![]() |
Tutsak
Seni düşündüm canım, gurbet ellerde Gözlerim doldu hep, ağlayamadım... Açıldı gönlümde, hasret yarası Sensiz bu yarayı bağlayamadım Yalnız bu yarayı bağlayamadım. Herkesin bir aşkı, sevdiği vardır Özlenir senin gibi, çok sevilince Ben ancak seninle gülebilirim Mutlu günlerimiz geri gelince Eski günlerimiz, geri gelince. Senden ayrı günlerim, bana yıl gibi Bir gün daha geçti öyle âheste... Çırpınır dururum, bülbül misâli Tutsağım sanki bir altın kafeste Tutsağım sanki bir, demir kafeste. |
Umut Güneşimsin
Çâresizlik içinde gezerken, hayâller âleminde Bâzan bir mutluluk rüzgârı gelir, eser gönlümde. Bir rüzgâr ki; kara bulutları katar önüne götürür Bir rüzgâr ki; içimdeki dertleri siler, süpürür. Gitsin diye beklerken ben; dertlerin son nebzesi Kesiliverir birden, dost rüzgârın nefesi... O kapkara bulutlar, kümeleşir yeniden Ferahlamış gönlümü, hüzün kaplar âniden. Gönül karartanlara, sitemler savurarak Sayarım dertlerimi boşyere bağırarak. İçimdeki yer ve gök, gürültüye boğulur Gökte tutuşan ateş, yeryüzüne kovulur. Düşerken yıldırımlar, bir yanda şimşek çakar Ağlar kara bulutlar; yağmur sel olur akar. Söndürünce yağmur, sel; içimde yanan yeri Doğuverir semâ da, sıcak kâlpli bir peri... Aydınlatır dünyamı, mutlu olurum, mutlu ... Güneşimsin, doğmazsan; olamam ben umutlu ! |
Unutamam
Ben mi istedim söyle Ayrılık olmasını Bülbüller istermi hiç Güllerin solmasını Yazdığın her kelime de Binbir sitem var senin Sâdece senin değil Bu benim de kederim... Gün gelip solsa da Dalında güller Mevsimler değişip Dönmez mi sanki Ben de döneceğim Sevgilim sana Unutmadım seni Unutamam ki... Unutmadım aslâ Unutamam ki ! |
Unutma
Hani doyduğunda açlığın biter Bir daha acıkmam sanabilirsin Bitmeyecek açlığın benim unutma Bir öğünlük tokluğa kanabilirsin. Bahar gelir güller açar gönlünde Çiçeklerin solmaz sanabilirsin Değişmez mevsimin benim unutma Bir yalancı bahara kanabilirsin. Yaz güneşi sabahına doğunca Akşam olmaz, batmaz sanabilirsin Batmayan güneşin benim unutma Bir vakitlik güneşe kanabilirsin. Sonbahar da yaprakların dökülür Rüzgârı eski dost sanabilirsin Senin gerçek dostun benim unutma Bir yalan nefese kanabilirsin. Kış’a çırılçıplak girersin nâçar Dallarına kar yağar donabilirsin Kâlbimde saklarım seni unutma Bir yalan sevgiye kanabilirsin. Benden söylemesi güzelim sana Hayâlini gerçek sanabilirsin Seni candan seven benim unutma Bir mânâsız rüyaya kanabilirsin. |
Yeter Ki Sen İste
Ekmeğime, aşıma kattığım tuzu Âşığım, aşk ile çaldığım sazı Çektirdiğin cefâyı, ettiğin nazı Yeter ki sen iste; unuturum ben. Güneşin sıcağı, kışın ayazı... Mevsimler güzeli bahar ve yazı Seni kıskandıran o güzel kızı Yeter ki sen iste; unuturum ben. Senden başkasını hayâl etmeyi Gücensem de sana, küsüp gitmeyi Bundan sonra sana sitem etmeyi Yeter ki sen iste; unuturum ben. Ömür denen bu kısacık rüyâyı Özlesem de dostlarımı, sılayı Senin için yaşadığım dünyayı Yeter ki sen iste; unuturum ben. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:32 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.