![]() |
Beni Kalbinde Taşı
Sen ki artık gelmezsin Aşamazsın bu dağları Alamazsın riskleri göze Nasıl olsa ben Alıştım yokluğuna Alıştım yalnızlığa Senden ricam Sakın ola,beni unutma Gittiğin yerlerde Baktığın yüzlerde Dokunduğun şeylerde Ben,ben olayım kalbinde Sen ki artık gelmezsin BENİ KALBİNDE TAŞI Ben bunu bileyim Ben buna inanayım Bu yeter bana Bu yeter bana (04.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Beni Unutma (Dayatma)
Sesin gitmez kulakta Tadın gitmez damakta Ayrı düştük ŞUBAT ta SAKIN BENİ UNUTMA Neden,niçin ayrıldık Biraz bunu sorgula Başkasının kolunda SAKIN BENİ UNUTMA Aşamazsan dağları Bulamazsan yolları Kopmaz sevgi bağları SAKIN bunu UNUTMA Ben böyle yapıyorum Kalp te sen taşıyorum Yük olmadın hiç bana SENİ HİÇ UNUTMADIM Anla biraz halimden Birşey gelmez elimden Adın düşmez dilimden SENİ HİÇ UNUTMADIM Geçti ömrün yarısı Budur sözün kısası Benden sana DAYATMA SAKIN BENİ UNUTMA (06.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Benim Hayallerim Var
Sen olmasanda olur Sen gelmesende olur Olur bal gibi olur Benim hayallerim var Kadınım oldun bile Katmadın aşka hile Kalbinde sevgim kale Benim hayallerim var Dün MAVİ TURA çıktık Akdenizi dolaştık KAŞ tan MEİS e geçtik Benim hayallerim var Asmadın bana surat Koynunda buldum şefkat Bitmedi sözüm dikkat Benim hayallerim var (30.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Benim Sevgim Mezarlıktır
Sanma seni unuturum Onla,bunla avunurum Güzel gözlüm,seni bilmem Benim sevgim mezarlıktır (12.04.2007) Şahin Ertürk |
Benim Yol Haritamsın
Rotamı sen çizeceksin Ya ACILAR DENİZİNE Ya mutluluk deryasına Sen benim yol haritamsın (07.12.2006) Şahin Ertürk |
Benkoliğim,Benkolik(Hiciv)
Üç,beş ŞİİR yazınca Biraz övgü alınca Havalandım çıktım ben Benkoliğin biriyim Şu şiirde DURAK YOK Bu şiirde HATAN ÇOK UYAĞI bilmiyorsun Benkoliğim,benkolik Serbest şöyle yazılır Hiciv benden sorulur Bana selam durulur Benkoliğim,benkolik ARUZ U ben bilirim HECE nin ustasıyım Ben bir RUH hastasıyım Benkoliğim,benkolik (07.12.2006) Şahin Ertürk |
Benim Yolum,Sevgi Yolu
Şükür daha azıtmadım Küfür dolu yaşamadım Ona,buna saldırmadım Benim yolum,sevgi yolu Hiç kimseyi kandırmadım Riya yoktur yüreğimde Sevgi dolu yaşıyorum Benim yolum,sevgi yolu Dünya kalmaz sana,bana Mezarlıklar şöhret dolu Hepimiz bir,ALLAH KULU Benim yolum,sevgi yolu Yaram yok'ki gocunayım Malda,mülk te değil gözüm Seni,neden kıskanayım Benim yolum,SEVGİ YOLU (09.06.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Bensiz Yaşayamazsın
Ne başından savabilirsin Ne kapından kovabilirsin Girdim senin hücrelerine Damarlarında,kalbindeyim Artık bensiz,yaşayamazsın (26.03.2007) Şahin Ertürk |
Beş Beden Büyük SEVGİ
Bundan sonra Bana Aşktan, Sadakat tan Sevgiden bahsetme Sana Benim sevgim Beş beden Büyük geldi (06.03.2008) Şahin Ertürk |
Beş Bininci Mektup
Yığınla mektubun var önümde Kimi 1975 tarihli,kuruş damgalı Artık zar,zor okuyabiliyorum Kimi,taptaze Hani,cillop gibi yesyeni Kokun üzerinden gitmemiş gibi Sanki ellerinin izi öylece duruyor Tarih 2005'i gösteriyor Tam altıyüz bin lira Bir mektuba bu para Deli para bu? Bu para 1975'de bizde olsaydı Ev,araba alır Yuva kurardık... Aşkımız Yokluğa,yoksulluğa yenilmezdi Resimlerin Hep siyah,beyaz Sararmışlar,solmuşlar Hala gülümsüyorsun Sıkı,sıkıya sarılmışsın bana Bırakmam seni der gibi? Benimle dalga geçer gibi...? Güzelliğin aynı duruor Eminim bundan eminim Şimdilerde olsa Sen dünya güzeli seçilirdin? Yığınla mektup,resim var Yığınla dert var Dertler kafesinde gibiyim Acıların Şairi oldum çıktım Dün duygularımı kaybetmiştim Bugün NÖBETÇİ ŞAİRİM Acılarla,ayrılıkları anlatıyorum Bıkmadan,usanmadan Hamasi şiirler yazıyorum Sevenimde var Sevmeyenimde? Bazıları şiirlerimle ağlıyor Bazıları ise gülüp geçiyor Ammada saçmalamış diyorlar Sevgimin dozajını tutturamadım Biraz abartılı yazıyorum galiba? Zaman hızla akıp gidiyor Ben KAĞNI bile olamadım Hiç yol katedemedim Mutluluk trenine binemedim Hala bıraktığın yerdeyim Duygularım aynı Sevgim aynı'da Umutlarım küf tuttu Dün tarihli mektubunda Yine geleceğim Bekle yazmışsın Bayatladı bu sözlerin Artık inanmıyorum geleceğine Sahi hiç düşündün mü? Gelsen neyi değiştirebileceksin? Herşey eskisi gibi olacak mı? Çocukların,kocan ne olacak? Bu kadar kolay mı gelebilmek Kolay mı bir yuvayı yıkabilmek? Ben,zaten gelmeni istemiyorum Mektupların yetiyor bana Resimlerinle avunuyorum ben? Yığınla mektubun var önümde Hangi mektubunu açsam Hangi mektubuna baksam Hep seni seviyorum yazmışsın Dün,böyle yazmışsın Bugün,böyle yazıyorsun Peki ama neden? Neden biz ayrıldık? Herneyse,boşver Yarın yine mektubunu bekliyorum Aklına hiç geldimi bilmem Kaç mektup yazdın bana Bilmiyorsun Saymadın değil mi? Allah nasip ederse,yarın 5000'inci mektubunu alacağım Dile kolay 5000 mektup Say,say oku,oku bitmiyor Amma ben memnunum Bıkmıyor,usanmıyorum Hergün mektuplarını okuyorum Resimlerine bakıyorum Nice 5000'nci mektuplarda Hasret gidermek dileğimle Hoşçakal sevdiceğim,hoşçakal Sen mutlu ol,bu yeter bana Sen mutlu ol,bu yeter bana Şahin Ertürk |
Beş Mevsimlik Sevmiyorsun
Macerayı seviyorsun Eğlenceden bıkmıyorsun Diskolardan çıkmıyorsun Sevmiyorsun,sevmiyorsun Beş mevsimlik sevmiyorsun Yüreğimi hoplatansın Gece,gündüz yalvartansın Hiç sözünü tutmayansın Sevmiyorsun,sevmiyorsun Beş mevsimlik sevmiyorsun Daldan dala konuyorsun Kimseleri takmıyorsun Gözyaşına bakmıyorsun Sevmiyorsun,sevmiyorsun Beş mevsimlik sevmiyorsun El sözüne bakıyorsun Aşk yolundan çıkıyorsun Ters yollara sapıyorsun Sevmiyorsun,sevmiyorsun Beş mevsimlik sevmiyorsun Yükseklerde uçuyorsun Hoşgörüyü bilmiyorsun Güzelliği görmüyorsun Sevmiyorsun,sevmiyorsun Beş mevsimlik sevmiyorsun (18.01.2006-Yeni) Şahin Ertürk |
Beşinci Vagon(Öykü)
Batıl inanışlarım yoktu amma,yıllarca futbol oynadığım takımın BEŞ numaralı formasını giydiğimden mi bilmem,BEŞ rak****** karşı özel bir sevgim ve sempatim vardı. Ogün İSTANBUL a giderken her zaman olduğu gibi PAMUKKALE Ekspre- sinden yine 5 numaralı vagondan,5 numaralaı koltuğu almıştım.Gecenin 01. 00 lerinde BEŞ NUMARALI VAGONA girdiğimde koltuğumu işgal etmiş,se- re serpe yatmış,derin bir uykuya dalmış yaşlı bir adamla karşılaştım.Yaşlı adamı uykusundan uyandırmak ve yerime oturmak bayağı zor olmuştu amma en nihayet yerime oturabilmiştim...? Bir müddet sessiz,sedasız yolculuk ettikten sonra bu sessizliği yaşlı adam bozdu ' EVLAT SOHBETİNEDE DOYUM OLMUYOR,HEM BENİ UYKUDAN UYANDIRIYORSUN HEMDE TEK BİT KELİME KONUŞMUYORSUN.YOL- CULUK NEREYE? ' ' İSTANBUL,İSTANBUL AMCA,SENDEMİ İSTANBU- LA GİDİYORSUN ' dedim.Adam bir müddet beni süzdükten sonra ' HAYIR EVLAT,BEN İZMİT TE İNECEĞİM ' dedi.İhtiyar adam ile muhabbeti ilerlet- miştik.DENİZLİ den geldiğini,İZMİT te yaşadığını,yaptığı işi bana anlattıda an- lattı...Ve en nihayet adama adını sormak aklıma geldi ' AMCA İSMİN NEYDİ' dedim.Adam bir müddet boş ve almasız gözlerle suratıma baktıktan sonra ' İSMİMİ NE YAPACAKSIN,AMMA MERAK ETTİNSE SÖYLİYEYİM,Osman SARAÇOĞLU BENİM ADIM.İZMİT İN KÖKLÜ AİLELERİNDENİZ.BİRADE- RİM BİR ZAMANLAR MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞTI ' Yaşlı adam anlatıyordu amma ben gerisini,söylediklerini duymuyordum bile. Benim aklım,fikrim SARAÇOĞLU soyadına takılıp kalıvermişti.Bu soyadının benim yaşantımda çok önemli yeri vardı ve yıllardır bu soyadını taşıyan biri- sini arıyordum.Olabilirmiydi? Bu yaşlı adam,yıllardır aradığım,yoluna izine rastlayamadığım SEVENCANIM ın bir yakını veya tanıdığı olabilirmiy di? Geçmişe,derin düşüncelere dalıp gitmiştim ' NE OLDU EVLAT,UYKUNMU GELDİ,BENİ DİNLEMİYOR GİBİSİN ' Yaşlı adamın sözleri ile kendime gele- bildim.Kendimi çabuk toparlıyarak ' YOK AMCA,UYKUM YOK ' dedikten sonra,bütün cesaretimi üzerimde topladıktan sonra ' AMCA KIZMAZSAN SANA BİRŞEY SORABİLİRMİYİM? ' dedim.Yaşlı adam çabuk,çabuk 'NİYE KIZAYIM EVLAT,BANA İSTEDİĞİN ŞEYİ SORABİLİRSİN,SOR BAKALIM ' Kelimeler boğazıma düğümlenip kalmıştı,birkaç kez yutkunduktan sonra, zar zor ' SEVENCAN SARAÇOĞLU ADINDA BİRİNİ TANIYORMUSUN AM- CA.İZMİT TE YAŞIYORDU.BELKİ SOYADI BENZERLİĞİ OLABİLİR.BELKİ- DE SİZİN AKRABALARINIZDAN BİRİSİ OLABİLİR.BÖYLE BİRİNİ TANIYOR- MUSUN? ' diyebildim.Yaşlı adamın suratının şekli değişti bir müddet elleri ile sakalını sıvazladıktan sonra ' NEREDEN TANIYORSUIN EVLAT,SEVEN- CANI NEREDEN TANIYORSUN? ' dedi.Aklıma yıllardır cüzdanımda özen- le sakladığım,sararmış solmuş SEVENCANIM ın resmi geldi.Resmi kendisi- ne uzattıktan sonra, 'KENDİSİ EVLENMEYE KARAR VERDİĞİM SAYDIĞIMİSEVDİĞİM KIZDI. UZUN ZAMANDIR KENDİSİNDEN HABER ALAMIYORUM.TELEFONLARA ÇIKMIYOR.MEKTUPLERIM YANITSIZ KALIYOR ' dedim.Adam elindeki res- mi evirdikten,çevirdikten sonra ' EVLAT BU KIZ BENİM YEĞENİM OLUR. KENDİSİ SİZLERE ÖMÜR.17 AĞUSTOS DEPREMİNDE ENKAZ ALTINDA KALDI.ANNESİ,BABASI,KARDEŞİ HEPSİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞ- TULAR.SENİN BUNDAN HABERİN YOK MU? ' Yaşlı adamın daha sonraki söylediklerini duymamıştım bile.Sanki YEDİ ONDA DÖRTLÜK depremi ben- de yaşamıştım ve BEŞİNCİ VAGON un altında kalmıştım.Konuşamıyor,ağlı- yamıyordum.Donup kalmıştım,çaresizdim...Adam çaresizliğimi,şaşkınlığımı anlamıştı ve elini omuzuma koyduktan sonra ' ÜZÜLME EVLAT,ÖLENLE ÖLÜNMÜYOR.ZAMANLA SENDE ALIŞIRSIN.DEPREM NİCE YUVALARI DAĞITTI,NİCE SEVENLERİ AYIRDI.BEN BİLE ALIŞTIM.KOLAY DEĞİL 17 AĞUSTOS DEPREMİNDE TAMI TAMINA 15 YAKINIMI KAYBETTİM.ALLAH KİMSEYE BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN....' Kondaktörün İZMİT yolcuları hazırlansın,İZMİT e gelmek üzereyiz uyarısıyla şoktan kurtuldum.Yaşlı adamın ellerine sarıldıktan sonra ' AMCA BANA AD- RESİNİ VEREBİLİRMİSİN.EN KISA ZAMANDA SENİ ZİYARETE GELMEK İSTİYORUM.BENİ SEVENCANIN MEZARINA GÖTÜRÜRSÜN HERHALDE' dedim.Adam cebinden bir kart çıkartıp bana verdikten sonra 'BEKLİYORUM EVLAT BEKLİYORUM,İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ GÖRMEYE GELEBİLİR- SİN.YEĞENİMİN SEVDİĞİ GENÇLE BERABER OLMAK BENİ MUTLANDI- RIR ' dedikten sonra ufak valizini aldıktan sonra kapıya doğru yöneldi.Tren- den inip,karanlıkta kaybolup giden yaşlı adamın arkasından bakakaldım... Sabahın 05.00 lerinde BEŞİNCİ VAGONDA sanki yapayalnız,acılarımla başbaşa kalıvermiştim.Yavaş,yavaş kapanmaya başlayan acılarım yeniden deşilmişti.Vah benim zavallı kadersiz sevgilim.Demek ölüme sende yenik düşmüştün.Hemde gelecek için hayaller kurarken,yaşamının daha baharın- dayken...Söz SEVENCANIM Söz en kısa zamanda ziyaretine çok sevdiğin kırmızı güllerle beraber geleceğim ve toprağını öpüp,koklayacağım.Söz Se- vancanım söz AŞKIMIZA İHANET ETMİYECEĞİM ve bu can bu bedende kaldığı sürece,bu kalbe bir başkası giremiyecek.Bundan emin olabilirsin, bundan emin olabilirsin... (30.11.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Beyaz Saçlı Meleğim
Saçın akla dolsada Yaşın kırka varsada Beyaz saçlı meleğim Hala sana hastayım (...Eşime...) (27.02.2006) Şahin Ertürk |
Beynamazlar
Haram bilmiyorlar Helal yemiyorlar Yüzünü yıkamayan Beynamazlar Abdessiz Açık,saçık camideler Evde namaz kılmıyorlar Nahmahrem Erkeklerle aynı safta Namaz kılacağız diyorlar Belliki Reklam peşindeler Dini bilmeden Anlamadan,dinlemeden Fetva veriyorlar Ağzı olan konuşuyor Farzı bilen yok Sünneti takan yok Ayat bilmiyorlar Hadis takmıyorlar Din düşmanı Beynamazlar Çekin elinizi İSLAMDAN Camiler size yakışmıyor Size meyhaneler Kiliseler yakışır Gidin oralarda tepişin Gidin oralarda sevişin Egolarınızı,arzularınızı Gidin oralarda tatmin edin Sizler evet,evet sizler İslama yakışmıyorsunuz Çekin elinizi İSLAMDAN Sizi gidi BEYNAMAZLAR Sizi gidi BEYNAMAZLAR (06.02.2006-Yeni) Şahin Ertürk |
Beynimdeki Teröristsin
Olmaz düşler kuruyorum Baş kaldırdı duygularım Beynimdeki teröristsin Seni istiyorum SENİ? (10.12.2007) Şahin Ertürk |
Bıktım
Bıktım güzel,inan bıktım Duvarlarla konuşmaktan Sensizlikle sevişmekten Bıktım güzel,inan bıktım Hüzün dolu ŞARKILARI Hasret kokan ŞİİRLERİ Okumaktan,dinlemekten Bıktım güzel,inan bıktım Tat vermiyor,bana yaşam Olmuyor ki,sensiz neşem Meyhaneler benim köşem Bıktım güzel,inan bıktım Serhoşlarla dolaşmaktan Polislerle dalaşmaktan Seni sensiz yaşamaktan Bıktım güzel,İNAN BIKTIM (27.04.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bırak Aksın Gözyaşların
Zaman,mekan tanımayan Yaşlı,genci ayırmayan Aşk bulaşmış yüreğine Bırak aksın gözyaşların Hiç yerinde duramazsın Yalvar,yakar kovamazsın Aşk bulaşmış yüreğine Bırak aksın gözyaşların Sıkıntıdan patlıyorsan İçin,için ağlıyorsan Boşver,koyver akıp gitsin Bırak aksın gözyaşların Hiç saklama ondan,bundan Adam ölmez ağlamaktan Seviyorsan içten,kalp ten Bırak aksın gözyaşların Oda seni seviyorsa Hasretinle yanıyorsa Ağladığın biliyorsa Bırak aksın gözyaşların (16.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bırakıp Neden gittin
Seni hiç incitmedim Gözyaşı dötürmedim Yoksulluk çektirmedim Bırakıp neden gittin? Yalnızlığı kovmuştuk Acıları yenmiştik Mutluluğu bulmuştuk Bırakıp neden gittin? Tutsağındı kalemim Hep seni yazıyordum İlham perim olmuştun Bırakıp neden gittin? Hani bendim taptığın Senin bana yaptığın Aşka büyük ihanet Bırakıp neden gittin? (09.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bırakıpta Gidemem
Şehrimde yaşıyorsun Ekmeğini yiyorsun Havayı soluyorsun Bırakıpta gidemem Belki biraz nazlısın Başkasıyla sözlüsün Beklemeye değmezsin Bırakıpta gidemem Sensiz alamam soluk Derdim harbiden büyük Kanımı emen sülük Bırakıpta gidemem Düğün günün yaklaştı Bende telaş başladı Bırakıpta gidemem Bırakıpta gidemem Şahin Ertürk |
Bıraktığın Yerdeyim
Ne bir adım ötede Ne bir adım geride Hala senle doluyum Bıraktığın yerdeyim (23.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bildiğini Yazdırtma
Bugün seni görmek istedim Kollarııma almak istedim Dudağından öpmek istedim Daha başka neler istedim Söyletme bana yeşil gözlüm Bildiğini,yazdırtma bana? (05.09.2006) Şahin Ertürk |
Bilmezmisin Meraktayım
Mesajını aldım bugün Adın yine gizli kaldı Göze uyku girmez oldu Bilmezmisin meraktayım Sevgi dolu yüreğin var Özlü,güzel sözlerin var Daha başka nelerin var Bilmezmisin meraktayım Bir bayanın görüşüne Elbet bende saygılıyım Ben kendimden kaygılıyım Bilmezmisin meraktayım Fallar tuttum şiirlerden Yine bana hasret çıktı Haber gönder internetten Bilmezmisin meraktayım Israrcıyım,inatcıyım Çıkamazsın kalbimdesin Sabırlıyım beklerim ben Bilmezmisin meraktayım Bilmezmisin meraktayım Sevgi denen duraktayım Temiz arık duygularla Bekliyorum,bekliyorum (02.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bilmiyorlar
Bilmiyorlar,bilmiyorlar Delirdiğimi sanıyorlar Baktığım yüzlerde Okuduğum kitaplarda Esen rüzgarlarda Yağan yağmurlarda Gazetelerde Televizyonlarda Seni gördüğümü Bilmiyorlar,bilmiyorlar Delirdiğimi sanıyorlar Aşkın adının sen Yaşama amacımın sen Aşımın,ekmeğimin sen Havamın,suyumun sen Damarlarımdaki kanımın sen Bu dünyada herşeyin Yalnızca sen olduğunu Bilmiyorlar,bilmiyorlar Delirdiğimi sanıyorlar (26.10.2003-Şok Gazetesi) Şahin Ertürk |
Bilmiyorsun ki?
Sen beni gönül avcısımı sandın? Daldan dala konan şıpsevdimiyim? Yanıldın güzelim,harem kurmadım Nesrin kim? Nermin kim? Bilmiyorsun ki? Bir ölüyü sevdim,BİLMİYORSUN ki? 23.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bin Beş Yüz Rakımlı Bakir Dağlardayım
Yalancılardan Riyakarlardan Aşkı kirletenlerden Açıklardan Kaçıklardan Arsızlardan Soysuzlardan Hırsızlardan kaçtım Şimdi, 1500 rakımlı, Bakir dağlardayım Ayağıma, Dünya güzelini Gönderseler İstanbul u bana verseler Yalvarsalar Yakarsalar Mümkün değil Bu dağlardan inmem Oh ne rahat Mis gibi dağ havası Kekik kokusu Kuş cıvıltısı Kurt uluması Doğallıkla iç içeyim 1500 rakımlı, Bakir dağlardayım (05.02.2008) Şahin Ertürk |
Bin Sevgiye Bedel Aşkım
Kutup larda,Afrika da Amerika,Avrupa da Bulamazsın,bulamazsın Bin sevgiye bedel aşkım Pek kalmadı bu dünyada Pembe dizi kitaplar da Seyrettiğin diziler de Arama hiç bulamazsın Bin sevgiye bedel aşkım Pek kalmadı bu dünyada Seni hiç görmeden seven Benim gibi APTAL lardan İSTANBUL DA,KÜTAHYA DA Pek kalmadı bulamazsın Bin sevgiye bedel aşkım Tek,rakipsiz bu dünyada (20.04.2006) Şahin Ertürk |
Bin Şiirlik Borç
Kariyerli sevdiğimsin Bana aşkı öğretensin Kimselere değişmedim Seni biraz ihmal ettim Zümrüt yeşil gözlerinle Yer etmişsin yüreğimde Unutulman mümkün değil Seni biraz ihmal ettim Mazaretim olsa bile Ne söylesen sen haklısın Seni biraz ihmal ettim Şiirleri sensiz yazdım Ne olursun anla beni Hiç uğruna satma beni Bu seferlik affet beni Bin şiirlik cezam olsun Cezam olsun,cezam olsun Zümrüt gözlüm benim sana Bin şiirlik borcum olsun Bin şiirlik borcum olsun (09.03.2005) Şahin Ertürk |
Bir Acayip AŞK Bizimkisi
Yüzünü görmemişim Elinden tutmamışım Amma ELA GÖZLÜM Amma, Bir MECNUN gibi SENİ SEVİYORUM Kalemimde seni seviyor Bir başladımı yazmaya Ardı arkası gelmiyor Sana Onlarca şiir yazıyorum Güne SEN le başlıyorum Amma,SEN LE Geçiremiyorum zamanı? Sanıyorum Sende beni seviyorsun Bana değer veriyorsun Belki Yollarımı gözlüyorsun Belki Hasretimle pişiyorsun Artık iyice Anladım ve inandım ki Bir acayip AŞK bizimkisi GÖRMEDEN SEVMEK Ne kitaplara yazıldı Ne filimlere çekildi İnan bana ELA GÖZLÜM Bizim bu Ele,avuca sığmaz MIZMIZ olmayan İnatçı,inançlı AŞKIMIZ BİR ACAYİP AŞK? Tarih yazacak bu aşkı Sen hiç merak etme Tarih yazacak bu aşkı (22.02.2007) Şahin Ertürk |
Bir Avuç Toprak
Mal peşinde koşma,doyumsuz olma Dünya yalan ölüm gerçek unutma Hak yolu İslamdan,sakın ayrılma Yatların,katların doyurmaz amma Gözünü doyurur bir avuç toprak (05.02.2006-Yeni) Şahin Ertürk |
Bir Başka Güzelliksin
Sana Biliyorum ki ne yazsam Tam karşılığı değil Sen Türkçe de yeri olmayan Sözcüklere sığdıramadığım Bir başka güzelliksin (28.07.2008) Şahin Ertürk |
Bir Başkasın (SEN...?)
Bildiğim tek şarkısın sen Yazdığım son şiirsin sen Kalbimde baş köşede sen Bir başkasın,başkasın sen Duygularım sen le güzel Hayallerim sen le güzel Şiirlerim sen le güzel Bir başkasın,başkasın sen Sen gönlümü okşayansın Sen ruhumu besleyensin Sen duyguma yön verensin Bir başkasın,başkasın sen Sıra dışı,başkasın sen Övgülere layıksın sen Beyinde sen,damarda sen Bir başkasın,bir başka sen ....SANA.... (Aşkın ŞİİRİ) 06.05.2005-yENİ) Şahin Ertürk |
Bir Delinin Saçmalıkları
Kolay değil,tam yirmi yıl Bir olmazın peşine takıldım Bulanık bir ırmakta Akıntıya karşı kürek çektim Oysa,bitmişti Marmaranın Mavi sularına batmıştı aşkım Boğazın öte yanında sen Beri tarafında ben Sensiz,çaresiz kalmıştım... Kıtalarımız bile ayrılmıştı Göze alamamıştın Bir taşralıyla yaşamayı? Kolay değil,bin kırk hafta Seni beklemiştim Senin için İkibin tane şiir yazmıştım Sana yazdığım mektupların Sayısını unutmuştum En nihayet dün Senden haber aldım Yazdıklarım için Bir delinin Saçmaladıkları demişsin? Haklısın İSTANBUL lum İnan sen haklısın Hangi akıllı adam Benim yaptıklarımı yapar? Sevgiymiş,aşkmış Hasretmiş,beklemekmiş Şiiirmiş,mektupmuş Boşver unut gitsin bunları Sen yaşamana bek Hatta ve hatta Hala duruyorsa Yırt at resimlerimi Poyraz rüzgarlarına Savur uçup gitsinler? Bir delinin saçmalıklarından Sana ne? SANA NE? Sen yaşamana bak Ben aşkı aramaya Seni beklemeye Saçmalamaya Devam ederim Devam ederim (22.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bir Depremin Orta Yeri
Harabettin inan beni, Gittiğin o günden beri, Sallanmakta olan kalbim; Bir depremin,orta yeri… (08.11.207) Şahin Ertürk |
Bir Doktora Görünseniz
Hazımsızlık had safhada Sancı benim mideniz de Korku benim kalbiniz de Bir doktora görünseniz Gidip tahlil yaptırsanız Renkli röntgen çektirseniz Tedaviye başlasanız Bir doktora görünseniz Hava ile dolmuşsunuz Balon gibi şişmişsiniz Gazınızı giderseniz Bir doktora görünseniz Ayıp sizin yaptığınız Ben olmasam sıfırdınız Ş yi bile bilmezdiniz Bir doktora görünseniz Havam sizi korkutuyor Saygım,sevgim korkutuyor Kitaplarım korkutuyor Bir doktora görünseniz (23.04.2006) Şahin Ertürk |
Bir Gök Gürültüsü
Yerimde,yuvamda duramıyorum Hızımı,hırsımı alamıyorum Bulanık önümü göremiyorum Savunmasız ben,sana geliyorum Rüzgara kapılmış,sandal gibiyim Dalgalı denizde,yüzer gibiyim Bir yanardağ oldu sanki yüreğim Savunmasız ben,sana geliyorum Kıyıya vuran,dalgalar gibiyim Mevsimsiz yağan,yağmurlar gibiyim Bir gök gürültüsü sanki yüreğim Savunmasız ben,sana geliyorum (04.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bir Güzel Belde Tunçbilek
Burada kaynıyor,binlerin aşı Siyah altındır,madencinin taşı Mutahhar TEMEL bu beldenin başı Bir güzel BELDE,burası TUNÇBİLEK İşsizin umudu sensin TUNÇBİLEK Patronun umudu sensin TUNÇBİLEK Esnafın umudu sensin TUNÇBİLEK Bir güzel BELDE,burası TUNÇBİLEK Yoklar şube açmaz,açamaz burda Kötülük,çirkinlik barınmaz burda Dostluk,arkadaşlık güzellik burda Bir güzel BELDE,burası TUNÇBİLEK GAİP,SEFER dede erenler burda Ayşe,Fatma,Kezban gelinler burda Reşat,Kadir,Selman beyinler burda Bir güzel BELDE,burası TUNÇBİLEK Bozbelen,Eşen gibi köyler sende Gürağaç,Nusretler,köseler sende Köprübaşı,İLET,Çamaltı sende Bir güzel BELDE,burası TUNÇBİLEK Övmeye,fazla söze ne gerek var Bu kadar güzellik nerede var Çalışkan,dürüst temiz başkanı var Bir güzel BELDE,burası TUNÇBİLEK (17.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bir Hayal Tüccarı
Ben bir HAYAL TÜCCARI yım Kendim satıyorum Kendim alıyorum Gelmiyeceğini bile,bile Tam bin kırk haftadır Senli düşler kuruyorum Seni bekliyorum İşte yine Yanıtsız kaldı çağrılarım Gelmedin,gelemedin sözde Mavi gözlünü İSTANBUL u terkedemedin Sözde MARTILAR bırakmadı seni? Hem Neden,niçin geleceksin Senin,LAYLA ların Bitmez eğlencelerin var Benim,hayallerim şiirlerim Dağ gibi Yalnızlığım,sorunlarım var? Ben bir HAYAL TÜCCARI yım Şiir yemeye mi geleceksin? Yokluk görmeye mi geleceksin? İşte yine Yanıtsız kaldı çağrılarım Sözde MARTILAR bırakmadı seni? Olsun beklerim Beklerim ben İSTANBUL lum Nasıl olsa ben Bir HAYAL TÜCCARI yım Kendim satar,kendim alırım Kendim satar,kendim alırım (07.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Bir Hayali Beklemişim
Bu sahil kasabasında yalnızım Bir ÜVEYİK gibi uçup gidiverdin ya Karardı kırmızı panjurlu evimiz Gün batımları karalar giydi Mavi,yeşil,pembe Her şey siyaha boyandı Onlarda yasını tutuyorlar gibi Kendimi yalnızlar rıhtımında Sevgisiz,acılarla boğuşan Yetim çocuklara benzetiyorum Göz yaşlarımla savaşıyorum Martılarla dertleşiyorum Kumsallara ismini yazıyorum Çakıl taşlarıyla konuşuyorum Gittiğine inanmak istemiyorum Haykırışlarım,çığlıklarım Dalgaların sesini yendi Bir grup vakti,çıkar gelir diye Bu rıhtımın nöbetçisi oldum Bir,iki,üç derken Yaşlı çınar ağacına Gözü yaşlı,tamı t****** 7500 çizik attığımı Daha dün fark ettim Martıların aynı olmadığını Saçlarıma aklar düştüğünü Yine dün fark ettim...? Kumsallara yazdığım ismin bile Azgın dalgalara yenilmişti Onu da dün fark ettim Aklım başıma geldi o zaman 20 yıl,10 ay,15 gün sonra Aklım başıma geldi Artık gelmeyeceğine inandım Benim için bir hayal olduğunu İlk kez dün anladım...Ve Martıların ağlayışına aldırmadan Alıp başımı gidiyorum işte Nereye mi gidiyorum? Cennete desem Kara topraklar altına Yanıma,yanı başıma Gelir misin? ,gelir misin? Şahin Ertürk |
Bir Hiçmişim
Kütahya yı Bilmiyorsun Nöbetçi ŞAİR İ Tanımıyorsun Demekki güzelim Demekki, Gönül defterinden Sildin beni Kulağında SESİM Gözlerinde RESMİM Beyninde İSMİM Kalbinde Sevgim bitmiş Demekki güzelim Demekki, Bir günde Unuttuğuna göre Bir hiçmişim Senin için? Bir hiçmişim (19.03.2007) Şahin Ertürk |
Bir Hiçmiydim?
Mektuplarımı beklemedin mi? Şiirlerimi okumadın mı? Yollarımı gözlemedin mi? Hiçmi özlemedin beni Hiçmi Değerim yoktu yanında Söyle vefasız güzel Bir hiçmiydim yanında? Bir hiçmiydim? Bir hiçmiydim? (07.11.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.