![]() |
"Her zaman dogruyu söyle ama her doğruyu heryerde söyleme
Her İyİnİn İÇİnde Bİr KÖtÜ Her KÖtÜnÜn İÇİnde Bİr İyİ Vardi Yİng Yang |
"Doğru ol her doğruyu her yerde söyleme"
"İnandığınız gibi yaşamazsanız ,Yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız." (Hz.Ömer -r.a-) |
Kendi söyleyip, kendisi gülen boş adam, Kendi söyleyip, halkı gülen hoş adam.
eğer sevgiye mezar kazıp insanlara sevin derseniz aşkların ruhu sizi tarihin çöplüğüne gömer ve tarih çöplüğe düşenleri affetmez |
Kimsenin umudunu kırma, belki de sahip olduğu tek şey odur...
Karşılaştığımız önemli sorunları, onu oluşturmuş düşünce düzeyiyle çözemeyiz. - Albert Einstein |
Şeytanın zaferi için gerekli olan tek şey iyi insanların hiçbir şey yapmamasıdır
insan yükseğe çıktıkça pantolondaki yamanın görünme ihtimali artar(C.Şahabettin) |
anaların hür olarak doğurduğunu köleleriniz haline getirme hakkını siz kimden aldınız(Hz.Ömer)
ne kadar zengin olursan ol ancak midenin alabileceği kadar yersin(MEVLANA) |
"Hayatta zounlu olmadıkça hiç bir şeye katılma"
zor diye bişey yoktur imkansız biraz zaman alır. |
Gerçekçi ol imkansızı iste
Gücüne eşit hayaller için dua etme, hayallerine eşit güç için dua et! |
"En çok konusmak istedigin anda susmayi bilmek" diyen Mevlâna "Söze susmak kapisindan gir" der bir baska anda ... tam o sevdanin sona erip ask' in büyüdügü noktada.
Suyu çarklarla yönlendirmiyorum sana, suyu kaynagiyla getiriyorum sana. Ya su ol ! çogal, kivril, tas, dökül!! Ya da kurut kendini tek düze bir yasamda, ortalarda kalma ! |
Neyin mümkün olmayacağını söylemek zordur, çünkü dünün hayali bugünün ümidi ve yarının gerçeğidir. Robert H. Goddard
Basit yaşaki,başkalarıda var olabilsin Gandhi Yumuşak olma ezilirsin;sert olma kırılırsın Victor Hugo |
"Hala ölmediğime göre, yaşayacağım demektir."
İçinde öyle bir umut taşı ki onu senden kimse almasın. Gözlerin hep gülsün, mutluluğu sende arasınlar, ama onu öyle bir yere saklaki gerçekten isteyen bulsun.. |
Su gibi olmalıyız.Her şeyden aşşağıda ama kayadan bile kuvvetli
SİYU Kabilesi Karnı açlardan ziyade;kalbi açlara acırım Cenap Şehabettin |
Bir insanin eLinden Tanrilarini aLirsaniz ona yeni tanriLar vermek zorunda kaLirsiniz..
Set By -> Serco "Bir elmanin yüreginde gizlenen tohum, görülmez bir elma bahcesidir. ama bu tohum bir kayaya rast gelirse, ondan hicbir sey cikmaz." Halil Cibran |
Hayalgücü insana inanamayacağı şeyler yaptırır...
*acı gerçek , aldatıcı fanteziye tercih edilir. |
*Verecek ışığı olmayan,karanlığı sever
"Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum. Bu durum şöyle de ifade edilebilir: Dinsiz bir bilime inanmak imkansızdır." |
düz yolda yürümesini bilmeyenlerle doğruları aramak için yollara düşme
yemek için yaşama yaşamak için ye |
Sesini yükselterek ( bağırarak )bir şey elde ettim sanma, zira zambakları büyülten gökgürültüsü değil, yağmurun ta kendisidir...
insanlara sesizliğin önemiyle ilgili bir mesaj vermem gerekse onlara sessizliği haykırırdım.. |
En tehlikeli insanlar yarı deliler ve yarı akıllılardır. Geuthes
Yalnız yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Moliere |
Her kitaplık bir cezaevi kapatır. Seneca
İstediğiniz kadar yüksek sırıklar üzerine çıkın. Yinede kendi bacaklarınızla yürüyeceksiniz. Montaigne |
Para iyi bir hizmetçi kötü bir efendidir. Romen Diyogen
İnsanlar anlamadıklarına daha çok inanır. |
ne kadar yükselirsen o kadar yüksekten düşersin
Güçlü olan hayatta Kalır Zayıf olan ölür |
Fazla adelet , adeletsizliktir...
Zaman büyük bir öğretmendir.? Ne yazık ki bütün öğrencilerini öldürür. |
kirdim diyorsun zincirlerini;
ewet köpek de çeker koparir zincirini, kaçar o da, ama halkalarini boynunda tasiyarak.. ''PERSIUS'' |
En büyük yalan gerçegin gerçek oldugudur...
er odur ki yerinde koya bir eser.esersiz kişinin yerinde yeller eser. barbaros hayrettin paşa |
Ölümden korkmuyorum,sadece o şey olduğunda orda olmak istemiyorum...
Umut iyi bir sabah kahvaltısı kötü bir akşam yemeğidir. Francis Bacon |
Eğer bir atınız bir de arabanız varsa hayatta 3 şeyiniz vardır:->at ->araba ->at arabası
Çin atasözü dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar belirler |
kendin alabilecegin bir hakki asla ba$kasinin sana vermesine izin verme' - f.nietszche
Düşünce özgürlüğü bütün kötülüklerin anasıdır... Adolf Hitler |
Hiçbir şey bilmiyor, bilmediğini de bilmiyor.
Sakın ondan; "aptaldır" Hiçbir şey bilmiyor, bilmediğini de biliyor Öğret ona;"çocuktur" Pekçok şey biliyor, bildiğini de bilmiyor Uyandır onu; "uykudadır" Pekçok şey biliyor, bildiğini de biliyor Takip et onu; "akıllıdır" |
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. Joe Louis
" Kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız; önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz! " F. Nietzsche |
orada burada güçlü adimlarla dolasmaktansa dogru yolda sekerek yürümek daha iyidir.
zafer nefreti dogurur çnkü yenilenler mutsuzdur ''buda'' |
her yerde olan hiç bir yerde degildir ''martialis''
kirdim diyorsun zincirlerini; ewet köpek de çeker koparir zincirini, kaçar o da,ama halkalari boynunda tasiyarak... ''persius'' |
Niceleri kendi zincirlerini çözemezler de, dostlarının azatçısıdırlar... Nietzsche
önemli olan hiçtir.... |
DüŞüNdÜğÜmÜz BiLdİğİmİzDeN ÇoK DaHa Az.BiLdİğiMiZ SeVdİĞiMiZdEn ÇoK DaHa Az.SeVdİğİmİz VaR OLaNdAn ÇoK DaHa Az.BöYLeCe,GeRçEkTe OLdUĞuMuZdAn ÇoK DaHa Az KeNdiMiZiZ.
Su yolunu bulur.... |
Güzelligin bes para etmez, bu bendeki ask olmazsa !
Dıyojen'le Bır arıstokrat dar bır yolda karsılasırlar. Arıstokrat;Bır sefıle asla yol vermem der.Dıyojen gulumser 'ben verırım' der ve kenara cekılır.-- |
Bir şeyin olmasını istiyorsan kendin yap!--- Napolyon Bonaparte --
"Ne kadar bilirsen bil; söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır." MEVLANA |
ÖlÜmÜn AvCıLıK yApTıĞı BiR dÜnYaDa, KuŞkU vE pİşMaNlIk İçİn ZaMaN yOk.AnCaK kArArLaR iÇiN zAmAn VaR. DoN JuAn
|
Köle sahipleri ekmek kaygısı çekmedikleri için felsefe yapıyorlardı,
Çünkü Ekmeklerini köleler veriyordu onlara; Köleler ekmek kaygısı çekmedikleri için Felsefe yapmıyorlardı, Çünkü Ekmeklerini köle sahipleri veriyordu onlara. Ve yıkıldı gitti Likya. |
Eyyyy zaman gecme dur (gothe)
"Söz gümüşse sükut altındır." |
"Kadınlar melaikei azabın yer yüzünde peyda olmuş nazireleridirler ki, bizi cennet kapısından cehenneme ilka ederler"
"İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsen, Bu nice okumaktır" |
insan herşeyin ölçüsüdür
muvaffakiyet muvaffak oldum diyenin değil , muvaffak olacağım diyenindir. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:50 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.