![]() |
Yitirdim Yüzümü
Bir yağmur mevsiminde yitirdim yüzümü Dilimi incelikli bir sözün eşiğinde. Yollar yapılar çarşılar boyu Yükselen bile yalnızlığı geçerek geldim. Düşen her damla kanıma düştü Tenim kupkuru; Söylenen her söz biraz daha Biraz daha büyüttü suskunluğumu… Yüzümü bir çamur mevsiminde yitirdim. |
İkilem
Güzel kadınlara kederli şarkılar söyletmeyin Birbirini çoğaltıyor üç acı Kadın,güzellik ve şarkı... Kederli şarkıları güzel kadınlara söyletin Birbirini bütünlüyor üç acı Kadın,güzellik ve şarkı... Ey insan ömrünü dolduran biçimleyen duygu Hüzün müdür her vakit mutluluğun bir yüzü?... |
Yozgat
Yozgat bir kar kentidir Sürmeli bir türküdür Serttir soğuktur küçüktür. İki dağın dudağına kısılmış İncecik bir sudur İçinde zamandan başka herşeyin aktığı... Güneşi bir nazlı konuktur yazlar içinde Ömrü çiçeklerin rengi kadardır. Ağaçları çatılardan yüksek Avluları evlerinden geniş Bir rüzgar kentidir Yozgat Çam kokuları ve bıçkın delikanlıları ile Yıllardır kesilmeden esen Yoksullukla düşlerin içiçe büyüdüğü Dar sokaklar eğri evler boyunca.. Kadını bir eski zaman resmidir İşin ve konuşmanın tutkun aynasında Erkeği odalar dolusu ağırlık... Duruldukça kendini bulan sular gibi Çocukları büyüdükçe büyüklere benzediği Bir taşra kentidir Yozgat Zor inanıp güç değişen... Durur zamanın alnında donuk Bir basma entarinin eteğinde Soluk , eski desenler gibi ... Günler içinde birgün Dokundu parmakları hayatın Ufkumun bunalan perdesine ... Fırınları sinemaları minareleriyle Hareket ülkesi bir kent simgesi olarak Yozgat , girdi ömrüme .. |
Yüzü Yağmura Gömülü Düşüm
Duruşun bir ayrılık resmi çiziyor Akşamın incelen sularına Susuşun yıkıyor beni en zayıf yerimden Bilmez miyim içindeki kederi Yüzü yağmura gömülü düşüm Böyle buğulu camlarda dalgın Gözlerin iklimini yitirmiş iki bulut Bulanıp durur bir uzak rüzgarla Aykırı mevsimler içinde Saçların saklar omuzlarındaki yükü.. Dönsen ve öpsem incitmeden Alının gücenik ülkesini Benim ömrümsün sen, onurum, geleceğim.. Gitmek hangi acıyı onarır ki Bilmez misin çare değil üzüntü. |
Zamana Benzedik
Hayatın sürgüleri var. (Daracık ömrümüzde geniş sıkıntılar) Mutluluğun geniş kapılarında Usul gülüşlerimizde hüzün lekeleri Küçük ayrıntılara yöneldik nicedir. (İçedönük duygulu karamsar) İki yüzümüz vardı iki güzelliğimiz Umut ve Sevgi, kırmadan aynaları (Alın kırışığımızda aynı suçun izi var) Yalnızlık biricik benzerliğimiz oldu Payımıza düşen o yanlış ilişkilerden. (Herkese acısı kadar) Ne konuşmalarımızda bir tat Ne susmalarımızda bir hikmet (Hep aynı boşluğa açıldı dar kapılar) Olur olmaz şeylerden alınır kırar olduk Zamana benzedik iyice, çekilmesi zor. (Aynaların ardında aynı kirin pası var) |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:53 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.