![]() |
Allah Kaliteye Bakıyor
Allah kantiteye bakmıyor kaliteye bakıyor, Gözyaşları ile yapılan dualar Arş'a çıkıyor, Görmezmisin ne surlar ne duvarlar yıkıyor, Allah kantiteye bakmıyor kaliteye bakıyor, Gözyaşları ile yapılan dualar Arş'a çıkıyor... Yusuf Önder Bahçeci |
Allah Kerim...
Seni sevdim severim, Var gücümle överim, Derim ki Allah Kerim, Seni sevdim severim. Seni sevdim oldum harap, Hem yolunda oldum turap, Sen gözümde vaha, serap, Seni sevdim severim. Seni sevdim oldun elin, Beyaz tüller bomboş elin, Dediler ne güzel gelin, Seni sevdim severim. Yusuf Önder Bahçeci |
Allah Kısmet Ederse
Bütün engelleri aşacağım, Birgün sana koşacağım, Aşk seliyle çoşacağım, Allah kısmet ederse. Seni sevdim bulacağım, Seni senden soracağım, Senden medet umacağım, Allah kısmet ederse. Yaşım gençmiş bilmemişim, Ayrı düştüm gülmemişim, Dostlar hain bilmemişim, Sana bir bir diyeceğim. Sakın yanlış anlama, Onlar yalan dinleme, Seni seven kalbime, Danıştım geleceğim..... |
Allah Korusun...
Eğer kâlbinde nur ve imânın yoksa, Dilinde malayani ağzında laf çoksa, Allah korusun Allah böyle cân çıksa, Öbür tarafta senin hâlin, gör nic'olur. Öksüzleri yetimleri iter de kakarsın, Hâkkın doğru yoluna, şaşı bakarsın, Alıcı kuşlar gibi, yüksekden uçarsın, Öbür tarafta senin hâlin, gör nic'olur. Kâinatı Yaratan, gel hele beriye der, Cennetle cehennem, varmıymış der, Ebedi bir alem de, günahkâr neyler, Öbür tarafta senin hâlin, gör nic'olur. Yusuf Önder Bahçeci |
Allah Sabır Veriyor
Allah sabır veriyor yoksa eriyorsun, Bu nasıl sevmektir be, deliriyorsun, Yazdığım şiirler dua gibi biliyorsun, Allah sabır veriyor yoksa eriyorsun... Yusuf Önder Bahçeci |
Allah Sabır Veriyor...
Allah sabır veriyor, dualar ediyorsun, Çok sevdiğin halde hep bekliyorsun, Sevipte alamayan kâlbin tekliyorsun, Allah sabır veriyor, dualar ediyorsun. Dalınca maziye gözlerin yaş doluyor, Senin gonca gülün, el elinde soluyor, Önder sanki bir karış suda boğuluyor, Çok sevdiğin halde hep bekliyorsun. Mecnun gibisin çöllerde geziyorsun, Sanki Hâk aşığısın nasılda eriyorsun, Melonkoli be melonkoli, deliriyorsun, Allah sabır veriyor, dualar ediyorsun.... Yusuf Önder Bahçeci |
Allah Sevgisiyle Kalbim Yanıyor
Allah sevgisiyle kalbim yanıyor, Sadece Allah'mı Peygamber diyor, Benim deli gönlüm fazla seviyor, Allah sevgisiyle kalbim yanıyor. Allah diye zikreder, kızı, kadını, Allahım çıkarma aklımdan adını, Allah diye zikredenler bilir tadını, Allah sevgisiyle kalbim yanıyor. Hep adını derim gündüz ve gece, Onun adı dilimdedir varlığı nice, Doğruyu söyler Kuran her hece, Allah sevgisiyle kalbim yanıyor. Yusuf Önder Bahçeci |
Allahım Acıdı Bana
Yıllarca yollara baktım, Yaşamaktan artık bıktım, Birgün cânıma kıyacaktım, Allahım acıdı bana. Allah verir Allah alır, Aklım daim sende kalır, Benim sonum bilmem no'lur, Allahım acıdı bana. Bu Dünya'da yüzüm gülmez, Onu sevdim geri gelmez, Sabaha dek dua niyaz, Allahım acıdı bana. Seni sevdim halim harap, Aşk yolunda oldum turap, Ayrı düştüm oldun serap, Allahım acıdı bana...... |
Allahım Yardım Et Bana
Onu her an özlüyorum, Yollarını gözlüyorum, Bilse nasıl seviyorum, Allahım yardım et bana, İçimdeki duygu seli, Gönül bu sevdanın yeli, Bu gidişle çok yaşamam, Allahım yardım et bana, Çeşit çeşit özlemim var, Sevgiliye sitemim var, Yüreğimde gizli yara, Allahım yardım et bana, Bu gidişle çok yaşamam, Allahım yardım et bana... Yusuf Önder Bahçeci |
Alparslan Gibi
Çinliler, Çin seddini, bizim için yapmışlardı, Çin Seddi bize sökmezdi dünya bize dardı, Mohaç Meydan Savaşında ne yiğitler vardı, Çinliler, Çin seddini, bizim için yapmışlardı. Şimdi çakallara mı kalacak bu meydanlar, Alparslan gibi, beyaz kefenini giyenler var, Her tarafımız çakalla dolu, geride sırtlanlar, Şimdi çakallara mı kalacak bu meydanlar... Yusuf Önder Bahçeci |
Altın Gibi
Her taraf taş ve kayadır kimseler yüzüne bakmaz, Bir yerde altın bulunmuş de bakalım, akın durmaz, Allah'ın sevdiği kullar, altın gibidir, fazla bulunmaz, Her taraf taş ve kayadır kimseler yüzüne bakmaz... Yusuf Önder Bahçeci |
Alttan Alttan Oyarlar...
Tıpkı tarla faresi gibi alttan alttan oyarlar, İnsanların çoğu açken kendileri doyarlar, Soymak kolay, elma armut gibi soyarlar, Tıpkı tarla faresi gibi alttan alttan oyarlar. Kunduz gibi kemirirler hemde semirirler, Bu kemirgenler, birbirini çokta iyi bilirler, Arada bir düğüne, toya orta yere gelirler, Tıpkı tarla faresi gibi alttan alttan oyarlar. Su samuru gibi, hemence suya dalarlar, Birbirlerine üstü şifreli mesajlar salarlar, Sular bulansın diye yaygarayı koparırlar, Tıpkı tarla faresi gibi alttan alttan oyarlar... Yusuf Önder Bahçeci |
Ama Sevdim Diyemezsin...
Şiir yazmak çok kolay, Ama sevdim diyemezsin, Mısraların tam bir olay, Ama sevdim diyemezsin. Sevenler yürür hep kolkola, Sevmeyenler gelmez yola, Dönersin bir sağa bir sola, Ama sevdim diyemezsin. Bilinmez kâlbinde ki volkanlar, İçinde kopar ne fırtınalar, Türbelerde yalvar yakar, Ama sevdim diyemezsin. Yusuf Önder Bahçeci |
Amaç Üzüm Değil
Masalar da, dansözleri oynatıyorlar, Her çeşit naneleride habire yiyorlar Tarike de köpekler gibi saldırıyorlar, Amac üzüm değil, bağcıyı dövmek. Tarik edep, tarik yol ve usül demek, Tarik hiç kimseye, zarar vermemek, Tarik Allah, Allah demek ve ermek, Amaç üzüm değil bağcıyı dövmek. Sahte tarikler yol kesici, kuzgunlar, Her tarafları yalandır, kimdir bunlar, Ey Millet inanmayın sahtedir bunlar, Amaç üzüm değil, bağcıyı dövmek. Gerçek alimler, Peygamber varisi, Diğerleri makam ve mevkii delisi, Gerçek Müslümanın, Allah'ı Velisi, Amaç üzüm değil, bağcıyı dövmek. Yusuf Önder Bahçeci |
Aman Allah'ım...
Sen seversin eller alır, Mutluluğun yarım kalır, Buna cânmı dayanır, Aman Allah'ım çıldıracağım. Seni sevdim olmadı, Kâlbim huzur bulmadı, Seven hergün ağladı, Aman Allah'ım çıldıracağım. Senin için oldum turap, Çok severim sonum harap, Serap görüyorum serap, Aman Allah'ım çıldıracağım... Yusuf Önder Bahçeci |
Aman Hâ Çalma
Davul zurna çalarak gelseler biliriz amma, Vaveyla koparmıyor, bir kaşık suda fırtına, İstediğin kadar nasihat et aman ha çalma, Dünyada garibanın sırtına binerler alınma, Okumuşun Şeytanı, büyük şeytan oluyor, Camiye yardım da olsa, yarısını çarpıyor, Ben anlayamıyorum, insanlara ne oluyor, Dünyada garibanın sırtına binerler alınma... Yusuf Önder Bahçeci |
Aman Hakan Şükür Küsme...
Aman Hakan Şükür küsme, oyuna gelme, Biz seni seviyoruz, sakın yeter artık deme, Onların esas derdi, milli takımı engelleme, Aman Hakan Şükür küsme, oyuna gelme. Moldova maçında da dört süper gol attın, Attığın o güzel gollerini birilerine, yolladın, Bu milletin evladısın, gücünü ondan aldın, Aman Hakan Şükür küsme, oyuna gelme. Onlar, gol attığında da sana saldırıyorlar, Allah'ım yardım ediyor engel olamıyorlar, Saldırganlar seni nasıl nasıl kıskanıyorlar, Aman Hakan Şükür küsme oyuna gelme. Hakan, sen bize daha çok, çok lazımsın, Kupalarda attığın gollere, tarihler yazılsın, Sen bir Türk gencisin sen başımın tacısın, Aman Hakan Şükür küsme oyuna gelme.... Yusuf Önder Bahçeci |
Aman Sus Sakın Söyleme
Aman sus, sakın söyleme, kâlbinde ne var, Önder'in baktığı yollar ha bire uzar da uzar, Sen sevdiğini demesen bile Allah'ım duyar, Aman sus, sakın söyleme, kâlbinde ne var, Önder'in baktığı yollar ha bire uzar da uzar... Yusuf Önder Bahçeci |
Aman Yavaş
Dingilini kırma kardeşim rampada aman yavaş, Sakın, tezcanlı olma, sakın yavaş, yavaş, yavaş, Daha önümüzde nice asırlar var, nedir bu telaş, Dingilini kırma kardeşim rampada aman yavaş, Sakın, tezcanlı olma, sakın yavaş, yavaş, yavaş... Şiir dostları bilmem birşeyler anlatabildim mi... Yusuf Önder Bahçeci |
Amin Diyebilir misin...
Ben şimdi beddua etsem amin diyebilir misin, Seni benden eden, el değil, onu bilebilir misin, Yıllardır aynı dualar dilekler eller nereden bilsin, Ben şimdi beddua etsem amin diyebilir misin, Seni benden eden, el değil, onu bilebilir misin... Yusuf Önder Bahçeci |
Analarım Bacılarım Kardeşlerim
Analarım, bacılarım, kardeşlerim, İnan ben sizleri çok çok severim, Okuyorsunuz şiirlerimde överim, Analarım, bacılarım, kardeşlerim. Ben Türk Oğlu Türküm diyorum, Size Kürt-Türk kardeş diyorum, Vatanımı bölüyorlar deliriyorum, Analarım, bacılarım, kardeşlerim. Biz bu Vatanı nasıl kurtardık bre, Milyonları şehit verdik verdik be, Şehitlerden utanın diyorum bre, Analarım, bacılarım, kardeşlerim. Nene Hatunlar'la, Kara Fatmalar, Ne ki bu yapılan türlü dayatmalar, Sütçü İmamlar'a da sataşmalar, Analarım, bacılarım, kardeşlerim.... Yusuf Önder Bahçeci |
Anamı Nasıl Yormuşum...
Ben, bir deli Mart akşamında, doğmuşum, Doğmuşum, ama anamı, nasıl yormuşum, Allah ve peygamber sevgisiyle dolmuşum, Ben, bir deli Mart akşamında doğmuşum. Çok çileler çekmiş, benim o zavallı anam, Onun gözündeki o yaşlara nasıl dayanam, Anamı çok severim, duaların nasıl almam, Ben, bir deli Mart akşamında doğmuşum.... Yusuf Önder Bahçeci |
Ancak Allah Sevgisidir
Bu Milletin hâli duman, Göz açtırmıyor Ahir Zaman, Bizi öbür Dünya'da kurtaran, Ancak Allah sevgisidir. İnan Millete yazık yazık, Öbür Dünya'ya neler hazırladık, Torbada varmıdır yetecek azık, Bu Milletin hâli duman. Bizim Milletimiz çok inançlı, Komşusu aç iken acır inanki, Ekmeğini böler verir bilirki, Öbür Dünya hayli yaman. Devletimiz çok güçlüdür. Yüce Milletimiz bunu bilir, Fakirleri bulur eliyle verir, Allah için yapılan yardımları..... Yusuf Önder Bahçeci |
Ancak Ayırırlar
Ancak, seni benden böylesine ayırırlar, Seni kâlpten sevmişim, güya kayırırlar, Ben şiirler yazarım nasıl karşı koyarlar, Ancak, seni benden böylesine ayırırlar.... Yusuf Önder Bahçeci |
Anladım Yollar Kapalı...
Anladım sana, sana gelen yollar kapalı, Kader diyerek sustururlar ağzım kapalı, Benim sevdiğim güzel ellere uymamalı, Anladım sana, sana gelen yollar kapalı, Yazdığım şiirlerim burdan sana yol olur, Sevip te alamayanın, kâlbi nasıl yorulur, Sen kimsin be adam, hesap mı sorulur, Kader diyerek sustururlar ağzım kapalı... Yusuf Önder Bahçeci |
Anladım...
Bir bilseler seni nasıl sevdiğim, Bir bilseler, işte gönül verdiğim, Bir bilseler neler neler çektiğim, Bir bilseler seni nasıl sevdiğim. Erişilmez doruklarda gurur var, Karşılıksız sevda seveni yakar, Anladım sevilenlerde de efkâr, Bir bilseler seni nasıl sevdiğim... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlamadılar Anlamadılar...
Okusan bu şiirlerimi gözlerin yaşlarla dolar, O gül benzin var ya bir anda bir anda solar, Seni nasıl sevdim anlamadılar, anlamadılar, Okusan bu şiirlerimi gözlerin yaşlarla dolar. Seni nasıl seviyordum alacaktım alacaktım, Hiç kimse görmeden Allah'a yalvaracaktım, O güzel gözlerine bakıp, kâlbine akacaktım, Seni nasıl sevdim anlamadılar, anlamadılar. Yusuf Önder Bahçeci |
Anlamadılar Haldan...
Kopardılar gülü daldan anlamadılar haldan, Benim yârim tatlıydı, şekerlerden ve baldan, Hani iki gönül hani nerede samanlık seyran, Kopardılar gülü daldan, anlamadılar haldan... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlamadın...
Herkes okudu bu şiirleri, sen okumadın, Ne çok isterdim bana yelek dokumadın, Sana bakmaya kıyamazdım, anlamadın, Herkes okudu bu şiirleri, sen okumadın... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlamalıydım Boynunu Büktüğünde...
Anlamalıydım boynunu büktüğünde, Anlamalıydım içini böyle çektiğinde, Anlamalıydım yol ayrımı, geldiğinde, Anlamalıydım boynunu büktüğünde. Anlamalıydım çaresi olmaz derdin, Anlamalıydım çaresiz din giderdin, Anlamalıydım seni sevdim, derdin, Anlamalıydım boynunu büktüğünde. Yusuf Önder Bahçeci |
Anlamalıydım...
Bana masum masum baktığında anlamalıydım, Güzel gözlerin, ayrılığı anlatıyordu anlamalıydım, Yumruğumu sıkıp sıkıp, balyoz gibi vurmalıydım, Bana masum masum baktığında anlamalıydım. Kendi kendimi yiyorum yalan demekki buymuş, Seni ölümüne seven Önder, nasıl nasıl uyumuş, Ben kâlbimden feryat ederim duyanlar duymuş, Bana masum masum baktığında anlamalıydım.... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlamamışım Yanmışım
Sen birşeyler anlatmışsın ben anlamamışım, Masum bakışlarını, beni sevmiyor sanmışım, Sen ne kadar suçlu olsan da, ben yanmışım, Sen birşeyler anlatmışsın ben anlamamışım... ANLAMAMIŞIM-YANMIŞIM... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlamıştım...
Anlamıştım seni benden ayıracaklarını, Bir o yana koştum, bir bu yana ümitsiz, Sen, sen onlara nasıl inanırsın, çaresiz, Anlamıştım seni benden ayıracaklarını. Gücüm yetmedi kopardılar seni gülüm, Gözler kara, kaşlar yay saçı sümbülüm, Yıllardır hâlin nedir diyemem, üzgünüm, Anlamıştım, seni benden ayıracaklarını... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlamıyor musun...
Ben seni çok seviyorum anlamıyor musun, Sakın bana deme deme anlamıyor musun, Hele bir sor bakalım yıllardır ağlıyor musun, Ben seni çok seviyorum anlamıyor musun, Sakın bana deme deme anlamıyor musun... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlardım...
Orta oyunu olsaydı, anlardım kalleşliği, Gölge oyunu gibi, hep gölgeler oynadı, Oynayanların ne suçu var be sevdiğim, Ben bilemedim ki onların bu kalleşliğin. Allahtan korkmayanlar, yalan söylesin, Yalan söylemek münafıklık alem bilsin, Ona gerçeği desinler, gerçeği bilinsin, Orta oyunu olsaydı, anlardım kalleşliği... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlarım Üzüldüğünü
Bazan içime bir ferahlık gelir, anlarım güldüğünü Gülmeyen kâlbimle hissederim, ben üzüldüğünü, Ne var bir haber olsa deseler beni düşündüğünü, Bazan içime bir ferahlık gelir, anlarım güldüğünü Gülmeyen kâlbimle hissederim, ben üzüldüğünü... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlarım...
Câhil değilim sevdiğini anlarım, Ben buyum olmaz ki yalanlarım, Senin içindi gelecek hâyallerim, Câhil değilim sevdiğini anlarım, Ben buyum olmaz ki yalanlarım, Senin içindi gelecek hâyallerim... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlarsın Sanmıştım...
Gözlerimden anlarsın sanmıştım, Seni nasıl sevdiğimi, Sözlerimden anlarsın sanmıştım, Sana gönül verdiğimi. O güzel gözlerine inanmıştım, Hâlimden anlarsın sanmıştım, Kerem olup odlara yanmıştım, Gözlerimden anlarsın sanmıştım, Seni nasıl sevdiğimi, Sözlerimden anlarsın sanmıştım, Sana gönül verdiğimi. Yusuf Önder Bahçeci |
Anlarsın...
Ben delimiyim senden ayrıyken güleyim, Seni nasıl sevdim, anlarsın, öl de öleyim, Ben bir kerre severim işte ben böyleyim, Ben delimiyim senden ayrıyken güleyim, Seni nasıl sevdim, anlarsın, öl de öleyim... Yusuf Önder Bahçeci |
Anlasana Gülüm...
Anlasana Gülüm ben sana gönül verdim Ben seni sırla, ahfayla ve vefayla sevdim Seni seviyorum be desen, cânı verirdim, Anlasana Gülüm ben sana gönül verdim Ben seni sırla, ahfayla ve vefayla sevdim... Yusuf Önder Bahçeci |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:27 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.