![]() |
Unuttum
Unuttum Yorgun Düştü Şu Gönlüm, Ne Olur Anla Beni, Yaşıyor Muyum Neyim, Ben Kendim De Unuttum. Beni Üzmekse Maksadın, Gelme Bana Git Artık, Sevmeyi Sevilmeyi, Ben Gülmeyi Unuttum. Üzme Beni Birtanem., Okadar Halsizim Ki, Güneş Battı Ve Doğdu, Ben Günleri Unuttum. Mevsimler Teker Teker, Eriyerek Yok Olmuş, Mevsimlerin Adını, Ben Dünyayı Unutum. Gelmek İstemiyorsan Gelme, Unuturum Adını, O Güzel Gözlerinle, Ben Yüzünü Unuttum. Sen Yokken Birtanem, Bir Tek Unutmadığım, Sana Olan Sevdamı, Öldürmeyi Unutum. Sen Aşkı Bilmiyorsan, Ben Nasıl Öğreteyim, Bildiğim Bir Çok Şeyi, Zaten Çoktan Unuttum. Sen Benim Birtanemdin, Yaşama Sevincimdin, Sensiz Nefes Almayı, Yaşamayı Unutum. Nuri Gökhan Sonsel |
Unuttum Desem
Unuttum Desem Unuttum Desem, İnanır Mısın ? Senin Güzel Yüzünü… Unuttum Desem, O Yeşil Gözlerini… Unutum Desem, Sevdalı Bakışları, Unuttum Desem, Senin Bahar Kokunu. Bana İnanır Mısın? .. Unuttum Desem, İnanır Mısın? Geçen Mutlu Günleri… Unuttum Desem, Sevdiğim Şarkıları.. Unutum Desem, Adanın Çamlarını, Unutum Desem, Fayton Sefalarını. Bana İnanır Mısın? ... Unuttum Desem, İnanır Mısın? Artık Senin Adını… Unuttum Desem, Gençlik Anılarımı. Bana İnanır Mısın? ... Nuri Gökhan Sonsel |
Vasiyet
Vasiyet Bir Tanem… Gökyüzü Aniden, Çökecek Bir Gün, Bu Yorgun Kalbim Ve Omuzlarıma. Melekler Gelecek. Duracak Yüreğim, Beni Ve Sevdamı Alıp, Alıp…Götürecekler. Cesedim Girmeden, O Kara Topraklara, Toprağım Karışsın. Sararmış Yapraklara. O Gün Fatiha Gönder, Yalnız O Gün Hatırla, Mezarıma Bir Gül Dik, Nazik Parmaklarınla. Yine Bu Günkü Gibi, Göremicem Yüzünü, Hoş Kokunu Duymayacak,Özleyeceğim Seni. Gelme Benim Birtanem,Uğrama Mezarıma, Yokluğuna Katlanırım, Seni Unutmasam Da. Benim İçin Yas Tutma, Eğlen Kendi Gönlünce, Yeniden Mi Doğacağım,Sanki Sensiz Ölünce. Mezar Taşı İstemem,Özgür Olsun Bedenim, Kimseler Bulamasın, Varsa Gelip Gidenim. Yalnızca Birinci Yıl, Bir Keman Eşliğinde, Bana Şarkılar Söyle, Sen Yine Bildiğince. Bir Daha Hiç Uğrama,Beni Hiç Hatırlama, Bu Sana Vasiyetim,Aşkımın Hatırına. Nuri Gökhan Sonsel |
Veda Edip Giderken
-VEDA EDİP GİDERKEN- Veda edip giderken, kahroldum kederimden, Gülüşlerim yapmacık, ağlayışım derinden. Ona bir gül verseydim, sevda bahçelerinden, Beni böyle bırakıp...terk edip gider miydi? Hasret doldu gözüme, solgun dudaklarıma, Yağmur gibi yaş indi, o gün yanaklarıma. Yazdığım son mektubun, acep yapraklarına, Seviyorum deseydim...terk edip gider miydi? Kuşların bulut bulut, döndükleri o gece, Buğulanan camıma, yazdım çizdim ismini. Bir tek defa bakmadan, yırtıp atsam resmini, Ben onu yine böyle...böyle çok sever miydim? Aradan yıllar geçti, gitti hala gelmedi, Kalbimi götürmüştü, tekrar geri vermedi. Neler çektim ben neler...o halimi bilmedi, Eğer geri dönseydi,böyle çok...böyle çok sever miydim? Ne mektuplar döşendim, hasretim gel dön bana, Mektuplar geri döndü, darılmış küsmüş bana. Dertli kalem dert yazar, biten sevdadan yana, Şimdi gönüller değil...biten ömürler yorgun.. Nuri Gökhan Sonsel |
Yağmur
Yağmur Ilık Bir Yağmur Var Dışarda, Sen Yağıyorsun… Çatlamış Dudaklarımı Sen… Sen Islatıyorsun. Yerler Nemli, Ağaç Islak, Kalbim İse…Sırılsıklam. Kurutmadan Gözyaşımı, Sen Nereye Birtanem…Nereye Gidiyorsun? .. Ağlamasın Bu Dört Mevsim, Gökler Yine Hıçkırmasın, Dön Artık Birtanem, Gözlerime Kan Dolmasın. İsterse Fırtınayla, Bulutlar Yere İnsin, Götürsün Sel Suları, Hasretim Sona Ersin. İsterse Ağaçlar, Ta…Kökünden Sökülsün, Kabarsın Taşsın Deniz, Ovalara Dökülsün. İsterse Deprem Olsun, Bütün Dünya Yıkılsın, Hayat Beni Bağlamaz…Sen Olmayınca. Söyle Bana Birtanem, Ne Zaman Geleceksin, Nasıl Bir Giysiye Bürünüp, Sen Geri Döneceksin. Belki Ilık Bir Yağmur Mu, Belki Bir Kar Tanesi Mi, Nasıl Dönersen Dön Birtanem…Sakın Unutma Beni. İster Yine Bir Yağmur Ol, İçime Akarak Gel, İster Kaynar Bir Buhar Ol, Kalbimi Yakarak Gel. İster Ağlat, İster Güldür, Yüzüme Bakarak Gel, Gel Artık, Gel Birtanem, Sakın Unutma Beni. Nuri Gökhan Sonsel |
Yalnızım
Yalnızım Sıcaklar Bunalttı, Yağmur Islattı, Hastalandı Gönlüm, Günlerce Yattı. Sözde Olan Dostlarım, Beni Aldattı, Yalnızım Birtanem…Yalnızım Sensiz. Ne Gelen Var Ne Giden, Ne De Telefon Eden, Bir Kusur Mu İşledim…Acep Bilmeden? Bir Defa Da Sen Ara Sor, Ömrüm Bitmeden, Yalnızım Birtanem…Yalnızım Sensiz. Karardı Gökyüzü, Bulut Ağladı, İçimdeki Izdırap, Yaktı Dağladı. Kesildi Yağmurlar, Yaprak Sarardı, Yalnızım Birtanem…Yalnızım Sensiz. İçimdeki Ateşin, Rengi Gül Gibi, Ufaltı Eridim , Kaldım Kül Gibi. Seninle Vedamız , Sanki Dün Gibi, Yalnızım Birtanem…Yalnızım Sensiz. Bir Gün Bana Dönmene, Yoksa Bir Ümit, Yaşamam İmkansız, Uzun Bir Vakit. Öldür Beni Birtanem, Öldür Öyle Git, Ölmekten Beterim ….Yalnızım Sensiz. Nuri Gökhan Sonsel |
Yalnızlık İçime, Çöktü Bu Akşam
Yalnızlık İçime, Çöktü Bu Akşam Yollarda Bekledim, Dönüp Gelmeni, Gözlerimde Bir Buğu, Özledim Seni. Çok Fazla Beklettin,Dönmedin Geri, Yalnızlık İçime, Çöktü Bu Akşam… Gelmedin Dün Gece,Sen Yine Yoksun, Sabahlara Kadar, Yandı Işığım. Bilmedin Çektiğim, Bu Acıları, Görmedin Halimi, Sana Aşığım. Elimde Hatıra, Bir Küçük Resmin, Her Zaman Kalbimde, Saklayacağım. Bir Zaman Geçer De, Dönmezsen Eğer O Resme Bakarak, Ağlayacağım. Seninle Güzeldi, Aşk Ve Zerafet, Sana Güller Almıştım,Her Gün Bir Demet. Gelmedin Bir Tanem, Unuttun Demek, Yalnızlık İçime, Çöktü Bu Akşam. Elimde Güllerle, Kaldım Yollarda, Yağmurlar İçimi, Islattı Bu Gün. Beklemek Seni, Boş Bir Teselli, Kendimi Aldattım…Aldattım Bu Gün. Nuri Gökhan Sonsel |
Yanımdasın Sen
Yüzünü görmesem, kokunu duysam, Bilirim gelmişsin, yanımdasın sen. Uzaklarda olsan da, kahredip kızsam, Her zaman kalbimde, yanımdasın sen. Özlenen sonbahar, yağmuru olsan, Dökülen yaprakta, yanımdasın sen. Dağlarda kar olsan, eriyip aksan, Süzülen toprakta, yanımdasın sen. Nuri Gökhan Sonsel |
Yaşama Arzusu
Sonbahar erken geldi, ilkbahar- yaz görmeden, Yıllar aylar bitirdi, bir gün ara vermeden. Gençliğimi yok etti, biten o zalim yıllar, Geçmiş zamanda kaldı, eski güzel anılar. Bana ne verdi sanki, yaşam denilen günler, Ne bir gün hatır sorar, nede derdimi dinler. Gerçekten bilemedim, ben günün değerini, Hep dünleri taşıdım, yarınlardan ileri. Seneler tek tek geçti, bu gün ben çok yorgunum, Kahkahalar ne oldu, şimdi neden durgunum? Yüzümde her bir yılın, derin birer izi var, Kalbimde sevdaların, kaybolmamış gizi var. Yine de sevdalıyım, bağlıyım ben hayata, Güzel şiirler yazar, tad veririm sanata. Yazarım hece hece, günlerce bütün gece, Bu benim yaşam tarzım, benim için eğlence. İhtiyarlık bahane, hayat her zaman güzel, Yaşlanmaya başlamak, bir an herkesi üzer. Bir baksana göklere, neden düşmez yıldızlar, Benim gibi onlar da, hayata sarılmışlar. Uğraş bulursan eğer, hayat kazanır değer, Boş oturan insanlar, çabuk çökermiş meğer. Batmaz içimde güneş, sönmez bende arzular, Çünkü bende sonsuz bir, yaşamak arzusu var. Nuri Gökhan Sonsel |
Yaşamaya Bak
Gözlerin yaşlarla, dolduğu bir an, Teselli verecek, bir dost ararsın. Bu dostluk kaybolur, bir gün biterse, İşte sen beni....o gün anlarsın. Günlerden bir gün, düşersen dara, İsteme kimseden, sakın borç para. Yok derler vallahi, girdim zarara. Yalanlar üstüne, yalan dinlersin. Varsa paran yaparlar, o gün işini, Değiştirir altını, yıkar çişini.. Eğer bir mühtaç ol, altın dişini, Sökerler ağzından, satarlar inan. Ağlayıp kahrolsan, bilmezler seni, Kimseler kurutmaz, silmez bu nemi. Kalkmadan limandan, bu sessiz gemi, Hayatın değerini bil, yaşamaya bak. Nuri Gökhan Sonsel |
Yeniden
Gözlerim kapanmıştı, binbir zorlukla açtım, Sanki bir rüya gördüm, bütün gece dolaştım. Ellerimden tuttular, beyaz şeffaf melekler, Sonsuz bir aydınlığın, zirvesine ulaştım. Yeniden doğdum sanki, karanlığın içinden, Güneş bile şaşırdı, gülmek geldi içimden. Mehtapla el sıkıştım, gökyüzüne ulaştım, Bulutlarla dans ettim, yıldızlarla dolaştım. Sevgiler ektim göğe, ard ardına uladım, Aydınlığı özgürce, barışla kucakladım. Mavi gezegenlerde, rüyaların kentinde, Yağmurların altında, çıplak ayak dolaştım. Sanki hayat iksirini, özümledi gözlerim, Bedenime can verdi, şifa buldu dizlerim. Seni bir asır daha, sevip sarmak istedim, Gençleşti bu yüreğim, seni çok çok özledim. Yeniden doğdum sanki, birden hayat değişti, Bütün ağrı ve sızılar, bende hemen bitmişti. Ne gam kaldı ne hüzün, ne yaşamdan bir kesit, Gittiğim bu yer cennet...benim ömrüm bitmişti. Nuri Gökhan Sonsel |
Yeter Bana
-YETER BANA- Çam kokulu yerlerde, dağlarda evim olsa, Tertemiz bir yatağım, yemyeşil çayırlarda. Sırt üstünde uzansam, bu havayı koklasam, Yürüyerek günlerce, yükseklere tırmansam. Yanıbaşımda deniz, yükseklerde kar olsa, Deniz kızları bana, hergün şarkı söylese. Gözlerim uykularla, kapansa yavaş yavaş, Renkli rüyalar görsem, uyusam haftalarca. Yıldızlar teker teker, düşse benim içime, Ben onların hepsine, günlerce şiir yazsam. Çizsem karanlıklara, mutluluğun resmini, Her sabah seher vakti, kuş sesiyle uyansam. Ağaçlar yeter bana, arkadaşlık etmeye, Meyveler yeter bana, karnımı doyurmaya. Yıldızlar yeter bana, aydınlatır içimi, Kurduğum bu hayaller, bir gün gerçek olursa. Nuri Gökhan Sonsel |
Yetmedi
Nefreti kalbime,ekip suladım, Boşuna uğraşma...yeşermez dedi. Beynime bir kurşun,sıkmak istedim, Tetiği çekmeye...gücüm yetmedi. Islanmak istedim,sevgi yağmurlarında, Sel basar boğulur...ölürsün dedi. Bir anda yıldırım, düştü göklerden, Sevmeye bir daha...ömrüm yetmedi. Toprağa girince, melekler bana, Ömrünü tüketip...gelmişsin dedi. Öyle günahlar, işlemişsin ki, Cennete girmeye...sevap yetmedi. Cehennem alevi, yalarken beni, Ne olur beni de...söndürme dedi. Ben seni zaten, yaktım yıllardır, Stoklar tükendi...kömür yetmedi. Nuri Gökhan Sonsel |
Yıldızların Üstüne-
Dün gece mehtap vardı, hava sakin ve sessiz, Deniz durgun dalgasız, rüzgar susmuş nefessiz. Diyordu ki.. Eğer beni gerçekten çok fazla seviyorsan... Bir elinde kalemin, bir elinde yüreğin. Sevda mektupları yaz, yıldızlarda göreyim. Binbir zorlukla çıktım, ayın en tepesine, Yıldızlar gülümsedi, bayıldım neşesine. Neler yazdım ah neler, aşk dolu kelimeler, Ben bu aşkın yüzünden, şair olmuşum meğer. Sabah oldu gün doğdu, yağmur başladı birden, Sakin rüzgar kudurdu, esiyor karayelden. Bugün size küskünüm, yıldızları örttünüz, Neden sert esen rüzgar, mektubumu yırttınız? Okusaydı dün gece, sevda mektuplarımı, İnanırdı sevgime, sarardı kollarını. Bir kere bir inansa, bu gönül taşmaz mıydı. Kış ortası çiçekler, yeniden açmaz mıydı? Acaba kimdi... O mektubu yıldızlarda isteyen? .. Rüyaları süsleyen, bir melek kadar güzel, Benim duygu dünyamda, yeri özel mi özel. Tarif edemem onu, kelimeler yetersiz, Bu aşkın boyutunu, sizler bilemezsiniz. Nuri Gökhan Sonsel |
Yıldızların Üstüne
Dün gece mehtap vardı, hava sakin ve sessiz, Deniz durgun dalgasız, rüzgar susmuş nefessiz. Diyordu ki.. Eğer beni gerçekten çok fazla seviyorsan... Bir elinde kalemin, bir elinde yüreğin. Sevda mektupları yaz, yıldızlarda göreyim. Binbir zorlukla çıktım, ayın en tepesine, Yıldızlar gülümsedi, bayıldım neşesine. Neler yazdım ah neler, aşk dolu kelimeler, Ben bu aşkın yüzünden, şair olmuşum meğer. Sabah oldu gün doğdu, yağmur başladı birden, Sakin rüzgar kudurdu, esiyor karayelden. Bugün size küskünüm, yıldızları örttünüz, Neden sert esen rüzgar, mektubumu yırttınız? Okusaydı dün gece, sevda mektuplarımı, İnanırdı sevgime, sarardı kollarını. Bir kere bir inansa, bu gönül taşmaz mıydı. Kış ortası çiçekler, yeniden açmaz mıydı? Acaba kimdi... O mektubu yıldızlarda isteyen? .. Rüyaları süsleyen, bir melek kadar güzel, Benim duygu dünyamda, yeri özel mi özel. Tarif edemem onu, kelimeler yetersiz, Bu aşkın boyutunu, sizler bilemezsiniz. Nuri Gökhan Sonsel |
Yollarımız Ayrı
Yollarımız Ayrı Dolaşsam Güzelim, Ben Diyar Diyar, Bulamam Bilirim, Senden Güzel Yar. Henüz İlkbaharsın, Bense Sonbahar, Seninle Aramızda, Çok Yaş Farkı Var. Saçlarıma Ak Düştü, Bak Yüzüm Solgun, Bedenim Kocamış, Kalbim Çok Yorgun. Bu Yaştan Sonra Da, Yiyemem Vurgun, Sen Başka Yola Git … Ben Başka Yola. Sen Nisansın Güzelim, Bense Aralık, İstemem Ucuz Aşkı, Üç Beş Paralık. Bana Artık Yakışmaz, Bu Maskaralık, Sen Ayrı Yola Git…Ben Ayrı Yola.. Güzel Tatlı Sözlere, Aldanma Sakın, Bu İhtiyar Ömrümün, Bitmesi Yakın. Geçmeden Güzelliğin, Bu Saltanatın, Sen Ayrı Yola Git…Ben Ayrı Yola. Nuri Gökhan Sonsel |
Yorgunum
Uykusuz yorgun, Bir gecenin ardından, İşte ben yine...yine burdayım. İçimde burukluk,kalbimde hüzün, Bu benim en kötü...kötü alışkanlığım. Neden diye sormuyorum, Çünkü soramıyorum. Yoruldum her gün...her gün sormaktan, Kaderle savaşmaktan,zamanla boğuşmaktan, Yoruldum...yoruldum...yoruldum artık. Yoruldum diyorum, Sen anlamıyorsun. Kendimi adamaktan,sevgiyi aramaktan, Geri adım atmaktan, hayattan yaşamaktan, Yoruldum...yoruldum...yoruldum artık. *******le gündüzler, Peşpeşine gelirmiş. Peki neden hep gece? ...nerde benim gündüzüm? Mutluluk yaşamaksa, ben hiç yaşamadım ki, Yorgunum....yorgunum...yorgunum artık. Nuri Gökhan Sonsel |
Yorgunum Yıllar
Yorgunum Yıllar Nasıl Çabuk Geçtiniz,Bilmedim Yıllar, Kah Sevinçli-Hüzünlü, Sırdaşım Yıllar. Beni Siz Yıpratıp, Hep Koşturdunuz, Sizlerle Yarışamam, Yorgunum Yıllar. Çocukluğum-Gençliğim, Bir Anı Oldu, Yaşattığın Tecrübenin, Bir Yanı Oldu. Yüzüme Hediyen,Çizgiler Doldu, Yorgunum İnanın…Yorgunum Yıllar. Beni Hiç Seritletmedi, Senin Suların, Zaten Hep Elindeydi, Benim Yularım. Bana Ne Verdiniz Ki, Şimdi Sorarım, Benden Almaktan Başka, Yorgunum Yıllar. Gençliğimi-/Gücümü, Benden Aldınız, Neden Beni Kedere,Hüzne Saldınız ? Bu Beden Bu Yüke, Dayanır Mı Sandınız, Dayanacak Gücüm Yok…Yorgunum Yıllar. Nuri Gökhan Sonsel |
Yudum Yudum Sevda
Yudum Yudum Sevda Yağmurlar Altında, Biz Dans Ederken, Güller Tomurcuklanmış, Ötmüş Bülbüller. Menekşelerle Bezenmiş, Aşk Kadehinden, Yudum Yudum İçtik, Biz Bu Sevdayı. Kırlarda Çiçekler, Senin Bağrında Açmış, Kovanda Tüm Arılar, Bize Polenler Yapmış. Koklamışlar Bu Aşkı, Baharda Kelebekler, İçirmişler Bizlere, Yudum Yudum Sevdayı. Anıların Bırakmaz, Bu Sevdanın Peşini, Bir Gün Dönüp Dolaşıp, Mutlaka Geleceksin. Dudaklarıma Dolan, İlk Aşkın Sevincini, Kadehlere Doldurup, Sen Bana Vereceksin. Mehtap Seninle Doğdu, Seninle Batmayacak, Yıldızlar Hiç Bir Gece, Uykuya Yatmayacak. Binlerce Ömür Bitse, Aşkımız Bitmeyecek, Biz Gönülden İçmiştik, Yudum Yudum Sevdayı. Sevda Ne Seninle, Ne De Benimle Doğdu, Bu Dünya Var Olmadan, Aşk İcad Oldu. Mecnun Çöllere Düştü, Hep Aradı Leyla’yı, Onlar Doğmadan İçmiş, Yudum Yudum Sevdayı. Nuri Gökhan Sonsel |
Yüreğime Saplanır
Yüreğime Saplanır Göz Kapaklarımın Ardındaki, Gizli Nehir, Yorgun Olan Bu Gönlüme, Her Gece Akar Durur. Korkusuna Uğradığım, Bu Karanlık *******, Hançer Hançer Olur Da, Yüreğime Saplanır. Yıldızların Altında, Söylenirken Türküler, Gönlümün Izdırabı, Her Gece Artar Durur. Sevdamın Bu Acısı, Karanlıkla Bilenir, Hançer Hançer Olur Da, Yüreğime Saplanır. Zamanımı Yitirmişim, Esmiyor Ki Rüzğarlar, Dertlere Tutsak Oldum, Beni Zincire Vurur. Neden Doymadı Bu Acıya, Kalbimdeki Damarlar, Hançer Hançer Olur Da, Yüreğime Saplanır. Bu Çaresizlik Bana, Sanki Bir Kurşun Sıkar, Can Evimden Yaralar,Her Gün Öldürür Durur. Bu Kara Talihim, Solmuş Güllere Benzer, Hançer Hançer Olur Da, Yüreğime Saplanır. Nuri Gökhan Sonsel |
Zalim Yıllar
Ne önceden tat vardı, nede şimdi neşe var, Geçen her bir anımı, gömersin zalim yıllar. Ağarmış saçlarımda, yığınla hatıralar, Sana borçlu değilim...senden alacağım var. Doğmaz içimde sabah, yüreğimde hep gece, Dudakta yarım kalır, isimler hece hece. Bana düşmanlığın ne, söyleyin zalim yıllar, Sana borçlu değilim...senden alacağım var. Saçlarım dökülse de, dişlerim sökülse de, Yüzümdeki çizgiler, gençliği bitirse de. Hesabımı kapattım, sanmayın zalim yıllar, Sana borçlu değilim...senden alacağım var. Nuri Gökhan Sonsel |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:14 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.