![]() |
Şerefsizlik Âbidesi
Şerefsizlik âbidesi Zâlimin ta kendisi İşi gücü alçak midesi Düşündüğü tek şey kendi nefsi Neyi varsa yoksa hepsi haram silsilesi Kan kokuyor cehennem sıcağı nefesi Ona sorsan efelerin efesi İyilerin en iyisi Aslında tam bir şerefsizlik âbidesi Zâlimin ta kendisi ta kendisi Yok ondan kötü dünyâda birisi Ne ölüsü para eder ne de dirisi Bu şiir de burda bitsin en iyisi. |
Sessiz Veda
Gönlümün dalında sanki bir kuş gibi Çırpınıyor yalnızlığım Sessizce, usulca terk edip giderken Külleniyor umutlarım Bilemezsin bunu sen bilemezsin Yükselen bir çığlık haykırıyor birden İçimdeki sensizliği Gözlerim doluyor resmine bakarken Sayıklıyorum ismini Bilemezsin bunu sen bilemezsin Nedendir bu sessiz veda Ansızın gelen elveda Kalbim kırık, gönlüm buruk Yüzümün rengi hep soluk Gözyaşlarım oluk oluk Bir bilebilsen sen. |
Sevdâ Ağacı
Sen sevilmek için yaratılmışsın bir tanem Ben de seni sevmek için Seni sevmekten alıkoyamıyorum kendimi Coştukça coşmuşum aşmışım bendimi Unutmuşum beni dağlayan derdimi Sana bir mücevher gibi sunuyorum sevgimi Sen sevilmek için yaratılmışsın bir tanem Ben de seni sevmek için Bir ağacın güneşi sevdiği gibi Kurumuş bir avuç toprağın yağan yağmuru sevdiği gibi Seviyorum ben seni Sevdikçe daha çok seviyorum inan ki Sevdâ ağacında koparılmayı bekleyen Bir aşk meyvesiyim ben Al kopar tadıma bak benim Tadıma bak ki damağında kalsın tadım Benden de hiç bir zaman bıkmayasın sevgilim Sen sevilmek için yaratılmışsın bir tanem Ben de seni sevmek için Ben de seni sevmek için biriciğim. |
Sevda Bahçesi
Hasrettir aşka bütün gönüller Konar durur dallara bülbüller Yüreğimde laleler, sümbüller Aşka kucak açarak büyürler Sevda bahçesinde bir çiçeğim Toprağı yararak süreceğim Çiçeklenerek serpileceğim Hayallerini süsleyeceğim Tualinde en güzel resimim Elbisende zarif bir desenim Tacındaki narin süslemeyim Asıl ben senin yüreğindeyim |
Sevda Bülbülleri
İçimde biter kan kırmızı aşk gülleri Konar dallarıma hep sevdâ bülbülleri Hiç aratmaz yâr güzelliğin sümbülleri Konar dallarıma hep sevdâ bülbülleri Seninle ben canan en güzel düşlerdeyim Anbean mutluluk kokan gülüşlerdeyim Sevgi okyanuslarında yüzüşlerdeyim Konar dallarıma hep sevdâ bülbülleri Her an yaşarım seni başım bulutlarda En unutulmaz nağmesin çalan utlarda Hep senin adın var bendeki maksutlarda Konar dallarıma hep sevdâ bülbülleri En hisli arzularımda her dem sensin yâr Sevdân bedenimi depremler gibi sarsar Gözlerindeki bakışlar aşka dâvetkâr Konar dallarıma hep sevdâ bülbülleri |
Sevda Çeşmesi
Sevda çeşmem akar güldür güldür Hadi gel yarim yüzümü güldür Aşkın sembolü kırmızı güldür Hadi gel aşkım bahtımı güldür. |
Sevdâ Çiçekleri
Sevdâsız ölüp toprak olup gitmektense Sevdâmla ölüp fışkırmak isterim toprağımdan sevdâ çiçekleri olarak. |
Sevda Dolu Yüreğim
Bir ömrüm seni beklemekle geçti Hasretlerin beni ezdi de geçti Bu garip gönlüm bir tek seni seçti Yalnızlığım beni ezipte geçti Sevda dolu yüreğim seni özler Unutuldu gitti verilen sözler Yaşlarla doldu ah bu narin gözler Tutulmadı neden verilen sözler Hicranın bağrımda bir kor gibi yanar Gönlüm tatlı sözlerine hep kanar Gözlerim yine uzaklara dalar Ruhum güzel gözlerine hep kanar Artık hiç umudum kalmadı senden Ne istedin de almadın sen benden Vurup da gittin beni en derinden Ne istedin de almadın gönlümden. |
Sevdâ Güneşi
Aşk dolu bir yürekten sızan sevgi yüklü mısralardır gönüllerin şeffaf örtülerini usulca aralayan İçeriye sevdâ güneşinin ılık sıcaklığı girer ansızın ve göz kamaştıran ışıklarıyla doluverir yürekteki aşkla döşenmiş bütün odalar Yalnızlık prangası vurulmuş her bir yürek unuturak asırlık soyutlanmışlığını en uçsuz bucaksız hülyâlara en doyumsuz rüyâlara ve en derin sevdâlara an be an dalar da dalar sevgilerle sırılsıklam ıslanarak. |
Sevda Rüzgarı
Kapıldım gidiyorum sevda rüzgarına Eriyip bitiyorum kumral saçlarına Meftunu olmuşum o nazlı endamına Mest eder gelişin o salına salına Bir bakışın var ki canım bin ömre değer Aşk dolu sözlerin delip kalbimi geçer Sevdalı gönlüm aşkın hasatını biçer Sarhoş yüreğim yalnız bir tek seni seçer Eşsiz güzelliğin var sadece rüyamda Başkasına yer yok ki sen varken dünyamda Mutluluğun esiriyim senle sevdamda Yok isen yanımda seninleyim hülyamda Zülüflerin dökülüyor omuzlarına Nağmeler üşüşüyor aşık sazlarına Kurban olurum ben senin niyazlarına Alışamam sensizliğin ayazlarına. |
Sevda Seli
Sonbahar sabahında esen kavak yeli misin? Kalbime çağlayarak akan sevdâ seli misin? Canıma hep can katan sen ruhumun eşi misin? Yoksa gönlüme yeni doğan aşk güneşi misin? |
Sevdâ Teknem
Fırtınalı ruhumda ilerlerken sevdâ teknem Hasret dalgaları vurdukça vuruyor her yerden Simsiyah bulutlar çökmüş tepeme aniden Gözgözü görmüyor aşk rotasından çıkmışım ben Bir sarhoş gibi sallanmaktayım teknemde bir görsen Ayakta bile durmak ne mümkün Kalkamıyorum oturduğum yerden Ortadan ikiye ayrılıp müphem yalnızlığın sularına gömülüverecek teknem birden Beni bu fırtınadan kurtaracak tek can simidim var O da bir tek sensin sen. |
Sevdaların En Asili
Sevdâların en asilini yaşıyor yüreğim şimdi senle Kalbim ağlara yakalanmış bir balık gibi çırpınıyor seni görünce gözlerim Sözlerim uçuşuyor kanatlanarak rengârenk minik kelebekler misâli Konuyor ruhunun o ipek nârinliğindeki uzanıp da giden salkım saçak dallarına Heyâcanım en yüce dağları bile bir bir aşarak tırmanıyor bembeyaz bulutlara Nabız atışlarımın sarsan titreşimleri titretiyor depremler gibi tüm bedenimi Bir ipe dizilircesine, boncuk boncuk terler kaplıyor avuçlarımın içlerini Seni görüyor her an gözlerim Senle doluyor bütün cüzlerim Tarih oluyor tüm güzlerim |
Sevdâlı Şarkılar
Sevdâlı şarkılar her an dilimde Bir âbidesin sen gönül ilimde Akıp giden aşksın sevgi selimde Seni sevmek inan değil elimde Sevdâ şarkısısın sen hep dilimde Müptelâ oldum ben senin sevgine Aşkınla dolarım sığmam engine Sonunda rastladı kalbim dengine Seni sevmek inan değil elimde Sevdâ şarkısısın sen hep dilimde Sevdâsın sen yudum yudum içilen Semâda yıldızsın hemen seçilen Sevgiden köprüsün şevkle geçilen Seni sevmek inan değil elimde Sevdâ şarkısısın sen hep dilimde Sen yâr gördüğüm en tatlı rüyâsın Sen yâr kurduğum en güzel hülyâsın Sen yâr tattığım en büyük sevdâsın Seni sevmek inan değil elimde Sevdâ şarkısısın sen hep dilimde Titrer gönül telim hep aşk nağmenle Kanatlanır kalbim bir el değmenle Şahlanırım bana aşkım demenle Seni sevmek inan değil elimde Sevdâ şarkısısın sen hep dilimde |
Sevdamızın Nağmeleri
Yıldızlardan bir kolye yaptım gerdanına Sessizce ve usulca yanaştım yanına Islak bir öpücük kondurdum yanağına Sevgiden bir ağ ördüm sağına soluna Kumsalda aşkımızın nuruyla yürürken el ele Kapılıp gidiyordu ruhum coşkun bir sele Sevdamızın nağmeleri karışıyordu esen yele Kurban olurum o nazlı edaya, o ince bele. |
Sevgi Yağmuru
Sağanak gibi sevgi yağmuru yağsa üzerimize Mis kokulu sevda çiçekleri açsa gönlümüzde Ceylanlar koşsa aşk bahçemizde seke seke İnsanlar birbirini sevse el ele,yürek yüreğe Esmese savaş kasırgaları dünyada delice Yok etmese toplumlar birbirlerini canice Masum canlar keşke yitip gitmese zalimce Kurşun değil sevgi yağmuru yağsa gündüz gece Sevelim birbirimizi gönülden,candan,samimice Bağışlayalım kusurlarımızı,hatalarımızı nice nice Hoş görelim insanları elimizden geldiğince Hepimiz ademoğluyuz yaşayalım birlikte kardeşce. |
Şeytan Taşlama
Şeytana taş atan atana Bir izdiham çıkıyor Yerde yatan yatana Buna bir dur diyen yok Ölülere ölü katan katana Hep aynı hazin manzara. |
Sigara
Fosuk fosuk içersen sigara Girersin büyük mü büyük zarara Uğratırsın ciğerlerini hasâra Yakalanırsın pek çok hastalıklara Kazandığını verirsin doktorlara Kalmaz cebinde beş kuruş para Yatmaktan çıkar sırtında yara Erkenden de girersin mezara. |
Şiir Ana
İyi ki Şiir Ana sen buradasın Sevenlerinle hep biraradasın Sen şiir denizleriyle çevrilmiş cennetten bir adasın Şiirlerinle yüreklere en güzel cilâsın Sen sinelerde binlerce yürek olup binlerce defa 'Sevinç'' le 'Atan''sın Sen şiirlerle bezenip süslenmiş apayrı bir dünyâsın Sen şiirlerde mısra, gönüllerde bir sevdâsın Sen sinelerde binlerce yürek olup binlerce defa 'Sevinç''le 'Atan''sın. |
Şiir Kuşları
Büyür de büyür şiir ağacım yeşeriverir dal budak salar ruhumun derinliklerinde Tomurcuklanır mısra mısra rengârenk çiçekler ilham yüklü baharlar gönlüme her geldiğinde Konuverir şiir kuşları çiçekler açmış dallarıma cıvıldaşarak hep bir ağızdan Ötüşür de ötüşürler gecenin ıssız karanlığı üzerlerini bir yorganmışcasına örtene dek Dalarlar hülyâlı bir rüyâya yeni bir sabahın ilk ışıkları şafağı delinceye kadar Sürüp gider bu böyle mevsimler boyu gönlüme geldikçe şiir yüklü baharlar |
Şiirler Şarkılar
İster övsünler İster sövsünler İsterse dövsünler Ben yine de devam edeceğim şiirler, şarkılar yazmaya Gönüllerden hiç silinmeyecek izler bırakmaya. |
Şiirlerim
Benim şiirlerim Her telden çalıyor Aşk, sevgi Toplumsal sorunlar Tasavvuf Güncel konular Vesâire, vesâire İyi ki de böyle Envâyi çeşit Her ALLAH'ın günü de Aynı yemek yenmez ki. |
Son Busen
Geçiyor ömrüm hep seni beklemekle Soldu günüm derdime dert eklemekle Bittim bu aşk yolunda emeklemekle Eridi gönlüm hep seni beklemekle Dön gel ne olur artık dön gel bana sen Dudaklarıma mühür oldu son busen Vedandan sonraki halimi bir görsen Kalbimdeki sancıyı bir bilebilsen Dünyam yıkıldı sanki birden başıma Hançer vurdu felek su kattı aşıma Hiç mi hiç bakmadı akan gözyaşıma Bir taş da sen ekledin mezar taşıma Ümitlerim bir kuş olup uçup gitti Yokluğun beni uçurumlara itti Ağlamaktan gözlerimin feri gitti Bilmiyorum ki aşkımız neden bitti Gel artık canım sil gözümün yaşını Eskisi gibi koy omzuma başını Benimle yarim yine paylaş aşını Verelim senle bu hayat savaşını. |
Sonradan Görmeler
Sazı alıp caz yapıyor Tozu dumana katıyor Durmadan caka satıyor Battıkça çamura batıyor. Yaptığı da hep gösteriş Elinden gelmez başka iş. Pişmiş aşa su katıyor Borcun üstüne yatıyor Doğru sözlüye çatıyor Yalana yalan katıyor. Yaptığı da hep gösteriş Elinden gelmez başka iş. Vurmuş eşeğe yuları Çıkmıyor yokuş yukarı Takmış boynuna fuları Doldurmuş cebe doları. Yaptığı da hep gösteriş Elinden gelmez başka iş. Çeker düğünde halayı Saçar havaya parayı Aka da çalar karayı Sonradan görme alayı. Yaptığı da hep gösteriş Elinden gelmez başka iş. Nedir bunların bu hâli Kimin boynuna zevâli İhrâcâtı da hayâli Kalmaz ülkemin mecâli. Yaptığı da hep gösteriş Elinden gelmez başka iş. |
Sonsuz Hayaller
Yıldız yıldız bakar gözlerin uçsuz bucaksız gökyüzünde o titreyen içten bakışlarınla Bir bir deler bulutları şimşekler çakarcasına kor gibi yanan kirpiklerin Açıverir gülüşlerin güneş güneş aydınlatır semâyı gündüzlere çevirerek ansızın kutup gibi *******imi Bir rüzgâr olup ılık nefesin eser de eser dağlardan ovalara nefes nefes dolaşır dört bir yanımda Ben de bir bayrak gibi dalgalanan saçlarına gökkuşağından taçlar yaparım binbir renkte, binbir ahenkte Kendimi sonsuz hayallerde bulurum yedi ayrı iklim ve yedi farklı âlemde |
Spor
İnsanların çoğu bilmezmiş İki nimetin kıymetini Biri sağlık biri de boş vakitmiş Öyleyse sen boş vaktini Değerlendir ki spor yaparak Hem boş vaktin dolsun Hem de ruhun ve bedenin sağlık bulsun Böylece bir taşla iki kuş vurursun Daha ne olsun. |
Su Perisi
Gözlerine başka bir göz değmesin Ellerine başka bir el değmesin Kimse seni benim kadar sevmesin Yüreğine başka sevda girmesin Dünyada hiç yoktur senin gibisi Kalkıyor limandan aşkın gemisi Sense bu gemide bir su perisi Yüreğine başka sevda girmesin Sözlerin petekten sızan bal gibi Teninse sanki bir ipek şal gibi Aşkımızsa tatlı bir hayal gibi Yüreğine başka sevda girmesin Ruhumu okşayan o tatlı sesin İçimi ısıtan ılık nefesin Her zaman sen benim şu kalbimdesin Yüreğine başka sevda girmesin Seninle bir sevgi yumağı olmak Neşeyle, sevinçle her daim dolmak Ne güzel şey aşkı seninle yaşamak Yüreğine başka sevda girmesin. |
Tatlı Bir Ezgi
Çalınır tatlı bir ezgi ruhumun ıssız sokaklarında En sihirli sözcükler dalgalanır kor gibi yanan dudaklarında Bir bûse yer etsin al al olmuş yanaklarında Bana bir mesaj olsun yücelere açılmış bembeyaz kanatlarında |
Taze Bir Bahar
Taze bir bahar yeli gibi esip girdin gönlümüze Nice güzellikler kattın dünümüze bugünümüze Hep neşe ve mutluluk getirdin sazımıza sözümüze Yeni bir gelin misali süzülüp girdin yüreğimize Sana hep gıpta ile bakar sevgi dolu gözler Yüreğinden akıpta gider duygu dolu sözler Sevginle dolup dolup taşar nice yüce özler Şiir dolu bu yürek her zaman seni özler Sedefinde saklı duran bir incidir Emel Sayın Gönlümüzde hep birincidir o zarif ve tatlı kadın Nurlu güzelliğine sahiptir gece doğan dolunayın Dilindeki en güzel şiirdir daima Timur İlikan'ın. |
Tek Kişilik Yalnızlık
Tek kişilik yalnızlığımın içinde ben mahsur kalmışım Kuş uçmaz, kervan geçmez bir dünyâya dalmışım Yedi düvele, yedi iklime, her yana haber salmışım Tek kişilik yalnızlığımın içinde ben tutuklu kalmışım Bir yalnızlık şiiri dökülür hece hece dudaklarımdan Sararan yapraklarım dökülür bir bir budaklarımdan Karasular iner yılların yükünü taşıyan ayaklarımdan Tek kişilik yalnızlığımın içinde ben tutuklu kalmışım Yıllar sürekli birbirini kovalar kedi fare oyunu gibi Geçen zaman deryâ olmuş hiç görünmüyor dibi Oynuyorum bu dünyâ sahnesinde ben bir garibi Tek kişilik yalnızlığımın içinde ben tutuklu kalmışım |
Tek Mısralık Hayat
Yaşandıkça yaşanası şu hayat o kadar da kısa ki Tek bir mısraya sığıverdi o dev gibi görünen hayat |
Trafik Canavarı
Bir canavarlar ülkesi Türkiyem Trafik canavarı bir tarafta Van gölü canavarı diğer bir tarafta Bir diğer yanda ise o meşhur enflasyon canavarı Hani şu günden güne eriyen Sürekli can çekişen ölüm döşeğindeki Bir de kurabiye canavarı var, çocukların canavarı Yurt dışından ithal, şu Susam Sokağındaki Listeyi daha da büyütmek mümkün Ama ne gereği var ki lafı uzatmanın Hiç şüphesiz içlerinde en tehlikelisi Trafik canavarı, nâmı diğer trafik terörü Her yıl binlerce insanımızı alıp götüren Binlercesini de tekerlekli sandalyeye mahkûm eden Çocukları yetim, kadınları dul bırakan Canavarların canavarı, acımasız trafik canavarı Saymakla bitmez ülkeme verdiği zararları Bir an evvel buna bir önlem almalı Trafik canavarının eli kolu bağlanmalı Yurdum insanı da hayatta kalmalı. |
Tükenmez Kalem
Gün gelir tükenmez denen kalemler bile bir gün tükeniverir ansızın İnsan hayâtı da bir tükenmez kalem misâli Gün olur bitiverir hiç bitmeyecekmiş gibi görünen ömrü ölüm vakti geldiğinde insanın. |
Tüm Mektuplarım
Hangi yöne baksam hep sen varsın Bâzen sıcak ve nemli nefesimle Buğulanan bir camda şekillenen bir resim Bâzen bir ressamın tuvalinde beliren Renk çümbüşündeki bin renkten bir renksin Elimi nereye uzatsam sen Aklımın her bir köşesinde hep sen Adımımı attığım her yerin her santimetrekaresinde Yine sen Senle dopdolu hemen her yanım Sen kokulu pembe renkli tüm mektuplarım |
Türkü Türkü Türkiyem
Türkü türkü Türkiyem benim canım Türkiyem Sensin bana verilen en kıymetli hediyem Sana hürmet etmeyen olur kurda kuşa yem Türkü türkü Türkiyem benim canım Türkiyem Bir tek senin uğruna ne çok canlar verildi Sana göz koyanların hepsi yere serildi Yolunda kan dökerek şehitliğe erildi Türkü türkü Türkiyem benim büyük Türkiyem Senin aşını yedim senin suyunu içtim Toprağına sevgiler ekip sevdâlar biçtim Senin için yârimden nice dosttan vazgeçtim Türkü türkü Türkiyem benim güzel Türkiyem Dağın, taşın, toprağın, köyün, ilçen ne güzel Gözüm sende hep kalır alsa götürse ecel Hiç değmesin bağrına elimden başka bir el Türkü türkü Türkiyem benim eşsiz Türkiyem Senden ayrı olamam sana ben hiç doyamam Senin yerin kalbimdir yere göğe koyamam Oydum seni gönlüme başka bir ad oyamam Türkü türkü Türkiyem benim yârim Türkiyem. |
TV Dizileri
Televizyonlarda yığın yığın, dizi dizi tv dizileri Birkaç ay sonra ardlarında kalmıyor hiç izleri Birçoğu da boşuna hep oyalamakta bizleri İnsanların dizi izlemekten tutuldu hep dizleri Eskiden ecnebiydi bu diziler şimdi oldular yerli Artık diziler 90-60-90 ölçülü dolu podyum mankeni Çoğu rol yapamaz, olur onlardan konu mankeni Bu bir kanayan yara, içi sizi yakar dışı da beni Konuları hep aynıdır hepsi de birbirine benzer Kanalların gözleri hep fırıl fırıl reytinklerde gezer Bu reytink belâsı uğruna herkes birbirini ezer Reytinki düşük dizinin yerinde hep yeller eser İçlerinde az da olsa var gerçekten kaliteli olanı Bekliyor hep seyir zevki zaplayıp da onu bulanı Yakalayıp da yutamaz böyle diziyi reyting kapanı Her zaman tam olmuşunu seç, iyi kullan hep kafanı Ele almaya çalıştım bu şiirle tv dizisi fenomenini Her şey reytinh değil, çevir sen kaliteye dümenini Her zaman iyi yapılan dizilere açmalısın yelkenini Sürçü lîsan etmişsem lütfen affedin sizler de beni |
Ucuz Hayat
Mâlûmunuz üzere ülkemizde Hayat pahalı mı pahalı Yaşam şartları zorlu mu zorlu Elektrik pahalı Benzin pahalı Et pahalı Giyim pahalı vesâire Kısacası her şey Ateş pahası bu ülkede Türkiye'de ucuz olan Bir tek şey var O da insan hayâtı Sudan bile ucuz Hadi ne duruyorsun Tepe tepe kullan Bozuk para gibi Harca hayâtını |
Umudum
Umudum bekletiyor beni ıssız yollarda Çaresizliğim büyür sürekli bu kollarda Yağmurum düşer damla damla dolar da Nefesim tükenir birden bu dimdik yokuşlarda |
Umut Işığı
Yalnızlığımın en ücra köşesinde Yürüyorum yavaş adımlarla Gölgem bana eşlik ediyor Ölüm sessizliğindeki kaldırımlarda Bir umut ışığı beliriyor Belli belirsiz ufuklarda Bir martının kanadındayım Uçuyorum uzak diyarlara Sessiz, sakin ve derinden Adım atıyorum bulutlara Sevdalarıma yataklık ediyor Göz kamaştırıcı beyaz tarla Kar olup yağıyorum Dağların yamaçlarına Eriyip akarsu oluyorum Çoşup giden çağlayanlara Dökülüyorum köpüre köpüre Yosun tutmuş taşlara Üzerlerinden tüy gibi kayıp Ulaşıyorum ırmaklara Yalnızlığımı geride bırakıp Karışıyorum sonsuz deryalara. |
Uykusuz *******
Uykusuz mu uykusuz ******* Sanki birbiri ardına gelmiş heceler Hepsi el ele tutuşmuş Etrafımda olmuş ateşten bir çember Bu çember giderek daralmakta Gitgide beni iyice içine almakta Tüm bedenim uykusuzluğa daldıkça dalmakta Tehlike çemberidir bu Tehlikeden tehlikeye beni atıyor Feleğin çemberidir bu Boynuma dolanan yılan gibi canımı hep acıtıyor. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.