![]() |
Karadenizli Temel ile Adanalı Birol birlikte tatile çikarlar.Fethiye'de, Kelebekler Vadisi'nde kamp kurarlar. Geçen yıl kavga ettikleri hippiler de orada olduklari için biraz keyifleri kaçar ama pek umursamazlar. Tatillerinin ikinci gününün akşamı güzel bir yemek yiyip bir şişe de şarabı devirdikten sonra uykuya dalarlar. Birkaç saat sonra Birol uyanır ve Temel'i de dürtükleyip uyandırır. Temel uyku sersemidir;
-"Ne oldu? Ne istisun?" -"Temelcigim. Yukarıya bak ve bana ne gördügünü söyle." Temel gökyüzüne bakar ve cevap verir: -"Ha punun içun mu uyandırdun benu?. Paktum işte. Milyonlarca yilduz görirum...Işil işil parliyan milyonlarca yilduz..." Birol tekrar sorar: -"Peki, bu sana neyi gösteriyor?" Artik iyice uykusu kacan Temel biraz düşünür ve feylezofca cevap verir: -"Teolojik olarak Allahun kudretinu ve kendu acizligimuzu corirum. Felsefi olarak, evrenun sonsuzlugunu ve onun karşisindaki onemsizliğimuzu corirum. Astironomik olarak galaksilerun, yilduzlarun, gezegenlerun varligini corirum. Meteorolojik olarak pucün havanun cok guzel olacaginu corirum. Yilduzlarun konumuna bakarak da gecenun köru ve saatin 3 oldugunu, penu lüzumsuz yere uyandirduğunu coruyorum...niye sordun punu pana? Ha sana neyi costerur?" Birol cevaplar: -"Ulan hıyar, çadırımızı çalmışlar..." |
Temel`e sormuslar:
Yariın dünyaya dev bir meteor çarpacak. Okyanuslar taşacak, dünya nüfusunun yarısı o anda ölecek. Havaya yükselen tozlar dünyayı karanlığa gömecek. Buzul çağı başlayacak, kalanlar da bu çağda ortadan kalkacaklar. İnsanların sonu gelecek. Böyle bir felaketi önceden haber alsan ne yaparsın? Temel hiç düşünmeden yanıtlamış: "Bütün paramla dolar alırım" |
Temel ile Dursun denize yüzmeye giderler. Temel boğulur. Savcı gelir araştırma yapmaya ve Dursun'a sorar:
- Olay nasıl oldu. - Savci bey olay molay yok. Temel bi dalup geleceğim dedi ama siz da göreysiniz gelmedi. |
Temel ile Dursun ormanda kamp kurmuşlar. Bir ara Temel Dursun a seslenmiş:
- Dursun şu ormanın güzelliğine bak... Dursun şöyle bir etrafına bakmış, - Ağaçlardan birşey göremiyorum ki... |
Temel her gece yatarken başucuna 2 tane bardak koyuyormuş. Biri su dolu
diğeri boş. 1 gece 2 gece derken Temel in oda arkadaşı Dursun dayanamayıp sormuş: - Ula Temel ne ediysin sen her gece her gece bu pardaklarla? Temel cevap vermiş : - Akşamlari uyandigimda bazen canim su içmek istiyi bazen de istemeyii. |
Bir uçak düşmek üzereymış. Bu yüzden uçağın tabanı da dahil olmak üzere her
şeyi atmışlar. Yalnızca uçağın tavanına tutunan yolcular ve pilot kalmış. Pilot: "Uçak hala düşüyor, bir yolcunun atlaması gerekli" demiş. Temel: "Ben atlarım ama sevgili kaptan pilotumuz hariç hepinizden kuvvetli bir alkış bekliyorum." deyince bütün yolcular Temel`i alkışlamış ve asağı düşmüş. Sadece Temel ve pilot kurtulmuş... |
Temel, oğlu Hasanı ödüllendirmek için para vermiş ve sinemaya göndermiş.
Hasan gişeden biletini almış ve salona girmiş ancak biraz sonra aglayarak dişarı çıkmış. Gişedeki kız Hasan in yanına gidip ne olduğunu sorunca Hasan da : -Kapidaki amica piletumi yirttu... |
Temel savaşta yanında 10 arkadaşıyla birlikte düşmana esir düşmüş. İlk gün
işkence sonunda ekipten 5 tanesi bülbül gibi konuşmuş. İkinci gün 3 kişi daha dayanamamış itiraf etmiş. Üçüncü gün sonunda bir tek Temel kalmış. Dördüncü gün işkencenin dozu artmış Temel den çıt yok. Beşinci gün işkence iyice ağarlaşmış ama Temel yine aynı. İki hafta sonra Temel i kaldığı hücrede izlemeye karar vermişler. Bizim Temel hem kafayı duvara vurmakta hem de söylenmekteymiş : -Hatirla...Hatirla... Hatirlaaaa... |
Temel sevgilisiyle gidiyormuş. Sevgilisi bir mağazada gördüğü kürkü istemiş.
Temel hemen vitrin camına bir tuğla atıp içinden kürkü alıp sevgilisine vermiş. Daha sonra sevgilisi otomobil galerisinde bir de araba görmüş ve bu sefer de onu istemiş. Temel de bunun üzerine -Ben bu tuğlaları sokaktan mı topluyorum? demiş... |
Dursun Temel'e sormuş :
-Uşağum oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Temel : 100 tane yerim valla... Dursun: Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin... Bu espri Temel'in acaip hoşuna gitmiş.Yolda Cemal'i görmüş ve hemen sormuş: - Oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilirsin? Cemal: 50 tane yerim ben... Temel: Tüh be. 100 deseydin sana müthiş bir espiri yapacaktım... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:54 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.