www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Edebiyat (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=268)
-   -   Emrah Seyfeli (https://www.cakal.net/showthread.php?t=143013)

GooD aNd EvıL 03-24-2009 06:05 PM

Söyle Sevgilim
Yarim,sevdiğin jandarma
Asker olmuş bornova'ya
Bir mektupta'mı yazmazsın
Sevdiğin merak eder seni

Herkes sevdiğine mektup yazar
Bense seni yazıyorum
O lanet beyaz sayfalara
Yine şiir yazıyorum

Canım desen sevinsem cocuklar gibi
Seviyorum seni desen sevinsem
Aşkım desen,canımı versem
Ömrüm desen,ömrümü versem
Bana çok görme gülmeyi sevgilim

14.03.2007/çarşamba -22:00

Emrah Seyfeli

GooD aNd EvıL 03-24-2009 06:06 PM

Sevgin
Dertlere cilelere bin son verilsin
Yuregim yanmasin gozlerim durulsun
Yanan yuregime bir damla su serpilsin
Bitsin artik cileler bulanik sular durulsun

Hayatin zincirleriyle bagli olan ellerim
Şu son nefesimde bayri cozulsun
Bagrimda yanan ateşe yuregimde kanayan yaraya
Senin ellerinden bir merhem surulsun

Yeter artik cektigim dertler yeter
Ben seni sevdiysem
Seni sen oldugun icin sevdim
Yuregim de kanayan yarariyi dindirirsin diye
Beni sevgin magrum eylemessin diye sevdim

Emrah Seyfeli

GooD aNd EvıL 03-24-2009 06:08 PM

Sus
Bu gece yanımda olabilmeliydin
Gölgeni seyredebilmeliydim holde gezinen
Mutfaktan bir şeyler aramalıydın ve
Kırılmadıydı bir bardak mermerde, en kıymetlisinden
-Canın sağ olsun, seslenebilmeliydim, - boş ver aldırma
Yüreğinin atışını duyabilmeliydim bu gece, dalga dalga
Şekerini karıştıran bir kaşığın bardak sesine karışmalıydı sesin
–Sen de ister misin?
Demleyebilmeliydik zamanı seninle
Demlenebilmeliydik

Korumasızdır yavruları kumruların / biraz saf, uçmaya hevesli
Taşıyamaz kanatları oysa acemi uçuşları

En uslu dokunuşlarım gezinebilmeliydi saçlarında / düşmeden önce
Çenenden tutup yüzünü bana doğru kaldırabilmeliydim
Körkuyu gözlerinde dibe vurabilmeliydim özlediğim
Kozasında büyümeliydi mavi şafak renginde ipekten bir sevgi
Ayrılık nedir bilmemeliydi ve öğrenmemeliydi
Ölüme bir türlü sonsuzluk dendiğini

İbadetine diz çökmüş bir bekleyişin dualarında
Kokun dokunuyor önce bam teline sızımın / pan flüt eşliğinde
Arka fonda gözü kan çanağı yarasa ******* bekçim
Resimlerinde flu bir bulut / kir beyazı, pamuk duman
Çalmayın mavimi diyorum gözlerimin mayasından
Acıtıyor dudaklarımı filtresinden yanan ateş
Bu kaçıncı bilmem
Bu kaçıncı sigaram

Bu gece yanımda olabilmeliydin, çırılçıplak soyunup geçmişinden
Harman yeri savrulmuş duygularıma yenik düşmüşlüğümde
Küfürlerin binini bir paraya savurduğum bu yazgıya
Öpebilmeliydin dudaklarımdan
- Sus..!

İmansız bir acının terkisinde kırbaç ıslığı sesim
.....Sus / tura
.................bilmeliydin
.............................Sus / a
......................................bilmeliydim

Bu gece yanımda olabilmeliydin...

............. Bu gece yanımda olabilmeliydin...

Emrah Seyfeli

Susmakla öldürüyosun
susma hiç değilse sen susma
bana akıl ver sevgili olarak
bana ne yapacağımı söyle
dost olarak değil segili olarak

ben seni seviyorum desene
herşeye rahmen unutamazsanda
sen susmakla beni öldürüyosun
ben kendimi unuttum gülüm

ben yaşarken ölmüşüm bitanem
seni sevmek kader olsada
imkansız aşk olsada
sen beni susmakla öldürüyosun

Emrah Seyfeli

Şafak
Ay ışığın da nöbet tutarken
Gözlerim sabahı beklerken
Gönlüm seni sevdiğini söylerken
Beni sevmediğini nasıl söylersin

Askerlikte günler geçmiyor
Mehtap sayarken
Şafak gelmiyor
Seni unutmak mümkün olmuyor

Günler gecse de askerlik bitmiyor
Dertlerim bitse de,hasretlik bitmiyor
Mehtap olsa da elli yedi
Şafak oluyor üçyüz yedi
Seni unutmak mümkün olmuyor ki

09.03.2007/cuma -00:05

Emrah Seyfeli

GooD aNd EvıL 03-24-2009 06:09 PM

Tanımsızım...
Hüzün kokulu beyhude gençliğimin anısına,iki damla göz yaşına bir de idamlık bir aşkın son arzusuna yakışır bir gece yayılıyor odama,sabaha ramak kala…Gecenin sabaha en yakın olduğu an hüzün değiyor şakağıma…İçi burkulmuş bir sevdanın acıyan yanları suskunluğa soyunuyor fütursuzca…Bir aşkın kelimelerini susturmayalı çok olmuş…Unutmuşum aşka susmayı…İçimin bu denli acıması bu yüzden olsa gerek…Bak ben yine kelimelerden dönüyorum,suskun bir aşka…Ceplerimden taşıyor yalnızlığım…Lisanım en aşk yanlarından suskun,kalbim en acıyan yerlerinden vurgun…Sessizliğimi bozmama ramak kala sabaha çıkacak kadar susacaklarım var yanımda…Bir damla aşk muhtaçlığında hangi gece varmaz ki sabaha?

Tanımsızım…Suskun bir aşkın zanlısıyım…Faili malum bir cinayetin bilinmeyen mağduruyum…Ruhuna fatihalık bir gençliğin mekanı cennet olamayan kişiliğiyim…Hükümsüzüm…

Ölümlere terk edilmiş bir adamın; öldürmeye azimli göz bebeklerinden,melankolik bir aşk şizofren bir gülüşle sızıyor içime…Ölüm beni en aşk yanlarımdan vuruyor…Savunmasızım…Suskun bir dilin gelişi güzel kelimelerinde derinden bir aşk kanıyor sessizce…O ise kendi elleriyle intihar ediyor aşkı,kalbinin darağacında…Aşka aşık kimliğini onsuzluğa sürgün ediyor en şizofren haliyle ve susuyor fasih bir dille…İçim acıyor…Ben iç kanamalı bir hastayım…Cesetler biriktiriyorum kalbimin morguna…O ise işlediği cinayetlerin ardından gülüyor sadece…Şizofrence…Ölü bir kente gidiyor ve işlediği cinayetleri cesetlerinin suskunluğundan öğrendiği morg alfabesiyle mühürlüyor satırlarına…Hiç açmamaya yeminler ederek…Hiç kapanmayacağını bilerek…Hangisi daha acınası bilmiyorum…Yada hangisi daha öykünülesi…İçinde öldürdüğü her aşkla bir kez daha ölüp kendi mezar taşına kendi gözleriyle bakan ve bütün aşklarını sadece kelimelerinde yaşayan şair bir şizofren olmak mı? Yoksa her aşkında vurulup,vurgun yemiş yanlarına inat,aşkın ortasında,aşka suskun,aşka kırgın ama yine de buram buram aşk kokan suskun bir şizofren olmak mı?

Şimdi yaklaşmayın bana ne olur…Dokunmayın iç kanamalarıma…Bir aşktan dönüyorum,yaralıyım…Bu defa kelimelerimden vurgun yedim…Suskunum…Suskun cümlelerime ayrılık düştü değmeyin bana…Melankolik bir gece de şizofren gülüşe hüzünlendirip ruhumu bir şairin şiirlerine asıyorum kelimelerimi ve susuyorum işte…Sakın dokunmayın şairin işlediği cinayete…Maktul razı ölmekten,şairinin kelimeleriyle defalarca öldürülmekten…Böylesi bir ölüm olmalı imrenilen…Sakın dokunmayın maktul kimliğime…Zararım yok benim size…Zararım sadece kendime…

Satırlarıma düşen anlamlarımı şaire çaldırdım anlamsızca…Çaldırdım bütün kelimelerimi…Kelimesizim… Susturun beni en aşk yanlarımdan…Vurun şimdi kelimelerime aşk kelepçesini…Susturun cümlelerimi…Işıksız zindanlarda aşksız kelimelerle tüketin kalemimi…Öldürün kelimelerimi,susturun kalemimi ve gömün beni…Katilin katline muhtaç bir maktülüm…Şimdi sen öldür beni EYY ŞAİR! Aşksızlığa hüküm giydim…Müebbetim…Ve iyiyim…

Emrah Seyfeli

Terkine terkimi gömmeyecek kadarım...
Vuslata dair imkânı olmayan sözcüklerin lehçesiyim. Mümkünatı yok eden şehirler geçiyor virgüllerimden. Noktaya varınca susmuyorum. Daha bir yazasım geliyor, nokta arasına sıkışan cümlelerimle hayattan kopmak için. Naçar kalıyorum içbükey bir harf karmaşasında. Benliğime kazıdığım üç harfin üç bininci gözyaşını döküyorum. Üç harfi bol sıfırdı rakamlarla çarpıyorum. Aşka verilecek eldelerim yok. Sınırları bana ait olmayan bir yüreğe hükümranlığım fayda etmez teselli bulmama.

Bir yaşamın musallaya bakan yüzündeyim. Tüm düşlerimi beraberimde getirdim. Hiç gitmeyecekmiş gibi bir geliş ve ardından hiç gelmeyecek gidiş yapıştı yakama. İki yakamı bir araya getiremeyecek kadar mecalsizim. Gelişlerle gidişleri kör düğümleyemeyecek kadar çaresiz… Tüm yazılmışlığımı silip yüreğimden, gitmelere teşebbüs ediyorum. Ama ölümden başka yol yok. Ölüm kapımı çalıncaya dek bekleyerek tüketmeliyim ömrümü.
Mecburum…
Kalıyorum…

Düşlerimin bataklığında hiç gelmemiş birine terki yakıştırıyorum. Korkma! Düşlerimde bile terkine terkimi gömmeyecek kadarım…

Saat geceyi vuruyor beynimi kemiren sesiyle. Yeni bir saate yine hoş geldin diyorum. Yar olduğunu bilmeyen yar’dan dem vuruyorum. Oysa bilinmezliğiyle ne çok kurulmuştu düşlerime. Ne çok terk etmişti kendinden bile habersiz. Ne çok elveda sözcüğü paralamıştı yersiz…

Düşlerim nerden düştüyse adı intihar olmuştu yaşamamın. Özneliğini yüklendiğim tüm yalnızlıklarımdan istifa dilekçemi sundum kendime. Ölüm fermanım sıkıştırıldı ellerime. Adına düşen katliam, adsızlığımı parçaladı en anlamlı yerinden. Bu kentten öğrendiğin bütün ihanetlerin, deneme yanılma yöntemlerinin ilk durağıydım ben. Denedin ve yanıldın sen de. Çünkü içim, satır arası ihanetinle bile gölgelemedi seni bende.

Haklıydın… Bitmeyecekti… Olmayacaktı bu düşe konulmuş bir noktam. Virgüllerle dolu bir düştün, beni çok büyüttün… Ama varlığınla hayat bulan ılgımlarımı anlamadın. Bilmedin, düşler yumağımın tek öznesi olduğunu. Ne çok bilmediğin vardı. Ne çok bilinmezdin… Dilimden dökülmeyen sözcükleri suskunluk modunda dinledin ve suskunluğumu infaz edip gitmeyi tercih ettin.

Sesin, gittiğinin resmi oluyordu. Gözlerime çarptığım kelimler kaldığını simgeliyordu. Gitmiş miydin? Ya da giderek kalmayı mı seçmiştin? Öyle ya gidenler daha bir kalıyordu. Gitmeyi beceremeyenler adam gibi kalıyordu, kaldığından habersiz. Sesin kelamına yabancıydı. Hangiydi yalan söyleyen?

Kendimi bile anlamazken seni anlamak ağır gelirdi cüsseme. Sen en anlamdan yoksun yanıydın hilkatimin. Şimdi, sana suskun sessizliğim. Gitmekle kalmak arasında attığın adımların sonu; terkin… Ama dedim ya terkine terkimi gömmeyecek kadarım… Kılıfına bürüdüğüm cümlelerin altında eziliyor yaralarım… Mutluluğu yansıtmak için ayırdığım tuvalime hüzünler sıçrıyor. İstinassız nefesler barındırıyorum yaşam sığınağında. Yaşadıklarım dünya sahnemde sergilediğim MeLoDrAm…

Sen düşlerimdeki büyük… Bense düşlerle büyüyen bir küçük…

Ağzı bozuk bir ibare değil kendimde bilediğim. Sığ bir umudun, umutsuzluğun elinden kurtulan kalıntıları…

Arkamda bıraktığım ömrümün duraklarını başa saramayacak kadar mecalsizim. Hadi bırak yakasız hayallerimin yakasında dolaşmayı. Daha iki yakamı bir araya getirebilecek kabiliyet yok bende. Suskunum. Konuşsam, ağıt dizilir yollarıma. Konuşsam, çığlığım yangına verir en acı yanımı. Asılsız bir ihbardan kanat çırparım güne. Günsüzlüğüm günümü silip süpürdü takvimlerden. Saatler hangi hazanı gösterir şimdi? Şimdi, hangi güz beni ele verir? Hangi şarkı melodileri ile susar beni?

Elleri ceplerinde olan hayatım, yaşama elverişlilikten çıktı artık. Akran değilim yaşadıklarımla. Hayatıma el koyuyorum. Ellerim kana boyuyor dünyamı. Gök kuşağının tüm renklerini çalıyorum. Yaslı bir denizin dalgın sularında kendi yüzümü asıyorum. Ölüm temizleyemeyecek harf kalabalığımı. Harflerim sana büyük gelecek. İlk kez göreceksin alfabemin hırçınlığını. Sana saklı bir ömürde yaşattığım her ölümün yüzüne karalar çalacaksın.

Derin sessizliğim ilk kez asi konuştu işte. Varsa gücün temizle alfabemi. Payına gitmek kalmak arası yolları yürümekten başka bir şey düşüyorsa gel de anla asiliğimin içine eklediğim nidayı. Terkine terkimi gömmeyecek kadarım ya hani. Sen de terkine bir tümce bağışla hadi.

HADİ VARSA GÜCÜN TEMİZLE ALFABEMİ…

Emrah Seyfeli

Umut
senin için ölümlü diyorlar
oysa ben inanmıyorum
umut anne sütüne benzer
besleyicidir...

vazgeçilmesi imkânsız
ki
görüyorum
o kocaman bir dağdır
ben de bir tepesi

dağların seline akarsa birgün
tırnaklarım tırmanmaya
tutunur
ve hiç kırılmaz
umudum
doruklarında

Emrah Seyfeli

Unutma beni! ! !
ben aşkın pan zehirini içtim
arkadaş sen bilmedin bunları
ben sevdamı düşünürüm
o beni unutsada bilene

aşkın şarapını içerim
sen beni düşünmesende
ben de bu dertler oldukca
dertler beni bırakmasada

.....

Emrah Seyfeli

Unutmadım Seni
Seni unutmaya yıllarım el vermiyor
Şafağım uzun artık dayanamıyorum
Senin uğruna gözlerimi yakıyorum
Senin uğruna şafağımı bitiriyorum

Unutmadım seni unutamadım
Sana yalan söyleyemem utanıyorum
Tek bildiğim bir kelime varsa
Seni seviyorum seni seviyorum

Ne zaman tek başıma otursam
Seni düşünüyorum tek seni
Unutmak için değil
Yanında olmayı düşünüyorum

Sen ise beni unuttun diyorsun
Beni sevmiyorsun diyorsun
Söylesene seni sevmeyen biri
Bu duyguları nasıl taşır

Emrah Seyfeli

Unutmak yada unutmamak
Onu unutmak ve hayalerimi unutmak istedim ama bu dediklerim olmadı.
ben kendimi unuttum ve hayalerimi ama onu unutamadım.
belki beni görenler tanıyanlar bilir bendeki yüz ifadesini belkide duruşumdan anlaşılır.Ben kendimi artık şiirlerle avutmaya alıştım.belki de onu düşündüğüm içindir bu şiirleri bana o kazandırdı nede olsa onu unutmak eski maziyi bir köşeye atmak onun olduğunu düşünerek hayaller kurmak öyle güzel bir duygu ki bunu ben daha önce yaşayamamıştım ama şimdi yaşıyorum bir bunalım içinde sürükleniyorum rüzgar vurdukca fırtına estikce eski günleri hatırlıyor ve düşünüyorum.gözlerimden bir damla yaş akıyor onu bilene rüzgar ucuruyor.rüzgar ve fırtına tabiiki yaşanmış ama daha yaşanmamış hayaller kurmak bana cok zor geliyor.artık unutmak istiyorum ama elimde olmuyor bu dediklerim ve bir gün rüzgar esecek beni fırtınanın içine sürükleyecek ve hayallerim sönecek o günü bekliyorum bir beyaz kefen giyip bir tabut içine konulup kara topraklara gireceğim günü bekliyorum. kendimi unutup yanlızlıkların,kimsesizlerin, sevdanın olmadığı bir yere doğru yere gitmek istedim ben cok sey mi istedim allahdan bana bu ızdırabı yaşatması için beni benle bıraksaydı sevdamla ne olurdu ki bir bayram günü yine yanlız sevdasız gecen bir gün daha onu unutmak kolaymı o hayalleri unutmak kolaymı kolaymı ağlamamak onu düşünüp sesizce ağlamamak kolay değil ki onsuz bir hayatın gecmesi yılların gecmesi haftaların gecmesi günler cabuk gecermi gecmez gecmez onsuz bir bayram bir hayat unutamam ki ben o günleri.............

Emrah Seyfeli

Ümitsiz bekleyiş! ! !
Şimdi oturmuş seni bekliyorum
Ama gelmeyeceğini bile bile
Genede ümitimi yitirmiyorum...
Şimdi nerdesin ne haldesin
Beni düşünüyormusun?
Bana soracak olursan
Hiç aklımdan cıkmıyorsun ki ama
Beni terk ettiğin halde
Yinede cok seviyorum
Seni AŞKIM....

Emrah Seyfeli

Veda mektubu
veda mektubu goğum günümde
birtanem!
gözyaşlarım mürekkebim
yazıyorum yüreğime ayrılığın mektubunu
başım dumalı yüreğim sızlıyor
birgün gidersen yaşanmaz bu hayat diyorsun
yaşamalısın sen güneş ay yıldızlar için

sigaramda savrulur ayrılığın acısı
yanarsın yüreğimde volkan gibi
en fazla yüreğinde acın sürer bir yıl
herzaman serbet gibi içmişiz ayrılığın acısını
asılmışız dar ağacında ölümü yaşayan mahküm gibi
razı olmasada şu gönlüm ayrılığa
bilesinki sevgin gerçek yaradan gibi

yağlı imlek boğazımda bekliyorum
sandalyeme son tekmeyi vuracak celladı
mağrur başıkışlarınla bakma ne olur
vuracaksan vur son darbeyi
beklerim yağlı imlekle.........

tükendim artık kimseyi anlayamıyorum.........

Emrah Seyfeli

GooD aNd EvıL 03-24-2009 06:10 PM

Vakit Yok Gemi Kalkıyor Artık! ! !
Zaman bitti herkes evine denileceği zamanı beklemekten başka bu dünyada ne yapıyoruz? Hiçbir şey.
Arkama baktığımda sadece kurumuş ağaç yaprakları görmek beni çıldırtıyor. Ama gözlerim onlardan başka hiçbir şey göremiyorum. Bazen geriye dönüp yaprakları incelemeye kalkıştığımda bazıları üzeri küflenmeye yüz tutmuş, bazıları uçmuş bazıları da tamamen ortadan kaybolmuş birkaç kuru ağaç yaprağından başka hiçbir şey göremiyorum. Acaba öldüğümüzde de arkamızda bırakacaklarımız bunlardan ibaret mi? Bir gün kapı çalınacak ve biz bu kapıyı açtığımızda dönüşü olmayan bir yolculuğa ayak atacağız ve bir daha bu dünyaya ait yapacak hiçbir şey kalmayacak.
Hayatı böyle düşününce ne kadar anlamsız yaşadığımızı anımsıyorum. Ve neden ahretten başlayıp mutlu olma şansını dünyada yaşamadığımızı düşünüyorum.
İnsanları kavramak gerçekten çivi yazısını hatmetmekten daha zor. En azından onlarda günün birinde anlam çıkıyor ama insanlarda hiçbir şekilde çıkmıyor. İşte benim zoruma giden de bu. Tanımadığım ve tanıyamayacağım insanlarla ömür boyu beraber olmak.
Kısıtlı olan Dünya hayatında niye bir insanın üzerine bu kadar geliniyor? Neden en çok acıyı çektirme yarışları yapılıyor? Neden insanların mutlu olmalarına izin verilmiyor? Acaba Dünya bize biraz daha insaflı davransa neyi eksilir?

‘’ Lütfen dünya hayatı biraz insaf! ! ! ‘’

Emrah Seyfeli

Veda zamanı
Çoğu zaman almaya üşeniriz yollardaki mutluluk kırıntılarını. Kendimizden düştüğünü görsek de yere düştü diye bizim değilmiş gibi gelir bazen.

Sonra yavaş yavaş ilerlerken bize attığı dur beni bekle çığlıkları duymazlıktan geliriz. İşte trenin ilk vagonunu geçtik. Sırada diğerleri. Bize bakanlar ararız aralarından; ama hepsi başkasına el sallıyordur aslında. Onları da hiçe sayarak yolumuza devam ederiz.

Parçalarını elimizde tutamadığımız mutluluklar bizi artık terk etmişlerdir. Geriye adım atınca onları tekrar görememek acı verir insana. Ama yoktur artık onlar ve biz sadece bizimleyizdir.

Belki en ufak andaydı tüm ömrümüzce aradığımız. Belki de sade bir gülümsemeydi onların bizden beklediği. Fakat şimdi hiçbiri kalmadı. Acınacak o kadar şey kaldı ki içlerinden acaba hangisine diye seçmeye fırsatımız kalmadı. Sonra bizi alıp götürmeye geldi birileri. Ona kimsin diye sorduğumuzda bize onu şunlara sor diyerek yeri gösterdi bize. Korkmaya başladın yerde ne var diye. Ve ufak ufak insanlar sana gülümsüyordu oralardan. Sen yine aldırış etmedin ama aklında bir şey kalmıştı. Acaba bunlar bu kadar şeyi biliyor da niye ufacık ve yerlerde? İşte beklenmedik cevap seni alıp bir başka yere sürükledi. Evet onları sen ezmiştin ve arkalarından bir el sallamadan onlara veda etmiştin. Artık ne yapsan nafile. Çünkü sen treni kaçırdın. Mutluluk parçalarını elinle itmeye kalkıştın. Evet şimdi veda zamanı. Aslında vedalar hep birilerine yapılırdı ama sen o birilerini bulamadın.

Emrah Seyfeli

Vefasız Kız
cektin ellerini bende
nasıl vazgeceyim senden
bir canım var onu benden
koparmanın vaktımıydi

sen ordasın ben burda hasretin
var yar yanımda
sensiz gecen aksamlarda
aglamanın vaktimiydi

Emrah Seyfeli

Verem
Yokluğunu delisiyim
Ben göslerinin hastasıyım
Sen yoksun yanımda
yine veremim gelsene

Burda günler geçmiyor
Gözlerin görülmüyor
Sen yoksun yine hastayım
sen yoksun yine veremim

14.03.2007/çarşamba -24:00

Emrah Seyfeli

Yalancı bahar
Mutluluk sıkışmışken zamanın çıkmazlarında,
Saatim hep aynı kedere ayarlıyken,
Hüzün aşıkken bakışlarıma,
Yalancı baharlar, gözyaşı getiriyorlar kapıma,
Aldanıyorum umut maskesi takmış, hıçkırıklara.

Yıllar umursamaz ve hovardayken,
Yaşadığım her aşk bir savaş, her savaş bir yıkımken,
Yorgun bedenimin ayrılığa daha borcu bitmemişken,
Düşüncen tüm benliğime sinmişken,
Hayat, dikenli tellerini örüyor üzerimde,
Kurtulmaya çalıştıkça sensizlik kanıyorum,
Kanadıkça kurtulmaya çalışıyorum.

Kalbimi sökerken yerinden, ellerinle,
Nefessiz bırakırken, karanlık dar odalarda,
Savururken bedenimi acımasızca, rüzgarınla,
Bakışların sabır olup çıkıyor karşıma,
Kızamıyorum, azar azar yok olmama rağmen sana...

Emrah Seyfeli

Yarabbim kavuştur beni canıma
yanıma ayaz düşdü kızkın cöllere
yine hasret kaldım pembe güllere
bu gönül aşkıyla düştü dillere yarabbim
aşkıma kavuştur beni kalmadı takatim

nasıl yürüyeyim mecnun oldum bilmem ki
ne haldeyim yarabbim aşkıma kavuştur beni
bir kez bile olsa göster rüyada
benim hiç gözüm yok fani dünyada

kaldım mutsuz bucaksız bir dünyada
koskoca alemler bilmez aşk acısı cektiğimi
ben yana yana canımı veririm onun uğruna
yarabbim kavuştur beni canıma

Emrah Seyfeli

Yaşarken Ölenlerdenim
Bir yaşayan var,bir ölen insan..
İşte ben yaşarken ölenlerdenim!
Bir ağlayan var,bir gülen insan..
İşte ben ağlarken gülenlerdenim!

Bilirim ati dünden karanlık..
Ama yinede umut örenlerdenim!
Kim demiş rüyalar ah gerçek olsa..
Ben her gece kabus görenlerdenim! !

Emrah Seyfeli

Yaşayan bir ölüyümdür! ! !
Yine basliyorum siirime
gözlerimde perde perde canlanan hayalinle tuğba
seni sevmek belkide aci cekmek
belkide ugrunda can vermek
ama sunu sakin unutma bitanem
eger bir gün olurda utanirsam senin icin gözyasi dökmekten,
bilki artik gözlerim kördür
eger bir gün olurda atarsam dilimden adini
bilki artik dilim tutulmustur
eger bir gün olurda dönersem en büyük yeminimden
bikarsam seni ölesiye sevmekten
korkarsam senin icin bir gülüsün icin can vermekten
bilki artik ben yasayan bir ölüyümdür...

Emrah Seyfeli

Yavaş dans
hic mayis direginin cevresinde danseden
cocuklari izledinmi?
ya da yere vuran yagmuru, dinledin mi?
hic bir kelebegin ani ucusunu,takibettin mi?
ya da geceye dogru kaybolan gunesi gozledin mi?
en iyisi yavas ol.
cok hizli dans etme.
zaman kisa ve MUZIK COK FAZLA SURMIYECEK

ucan her gune dogru kosuyormusun?
nasilsin diye sordugunda, cevabi duyuyormusun?
gunun bitiminde yatagina uzaniyormusun?
yuzlerce yeni koro, beynine doldugunda?
iyisi mi yavas ol.
cok hizli dans etme.
zaman kisa ve MUZIK COK FAZLA SURMIYECEK

hic bir cocuga o isi yarin yapalim, dedin mi?
ve sen kendi acelende, onun huznunu gordun mu?
hic dokunmayi kaybettin mi?
hadi olumle iyi bir arkadaslik kuralim.
cunku,hosca kal demek icin,
hic zamanin olmiyacak.
iyisi mi yavas ol.
cok hizli dans etme.
zaman kisa, ve MUZIK UZUN SURMIYECEK.
bir yerlere yetismek icin, cok hizli kostugunda,
oraya varmak icin, eglenceyi yari yariya
kaciriyorsun.
endiselenip acele ettiginde, butun gunun
boyunca,
tıpkı açılmamıs bir hediye gibi,
uzaklara atılmıs.
hayat bir yaris degildir.
Onu daha yavasa al.
MUZIGI DUY, SARKI BITMEDEN ONCE

Emrah Seyfeli

Yemin -1
Hayatım ardından bir zindan olsun
Senden başkasına tabarsam eğer
Gözlerim kan zehir yaşlarla dolsun
Senden başkasına bakarsam eğer

Bu sözüm sana son yeminim olsun
Senden başkasına kalbime sokarsam eğer
Boynuna en zalim celatlar vursun
Senden başkasını seversem eğer

Emrah Seyfeli

GooD aNd EvıL 03-24-2009 06:11 PM

Yemin -2
Senin yeminlerin ahtımı bozmaz
Dilerim ikimizi mezara sokmaz
Muhanet babamız ateşte yakmaz
Aramıza inşallah engeller cıkmaz

Dilerim sevdiğim ahtım bozulmaz
Gül rengin bozulmaz,asla hiç solmaz
Verdiğim sözlerin hiç sonu gelmez
Kalbimde yaranın izi sevgilim

Eğer seni altadıp gidersem
Şu fani dünya mezarım olsun
Eğer senden başkasına gidersem
Düğün merasimim bir mezar olsun

Emrah Seyfeli

Yeter! ! !
korkusuz nasıl da yaşıyorsun?
umarsızca nasıl da boncuk dağıtıyorsun?
ardında acı mı var yara mı var,
belirsiz...
üzdüklerinin içi nasıl yanıyor belirsiz...
yeter salındığın şımarıkça,
gözlerin kapalı başlangıçlarına yeter!
acımasızca cansız sandığın kalplere merakın bitsin!
merakın gönlünü umutsuz sevgiliye açtırmasın!
merakın bu kadar yüzü soldurmasın
karar ver, büyü, azad et sevgiyi hakedenleri de;
tanrı sana da acısın!

Emrah Seyfeli

Yıllar gecsede! ! ! - 1
yanar bu yüreğim yine
kanar bu yüreğim yine
seni sever yüreğim yine
aylar yıllar gecsede yine

kalbimi kırsanda bile
terketip gitsende beni bile
vursan beni canımı aşkımı bile
sorar oldu bu yüreğim seni

sen istemezsende ağlamamı
ağlar oldu bu yüreğim
anlat gönlüm yan gönlüm
yine yenildi sana gönlüm

sen benimsin derdim
ilk sahibim sensin derdim
yeminimi bozsamda bile
sevmez oldu artık gönlüm bile

Emrah Seyfeli

Yok Olacak
korkarım hayallerin benimle yok olacak
eğer gözümden bir damla yaş akıyorsa
içim içimi yiyorsa seni sevdiğimdendir

seni sarmıyorsa kanatlarım kırık olduğundandır
katledilmiş duygularım inancımı yitirdi saf sevgilere

seni senle yaşarken ağlar yüreğim çocuksu gibi
mezar taşı yerine zambak ol aç üstümde

eğer seni mutsuz edecekse bu asi yürek
korkarım hayallerin benimle yok olacak

sana mutsuzluktan başka ne verebilirim......

Emrah Seyfeli

Yoksun
Uzun zamandır yoksun
Yoksun lu sabahlara uyanıyorum
Aynı
Bildiğin gibi Uzun zamandır yoksun
Yoksun lu sabahlara uyanıyorum
Aynı
Bildiğin gibi
Yeni bi şey yok
Eski bi şey de yok
Sen gibi..........
Bir ben kaldım
O da...
Ben miyim değilmiyim belli değil artık
Arta kalan ne ki?
Daha ne kadar özleyebilirim seni
Şimdi yalvarsam geçmişime
Bir gün daha yaşamak istesem misket oynadığım sokakta
İlkokuldaki yerli malı haftasına katılsam?
Bana 3 beden küçük gelir çocukluğum
Sende öyle sevgilim
Boşluğunu dolduramaz kimse demiştim giderken
Gelme.........
Sana bol gelicek artık bu aşk!

Emrah Seyfeli

Yüreğimde izini taşırım
ben onu yaşarken sevdim
ben ne kerem ile aslı
nede leyle ile mecnun gibi sevdim
ben onu yaşarken sevdim

ben seni sevda olduğun için sevdim
ben seni yaşarken sevdim
ben seni öldükten sonra sevemem
sadece yüreğimde izini taşırım

Emrah Seyfeli

Zamansız? ?
Zaman…Anlayamadım aramızdaki kavgayı…
Ben mi senin içinde kayboluyorum,yoksa sen mi içimde bir gizsin? ..
Kayıp düşler ülkesinde bir damla olabilmekti hayal…
Şimdi bir tatlı şarkı oluverdin dilimde….
Şu serseri yürek hem esaretten korkar hem de delicesine arar
Eyvah diyor *******…
Yansımalar,yanılgılar yazgılar..
İçi geçmiş sözcüklere vurulmuş aşklarsa zamanın sana biçtiği …
EYVAH…

Şimdi gitmek lazım buralardan
Gül kokusuna hasret arınmış topraklara
Bir ömrü bin ömre üfleyip….

Lakin
Ayrımındayım ömrüm!
Hüsnü mutlakın derdinde ruhum, bedenim
Eyvah diyor..
Hüzünler rast makamına eriverdi
Üçyüzaltmışbes gün ve altı saate sığamıyor ömrümden eksilttiğim yıllar.
Anla ki hepsi suretlere bürünmüş sonlu birer melodram.
Bir garip ıslık gitmek zamanı diyor…
Bırak;
Zaman prosedür olsun takvim yapraklarında….

Emrah Seyfeli

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:56 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.