![]() |
Bu Sabah Uyanamadım
Bir sabah uyanamadığım da fark ettim odamın hala dağınık olduğunu, kitaplarımın gelişi güzel sıralandığını, Duvarda ki resimlerimin aslında düzgün olmadığını, bir sabah uyanamadığım da fark ettim, güneşin benim için açmayı unuttuğunu, sabah rüzgarının penceremden girmemek için direndiğini, gökyüzünün bana mutluluk vermek istemediğini, bir sabah uyanamadığım da fark ettim onun benim düşlerim olduğunu, Ne kadar çekici güldüğünü, anılarını ne kadar da arzulu anlattığını gözlerime bu sabah uyanamadım o şimdi yoldadır belki onca yürek yaşantılarından sonra gülümseyerek anlattığım bulutlara bakıyor mudur şimdi? Yoksa yanında oturan kırklı yaşlardaki kadına hüznün tarifini mi vermeye çalışıyordur? Ben bu sabah hiç uyanamadım. yüreğim de öyle, Belki bu gece, yıldızlarda parlamaz bana, belki kalemim göz yaşlarımın arkasına sığınmayı çoktan planlamıştır bile. Ben uyanamadım ama o umarım uyanmıştır, umarım yazgısında binlerce çiçek açar daha, umarım yaşamın da kanatlanacak ne varsa kanatlanır sevgisine doğru Ben bu sabah uyanamadım Belki sonraki sabahlarda uyanırım, Belki bir sabah uyandığım da tekrar bir öykünün içine sığınmış bulurum kendimi, Ama bu sabah uyanamadım… |
Buğday Tarlası
Sarı buğday tarlalarını bilir misin? sonsuza uzanan .. Göz alabildiğince sarı .. Güneş .. sıcak .. O kocaman tarlaların içinde yalnız kalmış bir incir ağacı "gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz" kilometrelerce uzaktan yalnız gözüken o incir ağacının altında sen ve ben tek manzaramız sarı buğday başakları .. Ve gölgesini kullandığımız incir ağacının yapraklarıyla akla gelen Adem ile Havva misali yalnızlığımız .. Geçmişle gelecek arasında mı unutulmuştuk .. Kimseler duymaz Kimseler görmez .. “Hayır incir istemem .. Bal tadında sunulmuş dudakların” |
Büyülü Söz
sensiz ay ışığı ve yıldızlarla dolu bir gecede esen rüzgarla götürüyorsun beni sımsıcak hayallere nasıl anlatsam seni kelimeler yetersiz kalır bene inceden inceye sarıyorsun bedenimi gizlice susuzluğu hatırlatıyorsun bana çölde en çok istenen yağmur böyle bir yerde ve yağmurdan sadece kalan geriye içimde kocaman bir ateş sende hediye yıllar geçse senin ateşin kalır yüreğimde olmaz sanma böyle kıvılcımlar içerisinde rüyalarımız buluştursun bizi her gece uzaklık korkutmasın bizi sarıl bedenime mutluluğumuzun büyüsü şiirin ilk harflerinde |
Buzdan Bir Havuz
Buzdan bir havuzda uyuyorum iliklerime kadar yaşıyorum yokluğunu ellerim dikenli tellerde parçalanıyor ayaklarıma nişan alıyor nöbetçiler düşüyorum beynimin seni taşıyan bölgesine elektrik veriliyor sensizlikten kaçış olmadığına dair marşlar ezberletiliyor her sabah kar içinde şiirlerimi suratımda söndürüyorlar seni anlamıyorlar anlamıyorlar seni seni yalanlıyorlar beni dağlıyorlar |
Çünkü Dostuz
Bir gün bunalırsan ve sıkıntını paylaşmak istersen beni ara... İki elim kanda olsa gelirim, sıkıntını yok ederim... Bir gün ağlayacak gibi olursan da ara beni... Seni belki güldüremem ama, söz veriyorum, senle birlikte ağlayabilirim... Bir gün uzaklara kaçmak istersen beni aramaktan çekinme... Seni belki durduramam ama, senle birlikte koşabilirim... Bir gün yüksek bir köprüden atlamaya kalkarsan da ara beni... Senle birlikte atlayamam ama, aşağıda bekler, seni tutabilirim... Bir gün herhangi bir konuda kararsız kalırsan ara beni... Seni senden fazla düşünür sana fikirler verebilirim... Bir gün kimseyi dinlememeye karar verirsen de ara beni... Ağzımı açmayacağımı, söylemediklerini bile dinleyeceğimi bil... Bir gün beni üzdüğünü düşünürsen de çekinme, yine ara beni... Göreceksin, sana kıyamam, kızamam, üzemem seni... Bir gün beni ararsan ve benden bir karşılık alamazsan... Söz ver: O zaman sen ulaşmalısın bana.. Çünkü, o an bir meleğe gereksinim duyduğumu bilmelisin |
Dağlar
Uzun olur dağlarda yaşayanın ömrü Güzel olur dağlarda yaşayanın yüzü Temiz olur, dağların havası ile suyu Lezzetli olur, her şeyinin tadı - tuzu Güneş her sabah, ilk kez dağı işitir Leyla’nın gözyaşı gibi karları eritir Dağlar akıtır, Kevser gibi ırmakları Rüzgar harman eder, tüm kokuları Dallar raks ettikçe yar gelir aklıma Bülbüller öttükçe yar gelir aklıma Estikçe rüzgar kokusu gelir burnuma Çaldıkça çoban kavalı O gelir aklıma *******i ay avize, yıldızlar spot lamba Gel de sen, o dağlarda Leyla’ya arama Başka kimse derman olamadı o yarama Dağlar ne olur bir de siz bakin yarama Hep belleğimdedir, o dağların öyküsü Kulağımdadır, hala bülbüllerinin ötüşü Burnumdadır, hala çiçeklerinin kokusu Gözlerimdedir, hala yaylarının dokusu Islık ötüren rüzgara, eslik eder ağaçlar Hep öter kuşlar, öpüşür yeşil yapraklar Karlı dağdan, engin ovaya sular çağlar Rüzgarlar, bin bir çeşit koku harmanlar Yanımda yar, meskenim de olsaydı dağ O an olurdu, gönlüm bağ, duygularım dağ Soğan, ekmek, yanında su sanki olurdu bal Başka şey istemezdim, yeterdi bana bu hal Feryatlarımı, yalnız dağlar cevap verdiler Ağaçlar, kuşlar, böcekler de teselli ettiler Ağaçlar, dallarını hep benim için eğdiler Kollarını benim için birer hamak yaptılar Dara, vefasıza, düsenler hep size sığındı Peygamberler, veliler, hep sizlere sığındı Dağlar, bazen sel verse de hiç sır vermedi Kıymetli ve kutsal şeyleri kalbinde sakladı Dostlara güven düşmanlara korku verirsiniz Hep Aşıklara, Maşuklara, mesken olursunuz Dara, vefasızlara, düşenlere kucak açarsınız Güzelliğinizle de etrafınıza, neşe saçarsınız Hey dağlar buralarda bağıramıyorum yasak Buralardaki insanlar olmuşlar sanki tutsak İçimdeki bir his diyor, dağın yolunu tutsak Askı yasamak için dağlara mesken kursak Sikildim ben buralardan, deşarj olmak istiyorum Temiz havandan bol bol içime çekmek istiyorum O Berrak sularından kana kana içmek istiyorum Arının bal yaptığı, çiçeğini koklamak istiyorum |
Dahası Var mı?
Gülü kıymet bilen dersin demişsin, Dermişim, dermişim dahası var mı?.. Derebilen gönül versin demişsin, Vermişim, vermişim dahası var mı?.. Ne vardı bilmem o gün üzerinde, Görür görmez akıl koymadın bende, Güzellik adına her şeyi sende, Görmüşüm, görmüşüm dahası var mı?.. Durmasan, çağlasan hep aksan bile, Deli gönlüme bir tuzaksan bile, Hatta ne bileyim yasaksan bile, Sevmişim, sevmişim dahası var mı?.. Sevgime saygı da katmış özümden, Sakınmıştım seni iki gözümden, Ne ettiğim yemin ne de sözümden, Dönmüşüm, dönmüşüm dahası var mı?.. Gizlemen anlamsız bunu erinden, Biliyorum sende sevdin derinden, Gönül kafesine en zor yerinden, Girmişim, girmişim dahası var mı?.. Çağırmamış olsan, demesen de gel, Alır götürürdü beni esen yel, Kaç kez ellerimle zülfünü tel, tel, Örmüşüm, örmüşüm dahası var mı?.. Bire beş katıp da saydıklarına, Kulak asma sakın duyduklarına, Varımı yoğumu ayaklarına, Sermişim, sermişim dahası var mı?.. El alem yatarken kış uykusunda, Yol aldım ben sevgi okyanusunda, Lafın özü şu ki; aşk hususunda, Ermişim, ermişim dahası var mı?.. Cenneti gösterdin yemeği yerken, Ardından cehennem, demedin erken, Sayende, sayende daha yaşarken, Ölmüşüm, ölmüşüm dahası var mı?.. |
Deryam
Ah yarim diye diye vay başım bile bile yalan sevdalar gide gele beni mi bulur? Dönemem geriye,sevemem bir daha en son sevdiğimdin Deryam bunu da unutma! Özlemimsin, dayanılmaz hasretimsin Özelsin dön desem de dönmezsin. *******i ay olur izlerim seni, kuşlardan alırım haberini bilirim sen de özlersin benim gibi. |
Diyemedim
Ben sevmeyi bilmedim hiç bilemedim Sevdim ama sevgimi gösteremedim Yolcu oldum düştüm dağlar ardına Kalbime misafir ol diyemedim. Utandım hep senden seviyorum demekten Utandığıma utandım iş işten geçerken Bir resmin kaldı şimdi bana yoldaşlık eden Kendimden korktum belki, gel diyemedim Soldurdum kendimce açan çiçekleri Bahane nedir ki gördüm gerçekleri Zamanda dönmüyor şimdi asla geri Öyle pişman oldum ki, sev diyemedim |
Döneceksin Bir Gün
Döneceksin bir gün Bu böyle anlamsız kalmamalı Nedir ki para pul Hepsi geride kalmalı. Yalanlarla dolu bir hayatta Doğruların anlamı var mı* Sevgisiz yaşıyorken Sevgilinin anlamı var mı? Döneceksin bir gün biliyorum Kapılarım açık seni bekliyorum Gideli çok oldu biliyorum Belki evin yolunu bile unuttun. Fırtınalı bir günde Yeni büyüyen bir ağacın anlamı var mı? Ya rüzgara takılıp gider Yada yeşilliğini kaybeder. Aslında artık seninde anlamın yok Sevgisiz bir yaşamda yerin yok ki Beni seviyor diye kendimi Her gün avutamam ki. Döneceksin bir gün Böyle anlamsız kalan her şey Bir gün kazanılacak Anlamları olanlar ise Sonsuza dek yaşayacak. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.