![]() |
oy gözüne kurban olduğum
oy hırsları dağlar kadar büyük göçebe çadırlarında büyüdün Mazine bir bak özüne dön oy hep atlara hayran biriydin oy çilekeş gözlerin çökmüşüm sen tarihsin çok kıtalar gördün mazine bak şanlı tarihine dön |
Gül sinende açsın güller bülbülün feryadına inat
Aşk şarkıları çalsın bugün bütün taş pilaklar Belki duyar gönül bahçesinde yar da ağlar Oy dumanlı dağlar adını bilemediğim buğu Oy gözlerinde yorgunluğum buz mavisi Kimler unutttu seni bilmezdin Gurbetin hesapta yoktu |
çook kızgınım çook
şiiri istemeden yazıyorum yazılamayanların yok alfabesi yazdıklarım aşkın alınteri günleri unuttum unutumuş ayak sesleri bohçacı çingenelerin sesleri yırtarcasına gündüzleri oh oh ne bu bitmeyen öfkem sanki Nuhun gemisinde değilsin kabaran dalgalarda iner dinmez öfkem bugün değmeyin |
Dil bilmezim,kınalı kuzu
Sevdalım Senin yüzünden,bu halım Gittin gideli,dinecek bu sızı Söylenecek,hiç bir söz Kalmadı Kimden öğrendin,sen güzelim Vebal almayı Samanlık göçmedi,göçen gözleriniz Anılar ölene kadar dı Yıktın divaneyi Saç sakalı bıraktı İnan, farklı bir adam, Olmam Diyecekmisin,bu zavallı Kara sevdalı |
Aşkın mevsiminden vedaya
Üç aya resmedilmiş dünya Melekler yeryüzünde musafada Rahmet zümrütten damlalar Geldi geçiyor idraksiz ramazan Bari o oruç bizi tutsa bu ayda Bağlanmışken şeytanlar Diyete gösterdiğimiz özen kadar Mevladan haberdar olsak Magazin haberlerinden olduğumuz kadar Tut bizi elimizden ey oruç,bizmkisi çıkmaz sokak Bir gün açlığa ömrünü harcasan olmaz Vakit geçti o ana bir yıl var,belki ömrün varmaz Bedenin oruç tutsa ruhun coşar göz haram bakmaz Hakkın sahibi tutmazsan senden razı olmaz Tut bizi biz senden saklansakta ey oruç Seninle yola çıkan sekteler ama yolda kalmaz Reyhan kapılarında melekler selamlar Gözün görmediği,dilin tatmadığı tatlar Gözün değmediği huriler gılmanlar Gel gitme ramazan,tut bizi elimizden ey oruç Vakit çok geç olmadan,kıyametine ramak var Her uyku bir ölümdür uykudan uyanamazsın Her uyanış sana bahşedilen haketmediğin hayat Unutma bir gün beklemediğin anda Ölüm orucu seni yakalar faydası olmaz |
Zaman ve su akıp giden
Unutulan tarih Sanat,musıki Kaybolan ciddiyetimiz Ana kucağımız,yurdumuz Hükümsüz sandığımız Üç kuruşa sattığımız Geçmişe kızarak yaktığımız islam,milliyetçiliğimiz Mevlana,Yunus Emre miz Osmanlıyı,Dede Korkutu Alacaklar diye korkuyorum |
Değerler gün geçtikçe elmaslaşırlar
Kum fırtınasında birilerini soymuşlar Yalnızlığa terkedilmişliği ülkemin Demokrat dost yüzlü düşmanlar Binilmekte sırtımıza ağrılar kamburlar Yitik düşlerimizi gerçek sanırlar Hayranlıklarda yok oldular Yurdumu dosta düşman koyanlar Üstümüze sıçradı emdikleri kanlar Ne garib burukluk kardeşin kanından rahmet beklemek Ne garip ecdadımı küfredene rağbet vize beklemek Anlarrnı neslim yokoluşlara yelken açtğımızı Anlatılmazlığımızı nasıl anlatır seccadem Boynu AB,lere bükenler e tavrımız Çanakkale,Dumlupınarı onlar tanır Kaç medeniyeti besleyecek cevher bizde Uyutulmuşluktan kurtul Memleket giderken elden ele Çare sende...Özünnde |
oy gözüne kurban olduğum
oy hırsları dağlar kadar büyüğüm dava isi göçebe çadırlarda büyüdü şanlı mazime bak oğul özüne dön oy rahvan atlara çok hayranın derdin oy davasına çilekeş yanakları çökmüş sen yürü oğul arkandan tarihler gelsin şanlı mazine bak oğul özüne dön |
Bu gün cuma
Rahmet var Günlerin efendisinden Alışverişe mola Camide bedava Pazar var Bulamadığında orada Paranın geçmediği pazar Rahmetten damlalar Günahları melekler yıkar Bugün huzur var Cumada bulurlar Meleklerde huzurda Alemin kalbi o an duada |
Rahatladık sandık abarttıklarımızla
Bir ellerinde avrupa diğerinde muhafazkarlar Hayal gemisinde yolculuklar,ayılınca karaya vururlar Teskereler alınmış çölde kumdan adamlar Denenmemiş bombalar,korkudan ana rahminden düşen çocuklar,babalarının başında çuvallar var Boğazlarında haç var,hep onunla özgürlük saçtılar tecavüzler,işkenceler meçhul ölümler kayıplar Mazlumların gözyaşlarıyla ağlayanlar,yaptılar Rahatladılar kardeşlerim katledilirken Sonunda olmayacak AB,leri var Geçmişi satarak mahşeri bıraktılar Rahatlamak içindi başkası sanmayın Eski dostların ahı var,rahatlayın Her zaferin bir sonu var Ne sultanlar gelir geçer,döner devran Kaybedilen sonsuz alemler var Çizerler,yazarlar Senaryolar,oynayan adamlar |
Cüretkar bakışlara açık yatmışsın
Salkım saçık fırçasında ressamın Davetkar bakışlara satılmış kadınlığın Değilmiydin yoksa, hayat kadını Saklanmalıydı,cevher sahip olan erde Bütün maharetin o ere, sere serpe Rahimden gelen kutsal sanat Toblo satılan,kadınlığını aldılar Sanat için soyunan,sevdiğine kapanan |
Daha ne kadar aşk romanları
Aşk tadında kalmalı,yaşanmalı Gizemli dünyalardan bulmalı Bi görsen,roman kadını Sayfaları çevirmek ömrünü aldı Aşk gülşenlerde sakladıklarımız İki kumru her romanda ayrılardı Bi görsen,roman kadını Yaşanmadı arzuladıklarım Hep romanlardaki ni aradın İçimde ne çok romanlar saklı Bi görsen,roman kadını |
Asırlar geçti özlemin bitmedi efendim
Ne kadar zormuş,sensiz dünyaya gelmek Gönlüm hem uhut tepesinde nöbette Medinenin gül kokulu esintisinde beklemede Sen Mekke yi sevdin,en çok da ümmetini sevdin Beşikte ağzından dökülen kelime ümmetim Alemlere rahmet getirdin,çok özledim efendim Günahkar bir kalbe yakışırmı, seni arzulamak bilirim Alemde hikmetin sırrı sen,kapına geldim görebilirmiyim çook özledim Ne yüce makama oturttun ümmetini Diğer ümmetlerin yanında cevherlerin Seni sensiz sevdik adı güzel en sevgili Ravzan a yüzler süreyim,görür gibi rüyalarıma gir Senden başkası kalbime girmesin, ey sevgili Özledim cemalini hak etmeden sen alemin kalbi Sen umutsusluğun sen gariplerin..Muhammed i Efendim |
çaresizim çok çaresiz
******* alır götürür beni kimse bilmez sensizliği hayaller alır götürür beni bilmezsin çok sensizim kalbim alır götürür beni gelmezsin hiç gelmezsin rüyalar alır götürür beni |
Karanlığa yazdım adını
******* seni iyice okusun Mum kokulu rüyalar dokusun Kaç soysuzun tecavüzüyle Boyunlar bükük gönüller hüzün Üzülme geleceğim ******* zifir olsun Gözlerim kılıçtan keskin boyun görmesin Yıılar yılı özlemini çektiğim genç kim Benim diyen bir adım öne gelsin Vah kelepçelenmiş yüreklerin feryadı Vah zevklerini ilahlaştıranların narası Kırık güvercin kanadına ümit bağladınız Unuttunuz kartal kaya yı dik yamaçları Açlıktan ölen çocukları körelmiş duyguları çoktan bıraktık Düşman harıl harıl çalışır Bizimkiler gafil horul horul uyumaya bayılır Daha kim kaldı hani arkanız Gün doğmaz hatıralar yarım kalır Bu kara toprak parçası elden gider başkasına vatan olur Size sürgün kalır Haydi gençlik gün doğmadan kalkın Elalem uyusun sizler uyanık Vatan kurtarın Rüyalar bulanık aşklar yanık Rüyalar çalınır |
Ne hissettin
Güzeldi Neşenin gezegeni Hiç bilmediğin ülkenin Şiir olsun rehberi Ya göz bebeğine nazar değ di Ellerim gözyaşlarını silsin Hissetsin kalbin içimden geçenleri Veda belki bu son fasıl ayrılık Aşkı melekler getirir Sırlar sabır taşların da kaybolmaz Aşkı sabra bağlarlar Kimse ayıramaz Hep kavuşmak niyaz Yeterey dil sen sussan gönlüm konuşsa gözler kalptekini okusa Okunsa dualar bizim için Ağla kanun ınle keman Ney dügahta kalsın Saba da başka rüya Kimse uyarmasın Ayırmasın Yüce Mevla |
İskelede sensiz,sessizdi zaman
Terkedilmiş tekneler gibiyim Sanırım,günler geçtikçe Bendim aşınan Kumlar gibi denizden sahile Sahilden denize Geçmekteydi,çalarak zaman İskelede yine ne ben,sensiz Gece kadar ıssızım şu beynimde Nefes alıyor,vuran dalgalara bakıyorum Viran olmuş sedirler gibi Keşke hayal olsun,diyorum olmuyor,olmuyor korkuyorum Ne olur İskelede yine sensiz,somurtkan Serabımsın sen yinede unutsan Gemilerin sireni,hırçınlaşan deniz Belki bu derin uykudan,uyaran Düşmüşüm dalgalar arasına Kahrolsun boğuluyorum Yok bana Rabbim,senden başka dost Al yanına |
Gözleri mavi
Gökyüzü mü desem Deniz mavisi mi Engin yüreği tatlı dili Gönlü zengin Saliha yı kim bilir Neşeli mi neşeli Pınarlarından akar Duygu seli Umuda demir atmış Yelkenli gemi Hayata bağlı iki eli Sevdik seni Ne dersen de Öylece bil Unutma Umut yükle içimizi |
Bırakıp gittin hesapsızca
çılgınlıklarınla yalnızca Uzanır avuçlarım sensiz hoş rüyalara Gök gürültüsünde sarılmalar Barışılmış aşklar,varya Titrek bakışlarda,şehvet Korkudanmış gibi bayılmalar Tek kalp olup atışmalar Nefsimize uyduğumuz duygular Nikah olmazsa olmaz Rabbim bizi duyar Evlilik,sıcacık yuva Delikanlım Uyar |
yükleme yapıldımı sizinde duygularınıza
Ne acı duyuyor.ne tat alıyorsunuz Savaştan, mayamı kattılar havuzunuza Hayalleri vuruyorsunuz,korkular yanınızda Yok böyle birşey saçmalama Zulme sessizliğiniz.rahatınız yerinde Göz yaşlarınız inci gibi dökülmez Bir kurşunda bizden o askere Kolasını iç çikolatasını ye Deterjanını kullan yağını ye Nesi varsa bari boykot et Bir bilebilsen içlerinde, bize olan kini Barış güvercini sanma ellerindekini Gününü gün et bırak kendini Medeniyetsizlerin kollarına Seyret, sıra sanada gelir Ellerinle verdiğin mermi Belki ecelin,kendine gel Bu mu sana ecdadının emaneti Henüz kaybetmedin Sen öyle bir ecdadın torunusun Rabbim seni korusun |
Seherde ihvan zikre başlar
Meleklerle beraber semahta Halka halka yeryüzüne kadar Nice niyazlar,selavatlar Şafak öncesi düğün var Mevlanalar ikliminden Dönerlerde dönerler Hu Mevlam Hu Gün doğar rızıkları paylaşırlar Seherde gönüle sürülen cila Nuru yüzünde parlar dervişlerin |
Mısralar yorgun
Hislerim dolu Korkuların oğlu Selam saldım alan olmaz Başımı dizine koydum Gözlerin dolu dolu Düşlerinin oğlu Selam saldım dağ duymaz Mutluluk tu aradığım terennüm Hiç bir şarkı dinletisi yetmedi Alem binlerce tablo seni görmedim Ey aşık oğul,gelir yolun sonu Selam saldım leylam duymaz |
Verdası gamzene vurulmuş okyanuslar
Kimi gün hep yalancı baharlarda yar Düşüncesinde düğümlendiğim birisi var Yarına çıkmasını istemediğim yalancı ayrılık Vuslata veda,ne tebessüm ne gurur, yok Ayrılığın aşığa giden yol,çok kolay bulunur Dursun bir anlık hayalinle, zamanın engereği Sensizliğe bir mola verdim,nefeslen bakalım Dağları arkamızda,umut kılavuzumuz yola çıkalım Akşamlara gebe kalmadan yarın beklemesin bizi Bahçesinde verda,dudağı verda,aşkım verda Dertlerime derman,aman dönmesin devran Gamzesinde verda saklı vefakar, yar var |
Seviyorum
Sebebsiz Bekliyorum İskele fenersiz Anlayın Rıhtım kedileri.... |
Senin yüzünden bütün sıkıntılarım
Toprağımsın sürülmeye mahkum Sevgiliye kucak açmış tevekkel İçimizde kalsın ha.. güzelim Gölümüze atılan taş halkalanan su Kaç dairesinde sende unutulursun Gök kubbe gördü sen görmedin İçimizde kalsın ha... güzelim Canım seni çekerse kabahat benim Neyine aşık olmak bir meleğe, neyleyim Ben seni, sen bilmeden sessiz sevdim İçimizde kalsın ha... güzelim |
Ben hep seninle sensizliği sevdim
Sende sevdiğim her türlü ezgiler Busene kondurulmuş gülü sevdim Sevdim seni tarifsiz hissedişlerle Sebebi yok bu sevginin,gözlerin Davetkar bakışlarını nazını sevdim |
Sevebilmeyi keşfettiğimiz kadardır
Yaşattığımızı sandığımız anlar Bir demet çiçeğe kandırdığımız Hisleriyle karman çoban kadınlarımız Hayatın karmaşasında çalıştırdığımız Yorgunlularında bile faydalandığımız Anlayamadığımız kadınlar Ne garip vefasızlığımız, kadınlara Anlamadan dünyamıza kattık Kadın yaptık,odaya kapattık Duyguları yok artık, istemeden yattık Hani romantik aşk.ne hayaller vardı Kendimizi bıraktık,alıncaya kadar şık Eşimizdi,aşımızda zorla kadın yaptık Bakire aşkımızdı,yaşlandı ya artık İhmal ettiğimiz duyguları vardı Sevmeyi keşfetmediklere bıraktık Roller karışır, kadın erkeğin aynısı Aynalar unutuldu,makyaja paydos Dışarı çıkarken kime bu hazırlık İhmal ettiğin aşkında ne kaldı Yorgun uykular.bakarız ona Düşmesin aşk yataktan aşağıya Yuvalar dağılır,başlar anlamaya Sevebilmeyi öğrettiğimiz kadar Hala umut var |
Seni iki dünya için sevdim
Sevdimki sevdiğime değdi Namusunu, iffetinle sevdim Sen benim iki dünya emanetim |
anlaşılmaz olur, sevişlerimiz
*******de, gördüğümüz kadar. gündüzler, aradıklarımızdan uzak sevişmelerimizde, olur bizim dostumuzla konuşarak, duygularda yumak yumak, sarar zaman ne kadar, muhabbetten uzak kıskanırlar, anlamazlar aramızdaki olup bitenleri menfaat sanırlar sevişmelerimizi dostluğumuzu pekiştirendir onun için seviştiğimizi bir bilen var, O bizi anlar |
Ey yalnızlığa bel bağlanan umut...
Karanlık gecene gün nasıl doğar Sen umuda hamile kalmışsın Bu çocuk sakat mı doğar Off anlaşılmazlıklar denizinde sevdalı yürek Sevgi acaba nasıl bir gerçek Çok çektin serzenişlerini ömrün Mutluluğa selam saldım bel ki gelecek Anlaşılmazsa kahrından nasıl yaşasın Bahtına kara melek |
Korkağım bilmezsin
Seni kaybetmektense Adımız çıksın dokuza Anlaşılmazları bizi bulur Yıllarca yaşadık ya Mutluluk parayla satılsa Acaba kaç para........? Fakirliğimiz satın alırsa Tadından yenir vallah Üzerimizde emanet Gözüm üstünde kıskanırım Güzelliğine gün değmesin Kıskanırım sana konan kelebeği Zaman sensiz geçmesin Korkular senin için Hayalim bozulmasın El alem öyle sansın Razıyım elmastır taşıdığım Ben zarrafım anlarım |
Düğünler oluyor
Gönlüm neylesin El alem türkü söylüyor Alkış tutmuş oynuyor Sen bitanem nerdesin Halaylar çekiliyor Haberin varmı, Nereden bilesin Gönlündesin düğünler gibi Kıpır kıpır,şen şakrak Yokmu yoksa, Hiç bir şeyden haberin Oyna sende,deli gönül Vur kaşığı,davul gümlesin Nesin,içmedin Sarhoş değilsin Eğlensin gönüller Hayırdır,diyeceksin Yaşar-ı kim neylesin Olacaksa, bu düğün Söyleyin,söylesin 30/09/1989 |
Kuş tüyünde gaflete daldın,gönlünce
Sağnağında yağmur,ıslanıyorum Evvel değil,üç beş gün içinde Emanet ettiğin,sözünde sallanıyorum Donmuş şaşkın,durmuş unutkan Hayallare tebessüm, resimler nalan Sevda ile yeşillenmiş, toprak çorak Sağnağında yağmurum ıslanıyorum Düşünme olanı diyorlar,geçiyor zaman Bilmezler içimi deli boran,kopan fırtınalar,an Elimde kalemim,karalanan bir kaç yaprak Özlem ektim yollara,gün be gün bekliyorum Unutmak yok sevda mayasının hamurunda Tükenmek yok,bin gurbet girse araya Sitem etmem,kuş tüyünde yatan yara Hasretin sarhoşuyum,aşkınla yanıyorum |
Güneşten ayna taktım uzanmış saçlarına
Bahtımın yalnızlığından baktığım hülya aynadan düşürdüm dünyamı paramparça Uyanamadığım rüyada aşk mevsimi başka Serabınla çöller güzel sultanım Ay tutmuş seni dolunay sarayındır Yıldızlar kıskanmış seni yalandır Göz kamaştırır ne güzel diyardır Uyanamadığım rüyada aşklar başka Aşk odunda güller saçar sultanım |
Sarmaşıklar
Duygularıma karışmış Gönül fırtınalara karşı Yaşanmış olamaz Yarına sakladıklarım Hangi yarında gün batımı Zakkumlara gebe kalsın Akşamların hüznünde Yalnızlığa sevdalı Sen neler kaçırdın Boşa kaçışların Kalbini öylece bağladım Yarınlara bel bağladın Dünden kaçışlarına Yalan değilmiş aşkın Şaşkın bakışlara hayranlığım Aşkım aşkım,şaşkın aşkım Mutluluk dediğin yakın |
Ey kürt kardeşim ben egeliyim
Vallahi seni hep sevdim Kim seni bu vatanda huzursuz eden Sana ben gül atarken,eline silah tutan kim Acılarını belki yaşayamadık Yok mu sanki butaraftarda karnı aç,üstü başı yırtık Bacası tütmeyen,tenceresi boş tahta kaşık Hani beraber düşmana karşı savaşmıştık Namusundu bacım,namusumuzdu vatanım Kimler kandırdı seni kardeşim Can almak kimin hakkı,yok mu imanın Müminler kardeştir,bu ülke hepimizin Başkalarının kabartma iştahlarını Görmek istersen, yarını uyan Sana silah veren, sana düşman olan Uyan kardeşim başka Türkiye yok Vakit geç olmadan Irakta yaşayan daha mı rahat Kardeşim lütfen uyan |
Aşk sessiliği yırtan feryat
Aşk bağlandığına kör inat Aşk gönüllerde başka tat Aşk ne ki dilsiz edebiyat Aşk medine aşk mecnun Aşk gök kuşağında salıncak Aşk alemlerin Rabbinde ara Aşk umman yelken Aşk çölde serab Aşkı bul aşkı yaşa |
Sıkıntılar,güneş doğmasın
Rüyalarımda bile kapımı çalmasın alacaklılar Dost var düşman var Hatır sorup işi yoluna koyanlar Gönül almayla ödenemeyen borçlar Dolu yağar yağmur yağar Kapını çalan merhabası bol olanlar Ne çare unutulmuş beyanlar Bizmişiz sözden anlamayan Rakamlar yalan,insanlar yalan tarihler yalan,sözler yalan fikirler yalan var birde sen oyalan Olmasın borçlar Borçsuz olmalı dostluklar Anlayan anlar Parasız olmadan olunmaz adam Ağlamıyayım Dilenci sanırlar Yarın ola hayrola |
özgürlük gökyüzü
Bırakıverdim elimden Nefesimi götürse Aydınlık yedi renk Rüzgarla özgürlük için Dalga geçse Umudum olsa Kağıttan kelebek Sırrımızı saklamadan Açmışsak dost yüreğe Ahmak kalmış bir yanımız Uçurtmalarda yanar Yükseklerden güneş almış Yorgun bulutlar Uçurtmamı ıslamışlar Ne düşüş dengesiz gölgesiz Özgürlüğü unutur giderdi Bilemedik bizi boşluğa bırakan hırslarımız umut yelkeni Çook beklettin Sen bilirim hala gelmezsin Vefa bitermiş Çakıldık yere uçurtmam gibi Perdeler indi Çok samimi dostun idi Bıraktın ipi Sebebimdin tutunabildiğm |
Geceye veda vakti şimdi
Kirpiklerim birbirine devrilir Küçük ölüm gelir hissederiz Uyanmasa ne olur insan Başka bir alemde doğum Ya ateşler yanar hararetler Ya gül bahçesinde yarda var Esnemekten kapanmayan ağzımız Yalan dolan gizemsiz dünya Uykuyu alamadan veda Dua eden bulursa rahat var Bu dünyadan yoktur para Hayra attıkların kasada Onlardan harca Yeter ya Ah dünya.yalan dünya |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.