![]() |
Sevgiliye...
Aşk gülleri açmış yüzünde Tebessümü ayın nurundan Sevda tutkusu onun özünde Sebebi farkı asil soyundan Dalmaya gör gönül evine Yangınlarda yanarsın Hasretin,vuslatın bir arada Her dem onu anarsın. Gören gözün baksın yarine Engel koyma gönül gözüne. Uzaklarda arama sevgiliyi İçinde senin,sana senden Daha yakin....................... Ruhumda hissettigim Sevgiliye 'Kutlu Dogum Haftası' hediyemdir... Hatice Güler |
Sığıntı Yüreğim
Hüzün ayyuka çıktığında Sığıntı yüreğimin tek tesellisi Gönül evine sığınmak. Vuslat ateşi sardığında Avuçlarımda sevda ateşi Sevdiğimin can nefesi Can kafesimin tek neşesi Sığıntı yüreğim... Gönül kapısında sabahladı Ve... Sessiz,sedasız,sensiz Hüzünleriyle çekip gitti... Hatice Güler |
Sır
Gecenin sihrini bozdum bu gece Yildizlar bineğim,Ay ışığım Yönümü belirleyen samanyolu Gecenin bendeki SIR'RI... Yollarin ötesi,sevdanın baslangıcı Ayrılıkların,hasretin bittiği nokta Sende ebediyyet inanci Bende erişilmezliğin SIR'RI... Bağrımda saklı dertlerim Dertlerime eklenen dertlerinin Taşıyıcısı gönül meskenimin Yüceler yücesi Ask SIR'RI... Hatice Güler |
Sızı.....
Ruhun acısı yürek yarasını aştı Ser sefil yalnızlığın bağrında Sonsuzluğa kalkan geminin En kimsesiz kısmında İnsanlık makamına epey uzakta Sevgiymiş,aşkmış hepsi lafta Varlığı bile sahte Yaşantısı büyük safsata Sürüngenlerden aşağı mahluk Sana diyecek bir sözüm kalmadı..... 22./23.09.2006 gecesi.. Hatice Güler |
Son Gecem
Seninle nefes alıp verdiğim Seninle adım adım gezdiğim Havasını sen diye içime çektiğim Bu gece son gecem bu şehirde Bu gece son seninle uyuduğum Bu gece son.. Son kez gözlerine değdi yüreğim Son kez gözlerine baktı gözlerim... Bu gece son gecem bu şehirde Bu gece son seninle uyuduğum Bu gece son... Hatice Güler |
Sonsuz Sevgim
Sevmedim hiç kimseyı senin gibi Islanmadım sevda yağmurlarında Vazgeçilmez tutkuları tatmadım Yaşamadım sanki sensiz daha önce Düşmedi yüreğim kor ateşli *******e Uykuyu asmadım yaldızlı yalnızlığıma Tek seni sevdim tek seni Başımı koyduğum gibi yastığıma. *******ime doğdu güneşim Uykularım rüyalarıma teslim Kokunu,nefesini hissettiğim Geceyi gündüzüme Gündüzümü geceme Kattığım sonsuz sevgime Seni yaşadığım şu zamana Asla pişmanlık duymadım. Gül yüzlüm, sevdiğim Tek seni sevdim tek seni Mahrum bırakma beni senden Al,götür istediğin gibi ömrümden Mahrum bırakma gül yüzünden......... 30.09./01.10.2005 04.10 Hatice Güler |
Sonsuza Kadar
Bilir misin uzak kalmayi sevdiginden Usul usul sokulan hasreti bilir misin Yakiciligini duyar misin yüreginden Delice sevip de ayrilmayi bilir misin Uzaklari kaldirasin gelir mi icinden Sever misin *******i Ay'i gözlerinden Sorar misin bilinmezlere,haykirir misin Delice sevip de ayrilmayi bilir misin Aglar mi sevdan,sel olup akar mi gözünden Sevgi damlaciklari sizar mi geceye sözünden Kollarini sonsuza dek acip kosar misin Sevgiliyi bir daha birakmamacasina.... Hatice Güler |
Söyle
Bir boşluğa çığ gibi düşen sesim Sensizliğimde bana geri döndü Sevdaya soluyan aşık nefesim Bir mum ışığında eriyip söndü Ruhum çıkmazlarda çırpındı durdu Umut deryası artık kurudu mu Benim için yeşeren çiçeklerin Umutlarınla birlikte soldu mu Yarınsız günlere merhabam yoksa Ve de hiç olmayacaksa sevdiğim Beni hasretin bağrında yakacaksa Söyle,susma geldiğim gibi gideyim. Hatice Güler |
Söyle Birtanem
Yokluğuna dayanmak mı Hasretinde kaybolmak mı Gözyaşında boğulmak mı Söyle birtanem Hangisi zor seven için? Severken çekip gitmek mi Yanında iken yalnız kalmak mı Gözlerinde başkasını görmek mi Söyle birtanem Hangisi zor seven için? Başkası için çarpan yürek mi Ellerinden giden elleri mi Sevgilinin terk etmesi mi Söyle birtanem Hangisi zor seven için? Gönül bahçesinin solması mı Bir ömrün feda edilmesi mi Sevgilinin önünde erimesi mi Söyle birtanem Hangisi zor seven için? Mutluluğa yelken açan sevgili Sevdiğinin yüreğini bildi mi Acılara gark olmuş sevgiliyi Hiç onun gibi sevdi mi? Bir ömür feda olsun sevgiliye... Hatice Güler |
Sus....
Sus....Rüzgar esme artık deli deli Körükleme kor halindeki yüreğimi Benim yangınım bana yeter Benim derdim bana yeter Sus...Kulaklarıma ulaşan ses Sus...Hissettiğim sıcak nefes Sus...Dalgalanma beynimde Kalbimde yaşadığın yeter. Sus...Gözlerimdeki ışıltı Sus...Yıldızımdaki pırıltı Sus...Yağma üzerime sevdiğim Yüreğimdeki otağın yeter Sus...Geceme dolan aydınlığım Sus...Bedenimi yakan güzelliğin Sus...Sızma gönlümden hayallerime Anılarımda yaşadığın yeter.. Hatice Güler |
Tebrik
Tüm siir dostlarimin mübarek Kurban Bayramini tebrik ederim! ! ! Nice nice bayramlara..... Nice siir dolu,duygulu; hos sohbetli günlere.... Hatice Güler Hatice Güler |
Tek Benim Olsan
Issız bir adaya atsam seni hasretim Duygularımı hapsetsem sende Adımlarımı geriye döndürmesem Ayrılığı erkenden yaşasam Sevmeye geç kaldım desem Avunsam hayalinle Issızlığında nihayeti yaşasam Ateşlere tutsam yüreğimi Ateşlere atsam hasretimi Sevmeye geç kaldım desem Avunsam hayalinle. Seni sevesiye alsam canıma Gül yüzüne dokunsam Ay ışığına doğsa *******im Güneşi yaksa hasretim Sensiz ıssızlığımda ağlasam Bu hayatı seninle Seni paylaşmadan Tek kendimle yaşasam Haykırsam mutluluğumu semaya Sonsuzluk,deniz ve derya Seninle enginlere dalsam Kapatsam tüm kapıları sonsuza kadar Tek benım olduğunu bilsem Sevgine sarılsam Seni sarsam Canım o an versem Canım o an versem.... Ve seninle haşrolsam Sonsuzluğun tadında Sevdana doysam Sonsuzluğun tadında Sana kavuşsam.... 25./26.09.2005 Hatice Güler |
Teslimiyet'e doğru-1
Sevginin en güzeli görmeden sevmek Adını gönlüne nakş edip,bir tek onu bilmek Yağmur hasretimi içine çektiğinde Sevgim hayat bulur,yağmur taneciklerinde Islaktı sokaklar Ay karanlığında Bir ben yoldayım,bir den sen gönlümde Adımlarım sıklaştıkça heyecanım dorukta Seni görüyorum,geliyorum artık........ Hatice Güler |
Teşekkür...
Beni duaları ile yalnız bırakmayan tüm şiir dostlarıma canü gönülden teşekkür ediyorum. Saygılarımla.... Hatice Güler |
Teşekkürler....
Gönül yangınıma bir cevap geldi ta oralardan Ilık ılık esti de Gönül sarayıma doluverdi bir an. Teşekkür ederim,derinden yaramı gördünüz Muhteşem sözlerinizle yarama merhem sürdünüz. Teşekkür ederim sevgi ve saygım size Baki selam ve muhabbetlerimle..... Hatice Güler |
Tuana
Sıcacık sarar kokun Boynuma dolanır sevgin Tatlılardan da tatlı Cansın TUANA Yanağımda bir buse Gözlerimde umutsun Cennetten yağmurlarla Gel TUANA Hüzün serpiştiren seslere Sevinçler sunan sen Yarınlara kanatlarını Ser TUANA Ağlamaklı sesinden Yüreğimi ısıtan yüreğinden O güzel gözlerinden Öptüm TUANA........ Hatice Güler |
Umuda Yolculuk
Karanlıklara karıştı sevdiğim Sustu tabiat, Sustu yüreğim Gözlerim kapanmıyor Sözlerim duyulmuyor Bu alem dar geliyor Gece ağlıyor Feryatları inliyor Ay ışığı denize düştü Bakışları deldi geçti Karardı dünya Soldu kokladığım Sevdamla beslediğim Sevdiğim gülüm... Sus...Seher vakti Senli yarınlarıma Muştular yağdıracak........ 22.07.2006/03.47 Hatice Güler |
Uykum Asılı....
Uykum asılı yarimin gözlerinde Güzel gözlerini kırptıkça Kaçar uzaklara tatlı uykularım Ellerimde hissetmedikçe ellerini Gözleri gözlerime değmedikçe Yüreği yüreğime akmadıkça Nefesinde ayazları yaşadıkça Kaçar köşe bucak tatlı uykularım Gecesi gündüzüne karışmışsa Hüznü neşesini boğmuşsa Güneşi karanlığa doğmuşsa Yarim gülmüyorsa Neyime gerek tatlı uykularım....... Hatice Güler |
Vuslat Inanci
Senden ayrilmak sevdigim Günesin ebedi sönmesi gibi Senden ayrilmak sevdigim Ay'in bir daha gülememesi gibi Sensizligim yürek yaram oldu Sensizlikte güllerim soldu Sensiz bir ömrü dilemem Sensiz sonsuzlugu istemem Gözlerinde beni görmedikce Inan,inan birtanem ölmem. Yarinlarimiza umut oldu sevdamiz Hasretimiz vuslata ermek icin Ruhlarin bu dünyada Ebedi kavusmasi icin Gözyaslarimizi O'na Ulastirmadik mi? Bu inancla sevmedik mi? Hatice Güler |
Ya Nebi
Ya Nebi, Seni bilmek,Seni sevmek Mutluluk ötesi mutluluk Seni bilmeden yaşamak Ruhta sancı, Ruhta ebedi yorgunluk. Sensiz bir yaşam Isıksız,renksiz Kalbe inemeyen Hasret damlacıkları Gözde donmuş bir kuruluk. Ya Nebi, Sensiz susuz çöllerdeyim İzini buldum İsaretini beklemekteyim, Beklemekteyim.... (07.12.1996) Hatice Güler |
Yağmur Yüreklim
Sevgi deryasında bir yüreğe sarıldım Kollarımı umutla sevdasına doladım Her hasretin bir vuslatı olduğuna inandım Seni sensiz de yaşarım Yaşarım da yağmur yüreklim Sevda denizinden ayrılamam Ben sensiz bu hayata katlanamam. Issız adayı andıran gözlerine Kürek çekiyorum Kasırgaya,fırtınaya aldırmadan Olmazlardan olurlara Sevda yüklü bulutlarla Sağnak sağnak yağmak için Gül yüzüne Doymaya geliyorum..... Seni çok Seviyorum. Hatice Güler |
Yakalayacagim
Sevdana yenik düstüm sevdigim Acilara yenik düsmeyecegim. Hasretin doladigi ipi boynumda Bir de ben cekmeyecegim. Sensiz gecse de günlerim Can dayanacak,gönül yanacak Senin icin tek bildigim Kalbim sevdana kanacak. Sevdam gün isiginda dogarken Gecenin karanligi meskeni olacak Duygular oldugu gibi tasarken Yalnizlik yoldasi olacak. Gül kokulari yayilirken etrafima Askin nefesini tuttum seninle Kararliyim,sahibim duygularima Yakalayacagim ask'i sevginle. Yakalayacagim.... Hatice Güler |
Yalan Dünya
Ey dünya yalan dünya gayri sen bana gel peşimden sen koş.. Gören gözümün,duyan kulağımın aldığım duanın esiriyim ben. sen çıktın gönlümden doldum ben AŞK ile Aşık maşukuna kavuştu Nazarına kurban, sevdasına hayran.... seyrine daldım ben.... Gayri sen bana gel yalan dünya..... Hatice Güler |
Yalnızlığım
Salına salına düştük yollara Nereye gittiğimizi bilmeden Zamanı aştık belki de Belki de doldu süremiz Yürekten aşkı,sevdayı silmeden Görmedik kimseyi Sormadık,sorulmadık Görecek göz görmedik,göremedik Öteler uzağımızda belki de Belki de çok yakın bilemedik.. Salına salına düştük yollara Elimden gene o tuttu Ben de ona sarıldım Tüm gücümle..... Hatice Güler |
Yalnızlığın Nefesi
Suçüstü yakalanmışlığın ezikliği içerisinde Gün akşama perde aralarken sessizliğimin Dumanla örtülü karalar giymiş hissiyatımın En narin sevda kokulu tutkularımın Hüzünlerinde seni canıma alıyorum Solan sesini dinlerken buz kesmiş kelimelerin Üzerime bir çığ gibi düştüğünü hiç düşündün mü Yürek çırpınışlarımda senin olduğumu Yürek sızımın sende beni büyüttüğünü Hayalleri aşıp sana koştuğumu gördün mü Sırıtan kederler,acımasız hasret Bitmek tükenmek bilmeyen beklemek Sensizliği alamayan ******* Seninle birlikte doğan bitimsiz umutlar Yaralı,kırgın gönlümün birer parçası haline geldiler Senden başka gidecek ne bir kucağım Ne gözlerine dalabileceğim ummanım Ne başka bir aşkı kabul edecek dermanım Yok..Yalnızlığın nefesi nefesim kadar bende Bakışlarından sızan ışığa sığınmaktayım. Yalnızlığın nefesi tükensin artık........... Hatice Güler |
Yanan Yürek/Dayan Yüreğim-5
Yürek derman arar aşkında Sarılır hiç sarılmamış gibi Yapayalnız duygularla Yaşama savaşı veren Yaşama onsuz tutunamayan Bir yürek....... Aşkı ile harabe yığını Hasreti ile yanmış Sessizliğe terk edilmiş İstenmeyen,ağlayan Bir yürek.... Hatice Güler |
Yandım Yar
Hasretine hasret eklendi yar Seni bana ne zaman göstereceksin. Sevdanın ateşinde yandım yar Seni bana ne zaman müjdeleyeceksin. Kalbimin ince Gül'ü beklemekteyim Gül yüzüne hasret her an seninleyim. Hasretine hasret eklendi yar Seni bana ne zaman göstereceksin. Sevdanın ateşinde yandım yar Seni bana ne zaman müjdeleyeceksin. Hatice Güler |
Yandim
gözlerim görmez,kulagim isitmez geceme hüzün düstü kimse bilmez. Yildizimi tutamadim,geceye küsemedim... yandim yandim ölesiye sevmisim delicesine gurbet ayagimin zinciri gidemedim sevdigime. kokusu derdime derman kimse bilmez gülün sureti aksetmis geceme Yildizimi tutamadim,geceye küsemedim... gelemedim diye boynumu büktüm yüregimi saldim sevda diyarina Yildizimi tutamadim,geceye küsemedim... yandim yandim ölesiye sevmisim delicesine gurbet ayagimin zinciri gidemedim sevdigime... Hatice Güler |
Yarim kalan dizeler
deniz,derya sevdamda bir damla misali gözlerinin karasi sevdamin sefasi.... Askin özümde varliginin timsali hasretin acisi sevdamin vefasi. (devam edemedigim bir siirin can cekismesi...) . Hatice Güler |
Yavrucuğum....
G ül tatlısı yavrucuğum Ü züm gözlü dilberim. L ayıksın sen güzelliklere İ nceliklere,Gül yüzlülere N ice güzel günlere. A dın gibi gül'e dönesin Y eşerip gül'ler göresin Ş irin bakışlarından sevgi öresin. E n kıymetlin Gül'den olası M ahmur bakışlı yavrucuğum. Hatice Güler |
Yeter Bana/Dayan Yüreğim-3
Tek bir umutla çıktım yola Gitmek istiyorum Senden çok uzaklara Yüreğimin sesini Duymak istemiyorum Yarına umutlarım Beni terk etti Bir tek mutluluğun Gözlerin yeter bana Gölgen olmaktı Şu dünyada dileğim Seni sevmekti Sana kavuşmaktı. Hayallerim Beni terk etti Sensiz sevdam Hatıraların Yeter bana Hatice Güler |
Yetmedi Sevdam
Yalnız dünyama geri dönüyorum Seninle dopdolu bir yürekle Sıcacık sevginle. Yetmedi sevdam Beni alamadın düşlerine dahi. Sensizliğe mahkumum ben. Hasretin içimde Bir de sevdan... Gözlerinde bir başkası Ve ölümsüz aşkın.. Seninle paylaşamadığım Tek benim sevdam Yürekli sevdam... ............................ ............................. Hatice Güler |
Yıldızlardan Taç...
Yüreğim saf tutmuş sevdiğimle Hüzünlere geçit vermiyor Direniyor ayrılıklara Hasrete boyun eğmiyor Yanan tek yüreğim değil ki Ruhum alevlerin ortasında Sineme saplanan sevda okları Zaman zaman içimi acıtsa da Sevgiliden asla vazgeçmiyor. Beni çağıran sesi kulağımda Açmış kucağını bekliyor Sarmış tüm benliğimi Sesiyle,kokusuyla Büyülü bakışlarıyla Bir ömür ben buradayım diyor. Yıldızlardan taç yapayım sana Işıl ışıl parlasın ******* boyunca Sönmesin sevdam gibi yansın Seni de benim gibi yaksin Geliyorum, al beni Bir daha çıkarmamak üzere koynuna... Hatice Güler |
Yıldızlarım Sönmüs
Karanlık her yer Zifiri karanlık Düşüncelerim zindanlarda Ben gecenin koynunda Bir yaralı.. Ay yüzünü bana kapatmiş Yıldızlarım sönmüş Her biri karanlıkta kalmiş Ben ise sevdamla Yapayalnız Çaresiz Umutsuz Isıksız Zavallı yüreğim Acılar icinde. Hatice Güler |
Yılların Özlemi
Yılların özlemi bir anda biter mi Yıllanmış aşklar sona erer mi Hele kokusu gelir her yerden Uzak yakın hiç fark eder mi. Yandı gönlüm çıra gibi Sevgili Gül Neslini bildim bileli Gördüm,anladım bildim ki Kuru kuru yanmak yetmez Herşeyden çok fazla sevilmeli. Alın beni götürün,salın kokusuna Asil,vakur,güzelmi güzel duruşuna Hayran oldum Gül oluşuna Dilde sevmek yetmez Herşeyden cok fazla sevmeli Yılların özlemi bir anda biter mi Yıllanmış aşklar sona erer mi Hele kokusu gelir her yerden Uzak yakın hiç fark eder mi. Hatice Güler |
Yüregim Aciyor
Ay isigindan gönlüme doldururum seni Perde perde inersin gözlerime Tutkularim sen, dolarsin icime. Bu yürek sana her yönelislerinde senin Sagnak sagnak inersin gözlerime Sözlerinle sen,akarsin icime. Firtinalarim sensizligimi yikar gecer Sen'li ruhum eser iklimlerimde Ulasilmazligin hasretlerinde. Sevmek istiyorum ömrüm yettigince seni Düslerimin sen'li maviliginde Yalnizligimin en sessizliginde. Yüregime dokunuslarin nerede hani Nerede nefesinin sicakligi Yüregim aciyor sevgisizliginde. Yüregim aciyor... Hatice Güler |
Yüreğime Ateş Düştü
Sevdam oldun benim Derdim oldun Dertlerime derman Çaresizliğime çare Çıkmazları aştım sevginle Aşamadıklarımla birlikte Bu hayatı sevdim ben seninle Yüreğime ateş düştü Hasret çağlayanı gönlüme Sensizliği yaşatma Yaşatma ayrılığı Dünyamı karartma Günüm mavi Gecem beyaz seninle. Sevdam oldun benim Derdim oldun.............. Yüreğimde yürek atışım. Hatice Güler |
Yüreğin Matemi
Üzerime çöker puslu bulutlar Yar yüreğin sineme siner Arar seni yüreğim Arar gözlerim Aşkın buğusu başımı döndürür Buram buram sen kokar Ne çare..... Sen yoksun işte. 05.09.2006/02:02 Hatice Güler |
Zaman/Dayan Yüreğim-2
Zamanın acımasız akışı Gene şamarını vurdu En mutlu yarınlarıma. Özlemle beslediğim Gül teninde hayallerim Sisli bulutların ardında Terkedilmek üzere Elleri ellerimden El'e karışmak üzere.. Meçhul bir zamana Belirsiz bir kader Çizgisi çekildi Kalp mahzun Gönül kırgın Güller solgun Sevgili yorgun Gözleri sığınağım Sevdiğim hayatım.. Tükenen ömür nefesleri Sevgiyi,sevgiliyi Seni geri getirir mi Dermansız kollarında Aşkımız tekrar Hayat bulur mu Zaman... Gıpta ile baktığım Aşkın ile yandığım Bir sabır barınağı.. Bir tek seni Beklediğim Her an kollarını Sana açmış biri varsa Sevdiceğim O da benim.. Hatice Güler |
Zor Sevda
sevdam elimde kor'dan bir ates onu saklamak o kadar zor ki benligimden siyrilsam cirpinsam onu kaybetmemek icin ruhumun aglayan sesini duyursam. dinmeyen firtinalarim icimde sabirda sinmek bilmeyen cesaretimi korkutsam,yildirsam sevdigimi kaybetmemek icin ruhlarimizin birlikteligini anlatsam. sefkat pinarindan ben de ictim acimasizligi hic bilmedim yanginimi icime atmaktansa askimi ruhunda ebedilestirip ebediyyen seninle yasasam. 20.04.2005/02:30 Hatice Güler |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.