uyu bu gece... Oktay Zerrin 23-07-1992-BAFRA. Oktay Zerrin |
Beni...
Sevgiyle yıka beni Kalbine tıka beni Sen yapmazsan,güldürmez Bitanem,şaka beni! Her zaman,hatırla,an Gönlümdeki kahraman Hem can'sın,hem de canan Bastırdın,faka beni! Yol uzun,ömür kısa Âşk'ımız,Anayasa Kalem,kağıt ve masa Hücre'mdir,tıka beni! Gözüme bak,gözüme Dert düzine,düzine Ateş düştü,özüme Yak; yaka,yaka beni! Kalbim durdu,duracak Ah,şimdi ne olacak? Şu, gül ömrüm,solacak Kutla; yap,toka beni! Yağmur olup,yağ bana Âşk'ın kaya,dağ bana Ters geldi, bu çağ bana Soktun bak,şok'a beni! Elim,kolum bağlandı Bak,gözlerim sulandı Kalbim,midem bulandı Hep sıka,sıka beni! Böyle bir âşk istemem Güzel his'ler beslemem Aramam ve özlemem Vur; çaka,çaka beni! Ne sabır,ne tahammül Kalbim,bir dikenli gül Niçin ağlarsın,bülbül? Gör; baka,baka beni! Gökkubbe,başımızda Hüzünler,karşımızda Her gönül şarkımızda Sar; lâpa,lâpa beni! .. Oktay Zerrin.18-04-2005-Bafra. Oktay Zerrin |
Benim gönlüm...
Denizdeki,çakıl gibi Beş parasız,akıl gibi Öğrencisiz,okul gibi Benim gönlüm,benim gönlüm... Dağı,taşı aşırıyor Keyifleri,kaçırıyor Hâyallerde uçuruyor Benim gönlüm,benim gönlüm... Ağlar hergün,bebek sanki Derdi öbek,öbek sanki Tat vermeyen,kabak sanki Benim gönlüm,benim gönlüm... Kınalı bir keklik sanki Varlık bilmez,yokluk sanki Bu dünyada,çokluk sanki Benim gönlüm,benim gönlüm... Her güzeli,övememiş Doya,doya sevememiş Muradına,erememiş Benim gönlüm,benim gönlüm... Tutulmuş bir ay parçası Yamalı bir âşk bohçası Dikenli bir gül bahçesi Benim gönlüm,benim gönlüm... Kırılmış bir mızrap,şimdi Öldüren bir kezzâp,şimdi Tutmayan bir hesap,şimdi Benim gönlüm,benim gönlüm... Gelip,geçmiş dünyasından Uyanmamış,rüyâsından Vazgeçmiyor,hülyâsından Benim gönlüm,benim gönlüm... 05-07-2005 BAFRA-Saat:05.23 Oktay Zerrin |
Bıraktım...
Bir şiir yazdım, sabaha karşı Ezan okununca, kalem bıraktım Bir şeyler sezdim, sabaha karşı Ucu dokunuca, elem bıraktım... Hayat denen kurnaz, manalı güldü Gördüğüm rüyalar, uykumu böldü İçimde yaşayan o çocuk, öldü Kalbim yakınınca, selam bıraktım... Havamda değilim, dikkatli olun Yumuşak, nâzik ve şefkâtlı olun Yüzünüz hep güleç, dil tatlı olun Muhabbet, hoşgörü, kelâm bıraktım... Çıktım, sevgi denen pazara bugün Gönlümü kapattım, nazara bugün Kapım açık şair, yazara bugün Geride, bir yavru balam bıraktım... Çaldım kapısını aşkın, durmadan Baktım sabah olmuş, saat kurmadan Yunus Emre gibi. tek kalp kırmadan Terk-i gurbet edip, sılam bıraktım... Süsledim ruhumu, sevgi özüyle El-ettim ölüme, fâni gözüyle Şahadet getirip, Kur'an sözüyle Gönlümü ney'lerle, hep râm bıraktım... 10-07-2006-Saat:05.42-Bafra Oktay Zerrin |
Bıyık altından gülme bana!
Bıyık altı'ndan gülme bana! Âşk'ımızdan haber ver! Gece'nin siyahına boyayıp da bakışlarını; Hüzünlü duruşunu,satma bana! Gönül çatımın,kiremitlerini kırıp, Hâyallerimi,darmadağın yapıp; Yüreksiz sevgilere,alkış tutma! Dizlerimin dibine çök de demiyorum! Yanımdayken bir bak gözlerime! Yeter bir kıvılcım; Kalbimi,sevginle ateşlemeye! Cehennem'in dibi'ne gitsin,ayrılıklar! Cennet'ten bir köşe olsun,âşk'ımız! Hazan bahçeleri'nde,düş kurmayalım! Bırakıp kendimizi,mutluluğa; Sevgilerle,sarhoş olalım! Gizemli güzelliklerini paylaşalım,hayat'ın! Bir bana,bir sana; Bir sana,bir bana, Bölüşelim ne varsa; sevgi'den yana! Bir asker selâmı çakalım,yaşamaya! Nefesimiz kesilsin,heyecandan! Dil'imiz tutulsun,mutluluktan! Gönül bahçeleri'nden,güller çalıp; Yakamıza takalım,delikanlıca! Hüzünleri kızdırıp,hava atalım! Şarkılar söyleyip; Şiirler okuyalım,birbirimize! Yeni bir hayat keşfetmiş gibi; Günahı,sevabı bizim olsun,bu âşk'ın! Gülünce,çiçek açsın dünya; Ağlayınca,utansın insanlık! 'Adam gibi,adam'olana dek; şu dünya, Sürüp,gitsin sevecen tavrımız! Sen beni seveceksin; Ben de seni! Böyle adam olur; Böyle yaşar,yürekli sevgiler! Bıyık altı'ndan gülme bana! Âşk'ımızdan haber ver! .. Oktay Zerrin-27-04-2005-Bafra. Oktay Zerrin |
Bilmem...
Kelepçe takmışlar,sanki beynime Başım mı dönüyor,dünya mı bilmem Mâzlum hırkasını,giydim eynime Hâkikat mı bunlar,rüyâ mı bilmem... Şiddet,kan,gözyaşı,yağma,soygunlar Yalan,tuzak,hile,türlü oyunlar Ne çabuk kurt olmuş,bizim koyunlar Bir serap mı bunlar,hülyâ mı bilmem... Gönül gözümüzde,kara bir perde Kalmamış en küçük,çâre bu derde Bir dost bulamazsın,kalırsan darda Ne desem Hanya mı,Konya mı bilmem... Ölçersin,biçersin gelmez kalıba Dilinde bir şarkı'belki,gâliba' Sıfır kilometre,bozuk araba Egzoz mu,yatak mı,bilya mı bilmem... 22-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Bir avuç kül
Bir elimde,solmuş bir gül, Bir elimde,bir avuç kül! Zil,zurna sarhoş duygular! Ve, Gönül kapımı çalan,ayrılık! Ben sana demedim mi be gönül, 'Adam olmaz senden'diye,kaç kez? 'Yürekli Sevgiler Sokağı'na taşındım ben! Yüreksizlerin girmesi yasak oraya! Yasak orada,duygu katillerinin yaşaması! Bir gönül yangınında yaktım,umutlarımı! Kurtardığım,üç-beş hâtıradır ancak! Gecenin koynuna girmiş yıldızlar gibi; Utanma bilmez duygularla sevişiyorum! Yırtıyorum,gönlümün karanlıklarını! Haykırıyorum,avazım çıktığı kadar: 'Seni seviyorum'! 'Seviyorum seni'! Biliyorum,cevapsız bir soru olacak, Bu,iki kelimelik,tırnak içindeki sözcük! 'Seni seviyorum'... Oktay Zerrin.27-03-2005.Bafra. Oktay Zerrin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:45 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.