![]() |
Bir Karar Ver?
Ya varsındır Ya yok Bir karar ver Ya ebedi gir hayatıma Ya sonsuza dek çık Böyle Bir uçurumların kenarında Bir kollarında tutma beni Ertuğrul Bayam |
Bir Kelime
kaybetmek kolaydı bir kelime ile seni beni yokluğundu korkutan sırf bu yüzden bırakamadım ellerini veda, bir kelimeydi davetti,uykusuz *******e gülüşlerinden yitik kalmaktı ağlamaktı.. boş sahillerde nedensiz üşümekti anlamsız bakmaktı, dikip gözleri, sağır ve soğuk duvarlara.. bir kelimeydi veda sana asla söyleyemeyeceğim... 25,12,2005 saat.saat'ime su kaçtı Ertuğrul Bayam |
Bir Kesit
Seni tanıdığım günlerin en güzeliydi, Bir akşam bana, Seni özlüyorum dediğinde.. Ve bir akşam yine bitsin dediğinde, Ölümün ne kadar kötü olduğunu anladım, Oysa bir ömür yaşamak isterdim seninle... Şimdi Yalnızım boş bir evde, Yaşamakta,. şiirlerde tat vermiyor, Şimdi, Diyor ki şeytan soğuğuna aldırış etmeden havanın, Ve karanlığından korkmadan git., Git diyor şeytan uzaklara,sadece git.. Ki o şeytan değilmiydi aramıza giren? Ne kadar kalabalık hayatım, Sanki yüreğim kadıköy bahariye caddesi.. Ne çok insanlar geçti kalbimin kaldırımlarından, Ne çok bastılar acımadan yüreğime.. Seni farklı sanmıştım.. Yazık Çok yazık. Sen hiç acımayanmışsın, Ki kalbimi ilk sen bu kadar kırdın.. Şimdi ne var ellerimde bir bakalım.. Bir kaç şiir yazılmayı bekleyen Ve bir ölüm aklımdan çıkmayan.. Yine karanlıklarda kalacağım. Yaşlı kalbime, Yeni sevdalar arayacağım.. Yine nemli gözlerle aynaya bakıp, Tuğrul, Tuğrul oğlum yine yalnızsın diyeceğim... Sana kızamıyorum, Durup durup beni terketmelerinede, Artık kimseye kızamıyorum. Kendime kızıyorum sadece. Neyime diyorum aşk, Benim neyime. Vedalarla geçen ömrümde, Hep başından yalnızlığı tadacağımı biliyordum Oysa. Bile bile sevmek nasıl bir duygu sen bilirmisin? Ellerini tuttuğun sevgilinin, Uğruna verdiğin deli bir savaşın, Uykusuz kaldığın beraberliklerin, Bir gün biteceğini bile bile, Sevmenin verdiği acıyı bilrmisin? Sadece Bir duygu fırtınası yazdırdı bana bu yazıyı İyi bir şeyler yazdığımı sanmıyorum, Sadece hayatımdan bir kesit, Ki bol kesitli bir hayatın, Bol ayrılıklarına inat, Kimine göre deli şair Ertuğrul Bayam 11,02,2006 Bu gece son şiirlerimi yazacağım sana Sonra yokum hayatında Gideceğim dar sokalarına yalnızlığın Ertuğrul Bayam |
Bir Kez
Bir Kez bir kez bakıp ta gözlerime ellerimi tutup öylece sustun mu anlatabildin mi bana sevgini dudakların kapalı? Bir kez olsun derdim varken hüzünlere gebe kaldığım akşamlar da sana sığındığım, sığınmaya çalıştığım korkularımdan kaçmaya çalıştığım aşklarımdan uzak kalmak istediğimde yanımda oldun mu? Bir kez olsun beni gerçekten anlayıp geliyorum, yanında olmama ihtiyacın var deyip babanı, anneni,eşini,dostunu geceyi bir kenara koyup bana gelebildin mi? 01,02,2006 saat: hiç anlayamadın beni Ertuğrul Bayam |
Bir Ömür
Alsam elime yüreğini ısıtsam Sarsam hüzünlerini Benimkilere arkadaş yapsam Onlar ayrı yerlerde Biz ayrı yerlerde yaşasak Bir ömür 12,03,2006 Hüzünlerimizde Bizim gibi mutlu olurlar mıydı? Ertuğrul Bayam |
Bir Ömür Bekledim
Bekledim bir ömür Dediler ki yazık sana Düşledim bir ömür Dediler ki uyansana Ben seni Yatağımızda bir ömür Hem bekledim Hem düşledim Eğer gelmezsen Bil ki son nefesimi Yatağımda sensiz Seni Düşlerken vereceğim 25,01,2006 Saat: Beni korkutan Ölüm olmadı hiç bir zaman Beni korkutan Açtığımda gözlerimi seni bulamamaktı Ertuğrul Bayam |
Bir Ömür Vakitsiz
Zamanımı çaldılar Sakladığım sandıklardan Dakikalarım öksüz kaldı Saniyelerimi ağlattılar, Kırdılar neşesini haftalarımın Aylarım gelmez oldu Anladım Kalmadı zamanım, Seninle yaşamaya. Sensizlik, Bir koyu karanlıkta, Bir ömür vakitsiz, Nasıl geçecek? 17.12.2005 Sana Ertuğrul Bayam |
Bir Sabah
Bir sabah bir kalkacaksın Güneş doğmamış pencerende Her yer karanlık. Bir sabah bir bakacaksın Limandan kalkmış son gemi Umutlar yatağını terk etmiş Günler sıkıntılı. Bir sabah anlayacaksın Sabahların benimle güzel olduğunu... 20,12,2006 Her sabah, Yeni bir hüzün getirecek kapına. Her sabah, Yeni bir başlangıç sayacaksın yalnızlığı... Ertuğrul Bayam |
Bir Sabah Gibi Doğacak
Ayrılık Bir sabah gibi doğacak Bakışlarını Bakışlarımdan çektiğin gün Ertuğrul Bayam |
Bir Sen Gördün
soğuk bir kış akşamı alkole sığındım zamanlarımda bir arabanın içinde teyp te zara, şöyle diyordu. ? ? ? inanın, şarkıyı bile hatırlayamadım... ben bir ayrılığın gözyaşlarını dökerken haberi olmadan uyuduğu saatlerde sevdiğimin... 04,01,2006 düzenleme Ertuğrul Bayam |
Bir Sen Varsın
Soğuk *******de İçimi ısıtan bir sen varsın Bir sen varsın Beni benden alıp uzaklara götüren Ağrılarımı içimde bakışlarınla hafifleten Bir sen varsın Yokluğunla beni kahreden Apansız gidişlerinle gözlerimi ağlatan Yolcusuz kervanların ağır yükleri gibi Vurduğun sırtıma aşk değil miydi? Bir sen varsın Beni susuz çöllerde Çatlamış dudaklarımı ıslatmadan Beni tatmadığım hüzünlere, Dur durak bilmeden süren? Bir sen varsın. Oysa bir sen vardın Bana ölümden daha yakın Ve daha sıcak. Bir sen, Gerisi yalan dolan Ertuğrul Bayam |
Bir Sıcak Çay Oluyor Avuntularım
Ne yöne dönsem İçim acıyor Sensizliği soluyorum Kokunu alamadığım sokaklarda. Gözlerimi kapatıp Ellerimi uzatıyorum boşluğa Düşlüyor, Hissedemiyorum dokunduğunu Aklıma her takıldığında Bir deniz Bir martı Bir sıcak çay oluyor avuntularım Kendimi bir anda Kız kulesine bakar buluyorum. Alışamıyorum sensizliğe Yalnızlığa alışamıyorum.. 08,11,2006 Bıraktığın yerde bulacaksın Yeter ki aklına düşeyim senin Ertuğrul Bayam |
Bir Tek Güle Giden Aşk
Bana ilk baktığında Biliyordum bir gün gideceğini Yanacağımı yokluğunda deli gibi Ellerimi ilk tuttuğunda İnan biliyordum Bile bile sevdim seni Ölümü düşünüp günah işler gibi Sana içimde bir kapı açtım İnan biliyordum Bir gün döneceğini 25,01,2006 saat: Nice seneler emindim geleceğinden Kandırmış olmalılar seni Bir kırmızı gül,birkaç tatlı söze Bu kadar saf olabilmendi zaten Benimde seni sevmemin tek sebebi Ertuğrul Bayam |
Bir Yitik Aşktan Kalan
Seni bir ürkek serçe gibi Avuçlarında tutsam aşkın. Sarsam, Sevsem Bir yitik aşktan kalan Kırık kanatlarını. Korkmadan Benimle olabilir misin, Bir ömür uçmadan? 22,02,2006 20,12,2006 Kendi acılarını unutarak Sarabilir misin acılarımı? Ertuğrul Bayam |
Bir Yudum
Beni bir parça ekmek gibi iste Aç uyumaya çalıştığın yokluklarda Bir yudum su gibi muhtaç hisset Çöllerde yalnız kaldığın da 10,02,2006 Beni bir yağmur tanesi gibi arzula Toprakta açmayı bekleyen tohum misali Ertuğrul Bayam |
Biraz Susalım
duruyor zaman akrep yelkovana hasret bekliyor limanda sessiz bekleyiş, ufukta kaldı tüm gemiler. çocuklar ölecek ağlamaktan kuşlar dallarda suskun duruyor zaman.. sen konuşurken,gülerken sana hasret gözlerime inan, duruyor zaman... biraz susalım aşkım öp beni devam etsin yaşam 01,01,2006 saat: hayatın akışı iki dudağının arasında sussan öpmek için beni mutlu olacağım konuşsan bitecek yaşam Ertuğrul Bayam |
Birsen Ateş
Yalınayak gezdiğim Karanlıkta gördüm ölümü Parmak uçlarımdan tutup Gözlerime baktı Gülümsedim Oysa Sen dönmesen de bana Ben sana koşacağım Ayağımda karanlığın izleri Bakar gözlerine Gülümserim Düşlerini aralık tut Tut ki Belki küçük bir kız geliverir Korkmuş titreyen bedeniyle Sokulur yüreğine Neden uyanmak istiyorsun ki hala Düşlerinde seninim Anlamıyor musun ? Birsen Ateş Hanım'ın (Düşlerini Aralık Tut) Ve (Gülümse) Adlı Şiir'lerinden Esinlenerek Yazılmıştır.. Ertuğrul Bayam |
Bitmedi..
Seni içimde bitirseydim Yazık olurdu yaşanmışlara Bu yüzden anımsıyorum gülüşlerini Boş Bir banka oturmuş Senden uzakta. 17.04.2006 Seni düşündüğüm kadar içimde yaşarsın Bir o kadar ölürsün Düşlerimden çıkardığımda Ertuğrul Bayam |
Bitmesi Bir Ömür Acıların
Yeni bir aşk bulduğunda Mutlu olduğunu sandığında Elini ilk tuttuğunda Sana ilk sarılışında İşte o zaman başlayacak Bitmesi bir ömür acıların 09,11,2005 Ertuğrul Bayam |
Bitti Sanıyorsun
Bitti sanıyorsun her şey, Dönüp gittiğinde. Oysa her sabah yalnız kalktığında, Yeniden başlayacak haberin yok. Bilmiyor musun ki vedalar canım Gitmelerle, hüzünlere kapı açar Ve dönme arzularıyla alevlenir Uykusuz ve soğuk *******de. 01.12.2005 23,27 Sana Ertuğrul Bayam |
Bitti Sanmıştım
bitti sanmiştim ardından gelen sancılar bitti sanmıştım yazık kendimi kandırmışım... 28,01,2006 Ertuğrul Bayam |
Biz Olamadık
sen ben yaklaşık bir ömür mutlu olabilirdik sen ben biz olabilirdik çoğalabilirdik aile gibi sımsıkı sarılıp birbirimize daha bir sevebilirdik kahrolası yaşamı oysa sen ben olarak kaldık biz olamadık çoğalamadık yani bir aile gibi masalların sonlarındaki gibi insanların yüzlerini asla güldüremedik bir basit kalemle hayatımızı dostlarımızın önünde birleştirerek sen ben onlar gibi ayrılığı seçtik yalnızlığın treninde vagonlar gibi bir oraya bir buraya çekiştirildik tek düze aşklarda sen ben biz olamadık çoğalamadık yani tıpkı bir aile gibi sen sen kaldın ben sen zaten ben seni severken ben hiç bende olamadım ki sen diye öldüm hep 05,02,2006 sen ben biz olamadık Ertuğrul Bayam |
Biz Olmayı Özledim
sesini sesime yollasana özledim okşanmayı beni sende bulsana artık özledim kendimi seni ben yapsana artık özledim biz olmayı seni özledim inan kendimden çok 04,01,2006 saat: saatsizde yaşayabilirim... Ertuğrul Bayam |
Bizim Gibi
Yağmurlar Birbirlerine sarılmadan düşer yere Yağan her kar tanesi de. Onlar, Birbirlerinden ayrı bir bütündür Tıpkı bizim gibi. 09.12.2005 02,31 Sana Ertuğrul Bayam |
Bizim Şarkımız
Küçük bir yıldız görürsen Simsiyah gecenin koynunda Adımı dudaklarında hecele. Bilki, sevda şarkılarının En hüzünlü bestekarıyız biz Kendi şarkımızı söylerken ağlayan.. 23,01,2006 25,03,2007 Acısız aşk Ölümsüz yaşam olmaz Bu yüzden kopamıyorum senden Ertuğrul Bayam |
Boş Çerçeve
Birazdan Boş kalacak bir çerçevede Her baktığım da iç çektiğim Yarım kalmış mutluluksun şimdilik Hep aynı tebessüm Aynı hüzünlü bakışlar Ağlayarak baktığım bu resmin Senden kalan tek hatıradır Dayanılması zor *******imde Yemin ederim Seni bu şehirde yalnız Ve Şairsiz bırakacağım Adına şiirler yazılmadan Özlendiğini bilmeden Kokum olmadan açtığında pencereni Eski bir aşkın kırıntılarını Ve Taptaze acılarını bırakacağım Yemin ederim Hasretinizi çeksem de İstanbulsuz ve sensiz Bilmediğin bir şehirde Hiç tanımadığım kalabalıklarda Yarım bir şair olacağım. 14,04,2006 Boş bir çerçevede O güzel yüzün olmadan Bilmem ne kadar yaşarım… |
Boş ev
Yine yoksun, Cam kırıklarında yürüdüğüm, Tek nefeslik dört duvar evimizde, Yine yoksun Bıraktığın, Üç beş yıkanmamış bardakta Dudaklarının izi Senden kalan. Toplanmamış tarumar yatağımız En son geceden hatıra Yoksun Bıraktığım gibi bulduğum Ziline basmaya korktuğum Cevapsız hüzünlü kapılarda Sensiz içinde olamadığım O koskoca evde, yoksun 17.12.2005 Saat dört duvara asılmış Bakılmayı bekleyen, Karanlık ve sensiz odamızın Tek lüzumsuz ihtiyacı. Ertuğrul Bayam |
Boşluk
Bu boşluğu bilirim ben Bıçak saplanmış gibi kalbine Hani nefes alamazsın ya Ya da uçurumlardan bıraktığında kendini İçinden bir şeylerin koptuğunu hissettiğin Bu boşluğu bilirim ben Seninle yağmurlu bir günde Okulun arka bahçesinde, son kez Her hatırımı geldiğinde Bu boşluk kaplar bedenimi Yiyemem, içemem, uyuyamam Yalnız sen gelirsin aklıma Oturup bir köşeye Bükerim toprağa boynumu Ağlarım, ağlarım ben her gece Okulun arka bahçesinde Bu boşluğu bilirim ben Çaresizliğin elini kolunu bağladığı Adım atamaz hale getiren Bu boşluğu bilirim ben Senin hemen ardından içime süzülen 07.07.1998 Ertuğrul Bayam |
Böylemi Doğduk
Bütün şiirler hüzünlü Bütün insanlar mutsuz Hep ağlıyor çocuklar Kimseye mutluluk yetmiyor Hep kavgalı aşklar Ve hep vedalı Ya biz böylemi doğduk? Ertuğrul Bayam |
Bu Akşamda Yoksun
bu akşamda yoksun şen kahkaların yorgun bakışlarında yok.. elinden tutmak istediğim, yalnızlıklarında.. kapanıp kaldığın, o dört duvar arasında seni kim mutlu edecek söyle? 31,12,2005 saat: yeni bir yıla bensizmi girecektin? bana şiirler yazarak.. Ertuğrul Bayam |
Bu Aşk Nereye Varacak Diye Hiç Düşünmedim.
İçimde uçsuz bucaksın bir karanlık var Ve ben o karanlığın en uzak noktasında, Sadece gözlerinin ışıltısını görüyorum. Her fırsatta koşmak istiyorum sana Ama ayaklarımda anlayamadığım bir yorgunluk. Düşüp düşüp kanatıyorum dizlerimi. Sen hep ulaşılamaz kalacaksın, Ben hep o karanlıklarda sana hasret. Hiç seni sevdiğimi bilemeden sarılacaksın sevdiğine Ve hiç dudakların hissetmeyecek Seni her gece usulca öptüğümü. Oysa Hiç sevmem karanlıkları, Seni benim gibi gizli gizli sevenleri de. Sen bende masumsun Bir başka sevdanın yalancı koynunda tebessüm etmemeli yüzün. O küçük bildiğim ellerini sıkmamalı başka bir el Ve düşündüğün hep ben olmalıyım. Yoksa ne değeri kalırdı sana olan aşkımın? Söyle bu kaçış neden? Yarım kalan aşkların hüznü mü seni mutsuz eden? Yoksa kabul olmayan bir duan mı dudaklarında mırıldandığın? Söyle, susma yoksa bu suskunluk seni benden edecek. Oysa hep mutlu ol istiyorum Benim olmadığım yerlerde beni düşünerek. Sen uykuların en derininde olduğun vakitlerde Rüzgârlarla geleceğim beni fark etmeyeceğin pencerene. Mutlu olduğumu sandığım vakitlerde Hep bir hüzünsün zavallı yüreğimde Ve hep bir eksiklik olacak ellerine hasret ellerimde. Sen mutluluk rolünü oynarken Ben hep seni seyredeceğim Sahilden bakıp uçsuz bucaksız denize. Sevgi bazen çift taraflı işkence, Neden acıtır ki insan sevdiğini hiç olmadık nedenlerle? Aslında mutluluk yok biliyorum senin olmadığın şehirlerde. Bu yüzden mutsuzluğu yaşıyorum kokunu duymadığım sahillerde. Senden bir başkasında tadamayacağım mutluluğu Ve beklemeyeceğim başka bir selam hiç kimseden. Senin dudaklarından çıkmayan Hiç bir kelime önemli değil inan. Bir gün daha bitti sensizliğin sokaklarında başıboş, Ellerim,ahh zavallı ellerim cebimde, Ellerine hasret,çaresiz şimdi. Düşlediğim her şeyin kahramanısın sen, Evimizde neşeyle gezmelerin Sarılmaların ansızın olmadık anlarda. Gecenin olmadık vakitlerinde uyanıp Uyuduğun ve melekleri görmüş gibi tebessüm etmelerini İzledim. Ve mutlu oldum Düşlerden her uyanışımda Acaba ne düşünüyorsun uyurken? Neleri hayal ediyorsun? Oysa ben uykusuz ve yorgun gözlerimle Duvarlara defalarca gözlerini çiziyor Ve onlarla sohbet ediyorum bilmiyorsun? Sana düşlerden bir aşk yarattım İçinde hep birlikte olacağımız. Ama ne yazık Her uyanışımızda bir birimizi yanımızda bulamayacağız. Olsun, sevmek seni zaten yokluğunda da sevmekti. Ve hiç şikayet etmedim Ben sende anlam kazandım Yanımda olamasan da, Bakamasam da hiç rengini bilmediğim gözlerine. Ahh o gözlerin! Biliyorum yakacak bedenimi her gece.. Çocukların gözlerinde ışıltıydın sen, Sen masum bir prensestin beyaz atlı prensini bekleyen. Ama ben ne bir ata sahip olabileceğim sana gelmek için Ne de sana yürüyerek gelebileceğim. Biliyorum Ben senin yokluğunda hep varlığını özleyeceğim Dur! Biraz daha yanımda kal, Yanımda varlığına sarılayım. Gitme! Gitme ki ellerime söz dinleteyim. Yüreğimin sesine dayanamıyorum Sen giderken haykırırcasına arkandan seslenişine gitmeeeeee Sen sağır, yüreğin sağır. Hiç bakmadan gidiyorsun bensizliğe. Gidişin acı veriyor düşlerde bile. Sen, yorulduğunda aşklardan Ve yalnız hissettiğinde kendini sakın korkma Sadece gözlerini kapat ve beni düşün, Göreceksin yalnızlığının usulca seni terk ettiğini. Yüreğimde sana ait bir yer var Kimsenin bilmediği Ve kapısında taştan duvarlar ne zaman ki beni düşünürsün. Depremler olur yıkılır tüm duvarlar. Avuçlarıma bak ve anla Senin varlığınla terlemek istediklerini. Ve dudaklarıma bak sonra, Hiç öpmediğin öpemeyeceğin hayallerle kuruduğunda. Ne avuçlarıma bakacaksın Ne dudaklarıma Ne yazık yüzü bedeni olmayan bir aşkı satırlarda bırakacağız. Unuttun beni Biliyorum unuttun, Yine sevdalara dalmış olmalısın, Olsun bir gün, nasılsa bir gün Anlayacaksın gerçek aşkın tuttuğun ellerde değil de Benim hüzünlü aşk şiirlerimde olduğunu. Seni sevmek için acelem yok. Ben bir ömre sığdırdım seni Acı ve hüzün zaten adım benim. Daha ne kadar acı çekebilirim? Zaten uzaktan sevmek sadece niyetim. Sen kimsin ben kimim boş ver bilinmesin Hiç bu kadar yanmamıştı İçimdeki sana ait yüreğim kor akşamlarda Ve hiç bu kadar gözyaşı dökmemiştim dilsiz duvarlara bakıp Sen, ben ve imkânsız bir vuslat, Hiç bu kadar acıtmamıştı canımı. Söyle, şimdi, şu an, nerdesin? 11,08,2006 Seni severken Bu aşk Nereye varacak diye hiç düşünmedim. Düşünseydim zaten sevemezdim |
Bugün Perşembe
Bugün Perşembe Bana öğrettiklerin İçimde bir yerlerde saklı hala Ve bugün Perşembe Temiz elbiseler hazırladın mı? Sen beni bıraktıktan sonra Üstüme hiç giymediğim beyaz gömleğimi ütüle! Yarın cumaya gidip Senin için dua edeceğim ANNE 02.06.2006 Sevgi senin bakışlarında şefkatmiş Aç kalkmakmış sofralardan Tok gönüllerde boşa vakit harcamışım Sanırım Oğlun, Bu defa hayata veda edecek ANNE Ertuğrul Bayam |
Bulma Beni
Beni yaktın sen En soğuk bakışlarınla Kor ateşlere attın O güzelim Beraberliğimizi. Şimdi, Arıyormuşsun, Ne kötü, Bulma beni Bırak, Kaybolayım bakışlarında Her gün, Ateşlerde yanar gibi 14,12,2005 saat mi? Ertuğrul Bayam |
Buruk Şiir
Sana çiçeklerle dolu bahçemden Bir buruk şiirimi okuyacağım Bilirsin Aslında okumayı sevmem,yazmak kadar Buraları terkedişin çok oldu Tohumken ektiğin zakkum pespembe açtı Boyumu geçti neredeyse Ben hep oturup burada Sana sevgiyle başlayan,ama Buruk ve hüzünle biten şiirler yazdım Kaç tane olduğunu sorma.bilmiyorum Sabahları penceremi açtığımda Bir güzel koku sarıyor odamı Senin yaprak yaprak kokularını İşte diyorum, Yine yalnızsın tuğrul Ne gelen var, Ne giden Telefonlara bakıyorum bir müddet Ve sonra Biliyorum çalmayacağını Gün günü izliyor ******* içersinde Ben bekliyorum bir fidan gibi yağmuru Ama kuruyorum,çorak saksı içerisinde Dün duvara resmini çizdim Ve karşısına geçip Neden, Neden gittin dedim Ama suskun bakışların Bir kez olsun cevap vermedi Oturdum tam karşına Elimde buruk şiirlerim ağladım Aslında okumayı sevmem bilirsin Ama buğün Her günden yalnız hissettim kendimi Ve her günden çaresiz Yıllardır ne kahvaltı ediyorum Ne de adam gibi lokma geçiyor boğazımdan Hep aklıma düşüyor gülüşlerin Boğazım düğümleniyor Buğün seninde sevdiğin, Kaynamış mısır alacağım Geçip karşına yiyeceğim Sonra yaklaşıp o buz gibi duvara Senin dudaklarını ısıtacağım Sana çiçeklerle dolu bahçemden Bir buruk şiirimi okudum Beğenmeni ümit ederim Ama bunu sana gönderemem Evde eşinle kavga etmemelisin Belkide, Belkide Boyumca büyümüş zakkumundan bir yaprak, Göndermeliyim isimsiz mektubumda O zaman nasılsa anlarsın Seni hala içimde yemyeşil tuttuğumu 17,02,2006 sen koca odalı evlerde çocuklarınla ilgilen ben buruk şiirler yazayım sana Ertuğrul Bayam |
Bütün (M) ler Yasak Bana
Sana canıM desem Kızacaksın biliyoruM Hiç olmadık yere keyfiM kaçacak AşkıM diyeMiyoruM CanıMdan daha ağır kaçacak Bir taneM deseM BiliriM yine kızacaksın Hayatında yalnız ben yokuM diyerek Seni bana daha yakın yapacak Bütün M ler yasak bana İsMini söyleMek Bazen ne zor geliyor bilsen 22,Şubat.2006 Bütün M ler yasak Bana Ertuğrul Bayam |
Bütün Şiirlerim Sana
Bütün şiirlerim sana Bütün çocuksu hallerim senin Bütün acılarımın sahibi Bütün yalnızlıklarım sensin Söyler misin? Ben senin neyinim? 01.11.2005 Ertuğrul Bayam |
Cemşit Ve Emine
cıksss istemiyorsan isteme bende emineyi öperim ) cemşit izin verirse ki zaten aldattınız biriniz sevgili, hesapta dost diğeriniz.. bunu bana nasıl yaptınız ahh cemşit ahhh yaktım seni şairliği bırakıp katilliğe soyunacağım.. nesi vardı eminenin ki gül gibi kadın utanmadın dimi cemşit! ! ! tuğrul abinin sevdiğini ayartmaya hoş sevdiğiminde kuyruk sallamadığı söylenemez çünkü senin gibi bir öküz başka türlü beceremez anladım inat sizi gidi sizi hesabını sorarım bunun.. 05,01,2006 saat: hayal kahramanlarım cemşit ve eminenin hikayesi hihi hoho hırrrr cıksss pisssss boooooo Ertuğrul Bayam |
Çaldılar Hayatımı
Kaçırdılar uykularımı Yorgunluğunda gözlerimin. Şarkılarımı çaldılar Dudaklarımda sır gibi sessizce. Söylediğim Bakışlarımı kopardılar Bakmaya korktuğum aynalardan. Karaladılar, içinde seni saklı tuttuğum Hayatımın senli benli şiirlerini... Hatıralarımı sildiler Hatırlamak için resimlere baktığım. Bir hüznümü bıraktılar Kahrolup sensizlikten Ölmem için... 05,01,2006 Herşeyimi aldıklarını sanıyorlar Ne yazık bir tek şeyi unuttular ? O da bende gizli... Ertuğrul Bayam |
Çaldın Hayatımın Tüm Renklerini
Koca bir boşluğa bıraktın Çocukluğumun rengârenk balonlarını Uçurtmasını tellere taktın yaşama sevincimin Çaldın hayatımın tüm renklerini Misketlerimi sakladın Kırdın tüm oyuncaklarımı Şimdi Susturulamaz Hayata küsmüş bir çocuk ağlıyor Söyle? Mutlu musun? Hayatı seven bir çocuğu Hüzünlü bir şair yaptığına? 15,08,2006 Kalbim neden ağrıyor ANNE? |
Çekirge Ve Hocası
Mazeretin bile kırmaya yetti kalbimi Mazeretin bile bir fındıkkabuğunu doldurmayan Oysa ben günlerce uykusuz kalabilirdim Ve bitirebilirdim hiç düşünmeden istikbalimi Kendi kendine tafra yapan bir insanım artık Mesajıma cevaplar bile gelmeyen Sanki boş duvarlara konuşuyorum Sanki duyan yok sesimi Artık ne sen dönebilirsin Ne ben isterim gelmeni Sadece bir hüzündü Bana yazdıran bu şiirleri Nasılsa geçecek Daha önceleri geçmedi mi? Bir sabah kalkacağım Aklımda sadece gülüşleri Neydi ismi Kimdi, neciydi, Çekirge, hocam iki kelime Hatırlanacak şiirlerimde dizeleri Şimdi okursun Hüzünlenmeden şiirimi Şimdi belki uyursun Seni uzaklaştıran bu değil miydi? Hadi ben kaçtım hayatından Hadi ben yokum oyunlarında Bir yumak ip gibi fırlatıldım Uzaklara küçük kalbinden Çocuk olsaydım Israrla isterdim seni Çocuk olsaydım vazgeçmezdim inan Ah çocuk olsaydım Bu kadar koyar mıydı hüzünler Sen orda şiirimi bekliyorsun Ben burada neler hissettiğini Bu sana son şiirim olmayacak inan Senin yeni bir hocan olmadan A.E.O 10.11.2005 Ertuğrul Bayam |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:00 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.