![]() |
Özleyen.....?
Dudaklar müsade istedi, Kalbimizle konuştuk! .. Tam kırk gün kırk gece... Böylesi daha güzelmiş! İstediğini anlatıyor, İstediğini duyabiliyorsun! .. Dinler iken dinlenmek Dedikleri bu olsa gerek! .. Dinlediğimsin, Dinlendiğimsin! .. Beklediğimsin, Bekleyenimsin! .. Söylediğimsin, Söyletenimsin! .. Biliyor musun? Şarkılar da senden yana... Benim kadar olmasa da, Hissediyor musun? Özlediğimsin! .. Söyle, özleyenim misin? |
Pozisyonumuz Olumsuz...
Hiç denememiştik seninle, Değişik pozisyonlardan, Bakmayı, yaşama! Hangi pozisyondan, Düşmüşüz hayata? ! Hangi koordinasyonla, Yaklaşıyoruz sona! Şaşırma boşa, Gelmedi aklımıza. Diyelim ki, Bende tevcübe yoktu. Önerdin de! Ben mi,kabul etmedim, Değiştirmeyi pozisyonları? ! Koordinatları girmemişiz, Belirleyelim rotayı! Yükseltelim, Çıtayı, en yukarı. Hiç denemedik ki seninle, Yaşamın güzelliklerinden görmeyi, Her rüzgarda değiştirmeyi, Yelkenleri! Hayatın inceliklerini, İnsanlığın önceliklerini, Öğrenmeyi! At gözlüğüyle gezmişiz ömrümüzce! Olmuşuz şimdi, Sütçü beygiri! ... |
Roman Havası...
Roman havasında, Bütünleşelim bu gece... Destan yazamasak ta! Roman kalitesinde... Yıllar sonra gireriz belki, Çok satılanlar listesine! .. |
Sağır ve Dilsiz...
Sus, Konuşma! .. Seninle, Sağır ve dilsiz Olmak istiyorum, Ömrüm boyunca! .. Ya sözlerini giydir, Ya soyun bu oyuna! .. |
Saygı? ..
Büyüklerimin önünde Her zaman Saygıyla eğilirim ki... Sürüde ki koyun Zannedip Canımı, fazla acıtmasınlar! .. |
Serap ve Nihat...
Hayat ona, O bana çelme attı... Onunki icabı nihat, Benim ki usulün serabı... |
Sevgili Nefret...
Her geçen gün, biraz daha... Seni seviyorum... Seni seviyorum! ! ! Seni seviyorum? ? ? Her geçen gün, biraz daha... Senden benden bizden? ? ? Nefret ediyorum! ! ! Çünkü, seviyorum... |
ŞamPiyon...
Bir gelimlik menzilim var! Bagajın, alabilecek mi valizini? Göreceğiz, deneme yanılma yöntemi! .. Taşıyabileceğim kadar, Akaryakıtım var! Günahı ödenmiş... Tahsilatı eden, altüst etmiş Yeniden düzenlemiş. Günaha, öpmüşte girmiş! .. Yolumuz uzun, biriktirdiklerini çıkar... Rahat edersin, zannederim! .. Ürkme hemen öyle, Taciz ederim sadece! .. Göz banyosu hesabı, Faize yatırırım, Komisyonu kırışırız! Kırıştırırken belki, es kaza alışırız! .. Eğer ki acıkmışsak, atıştırırız! .. Karlı çıkarsın, en hesaplısıdır yatırımım! .. Kötü emelim, ayağın alışsın güzelim! Yoksa, baştan bozuk niyetim... Sonra burnun kalkar, benimle yarışırsın! İkinci gün karışır, üçüncü de karıştırırsın! .. Tercihini, özgürce kullananları Uyandırmayacaksın, seçilmişi olursun! Haydi canım, geçmiş olsun! Kendi kalene, penaltı kazandın! Arzular vuku bulursa! Bakalım... Karşı takım mı, bizim takımın üzerine zıplayıp ta kutlayacak? ! . Bizim takım mı, karşı takımın üzerine atlayıp ta kutlayacak? ! Merak ettiğim bir başka konu da, Kim şam piyon olacak? ! ... s |
Şeker Ağda...
Vücudum da biten kılsın! .. Kurtulmak istediğim... Üç kaşık şekere, Bir kaşık limon sıktım! .. Emaye tava da kavurdum, Kıvamını buldum! .. İşi gücü bıraktım da kalktım, Şeker ağda yaptım! .. Baştan aşağıya, Tek sen bırakmadan! .. Ağdayı her çektiğim de, Hissettiğim acı da idin... İzlerini çıkardım bedenen, Ruhen arındım! .. Hayat ta artık, Yarınım... |
69. Yaş! ..
Yaşadıklarım önümde... Yaşamadıklarım ağzımda! .. Hayrola canım, Geçmiş ola! .. |
A noktasından B noktasına Avrupa Saadeti
Bir saat yüz dolar! Girişelim mi pazarlığa? .. Apar topar. Teşhire gel! Teşhisi koy! Tedavi kolay... Kulübüme üye olmak, Zordur, sıkar! Gecenin ucu açık! .. Paralarım seni, Dayanamazsın! İçin için kaynarsın. Gözüme kestirdim, Parçalandın! Yak bir sigara, Bak yatak sıcak! Gizli hazinelerin var, Daha soyulacak! .. Canını acıtmadan, Sevişir gibi savaşılacak... |
Ağlamak ister misin?
Ağlamak ister misin? Göğsümde! .. Pozitifim, negatifini emsin. Acını unutur, yaranı kurutursun. Hüznün dağılır, huzuru bulursun... |
Ah Seyfi ahh!
Ah Seyfi ahh! Ben mi geç kaldım, Sen mi erken? Hayata! .. Doyulur mu sana? Bayılıyorum dondurmalarına! ? .. Yakaladığın huzura... Allah, Tatmin olacağım kadar, Mutlu olacağın kadar uzun, Çok uzun! Upuzun! Ayol, en uzunundan işte! Ömür versin sana... Hakkı KAYA Çastara çastara... |
Ahlak Kültürü
Kültür testi yaptırdım, Yüzümde ki cerehata! Yeterince ahlaksız çıktım. Taciz eder mişim, Haberin ola! |
Akrebin İktisadı Takiyesi
Coğrafi haritanda, Siyasi sınırlarını zorlayarak, Dorukta ki nağmeleri! Şakımaktır iktisat... Yazdığın şiirde, Alfabenin üçte biriyle, Dinsizle imansızı barıştırmaktır, İktisat... Onca hırsız içinden! Geçmişini satıp, Geleceğini karartarak, Geçimini sağlayanı, Bulmaktır iktisat... Sınırlı oranda ki kanını, Sınırsız işlevli organlardan, İşine en yarayana, Yollamaktır iktisat... Allahın varlığını, Karışmadığı kul hakkını, Af çıkarıp dünyada, Çıkınını doldurmaktır, İktisat... |
Alışayım
Edana, İşvene, Hüznüne, Neşene, Karışayım... Razıyım her gece, Koynuna girmeye, Yeter ki gel, Kokuna alışayım... |
aMaN FaLCı uYaNDıRMa BeNi
Bu hafta, Bütün falcılarını dolaştım İstanbul un! .. Her mahalle de, en az üç medyum! Astral boyutlar başkenti, Mübarek! .. Birbirinden bağımsız, Binlerce falcı, kurdukları Cümleler, kelimeler, harfler Tarihler, sayılar aynı! .. Fincan yalan söylemez! O, senin huyun suyun... Söyledikleri, Duymak istediklerim! .. Duydukça duyasım, Doydukça gezesim, Gezdikçe hoşuma gitti! .. Kehanetleri... Yaşıyor kadar oldum! Dünya da, seninle yanıyorum! .. Hazır alışmış iken ateşe! .. Aradağım bahane mi? ! Cehenneme! .. Bu bir hafta da, Hak etmiş miyim dir sence? Cehenneme girmeye! .. Çivi, çiviyi söker... derler, Söner mi bu ateş, O ateşle! ... |
AmEriKa
Belledi! Belliyor! Bellemeye devam edecek, Dünyayı! Mahreme dadanmış, Bitsin! Dünyanın bekçisi! ... |
Amerikanın Kukla ve Palyaçoları
Ananıda al çek git, herşey abd için Kahvehaneden çık gel, başrolsün tiyatroda Gemilere talim var, Kasımpaşa'lı yarim Uyuyan vatanımın, uyutturan ninnisi Herşey çok daha güzel, olacak manda olsam Beraber yürüsekte, yağmalansam doymasam Yan gelipte yatmanın, ne yeri ne zamanı Bir mumdur iki mumdur, varsın patlasın ampul Haydi güle güle de, sandık seni bekliyor Her gün haber geliyor, ocağa kan damlıyor Limanlarım toz duman, götüreni süt liman Sarı lira vereyim, servetine zimmet harp |
Ankara koleji
Elli yıl öncesi sanki daha dün gibi Rüzgar gibi gelip geçen o ilk gün gibi Sayende ülkemiz için ulusum için Ömrümüzü verdik Atam ne mutlu bize Ülkemize hizmet için yarınlar için Haydi gençler ileri Ankara Koleji Türkiye'de okulumuzun yoktur bir eşi Nur saçar zihinlere Ankara Koleji Kolej oldu doğru yolu gösteren yıldız Kolej oldu ömür boyu tek pusulamız Kolejde ki dostluğu hasretle anarız Her zaman gönlümüzde Ankara Koleji |
Ara
Ara verelim, Demiştin ya! Bu durakta! Az, biraz ara... Bir müddet, Ne sor, ne de ara. Bu arada, Kan beynime dönünce, Akıl gelince başa... Nokta koydum, bu aşka, Ne üzül, ne de ağla. |
Arabasına Bindim
Arabasına bindim, ayol değmeyin keyfime! .. Direksiyonuyla vitesi, her biri yerli yerinde... Haliyle vakti işiyle gücü, hoş görününce... Sevişiyoruz dostlar, herkez baksın kendi işine! .. Aşkımın arabasında bulunurmuş dört teker! .. Ön nereye çeker ise, mecburen arka oraya gider... Yol halidir dostlar, gerektiğinde hem sapar hem döner! .. Zorlayanın mı var, düşen yoluna gönüllü düşer? ! . |
Arkam daşlarım
Bu akşam, nasıl istersen öyle gel? ! Araya aracı koymadan, Uzattığın kadar uzat, Yeter ki gel. Kapıdan pencereden damdan! Kendini nasıl mutlu hissediyorsan? Oradan, Öylece gel! .. Her an, hazır kıta muhabbetindeyim... Çay saatinde, eşref saatinde, Kafa saatinde, masa saatinde.... Gecenin ilerleyen saatlerinde, Gidenlerim oldu benim. Kullananlarım, Zorlayanlarım, Horlayanlarım! ... Hatırlarım, duvara günaydın dediğimi! .. Duvara bakarak günaydın dendiğini! .. İftira atanlarım, Atanları tutanlarım oldu! .. Çamur atmadılar, Güzelleşmiyeyim diye, Banyosunda! .. Arka kapımdan girdiler, Arka kapımdan çıktılar! .. Cesaretleri yoktu, yüzümü görmeye! .. Göz göze gelmeye! Kendi yüzsüzlüklerinden değil, Evleri camdandı! Taş atarsam kırılırdı! Memleketi kendi gibi sanırdı! O nun yeri ankaraydı! .. Mabadı dardı, önüme geçmeye! .. Öpücem sandılar, korktular! Açamadılar benimle, özelleştirmeye! .. Mahkeme duvarı suratlarını. Kamuya açmazlardı yaralarını. Kanla beslenip, Kaçak güreşip, Yavşak destekleniyorlardı! Mastürbasyonla pandikleniyorlardı! Oysa benim kanım! Aşağılara çökmüştü! Sadakatim! Ağırlaşmıştı, oynamıyordu! Ememediler! Kendilerince gömemediler! .. |
Armut
Olsa idi dermanım, İsterdim! .. Armudun iyisini... Bir elim yağda, Bir elim balda! .. Göstermek isterdim! Kadınlar nasıl bayılır, Hamam da! .. Girerdim hemen, Terlerdim bolca. Tellak amca, tellak amca! Kurban olduğum Allah! Parayı vermiş, Dermanı unutmuş, Bana! ... |
Arz ederim!
Gecenin bir yarısı, Rahat battı uyandım! Kalktım, sana şiir yazdım. Bana çektirdiğin, Zorladığın, yaşattığın, Mutluluğu anlattım! O kadar, hoşuma Gitmişti ki, Hiç yıpranmadım! Kendi rekorunu kendi kıran, Kendini kendine rakip Gören bir manyaktım! .. Bugüne kadar neyi, Normal yaptımki? Her bi yerimde, Anormallik aradın! Köşeye sıkıştığım Zamanlar dışında! Saçımı, duvarda asılı Televizyonda tarardım! Tararken de kafamda kurardım! Bugünü tükettiğim saatlerde, Nelerden utanacağım? Kimlerden korunacağım yine? ! Nedensiz mi soyunacağım? Savunmada mı kalacak, Saldırıda mı olacağım? Kimin ateşinde közlenecek, Kimin ellerinde soyulacağım? Sarımsaklı mı sarımsaksız mı, Sunulacağım? ! . Hangi faninin midesinde Uyanıp, Sana şiirler yazacağım! Günahıma! .. Kaçıncı mısra da yıkanacağım? ! .. |
Asansör
Yokuşundan, Yukarı tırmanıp! Merdiveninden, İnmem gerek! Asansör, Kullanmadan saatlerce! Yorulursam, Dinlenirim en güzel yerinde! .. Kendine odaklan, Beni düşünme! .. |
Aslında...
Aslında, Sahibin benim! .. Bedelin? .. Aklımı almışlar! .. |
Asmalı Köprü
Turnikenden geçemedim, Jetonum tez düştü! .. Çok geç düştü... Gelen geçmiş, Geçen gitmiş, Lazı, çerkezi, kürdü! .. Olmuşsun köprü! .. Asmalı köprü... Basmalı köprü... Uyku tutmuyor, Tutsa uymuyor, Yosmalı köprü! .. Gelemezsin deme! .. Gelirim serden, Geçerim senden... Geçemezsin deme! .. Geçerim serden, Giderim senden... Jetonum geç düşer, Olmuşsun köprü! .. Toylara törpü... |
Aşk
Nasıl bir şeydir aşk? ! İnanmak için, Yalanlar aratıyor, Köşe bucak! İlacı, Devası, Oluru yok! Etkisiz çaresizsin. Gücü, Çekene yeter! Kendi kendine Geçerse geçer! Yeterki, sığınacak masalın olsun. Hafifler ağrıların! . Dayanacak gücün olmaz, Dalgakıransız limansın! Yoksa hikayeler uyduranın! .. |
Aşkıncılık
Korkma! Bitmez sana olan aşkım, sırata kadar yanacak... Solmayan gülümsün doğru yolumda, her daim açacak... Sen benimsin, bir tek benim olabilirsin ancak... Sen benimsin ben senin, bunu herkes anlayacak... Kızma boşuna, üzme kendini hey gonca cemal! Seninle doğmadım ama senin için yaşıyorum, sana helal! .. El âlemden banane, dönsünler de aynalarına baksınlar... Hakkımdır aslıma tapan, aslın hakkına helal... |
Aşkını Yolla
Güzel günler, çok çabuk geçer. Tek ilacı vardır, hemen biter. Aşkını yolla bana aşkını. Aşkını yolla. Bana, sen gerek, Ahh,sen! Bir, sen! Ne yapayım suretini? Yardımı kestim, bu işler böyle. Ya benimsin, ya öyle böyle! Ben zoru seçtim, Giderim ters yöne. Ya gelirsin ya da güle güle... |
Atatürk Bakışlı Çocuk
Atatürk bakışlı çocuk Ufkuma güneş gibi doğ Umudum ol yarınlara Barışım ol yeminim ol Karanlık çökmesin güne Yak bir ışık sonsuzluğa Direncini kır cahilin Düş ol kararsızlığıma Sonucumda dirayetli Davetim ol icabında Uzun ******* rivayet Siyahların gıyabında Atatürk bakışlı çocuk Senedimsin mutluluğa Sebebim aşkına canda Akan kan ol damarımda |
Ay vakti! ..
Seninle ben Bir olunca, ******* bir tuhaf! .. Seninle ben Bir olunca, Yıldızlar bir tuhaf! .. Bak, ay vakti geliyor! Kıvılcımlar ateşe, Ateşler, kora yol alıyor... Güneş bile, söndüremedi Terk etti geceyi, uzaktan Seyretti ve bitti! Ay vakti geçiyor... Sen bir ufka, Ben bir ufka, Yol veriyor. Güneş doğunca, Zaman tükeniyor sanki Hayat bitiyor... |
Ayaz Vuruldu
Gece ayaza vurmuş karanlığı bekliyor Oysa benden budala fırtınalarda varmış Daha önce düşen çiğ gün gecenin vaadi Kandıranı aşıkı kanan dünkü sevgili Çocukmu karşında ki büyütmeye kalkarsın Gökkuşağı açılmış yıldızlara tutanak Öz cana karanlığı politikmiş gerçekler Gerginlik tırmalıyor yerle yeksan egosu |
Aybaşı
Başım ağrıyor, Canım istemiyor, Sendromum var, Cüzdan Çamurlu! Beş dakkada Beşiktaş a Gidilirken, Gelmiyor ay sonu. Gelsede ay sonu, Uzun kuyruğu! Kuyruğu bozma, Hastalanma sakın, Düşersin randevu evine! Sosyal hastaneye. Önce hemşire gelir, Sonra doktor girer, Reçetene... Kanatlı sarı lira! .. Tuz basıyosun, Kanayan yarama! Hakkım, Helal değil sana! ... |
Azgın Cenabet
Isırıyor iken yanaklarını, Güneşin kendisi mi batan? .. Acıtıyor bu kadar canımı... Doyamadığım, Gündüzün aydınlığı mı? .. Rüzgarın hoyratlığı mı, Aşındıran sancılarımı? .. Her akşam her akşam... Yapılır mı, Yangın söndürme tatbikatı? ! .. En-kazımın tüylerini yolma ki, Altında kalmayasın En ufak sarsıntıda! .. Civa gibi adamım! .. Nereye çekersen, oraya gelirim! .. Kovalamaca oynayalım, Gönüllü ebeyim! .. Kobayımsın, sobelerim! .. Teşhir ettin, Teşhisi koydum, Tedavini verdim! .. Hem doktorum, hem civanım! .. Muhayehaneme de beklerim! .. Kronik budalam! .. Yırtarım çadırları, Kamplara sığmam, savunmam! .. Döner sermayenin yeşilinden, Sana son kez veriyorum, On bin sarı lirayı... Yıl sonu mizanını çıkardım, Seneye de bekliyorum! .. Biner biner ödersin... Ayrımız gayrımız mı kaldı? ! .. Kendi malın gibi kullan, Çekinirsen gücenirim! .. Seven kedi tırmalar, Senden hoşlanıyorum! .. |
Bacak arası mafyası
Dost olmak için, Tuttuğun takımı mı, Tutmam gerekiyor? ! Top peşinde koşanların, Kriter olacağını, Ummuyordum! Ağzının tadını da, Biliyorsun! Tuttuğun takımdan belli! .. Ülkenin en büyük Takımını tutuyorsun, Farkında mısın? ! Benimde hoşuma gidiyor, Meğilim var o Takıma! .. Tuhafıma gidiyor, Ömrüm boyunca, Bir takıma bağlanmak! Milli takımı tutsam, Arkadaş ta olamaz mıyız? Ufak bir umutta mı yok? ! Alçak gönüllü olma, Bu kadar da, Tuttuğun takımı paylaşma! Anlaşıldı! Bacak arası mafyasının, Üyeliği zor! Sizin gibileri ya da, Benim gibileri tedavi edecek, İlacı satıyor mu eczaneler! Sosyal güvencem mi? Akıl fikir koruma dayanışma, Yardımlaşma erkek sandığı! ... |
Bahaneni unutma
Üçüncü dünya savaşı çıktı tenimde. Daha fazlasını isteyen kadınlar yüzünden! Su motoru kadar gürültülü bağrışmalarıyla. Haramzade! İbrahim in torunuyla, Aracı olanlar kaldı arada. Pustlu havaları düdüklerken! Everestime tırmanıp, Bayrağını dalgalandırmak istersen! Bahaneni unutmayı unutma! Zirvede bekliyor, Dengede titriyor, Sevişiyor olacağım! Tüm çıplaklığımla... Savaşmak için dönüyorken dünya. Aralarında bulunamam. Midemin konjoktörü, Müsait değil... |
Bahar Kalmadı
Baharı da al gel hazır ayaktayken Can alıp can veriyorum bi solukta Yirmi dört saat kışım hiç acınmadan Kendimi kendime alıştıramadım Uzun yol şoförüm olurmusun lütfen Senden iyi kimse beni kullanamaz Hazır şaşırmışken mevsimler iklimi Korunacak kimse kalmamış oysa Baharı da al gel hazır gitmiş iken Güzel olan neyse burda bulunmuyor Değerini bilmedim elimdekini Nadasa bırakmadım çorağa gitti |
Bakır Mangal
Bakır mangal da ki közü mü? Üzerimde olan gözü mü? Sana vereceğim sözü mü? Anlatmamı istersin! .. Har har kor kor için için Yanıyorum, ne ateşim ne duman! .. Izgarama buyur aşkım... Tadımıza varanın hali yaman! Çaya şeker, sohbete bal Olurum, kem gözler üzerimde... Mavi boncuğum ol ki, nazara Gelmeyeyim, senden ayrı düşmeyeyim. Aradığınla savaşıyorsun, pes! .. Misakımillî de anlaşalım! Monarşinin faydasını kim görmüş? Demokrasi de buluşalım... Sınırlarını, sınırlarıma aç ki Egemenlik, kayıtsız şartsız çocuklarımızın olsun! .. Haritamız siyasi mi, coğrafi mi? Seçelim yolumuzu, asfalt mı tali mi? .. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:58 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.