![]() |
Grizu
grizu; anlık sesli patlama, ölüm sessizliğine dönüşür anında. sabır; demek zor kelime diken diken bir hece, yüreğe düşen aleve. sonuç; bir kaç medya haberinde, karışacak ince yazılara , tozlu raflarda kaybolmaya. çözüm; olmadı hiç bir göçük sonrası, yarım kalıp, madeni bağrına basan analara, kadınlara,yavrulara. geçmişe, kilit vur. mühür vur. vur..! nafile. kömür karası olmuş bir lokma ekmeği getirecek mi..? geriye. ölmekten kim korkmuş, efelik varken yürekte. 02.06.2006-grizu- Nazan İzmirli |
Gül bahçem
korkup koklayamadığım güller..... dökülünce yaprakları, avuçlarımda patlardı kahkahaları. gülümseyen şurup olurdu dudaklarlarımda oynamaktan yorgun. gonca bir gülün anlamını değiştirdiği çocukluğum. korkularım, kadeh kadeh sunulan kahkahalarım, dikenlerinden korkmuyorum gül...! gül bahçem ormanım ol içinde kaybolduğum Nazan'ı san de bulduğum. 09.06.2006-ant-gül bahçem- Nazan İzmirli |
Gülşen / den sevgili / ye*
gülşendeyim kırık kadehde sarhoş gezindi gönlüm boşşşşşş boş kıramadım rengarenk olmuşlar sarmaş dolaş birbirlerine sevdalılar belli tüm gülleri senin için kokladım çıkan poyrazlara, karayele, melteme keşişlemeye saldım özlemimle karışan renkleri dumannnnn duman olduğun her yerde çek içine ben diye sarhoş ol emi sevgi sıkıştırılır mı bir güne sen kalbimdeki en güzel gülşende ben kırık kadehde ......gül yaprağı..... .........oldum........ .......... yine........ 14.02.2006-antalya 'bir güne sıkıştırılamaz sevgiler....için.....sevdanız daim olsun....' 'gülşen:gül bahçesi' Nazan İzmirli |
Gülümsedim
güneşin yorgun ama kadeh kadeh kırmızı şarap sunan batışını izliyorum.......... ardından ay yükseliyor gülümsüyor................... o sendin ve bende gülümsedim........... Nazan İzmirli 19.06.2004-antalya Nazan İzmirli |
Gülümseyen dünyam
karanlıklar yaşanmazsa ayın feri yıldızların yönü farkedilmez ki. karanlıklar yaşanmazsa gülümseyen bir gün özlemle beklenmez gülümseyen bir dünya için emek verilmez ki yaratmaya çalıştın ve yarattın..! ! aşk'a savaş açsanda gülümsetmeyi başardığın gülümsediğin dünya yeter bana ben gülümsemeyi sen de ögrendim anlamında ay / güneş / yıldız saklı. adı; dünya ya da kendine değin gülümseyen dünya dünyam olsa. 27.03.06-gülümseyen dünyam- Nazan İzmirli |
Günahkar
bu gece günahkar olsun dizeler yıldızlar günahlara yansın ayazlar günah koksun amber amber ay eksilirken şahit olsun günahlar artsın bizde. bu gece ben günahkarım giydiremedim yeşilleri günahkar özlemlerime söz geçiremedim isyankar yüreğime ayyuka çıksın sesi gök yer bir olsun günahların gölgesinde sevmek suç...! özlemek suç...! ise ; ben günahkar olmaya razıyım sonsuza dek...! sende...! 20.03.2006-ant-günahkar- Nazan İzmirli |
Güneş'e
Kimler çağırdı seni Hangi karanlığın çığlıklarına Yolculuğun. Ardında dinğin hüzün Önünde yorgun bekleyişler Nereye kadar; Bu doğuş Bu batışlar Umuda yolculuk gibisin. Nazan İzmirli-15.10.2005-antalya Nazan İzmirli |
Güneş tutulmasın...! ! !
havada sinsi bir sessizlik damarlarımda deli kan. sabrı zikreden alyuvarlarım akyuvarlarım barışa çekişmekte an be an. havada gri bir hüzün sıcak namlu ucu gölgemde gezinmekte. damarlarım patladı patlayacak öfkemin şiddetinde. havada uyuyan bir aslanın kükremesi ha geldi ha gelecek rengarenk balonlar çocukların ellerinde patlayan bir bomba mı deli kanlının ayağı dibinde ya da sütsüz kalmış bebenin kundağı üstünde. hava, maviye hasret...! beyaza hasret...! yıldızlı geceye karanlık gecenin dolunayına hasret...! ken.......................... GÜNEŞ tutulmasın. 24.03.2006-ant-güneş tutulmasın- Nazan İzmirli |
Hasretindeyim
hasretindeyim, fırtınaya karışan deli rüzgarda, suskunluğu bozulan dev dalgalarda, doluya dönüşen her yağmur damlasında, hasretindeyim, sen, kokuyor rüzgar. seni, anlatıyor dalgalar. senin, gözyaşlarından yağmurlar. hasretindeyim, sensiz, olmasın sabah eskimesin sol yanı. ay, takılı kalsın geceye yıldızlar bilmecede. söyle.! sensiz, güneşsiz, on haziran sabahını kaç kez daha yaşayacak akdenizde bu yürek söyle..! 10.06.2006-ant-hasretindeyim- Nazan İzmirli |
Hayalimdeki adam
hayalimdeki adam karanlık gecenin içine sığınan hayalimdeki adam yüreğimi almak için, onu tanımak için; şafak vakti beklerken tanyelini ağaran gecenin içinden çıkıverdi aniden fotoğraf makinem elimde zumladım onu birkaç kareme negatifler önümde, heyecan zirvede hayalimdeki adam karanlık o yerde banyodak i filmler, titrek yürekde hayalimdeki adam siyah beyaz resimlerde başında fotür şapkası,altında kalın kaşları kendinden emin mağrur siyah bakışları uzun boynu,geniş omuzları hayalimdeki adam,siyah beyaz delikanlı kravatını düzelten elini görüyorum kabaran göğsünde, nefes alışlarını hissediyorum siyah ceketi,beyaz gömleği, sedef kol düğmeleri hayalimdeki adam bir kara kalem gibi; bu kadarla bitmiyor hayalimdeki adam, beni kendine aşık ediyor. karanlık gecenin içinde siyah beyaz resimlerde ve de o siyah teninde nedir bu siyah beyaz kavgası birbirini tamamlayan iki ana renk neden,olmuş bir Irk kavgası hayalimdeki adam bir zenci karası umurumda bile değil ürkütmüyor beni olmak birkaç melez bebek anası hayalimdeki adam gün ortası bile GECE KARASI Nazan İzmirli 29.10.2003-antalya |
Hayallerim
Hayallerim olsun istiyorum Umut yolculuğumda Yarınlarımı süsleyen Uzay gemileriyle yıldızlar arasında Hayallerim olsun istiyorum Sonsuza yolculukta Kaptan sen, tayfan ben Issız bir adada yunuslar arasında Hayallerim olsun istiyorum Yasakları olmayan Çılgınlıkları yansıtan Arzuladığında,bir kartalın kanadında Hayallerim olsun istiyorum Dizginleri elimde bir tay Koşmak,koşturmak,kükretmek istiyorum Bozkırlara karışmış hayalleri Hayallerim olsun istiyorum Yüreğimde sızı olmadan Ayrılıklar hasretler olmadan Zirvelerde ,uzaklarda Orada bir ben, bir sen ufuklarda Birde hayallerimizle başbaşa...... Nazan İzmirli-23.10.2004-Antalya Nazan İzmirli |
Haziran gecesi olmak
anıları, taşıyacak haziran gecesi olmak.....ne güzel.... ne güzel, yıldızların kayması haziran gecesiyle kaybolan düşlerde.... saçlar, savrulurken kavak yelleriyle haziran gecesinin kıvrak ritminde.... bülbüller, rakseder en içten türküsüyle haziran gecesi, ağır ağır ağlar içimde. bülbülün çektiği, dil belası diye...! özgürlük, dönerse gözlerine, nefesinle bir haziran gecesi olmak....ne güzel..... ne güzel...........................yine. 01.06.2006-antalya-haziran gecesi olmak- 01.01.2006-ant-haziran gecesi- Nazan İzmirli |
Hazzın
doruğundasın hazzın suskun mağrur kararlı ben seni hırçın sevdim fırtına öncesi esen sızım sızım soğuktan etim kesilir gibi... içime aldım ısıttm göğsümde büyüyen bebek gibi... doruğundayım hazzın suskun grurlu sevdalı alma bebeğimi gönlümden hazzım hazzında kaldı. 13.04.2006-ant-hazzın Nazan İzmirli |
Her gecenin sabahında
pencerede geceye hapsettiğim ipek perde; yıldızla kıpraşıyor, dansediyor yüzümde, senden gelen bahar meltemleriyle kokun hala tenimde. özlemin çınlıyor son damlasını içtiğim boş kadehimin içinde. kalbim kadehe teslim sen de duy...! duy artık sesini diye..! bastırılan duygularla uyku tutmayan uzun bir gecenin sabahında buldum kendimi lara kumsallarında. An / tal / ya......... ......yine sensiz .................yine sessiz .............................yine yalnız anılarla başbaşa.... nasıl..! mahmur bir sabah böyle gözü hala uykuda kalmışcasına ......hava durgun ..................deniz suskun ................................güneş küskün sensizliğime yalnızlığıma eş olmak için bile tereddütte gülümsemiyor bulutlara. olsun..! AŞKIM kabulüm sen yinede gülümse sıla kuşlarına.......... şakısınlar sabahlarıma 'sensizlik her geceninin sabahında bu kalp ne kadar dayanacak, soluduğum havada sen koktukça........................................ ' nazan 08.04.2006-ant- Nazan İzmirli |
Herşeyim
mavilerde bedenim ısınmaktan öte alev alev üşüdü bu gece. göz kapaklarım açılırken geceye küskün kılıç gibi keskindi herşey perdenin ötesinde. hareketsizdi mumyaydı yaşam. nefessiz kaskatı kaldım. o an. sendin çarpan kalbimde atan sevdiğim soğuğum sıcağım herşeyim. 27.12.2006 Nazan İzmirli |
Hırçınım yine..!
poyrazlar esti kızıl *******ime elalarını düşledim torosların zirvelerinde sesini duydum kokunu aldım dayanılmaz sertliğini hissettim tenimde sızladım bu sabah her zamankinden çok hırçınım özlemlerine hırçınım yine..! 24.11.06-kaş/kalkan Nazan İzmirli |
Hic Yüzün Olmadı
Kadehimdeki beyazım, Yudumladığımız her anda Kaç dudak değdi sana Kimbilir Kaç kalbi anladın Seyrettiğim gün batımında Kaç sevdaya kadeh kaldırdım Yokluğuna sensizliğimde Kaç kere dua ettim Gel diye Her yudumda Hiç yüzün olmadı Hep sevgin, hep sevgin Zeliha BİCER Alev avuçlardaki buzdan kadeh Söyle bana Kaç dudak kanattın Kaç kalp parçaladın yıllardır Sen kırılgan Bense kırıklarınla yaralanan Kaç aşk başladı Kaç aşk alev aldı Kaç aşk bitişine şahit Bulanık bakışlarında Sarhoşluğum,*******in sensizliğine Sarhoşluğum, *******in eşitliğine Sarhoşluğum, *******in siyahına Sarhoşluğum,kadehteki beyaza Nazan İzmirli Nazan İzmirli |
Hiç / her
en derin sırrım, yaratma arayışım ruhumda. en yüksek sesleri aldım, zıt düşler ardına. karanlıktı ben olmayan, üçgenin bacasından sıyrılan. kor yüreğimde, hazzı yüceldi kutsal sevmenin. ölümsüzdü bedenler, olmayan olamazsın. hiçbir şeyim olmadan her şeyim olansın. 25.03.2007-ant-kalkan- Nazan İzmirli |
Hiçbir şey
her şeyin olacağım, her şeyim ol demedim. ruha halat esaret zinciri kör düğüm gibi. oysa; hiçbir şey olmamak, hiçbir şey olmazken; sevebilmek o yürekle büyüyebilmek. hiçbir şeyken var olan tek şey sevgiyle çok şey olacak olgunluğa erişmek. 20.09.06-ant-hiçbir şey Nazan İzmirli |
Hissedilen yazgıdır
kırık fincanın kulbunda hissedilen yazgıdır sıcak sıcak bir yudum sen. bir yudum ben. dudak dudak donduran geceyi ısıtan acı kahveden çıkan duman buram buram özlemleri dağılan affedermisin beni bir kahve içimlik uğrasam 19.01.2006-antalya Nazan İzmirli |
Hisset
tanıdık bir rüzgara rastlarsan avucuna al hisset................... öp ki üşümüşlüğü geçsin esmek kokunu bana getirmek için.......................... Nazan İzmirli -25.09.2005-antalya Nazan İzmirli |
Huzurun sesi
saf durgun renksiz saydam doğaya bir çok anlam katan uzanıyor toroslardan şehre kol kol kıvrılan sakinliğine aldanmayın önüne gelen falezlere kükreyerek vuruşunu görmek gerek. kar sularındandır şiddeti saydamlığı beyazlara dönüşür köpük köpük bir gelin edasında gizli süzülür coşkulu mutlu tuzlu sulara değdiği anda devasa bir buharlaşma bir sis, bir duman zerrecikler uçuşuryor havada dokunmak imkansızlaşır yaklaştıkça huzurun sesidir kulaklarında beyaz yeşil mavi hepsi bir arada gök kuşağı göz kamaştırır edalı gelinin bekaret kemeri olur anında. 'gürül gürül o ses, huzurun sesi. senden başka herşeyi unutturur bana.' 19.03.2006-ant-düden-gençlik şelelesi- Nazan İzmirli |
Hücrelerim
evren.......... dünya.............. ben............................ hücrelerimden kalan. hücrelerim sensin.... senden bana kalan. sen............................ dünya................. evren.......... ne kendimden ne dünyamdan ne evrenden ..........vazgeçemem ...........................ben sen............................ .....hücrelerimde....... .......gezinirken.......... 21.04.2006-ant-hücrelerim Nazan İzmirli |
Hüzünlü huzur
içimde anlatılmaz hüzünlü huzur, doğduğun büyüdüğün delikanlı olup aykırı olduğun baharlara yaşlanıyorum. güneşin son vedası değil bu hissediyorum bu burunlarda rüzgarı bedenime giymek, koylarına titreyerek sığınmak ve doğan her güneşe; ruhumu soymak, yeniden doğmak istiyorum. içimde anlatılmaz hüzünlü huzur seni çok seviyorum. 25.08. 2006- hüzünlü huzur- Nazan İzmirli |
Işığım
seni seviyorum demek serhat çekmek yarınlara. oysa! sen ışığım zaman tünelimsin duygularımın sonsuzluğunda... 11.03.2006-ant-ışığım Nazan İzmirli |
İ / ti / raf
yalan unutmuşluğum unutmak istediğim yalan i / ti / ra / fım var sana istediğim tek şey unutulmamam ben............................ yürekli bir kadınsam ......................doğrusu ...yalan ............yalan .....................yalan seni sevmediğim yalan. 10.03.2006-antalya Nazan İzmirli |
İ s t i y o r u m
onlar değilmidir karanlık *******in neşesi onlar değilmidir simsiyah gökyüzünün sihirli bilmecesi....................................... yalnızlığın karanlığını aydınlatan onlar değilmidir...................................... . umutların bittiğinde yeni umutlara taşıyan onlar değilmidir...................................... . işte bir yıldız kaydı umutlar yine canlandı ard arda sıralandı ışıklarına beni de kattı.............................. gündüzle sizin,******* benim olsun gün içinde karanlıklar yerine karanlık *******de bir ışık olmak umutsuz yüreklere bir yıldız gibi kaymak................................ i s t i y o r u m.................... Nazan İzmirli-20.09.2005-antalya |
İdam
sehpada ağırlaşan, değildi gerçek olan. boş,kara çuvaldı sallanan ve ideolojileri bükülmüş kırık boyundu bakan. cezalandırılmaksa amaç, bırakılmalıydı kendi kanında boğulsun ipini çeken sensin sanırsın cüzzi irade külli irade'de idam. 31.12.2006- Nazan İzmirli |
İdam...!
müebbetinde kalayım çekme ipimi kalın olsun duvarlar. bırak yanında kalayım. çekme ipimi 25.06.06-ant- idam- Nazan İzmirli |
İki tek incidir
güneşin batışında gözlerinin enginlerindeyim. kızıla sarar sessizliğim iki tek incidir düşen göğsüme. bulutlarda sakladığım deli mavi, çılgın pembe. ağlama ağlama dedin..! ayrılığın ötesine. hasretin hazzını yaşarız, görüş günlerinde ölesiye. 19.08.06- Nazan İzmirli |
İki Teker Üzerinde
iki teker üzerinde dönüyor dünya....... pedalleri tabanımda frenleri parmaklarımda ......................kayıyorum kumlu............................ taşlı................................ tozlu............................... yollarda......................... .............................gidiyor gidiyorum....................... tükenmiyor....................... yeni yollar keşfediyorum .............................izliyor gözlüyorum................... ...............dışımda kalan dünyayı......................... uzaklara baktıkça hız veriyor.............. yaklaştıkça frenler ince bir telde gergin.................... uzak güzel.............ken düşlerimde.................. yakın çirkin................... oluyor........................... gözlerimde.................. ...........................varsın iki teker üzerinde dönsün......................... ......................bu dünya dışımda kalan dünya.................... kumlu, taşlı, tozlu yollarımı aratır bana..................... 06.12.2005-antalya Nazan İzmirli |
İki Tel
Bilirmiydim tutsakken karanlıklara yüreğim şafaklara hasret gözlerim kulağım,umudu kırık dalganın tınısında İki tel parmaklık arasında İnce sızılara gebeyim. kanat çırpışlarının,guguklu saatim bakışlarının, müebbetimin vazgeçilmezi olacağını Bilirmiydim. .................vazgeçilmezimsin gönül penceremde............... Sen değilmiydin umutlarıma kar yağdığında buzdan camımı tıklayan sen değilmiydin sıtmalar tuttuğunda ter kokan,toz kokan şiltenin altında İki tel arkasında ak kanatlarınla düşmüş kaşlarımı kaldıran Nazan İzmirli-18.09.2005-antalya Nazan İzmirli |
İlk & son
ilk ve son özgürlüğüm çılgınlığımın adı sen belki son gelişim bağrına belki ümitsiz bekleyişimin ilki ilk ve son kez öldür beni kanımdaki özgürlük sen de donsun çılgınlıklarım aykırılıklarım sen de yön bulsun zirvelerde buzlarım ağır ağır erisin sızsın toprak toprak kokarak kanyonlarda kıvrım kıvrım coşsun neşe dağıtarak ilk ve son kez öldür beni sen de kalarak 25.01.2005-antalya Nazan İzmirli |
İstanbul'da ıssızım sensiz
yaşamadık ............sabahlarını, ........................akşamlarını, ne de, .................................yağmurlarını. yaşattın bana, anlatarak çocukluk yıllarını. üşüyorum... sicim gibi boşalıyor yağmur ürperiyor bedenim İstanbul'da ıssızım sensiz. sıcağını özlüyorum... olurya belki diyorum, hızlı adımlarla fenerbahçe kıyılarına yürüyorum. yapışıyor yüzüme sırılsıklam saçlarım, kipriklerimi açamıyorum. yağmurlarını özlüyorum... umurumda değil biliyormusun, üstüm başım ıslak kollarım, paçalarım. hani varya, gri bulutlara saklı umutlar, her biri varsın avuçlarımda dudaklarımda sırılsıklam kalsınlar, sensin biliyorum... gece ıssız ve de karanlık. mavilerini özlüyorum... sabahı iple çekiyor, buluşturuyorum gök ve denizi dalgalara salıyorum yüreğimi. ufuk çizgisi siyah ama; renk cümbüşü görüyorum... İstanbul'da ıssızım sensiz biliyorum... seni hep özlüyorum.......... 22.05.2007-ist- Nazan İzmirli |
İstanbul ağlıyor
İstanbul'u yaşamamıştım bu kadar hazin...! gözlerimde, kulaklarımda, martıların çırpınışlarında...! İstanbul ağlıyor...! kuru, yaşsız, ve acı biber tadında. İstanbul ağlıyor...! için için şafaksız sabahlara.. İstanbul'u yaşamamıştım bu kadar hazin. bu kadar paramparça. 22.05.2007-ist- Nazan İzmirli |
İstanbul da olmak! ! ! !
istanbul da olmak geçti içimden yedi tepeler sultanlar şehrinden ne yere batan sarayı ne dolmabahçe seninle olmak vardı kuzguncukta, boğazda ya da; olanı biteni izlemeliydik köprülerin altında akşamdan kalmışlığımızı vermeliydik poyrazlara sessizliğimizi katmalıydık martıların çığlıklarına güvercinleri yemlemeliydik sevdamızı bağlamalıydık kanatlarına bir falcının avcunda okunmalıydı geleceğimiz geçmişimiz bugünümüz iç çekmeliydim ela gözlerinle buluştuğumda dudakların titremeliydi göğsündeki yalnızlığıma gözlerimiz dalmalıydı dalgalar kırıldıkça koca gövdeli takaların altında ve hemen irkilmeliydik bağıran vapurların sayılı anları hatırlatışıyla istanbulun unutulmaz aşklarına anıt olan kız kulesine bakıp........bakıp....... gün geceye teslim olmaya başladığında bizde bir kule mi kurmalıydık aşkımıza neden mi! cevabı; sende saklı keşki anıtsız olsak bugünü yaşayabilsek doyasıya belki kız kulesi bile birgün kaybolacak moraran dalgalarda.... yinede; İstanbul da olmak geçti içimden...... acı tatlı ne varsa................. 01.01.2006-antalya'dan sevgiler Nazan İzmirli |
İsyankar
teslimiyetine sığındım bedenimi giydiren renklerin gözlerim, terkedişlerde zamanı dudaklarımda kayıyordu kelimeler son nefesimde kaldın,dişlerim kenetlendi o an içimden kopanlar mı ne gökyüzü isyankar üzerimde dalgalar med cezir zamansız martılar sığınmasız çırpınışlarda yeni ay, tek şahit o geceden kalan bülbülün sesinde sonsuzluğun kilitlendiği o an gecenin siyahı sere serpe buz kütlesi yükseliyor gümüşi bir ışık süzmesi olup,giydiriyorsun tenimi bağırıyorum, en kısık sesimle bekle......bekle... ihtiyacım var, dudaklarımda kalan tek nefese o an yeniden doğuşun eşiğine sıcak bir el uzanıyor,kenetleniyor bileğimde sonsuza dek bölünemeyen oluyorsun hücrelerimde nabız atışlarım yükseliyor, korkmuyorum kan revan kalmaktan sessizliğin....................................... .................................................. . isyankar.......................................... .................................................. ... o an 26.01.2007-ant Nazan İzmirli |
İz
kelimeler kırık dökük deprem sonrası, dudaklar gri bulut birde rahmet yağsa sanmayın iz kalmayacak. 10.11.2006- kaş / kalkan Nazan İzmirli |
Kaçınılmaz yolcluk
iki metre kare için se; neden bu savaş, çekişme. dirhemle çıkmalı söz dilden. göz hakkını bilmeli kalp bakarken. tohum attığın toprak..! algılarsan doğuşla yokoluş arasındaki bağı arşa sığmaz kürek kürek kapatsanda yatanın canı. 29.03.2007-leton-kalkan- Nazan İzmirli |
Kaçırma
koynumda bir sevda, uyanır her sabah kuş sesleri limon çiçekleri sarhoşluğunda. yürek, deli kan sıcaklığında akmakta iken bahara gülümsemeyi sakın...! kaçırma. sen, kış'ı, kar'ı sevdiğini söyleyen yar, yalan..! ya da...hiç............tatmadın bahar da akan deli kandan. bu kan, geçen baharlardan en deli bağlardan. en derin en soğuk mahzenlerin yıllanmış şaraplarından. ister alını tat, ister akını sende sarhoş olacaksın bi....li......rim.......................... sabah kokusuyla uyandığın sevdandan. al onu koynuna özlediği; uykunun kokusuyla harmanla. bırak...! bırak sevdamı sevdanla kalsın kıyamadığım uykunda gülümsemeyi sakın...! kaçırma. 16.05.2006- ant- 06.45- Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:12 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.