![]() |
Müjde
Dağıtın bu müjdemi,dağıtın siz herkese, Mahrum olurmu acap,Allah diyen bir kimse. Biz islamı yaşasak,acılar son bulacak, Bütün ülke bir anda,zilletten kurtulacak... |
Mümine Sabır Yakışır
Vel asr suresinde vardır sabrın iç yüzü, Bizlere bir emirdir Yaratanım'ın sözü, Sabreyleyerek güler,gerçek müminin yüzü, Emirler öyle ise, Hakka boyun bükmek var, Düşünüp sabretmekten başka,ne çaremiz var. Yaptığımız tüm işler sabır ile aşılır, İnsanın gönülüne,sabırla ulaşılır, Düşmanlıklar yıkılıp,dostluklara karışır, İyiliği emredip,iyiliği yapmak var, Güvenip sabretmekten başka ne çaremiz var. Sabredipte sonunda selamete çıkarız, Sinirli anlarımızı,hatırlayıp güleriz, Sabretmenin sırrını daha iyi anlarız, Şükrederek Rabbime,emirleri tutmak var, Seyfet der sabretmekten başka ne çaremiz var |
Namaz
Namaz mümine miraç,namaz sancıma ilaç, Kalbimin cilasıdır,başımda nurdan bir taç, Yaratan der ey kulum namazda riyadan kaç, Bütün ibadetlerin padişahıdır namaz. Namazda Hak sözlerin güzelleri söylenir, Tüm kötü davranışlar,namazla engellenir, İbadetler,ihlaslar namazla güzelleşir, Müminlerin gönlünün tek sultanıdır namaz. Ötede sorgu,sual ilk namazdan sorulur, İhlas ile kılmışsa mükafatı verilir, Yaratan izniyle o kul Cennetlik olur, Müminin taşıdığı tek beratıdır namaz.... |
Nasıl Ağlamaz! .....
Bunca acıya sitem edip üzülüp, Gözünde yaş varken nasıl ağlamaz. Ruhun kıskaçlarda horca büzülüp, Kalbinde his olan nasıl ağlamaz. O'nu üzmelere, hiç kıyamazken, İncitmekten korkar, uyuyamazken, Bir anlık hasrete, dayanamazken, Kedersiz çocuğa nasıl ağlamaz... Bunca zülüm batar, dikenler gibi, Uykusuz *******, kabuslar gibi, İnsan ruhsuz kalmış, yetimler gibi, Bunca olanlara nasıl ağlamaz... Günahsızlar savaşlarla yok oldu, Güçlü olan haddin aştı,çok oldu, İnsan azdı,insanlık sa yok oldu Akan kanı gören nasıl ağlamaz. Hey zalim İsrail tüm vebal sende, Bunca günahkarın, bedduası sende, Zalimlik,zülümlük katliam sende, Bunca zülmü gören nasıl ağlamaz... |
Nasıl Sevdiğimi Anlamadın mı?
İçindeki sevgini anlat diyorsun bana, Nasıl özlediğini söyle diyorsun bana, Kelimeler yetmiyor, anlatmaya her şeyi, Nasıl sevildiğini hala anlamadın mı? … Sevmedi kimse seni benim sevdiğim kadar, Kerem bile yanmadı benim yandığım kadar, Kıskandırır aşığı içimdeki duygular, Nasıl sevildiğini hala anlamadın mı? … Hasret kaldım sevgine susayan toprak gibi, Dalında buruşarak kuruyan yaprak gibi, Düşmüyor dudağımdan adın bir ezber gibi, Nasıl sevildiğini hala anlamadın mı? … Hangi amaç uğruna bunca cefa çekildi, Söyle neyin yolunda ömür feda edildi, Söyle sevdiğim söyle, kim bu kadar sevildi, Nasıl sevildiğini hala anlamadın mı? … |
Ne Gereği Var
Arı kovanına çomağı sokma? Düşman kazanmanın ne gereği var. Dört yanında varken bir çok engerek, Risk alıp satmanın ne gereği var... Düzenbazlar kurmuş alemde düzen, Pekte az değildir düzeni sezen, Ner de hakikati okuyup yazan? Doğruyu bulmanın ne gereği var... Fertler kendisince doğru değilse, Şerefsizler kadar cesur değilse, Bana necilikler hep var olmuş sa, Boşa üzülmenin ne gereği var... |
Ne Kulların Var
Yalan yanlış üç beş ayet öğrenmiş, Anlamadan yeni anlamlar katmış, Mucize sırrını kenara itmiş, Ekranlara çıkan ne kulların var. Çağdaşlık der, çağdan haberdar olmaz, Asırdan bahseder,gerçeği görmez, Yoktan var edenin sırrını bilmez, Nankörlük içinde ne kulların var... At gözlüğü takmış asla dinlemez, Maddede takılmış manayı bilmez, Bakar lakin kördür,gerçeği görmez, Kalbi katılaşmış ne kulların var... İnançlı görünür,inancı yıkar, İbadet edene,hoyratça bakar, Fırsatın bulunca evini yıkar, Riyakar,sahtekar ne kulların var... |
Ne Oldu Bize?
Sözle davranışlar aynı gitmiyor Söylenen söz birbirini tutmuyor, Herkes malın yemin ile satıyor, İslamda bu var mı,ne oldu bize? İnsaflar atıldı,mazlum itildi, Arsızlar çoğaldı,canlar satıldı, Hırsızlık revaçta her yere daldı, Dinde yeri var mı,ne oldu bize? 12.02.2006 Kapkaççı her yerde,hapcı köşede, Çocuklar ziyanda o küçük yaşta, Bir yanlışlık vardır,böyle gidişte, Rabbim böyle mi der, ne oldu bize? Maganda sahada,mafya ekranda, Her kes gayri meşru kazanç peşinde, Helalı bulmak zor,ekmek aşında, Dinin emri bu mu,ne oldu bize? Öğretmen Seyfet der bu böyle gitmez, Dinini yaşayan o yola sapmaz, Hakka gönül veren kötülük yapmaz, Çare hep kaçmak mı,ne oldu bize? |
Ne Oldu!
İnsanları üzdü kırdı ne oldu? İnsan hiç sorar mı kendi kendine Yazar çizer olup sığmaz bendine Övüldü,sevindi,güldü ne oldu? Çevrede herkese taş atıp durdu İyi yaptım diye hayaller kurdu Sansı yaver geldi hedeften vurdu Şöhret oldu sinir gerdi ne oldu? Boş şeylerle darbe yedi bu sıhhat Yanlış tutum ile olurmu cihat? Kendi almaz ele verir nasıhat Yol göstedi örnek verdi ne oldu? Şimdi değil eskidende şer idi Özgürüm ben hayat budur der idi Araştırdı, yaptıkları kor idi Şimdi doğru yola girdi ne oldu? Hiç bir yemiş tatlı olmaz ermeden Fert kendine çeki düzen vermeden Suçlarını tahlil edip görmeden Eli gördü, kendi derdi ne oldu? Öğretmen Seyfet der derine endim Yazdığım şiirde kendimi gördüm Gerçeklerle yüzleşecek ben idim Gecen bunca zamanıma ne oldu? |
Ne Sandın...
Seraba aşk diye neden aldandın? riyakar sözlerin süsüne kandın hem sen beni yaktın, hemde sen yandın Garibin sabrını umman mı sandın... Mazlumun ahı kimsede kalmaz Sevgide yanlış zaman asla olmaz Sevdanın içinde suçlu aranmaz Bunlarıın suçlusu benmiğim sandın... Sana artık kapıları kapattım, Bundan sonra arka plana attım, Zannetmeki yaptığını unuttum. Hesabını veren benmiğim sandın... |
Ne Yapmak İstiyor Garip İnsanlar
Son günlerde garip şeyler oluyor, Dinden çıkıp yeni dinmi kuruyor, Aynı safta erkek,kadın namaz kılıyor, Ne yapmak istiyor garip insanlar... Hilkat garibesi uyulan kişi, Kamaraya poz vermek onun işi, Magazine konu olmak görüşü, Ne yapmak istiyor cahil insanlar. Fesat topluluğu,yaptığı riya, Aklınca yaptığı ibadet güya, Tesettüre uymaz,kalmamış haya, Ne yapmak istiyor yobaz insanlar. Allah buyruğunu hiçe sayıyor, Bunun adınada ibadet diyor, Emirlerin hep aksine gidiyor, Ne yapmak istiyor aptal insanlar. Sapma,saçan tarikatlar kurarlar, Kendi gibi kokanalar bularlar, Mahlükata yüz karası olurlar, Ne yapmak istiyor sapık insanlar. Şaddal,Karun,olayından ders almaz, Nimet kimden gelir arayıp,sormaz, Sayılı nefesi kim verdi bilmez, Ne yapmak istiyor asi insanlar. Daima nefsinin peşinde koşar, Gündem için çok evlenir,çok boşar, Hayatını hep hayvan gibi yaşar, Ne yapmak istiyor bu azman insan. Allah Resulü'nün hayatın bilmez, Ayet'i okumaz hiç bir ders almaz, Yaban atı gibi kontröle gelmez, Ne yapmak istiyor yabani insan. Nurdan eser varmı hiç yüzlerinde? Müstehçenlik vardır tüm sözlerinde, Şirkle dolu birçok vaazlarında, Ne yapmak istiyor nasipsiz insan... Bunlar bakar kördür,gözleri görmez, Kalpleri mühürlü,söz tesir etmez, Seyfet der Rahman'ın yoluna girmez, Ne yapmak istiyor bu ama insan... |
Ne Yaptığın Bir Bilseler İnsanlar
Söylediklerinde yalan konuşur, Ağız bozar küfür ile dalaşır, Kötülükte Şeytan ile yarışır, Ne yaptığın bir bilseler insanlar... Aşık olur onları put yaparlar, Sonra dönüp o putlara taparlar, İhlaslı yaşamaz,dinden koparlar, Şirkin kucağına düşer insanlar... Hayvanı hislerle hareket eder, Hep hoyratça yaşar günün gün eder, Kelebek misali ateşe gider, Bile,bile nara yanar insanlar... |
Neden Böyle Yapıyoruz
Ülkemizin temelini,nefret ile sarsıyoruz, İnsanların emeline,ön yargıyla bakıyoruz. Hakaretle vicdanları,kötülükle lisanları, Gönül eri insanları,Boş laflarla sarsıyoruz. Hak hukukun şifasını,ilmin güçlü yuvasını, Alimlerin davasını,Kulak ardı ediyoruz. Şehit yatan toprakları,Al-yıldızlı bayrakları, Seyfet der bunca hakları,Boş hayelle sarsıyoruz.... |
Nefis
Nefisin isteğine ulaşılması çok zor, Kölelik hayatını nefse uyanlara sor. İstekleri hiç bitmez hep yenisini ister, Dünyayı alsa doymaz o insanda ki nefis. Vahşi bir at gibidir,gem vurmazsan duramaz, İstediği olmazsa,muradına eremez. Ağaç kurdu gibidir,kemirmeden duramaz, Çevreye huzur vermez o insandaki nefis... İnsanlık düşmanıdır,insanlığı yok eder, Atom bonbası gibi hedefi tahrip eder. Yuvaları dağıtır,egosun ihya eder. İnsanları ağlatır o insandaki nefis... Alır ise altına ancak toprak doyurur, Toprak kucaklayınca ayılır pişman olur. Mal serveti terkeder,üç metre bezle kalır, Rabbine hesap verir o insanda ki nefis... |
Nefsim
Ben aldıkça dahasını istedi, Yeni şeyler için hayel süsledi, İçerimde şeytanları besledi, El aleme rezil eyledi nefsim... Dünyalık metanın peşinden koştu, Tükenmeyen mal,servete kavuştu, Rezillikler aştı,sonra sıvıştı, Dostlukları zehir eyledi nefsim... Ölünce anladı Hakkın özünü, Bir avuç toprak doyurdu gözünü, Orada anladı tadın özünü, Tattırmadı gerçek lezzeti nefsim... |
Nefsimi Yenebilsem
Kontrölden çıkmıştı gönül beldem, Yaban atı gibi kontrölüme girmiyordu. Bizanslaşmişmıydı acaba gönül beldem, Neden sıkıntılıydı acaba Dünyam. Sıkıntılıydı kalp saatim, Beynimi tıklıyor, Anlayabilseydim Bana öteyi hatırlattığını. Geçen bunca yüreksiz fikir. Dilden uçup giden zikir, Mevla'yı anacak şükrü, Meyer hatırlamamışım. Ne mutluki bana, Tez uyanarak Nefsimi fethe çıkıp, Onu yeneceğim demişim |
Neler Oluyor!
Kendi gölgesinden korkar mı insan? en sonunda öğle duruma geldik. Yeni,yeni mafya,çete türedi, Bu aziz millete neler oluyor! ... Kavga,bıçak,şiddet,insan yüzleri, Kimsesiz çocuklar,üzer bizleri Kin,hasret,gözyaşı,çile izleri Bizim sokaklarda neler oluyor! Patlar tabancalar,hedefi meçhûl Maganda,kapkaçcı dolmuş tüm şehir Ne saygı,ne ahlâk,ne kaldı usül Bu asil millete neler oluyor! Futbolda; fanatik fikir türedi, Sapıklar,bir mantar gibi üredi. Sabırlar tükendi,gençlik eridi, Bu soylu millete neler oluyor! Tinerci,hapcısı,ah; daha neler, Anne babasına cana kıyanlar. Çıkarları için Devlet soyanlar, Kahraman bir ırka neler oluyor! Bunlar sevgiden yoksunların işi, önünü göremez böyle bir kişi, Şair Seyfet iyi görmez gidişi, Bu kutsal vatanda neler oluyor... |
Neleri Soluyoruz?
Çevremiz atık dolu,ne kadar biliyoruz? Kimyasal atıkları,bilmeden soluyoruz. Hastalıklar çoğaldı,nedeni görmüyoruz, Daha bilmediğimiz neleri soluyoruz... Herkes çıkar peşinde,insanlık artık rafta, Namuslular geride,namussuzlar ön safta, Hortumcunun dosyası,duruyor tozlu rafta, İnsanlık düşmanının zevkini soluyoruz... Kontrölsüz bir dünyada,başı boş yaşıyoruz, Kendi nefsimiz için,her kesi haşlıyoruz. Zengini zengin edip,güçsüzü dışlıyoruz, Haktan hukuktan uzak,bir hava soluyoruz... |
Nerde Sakarya?
Bir zamanlar kan ağlayıp dururdun, O Necip Fazıl'ın nerde Sakarya, Bir çok şairede yar,yaren oldun, Onurlu akışın nerde Sakarya? Azmı şehit verdik siperlerinde, Su yerine kan akıttık kalbinde. Şimdi mutlumusun emin ellerde, Sevgiyle dol,gururla ak Sakarya... El ele vermeli Ata'nın nesli, Destanlar yazmalı kalmalı yaslı, Kalbinde durmasın imanın paslı, Çok süründün ayağa kalk Sakarya... Seyfet derki sana hoştur niyetim, Çağı aydınlatır medeniğetin, Suskun,suskun akıp bırakma yetim, Çağla,çağla sevgiyle ak Sakarya... |
Nerde?
Yaşamak rastlantı haline bugün, Haramlar yeniyor,hergün,her öğün, Ahlaksız olana bunlar toy düğün, Allah'tan korkmanın utancı nerde? İhale etmede hep gizli işler, Bir çoğu haramı hayelde düşler, Elbette tökezler böyle gidişler, Gerçeği görenin gözleri nerde? Aldığı malları yüzde yüz satan, Fahiş karla servete,servet katan, Çok kısa zamanda yükünü tutan, Büyük şirketlerin doğrusu nerde? Enflosyonun hızı artmış büyümüş, Fakir,fakir kalmış zengin yürümüş, Kazma kürek ile ömrü çürümüş, Yokulu soyanın vicdanı nerde? Seyfet der boş lafla gemi yürümez, Hırsızın,hainin nesli türemez, Doğrunun dürüstün işiş çürümez, Yazdığım şiirin ibreti nerde? |
Nerede O Asalet?
Nerde o üç kıtada çınlayan nal sesleri? Şu zaman dedikleri herşeyi çalıp gitti. Düzeni düzenbazlar çıkar için kullandı, Geçmişine yabancı yeni nesiller arttı... |
Nesibe 16.02.2006
O gün şükreyledik yine Mevla'ya, Evimize yeni bir can gelmişti. Sevinmiştim çünkü dede olmuştum, Haneye Nesibe torunum gelmişti.... Bu kadar sevmeyi tahmin etmezdim, Anlatılanları kale almazdım, Torun sevgisini böyle bilmezdim, Hanemize yeni bircan gelmişti... Onun sevgisi yettiki hepimize, Gülücüğü sevgi saçtı evimize, Ağlaması bile hoş gelir bize, Evimize taze bir gül gelmişti... Nesibem hanede daima gülsün, Kalbimizde daim taze bir gülsün, Seyfet dedesinin canında cansın, Ailemize mutluluklar gelmişti.... |
Neyleyim
Boşa geçmiş ise bunca yıllarım, Faydası olmayan varı neyleyim, Ateş olmuş ise geçen yollarım, Yüce dağ başında karı neyleyim... Faydası yok ise can toprağıma, Boşa akıp giden seli neyleyim. Şakıyıp durmazsa gönül bağımda, Bülbülsüz rengarenk gülü neyleyim... Dost odur ki kara günde dost olsun, İnsan o ki sevgisiyle yol olsun, Eş o dur ki dar günümde yar olsun, Geniş günde düşman bile yar olur... Sevgi o dur bu gönlüme taht kursun, İbadetsiz geçen günü neyleyim. İki metre kare bir mekan için, Bunca saltanatı malı neyleyim... Seyfet der dünyalık,dünyanın malı, İyi bilinmeli karı zararı, En güzel karımız Hakkın kararı O karardan özgesini neyleyim... 'Şan,şerf ve üstünlük mal ile değil; İlim ve ırfan ile ölçülür.' |
Niğetler Önemlidir
İnsan nasıl yaşarsa,öğlecede dirilir, Ameline bakılıp,hesap doğru görülür, Hoca topluma sorar adam nası bilinir? Cenaze namazında niğetler önemlidir... İmam niyetin eder,cemaat aynen uyar, Duyarlı olmak gerek,herkes bu hali duyar, Bir son fazife ile herkes namazın kılar, Arkasından beslenen niğetler önemlidir... Hiç kimse gelmemiştir, bu dünyada boş yere, Toprak olmak yok olmak,yok öğle şey bir kere, Yeni bir hayat başlar,yok hiç kapı pencere, O kişiyi anacak niğetler önemlidir... |
Niyet ve Akibet
Niyeti bozuk olanın akibeti hoş olmaz. O kişi rağbet görmez,konuştuğu söz olmaz. Hep ayazda kıvranır,ömründe hiç yaz olmaz, İkiz kardeş gibidir,niyet ile akibet... İnandığı doğruya at gözlüyüğle bakar, Tek konuşmak gayesi,bazen meydana çıkar. İnanca saygı duymaz, kalpleri yıkar geçer, Bir bataklık gibidir, niyet ile akibet... |
Nolur Bu Gece İçme!
Yarın kurban bayramı müminsen tercihin yap, Doğru yoldan saparak, nolur bu gece içme. Ya Şeytan'a uyacak ya Hakkı bileceksin Yarın sabah bayramdır, nolur bu gece içme... Gecici bir kafayla eğlenip güleceksin Bu bayram namazına sarhoş mu geleceksin Müslümanım diyorsan kendini bileceksin Yarın sabah bayramdır, nolur bu gece içme... Sevinsin ev efradı,mutlu geçsin yılınız, Haramlardan uzak dur,Huzur bulsun yuvanız, Bir bayram çoşkusuyla,şenlensin mahalleniz, Yarın sabah bayramdır,nolur bu gece içme... Yıl başı kurban bayramı ikisi bir arada, Sevaplar kazanmada kalmayasın geride, Hayır,hasenet işle,geçmiş için af dile, Şair Seyfet'i dinle,nolur bu gece içme... |
Nurdan Bir Hanedir Kalp
Yaratan nurdan bir hane bina etmiş, Yek vucut içine emanet koymuş. O nun adını kalp diye adlandırmış, Dünya'da en büyük mertebe demiş... Bu hanenin yeri marifet-i ilahiyedir. Bu hanenin seması imandır. O nun güneşi şevktir. O nun mahitabı muhabbettir. O nun dağları ibadettir. O nun ağacı hizmettir. O nun yaprağı vefadır. O nun meyveleri ferasettir.... |
Nuru Kur'anın
Allah'ın Kelamın okumaya bak, Hakkın ateşiyle sineleri yak, Ayet anlmını öğrenmeye bak, Yardımcın olacak nuru Kur'anın... Bismillahla başla daim işine, Düşme sapık zihniyetin peşine, Ecel gelir ise bakmaz yaşına, Gençliğinde bulsun nuru Kur'anın... Gece-gündüz deme hep kur'an oku, Kalbine islam'ın nurunu doku, Bir çok Peygamberin kısasın oku, Kalbinde pas koymaz nuru Kur'anın... İsterim inanan her kes okusun, Okuyanlar alır Cennet kokusun, Kalpleri ihlasla,zikirle dolsun, Kalpleri cilalar nuru Kur'anın... Allah'ın ilahi emirlerini, Öğretir cihanın tüm sırlarını, Dünya ve ahiret konularını, Açıklar aleme nuru Kur'anın... Seyfet der ömrümce rehberim olsa, Kalbime Allah'ın rahmetin salsa, Kabirde yoldaşım,ışığım olsa, Beşikten mezara nuru kuranın... |
O'dur Tek Sığınağım.(C.C)
Sığındığım Rabbim O, O’dur dertlere deva O’ndan ötesi yalan O’ndan ötesi rüya! .. Bir fani beşerim ben anlamaz beni kimse, Yalvarılacak dost O'dur gayrısına yalvarmam! .. Tüm Dünya hasmım olsa olmasa tek bir dostum Her şeyi koruyan O olmaz kimseden korkum! .. O Her şeyi bilendir O Rahim'dir,Rahman dır, O'dan ötesi hayel O'dan ötesi yalan... |
O'nun Gözleri Denizdi
O'nu öğle gördüm öğle tanıdım, Deniz gibi parlaktı ve durgundu, Masmavi Ummanlar gibiydi. Her baktığımda içinde kayboluyordum, O'nun gözleri denizdi... Kalbim huzuru onda buluyordu, Gözlerim ona bakmaktan, Doymuyordu. Aşkım içinde yüzüp duruyordu, Herşeyi içinde hapsediyordu, O'nun gözleri denizdi... Martılar onun üzerinde uçuyordu özgürce, Yakamozlar sevgimizi kıpraştırıyordu sessizce. Seven aşıklar üzerinde sandallarla seyre çıkardı. Mehtabı içine çekerdi, Güneş gibi kalbime ısıtırdı. Çocukluğum tertemiz aşkı onda saklıydı, Delikanlılığımın baş kaldırışını, o teskin ediyordo. Her yerde onu görüyor, her yerde onu duyuyordum, O'nun gözleri denizdi... Hiç dalgalandığını, köpürüp, coştuğunu görmedim. Sevgi saklı bir hazine gibiydi, Yok ediyordu kini,nefreti, Gönlümün tek kadını, İlk aşkım,Sultanım Beni hep Mahkum etti, otuz yıldır o gözlere Aşkımı,benliğimi sırlarımı sakladı masmavi derinliğinde, O'nun gözleri denizdi... |
O Yüz Müslüman Yüzü
Yaratanın rahmeti aksetmiş simasına, Var edenin emrini yazmıştır sinesine, Hep Allah'ı zikreder sahiptir nefesine, Riyadan,kinden uzak o yüz müslüman yüzü... Yalandan nefret eder,yalancıyı dinlemez, Her kese yardım eder, hiç bir zaman kalp kırmaz, para, pul,servet için hak yolundan ayrılmaz, Nefsini geme vuran, o yüz müslüman yüzü... Rahmanın adı gelse,gözünden yaşlar döker, Sanki günahkarların günahını o çeker, Ömrü şükür etmekle,ibadetlerle geçer, Şeytan'a darbe vuran,o yüz müslüman yüzü... |
O Benim İşte.....
Ağustos ayında kışı arayan, Dağları özleyen kar benim işte. Hak'kın ateşiyle yanıp tutuşan, Tüm kalbiyle seven yar benim işte... Dalına bülbüller konup ötmeyen, Bacasından dumanları tütmeyen, Belalara asla sitem etmeyen, Şükrünü edakar kul benim işte... Yunus gibi olabilsem yolunda, Mevlana'lar gibi dönsem önünde. Yıpranmış çul gibi başım kapında, Secdeye kapanan kul benim işte... Seyfet der gözüm yok Dünya malında, Şan,şöhrette onun arzularında, Yaşamımda,damarımda,kanımda, Her saniye anan kul benim işte... |
O Gül İsmini
Gül üstüne yazdım,O gül ismini, Yaprakları solmuş gül cana geldi. Dil üstüne yazdım,tatlı ismini, Konuşmayan suskun,dil dile geldi. Bulutlara yazdım,güzel ismini, Bulut yağmur oldu toprağa yağdı. Gözlerime yazdım o pak ismimi, Bakar kör gözlerim,gören göz oldu... Hayelime çizdim O mağ yüzünü, Rüyalarım cennet bahçesi oldu. En sonunda adın kalbime kazdım O gün bu gün kalbim huzura vardı... |
O Güzel Diyar
O güzel diyarı arzuladıkça, İçimdeki özlem tazelendikçe, Hacca gidenler ziyaret ettikçe, İçimde hasrettir o güzel diyar. Allah nasip etsede gidebilsem, Resulü'mün makamına yüz sürsem, O nu ta içimde yaşayabilsem, Tek arzum,isteğim o güzel diyar... |
O İnsanlar
O insanlar gönül fezasındalar, Zorlukları yenme ezasındalar. Yıldızlar tespih eder çekerler, İbadette Hakkın rizasındalar. Ömürleri geçer hep ibadetle, Harama bakmazlar asla dikkatle, Bir an yabancıya kaysa gözleri, Ömrünce pişmanlık cezasındalar... Çizgileri belli yolu Hak yolu, İçi,dışı kulluk aşkıyla dolu, Ne cennet tasası ne de cehennem, Tek hedef Allah'ın rizasındalar.... |
O Köyümde Kaldı Sevdam(Kars-Akyaka/Demirkent Köyü)
Orada gözümü açtım hayata, Orada tutundum kalktım ayağa, Orada başladım ilk okumaya, Benliğimden asla çıkmaz oralar, O köyümde kaldı tüm hatıralar. Kırlarında çıplak ayak dolaştım, Ekmeyinden yedim,suyundan içtim, Tarlasında,çayırında çalıştım, Çocukluk aşkımda kaldı oralar, O köyümde kaldı tertemiz sevdam... Merasında koyun,kuzu otlattım, Doğa sevgisini,orada tattım, Gençliğe ilk adım orada attım, İlk aşık olduğum yerdi oralar, Gençliğe örnekti tertemiz sevdam... Uzu yıllar ayrılık hasreti var, Burda gönül kırık,burda sine dar, Burda mutlu,mutsuz herkes sitemkar, Sevip,evlendiğim yerdi oralar, Vuslata karıştı tertemiz sevdam... Acı,tatlı geçti gitti o günler, Hayal ile tesellide gönüller, Unutsamda vaz geçmiyor maziler, Orda kaldı ana,baba yadigar, Köyüme varınca canlanır sevdam... |
O kul Herşeyden Geçer
İnanıp gönül veren engel tanımaz geçer, O'nun sırrına eren,derya ummandan geçer. Kanmaz fani Dünya'ya arkaya atıp gider, Hak yoluna girmişse,servetten maldan geçer... Hakka yelken açanlar yol almıştır muhakkak, Tadanlar o lezzeti kaymaktan baldan geçer. Nefse gem vurmayanlar bilmezler O'nu asla! İnanan o Arif'ler incecik kıldan geçer... |
O Kur'an-ı Başucundan Ayırma...
Oku okut veya dinle mutlu ol, İşte onda saklı aradığın yol. Ayetleri anlayacak güçte ol O Furkan'ı baş uçundan ayırma... Tembellik gösterme öğren manayı, Onda bulacaksın gerçek sevdayı. İbadetsiz kim neylesin dünya yı O Kur'an-ı baş uçundan ayırma... Her gün oku hafızanı tazele Zevk alarak göz atarsan evvele. Alt üst etse yok etsede zelzele O Furkan'ı baş uçundan ayırma... Rahmetinden bir pencere açıldı Zor aşıldı bin engelden geçildi Hediyenin en güzeli seçildi O Kur'an-ı baş uçundan ayırma Kur'an,Furkan nede güzeldir adı Orada saklıdır ruhun takadı, Onda saklı Resulüllahın adı O Furkan'ı baş uçundan ayırma Öğretmen Seyfet der tavsiyem size, Boş şeyi bırakıp dönelim öze. Mevlamın bir lutfu bir cümlenize, O Kur'an-ı baş uçundan ayırma... |
O Yolda Akacak Kanım Var Benim
Öğle bir sevdaya düşmüşkü yolum O sevdayı anlatacak yok dilim. Rahman'a sevdalı garip bir kulum, Hakka açık bir gönülüm var benim. Kerem'in Aslı'ya sevdası gibi, Ferhat'ın dağları delmesi gibi, Yunus'un pişmanlık duası gibi, Mağfiret dileyen sözüm var benim. Aklı veren,mucizelerde verdi. Musa asasıyla denize vurdu, O denizki tam on iki yol oldu, Fravun'a bir çift sözüm var benim. Alemleri O'nun için varetti, Cebrayil'le bir çok Ayet gönderdi, Resulün'e uyulmayı emretti, Hain Avrupa'ya kinim var benim. Öğretmen Seyfet der çokca üzgünüm, Tüm Peygamberlere vardır inancım, Resul'üm yolunda fedadır canım, O yolda akacak kanım var benim. |
O Zaman
Nasıl oldu uçtu gitti kuş gibi, Başımda fırtına estiği zaman. Evvel bahar idi, şimdi kış gibi, Anladım ömrümü biçti o zaman... Geçmişlere,hayellere dalarsın, Bulunmaz derdine derman ararsın, Sen de benim gibi birgün yanarsın, Haklılığım ispatlanır o zaman.... Sırtımıza ağır yükler vurdular, Dünya malı için, bizi yordular, Merhameti zincirlere vursalar, Düzen düzensize kalır o zaman. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.