www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   dvmmm fıkralar.. (https://www.cakal.net/showthread.php?t=91232)

[мα∂ℓιηє] 10-10-2007 11:14 AM

Arabam Dışarıda
Temel kırtasiye'ye girmiş, tezgahtara :
- Pana pir roman lazum, demiş.
Kırtasiye tezgahtarı sormuş :
- Efendim agır mı olsun hafif mi?
Temel :
- Farketmez, nasul olsa arabam dısarudadur.

Yarın Kaçacağız
Temel ve Dursun akıl hastanesinden kaçınca doktorlar bütün gün ikiliyi aramış...
Bakmadık yer bırakmamışlar ama bir türlü bulamamışlar. Akşam hastaneye dönünce Temel'le Dursun'u yerlerinde bulmuşlar;
- Sabahtan beri sizi arıyoruz, nereye gittiniz?
- Bugün prova yaptuk yarin kaçacağız.

Yanlış Numara
Temel saat 02.30 da arkadaşı Dursun'u arıyor. Ahize kalkıyor.
- Buyrun.
Temel Dursun'un sesini tanıyor:
- Alo Dursun orasi 11,11 mi?
- Hayir Temel burasi: 1,1,1,1
- Kusura pakma Dursun yanlış numara.

Karadenizli Temel ile Konyali Cabbar birlikte tatile cikarlar.
Fethiye'de, Kelebekler Vadisi'nde kamp kurarlar.
Tatillerinin ikinci gunun aksami guzel bir yemek yiyip
uykuya dalarlar. Birkac saat sonra Cabbar
uyanir ve Temel'i de durtukleyip
uyandirir. Temel uyku sersemidir;

Ne oldu? Ne istisun?"

"Temelcigim. Yukariya bak ve bana ne gordugunu soyle."

Temel gokyuzune bakar ve cevap verir:

-"Ha punun icun mu uyandirdun benu?. Paktum iste.

Milyonlarca yilduz gorirum...Isil isil parliyan

milyonlarca yilduz..."

Cabbar tekrar sorar:

Peki, bu sana neyi gosteriyor?"

Artik iyice uykusu kacan Temel biraz dusunur ve

filozofca cevap verir:

-"Teolojik olarak Tanrunun kudretinu ve kendu
acizligimuzu corirum. Felsefik olarak, evrenun
sonsuzlugunu ve onun karsisindaki onemsizligimuzu
corirum. Astironomik olarak galaksilerun,yilduzlarun,gezegenlerun varligini
corirum. Meteorolojik olarak pucun havanun cok guzel
olacaginu corirum.Yilduzlarun konumuna bakarak da
gecenun koru ve saatin 3 oldugunu,penu luzumsuz yere
uyandirdugunu coruyorum...Niye sordun punu pana? Ha
sana neyi costerur?"

Cabbar cevaplar:

-"Ulan hiyar, cadirimizi calmislar...

Köyün gençleri Temel'e gelip:
"Temel amca, sen eski avcılardansın bize avlanmayı öğretir misin?"
demişler.Temel de onları kıramamış ve hep birlikte ava cıkmışlar. Ormanda gezerken küçük bir delik görmüşler.Temel
"Çocuklar habu gördiğunuz tavşan deliğidur.Silahi doğrultup bekleyeceksin tavşan çıktı mı vurdun vurdun vuramadın gitti"
, demiş. Biraz beklemiş ve tavsan çıktığı anda Temel onu halletmiş. Biraz daha gitmişler, bu sefer ilk delikten daha büyük bir delik görmüşler.Temel:
"Aha bu da tilki deliğidur.Silahi doğrultup bekleyeceksin tilki çıktı mı vurdun vurdun vuramadın gitti",
demiş ve tilki çıkınca onu da vurmuş. Biraz daha gitmişler bu sefer bir insan boyunda delik görmüşler.Temel:
"Bu gördiğunuz de ayi inidir.Silahi doğrultup bekleyeceksin, ayı çıkti mı vurdun vurdun vuramadın gitti",
demiş ve daha öncekilerde olduğu gibi ayıyı da vurmuş. Biraz daha gittiklerinde, neredeyse 5 insan boyunda bir delikle karşılaşmışlar.Temel biraz çekinmiş:
"Ula uşaklar bu kadar yeter hadi geri dönelim",
demiş.Gençler dönmek istememiş.İllaki buraya da bakalım demişler.Temel ısrarlara dayanamamış.
"Pekala herkes tüfeğini hazirlasun hep birlikte içeri girelum",
demiş. Hep birlikte dev gibi ine girmişler.Biraz sonra içerden silah sesleri gelmiş. Ertesi gün gazetelerde manşet:
"Teroristler, Trabzon-Rize seferini yapan trene saldırdı!"

[мα∂ℓιηє] 10-10-2007 11:15 AM

Kar Temizliği
Temel’le Fadime, tayinleri nedeniyle Erzurum’a taşınmış... Mâlum, Erzurum bol kar yağan bir yer...
Kar yağdığı bir gün akşam üzeri, Temel’le Fadime evde otururken belediye hoparlöründen bir anons,
“-Sayın sokak sakinleri, lütfen arabalarınızı sokağın sol tarafına parkedin, sokağın diğer tarafındaki karlar temizlenecektir...”
Temel, evden çıkmış ve arabasını sokağın sol tarafına park etmiş...
...
Ertesi akşam, yine belediye hoparlöründen bir anons;
“-Sayın sokak sakinleri, arabalarınızı lütfen sokağın sağ tarafına park ediniz... Sokağın boş bırakılan tarafındaki karlar temizlenecektir...”
Temel yine dışarı çıkmış ve arabasını sokağın sağ tarafına park etmiş...
...
Ancak bu arada kar yağmaya devam ediyormuş... Bunun sonucu olarak sokakların her gün temizlenmesi gerekiyormuş..
Nitekim üçüncü günün akşamı yine bir anons;
“-Sayın sokak sakinleri, lütfen arabalarınızı sokağın ... tarafına park ediniz... Sokağın diğer tarafındaki karlar temizlenecektir...”
...
Ancak anons yapılırken bir kopukluk olduğu için ne Temel ne de Fadime arabaların sokağın hangi tarafına park edileceğini anlayamamışlar...
Uzun bir süre sokağın hangi tarafına park edecekleri konusunda tartışmışlar ve bir türlü karara varamamışlar...
En sonunda Fadime, “Ula Temel boşver anonsu” demiş;
“-Madem, hangi tarafa park edileceğini anlamadık, bugün de araba garajda kalsın...”

Ucuz İşitme Cihazı
Adam işitme cihazı almak için bir mağazaya girmiş...
Tezgâhtar Temel’e “Ucuz bir şey olsun” demiş...
Temel tarifeyi bildirmiş;
“-Fiyatlar 2 dolar ile 2000 dolar arasında değişiyor efendim...”
-2 dolarlık model nasıl bir şey?...
“-Bu butonu kulağınıza takıp şu teli boynunuzun üzerine bırakıyorsunuz efendim...”
-Nasıl çalışıyor?...
“-Çalışmıyor efendim... Kulağınızda bunu görenler daha yüksek sesle konuşmaya başlıyor...”

--------------------------------------------------------------------------------

Nerden Biliyorsun
Temel’le Fadime apar topar düğün yapmış...
Yeni evli çift balayından döndükten sonra Temel sevinçle karısına müjdeyi vermiş:
“-Üç tane nur topu gibi evladımız olacak hayatım...”
-İyi de nerden biliyorsun tatlım?...
“-Üçü de annemin evinde bekliyor...”

BIR sANS DAHA
Temel o kadar zengindi ki, o kadar olur. Ne var ki Temel'in buna karsılık bir ilkokul diploması bile yoktu.Sonunda kentin belediye baskanına basvuran Temel, soyle bir oneride bulundu: "Ben sizin sehre muhtesem bir okul yaptırayım.Siz de buna karsılık bana bir ilkokul diploması verin!..."Olur" dedi belediye baskanı. Sonunda okulun yapımı bitti. Yeni okul toreni ve Temel'e verilecek diploma toreni iCin yore halkı stadyumda bir araya geldiler. Baskan konusmalar sonrası mikrofonda Temel'e dondu: "Sana diplomayı vermeden once bir soru soracagım. Bildinmi diploma senin..." dedi ve sordu: "Iki kere iki kaC eder?" "uC" dedi Temel. Bunun uzerine baskan, "Sana ikinci bir sans daha veriyorum.Iki kere iki kaC eder?" Bu kez "bes" dedi Temel. Kafasını sallayan baskan soruyu yineledi:
"Bu son sansın Temel....Iki kere iki kaC eder?" Temel'in yanıtı, "dort" oldu...Bunun uzerine stadyumdakilerin tamamı, hep birden ayaga kalkıp bagırmaya basladılar:"Baskanımmmmm,Temel'eeee bir sans daha verelimmmm!....

--------------------------------------------------------------------------------

KOMADA
Temel komadadır...Yanında karısı... Temel nemli gozler ve kısık bir sesle konusmaya baslar:
-Ilk isten kovuldugum zaman yanımda idin...Iflas ettigim gun oradaydın...Vuruldugum zaman ilk gozumu aCtıgımda seni gordum...Trafik kazası geCirdigimde hastanede hep basucumdaydın... Karısı takdir edilmenin mutlulugu iCinde sessizce dinler...
Temel devam eder:
-simdi komadayım yine basucumdasın. Yahu sen ne ugursuz kadınsın...

[мα∂ℓιηє] 10-10-2007 11:16 AM

Şubat ayının soğuk günlerinde, ikisi de Amerika'nın değişik bölgelerinde, ayrı ayrı iş gezilerinde olan Dursun'la karısı, Florida'da buluşup yaz sıcaklarının yaşandığı bu bölgede, bir kaç gün geçirmeye karar verirler.
Eşi, Dursun'dan önce gider Florida'ya ve ertesi gün için Dursun'a da yer ayırttıktan sonra, ona bir e-posta gönderir. Fakat mesaj, adreste bir harfi yanlış yazdığı için, Dursun yerine, bir gün önce karısı ölen Temel'e gider. Yaşı da epeyce ilerlemiş bulunan Temel, bilgisayar ekranında mesajı okuyunca, korkunç bir çığlık atar ve düşüp bayılır. Zaten çok üzgün olan Temel'in bu çığlığı üzerine ev halkı odaya dolar ve herkes yerde yatan Temel'e yardım için koşuşturmaya başlar.
Temel, bir süre sonra kendine gelir ve niçin çığlık attığını soranlara, bilgisayar ekranını gösterir:
"Sevgili Kocacığım,
Bugün, buraya ulaşır ulaşmaz, önce yarın senin gelişinle ilgili tüm işlemleri tamamladım, sonra da bana ayrılan yerime yerleştim. Burası gerçekten de dedikleri gibi çok sıcak... Seni dört gözle bekliyorum..." (Karın)

pilav üstü et
Temel ile Dursun lokantaya giderler. Garson ne istediklerini sorar. Dursun: -Bana pilav, üstünede et Temel: -Banada pilav ama üstüne etme!!

Balalı Deli temel saatini hastane bahçesindeki havuza atmış. Bunu gören arkadaşı yanına yanaşmış ve konuşmaya başlamışlar:
-Niye attın saati havuza?
-Nasıl yüzdüğünü görmek için.
-Peki, kurdun mu?
-Hayır.
-Enayi, hiç kurmadan yüzer mi??
-----------------------------
***Balalı temel Mevlevi olmuş durmadan dönüyomuş........çünkü elinde çift okey varmış. aMuHaHaHaHa:Pp
------------

***Yine Bala lı temel biri birgün kafasını ıslatmadan şampuanlamaya başlamış. Annesi de: -Olm hiç saç ıslatılmadan şampuanlalnır mı? deyince adam: ama anne bu şampuan da "kuru saçlar için" yazıyor!!!

temel ile dursun büyük bir alış-veriş merkezinde karşılaşırlar. ikisi de telaşlılar etraflarına bakar dururlar bunun üzerine ilk soruyu temel sorar .

temel : dursun ne arayrsun böyle telaşli telaşli

dursun: ben karimi kaybettum oni arayrum. peki sen ne arayrsun

temel : ben de karumu kaybettum. senun karın nasıl biriydi

dursun : benim hanım uzun boyli, sarışın, mavi gözlü çok güzel bir bayandur. peki senun karun nasul biridur?

temel : uyyy bırak benim kariyi, senin kariyi arayalım biz

Bizim Temel, bir tv kanalinda yarismaya katilir.
Kazandigi parayi eksik verirler.
Temel sebebini sorar.
E, oyle vergi kesiyoruz" cevabini alir.
Bunun uzerine Temel, avukata basvurur. Avakut ona Televizyonu mahkemeye ver der.
Aradan zaman gecer avukat yolda Temeli gorur, ona sorar.
Ula televizyonu mahkemeye verdin mi ?
Temel cevaplar.
Verdim ama ertesi cün keri ketirdim oni...
Insan yine de televizyonsuz yapamayi! sonradan geri aldımm oni

[мα∂ℓιηє] 10-10-2007 11:17 AM

Temel,Alman ve İngiliz birer vampirler.Bunlar uçakta gidiyorlarmış.Aralarunda bir yarışma yapıyorlar.
Yarışma şöyle:Kim daha hızlı uçaktan aşağı atlayıp bir canlının kanını içerse,yarışmayı o kazanır.
Alman atlar ve 1 saat sonra gelir.Diğerleri sorar ne yaptığını? da cevap verir:
'Şurdaki yolu görüyormusunuz?'diğerleri:'evet'der.Alman devam eder:'orda bir kızın kanını içtim'der.
Sıra İngilize gelir.İngiliz atlar 45 dakika sonra gelir.Temel:'Ne yaptın?'der.İngiliz cevap verir:'Şurdaki yeşillikten bir koyunun kanını içip geldim'der.
Sıra temele gelir.Temel atlar atladığı gibi geri çıkar fakat azı burnu kan içinde çıkar.Almanyalı ve İngiliz şaşırır.'ne çabuk geldin temel'derler.Temel hemen cevap verir:'Şu yolun kaldırımındaki direği görüyormusun?'der.Diğerleri:'evet'derler.Temel de hemen der ki:'işte ben o direği görmedim'

TEMEL'UN SAİRLİĞÜ

Günün birinde bir şiir okuma ve yarışması etkinliğine katılan Temel, salondakilerin "Bir şiir de sen oku !" ısrarlarına dayanamaz ve mikrofonu eline alarak ;
Boli Menken Kerede
Hamsi oynar terede
Penum sevcilu yarum ("Acap şimdi nerede" diyeceği yerde)
Acaba nereye citmiş olapilur ?
der ve katılımcılar ve seyirciler gülmekten kırılırlar.
Temel bozum olmasına olur da pek oralı olmayarak sorar :
"Punta külecek ne var ?" İçlerinden biri ;
"Kafiyeyi tutturamadın da onun için güldük" der.
Bu sefer Temel ;
"Pen ta zannetmiştum ki, hamsileri terede nasıl oynatiyisun ? tiye soracaksinuz !!!!!"

(Öyle ya ! Hiç bir deniz balığı olan hamsiler derede oynar mi ?)

Temel Counter Strike oynarken hile yapmış, ama belli olmasın diye kimseye ateş etmemiş...

· Temel Counter Strike oynarken smoke hiç kullanmazmış sormuşlar cafenin duvarında ki yazıyı göstermiş NO SMOKING

· Temel Counter Strike oynarken ölenlerin başında iki dakika durup sonra oyuna devam ediyormuş. Sormuşlar ölenlerin ruhuna fatiha okuyorum demiş.

· Temel Counter Strike oynarken bir köşeye pusmuş takımından herkes ölmüş. Tek kalmış, consola kill yazıp kendini öldürmüş. Sormuşlar takımım olmadan ben bir hiçim demiş.

· Temel Counter Strike oynarken çok yaralanan ve health=10 olan arkadaşlarını tereddütsüz vururmuş. Sormuşlar çok açı çekiy da ondan furiyrum demiş.

· Temel Counter Strike oynarken 20 oyun hiç vurulmamış. Neden çünkü tek başına oynuyormuş.

· Temel Counter Strike oynarken karşı takımın oyncusuna sinsice arkasında yaklaşmış tam bıçaklayacakken silahı çekip vurmuş. Sormuşlar bıçağı kirletmek istemedim demiş.

· Temel Counter Strike oynarken birisi önüne flash atınca hemen gözlerini kapatıyormuş ve içinden 10'a kadar sayıyormuş sonra oyuna devam ediyormuş. Sormuşlar böyle yapınca flash etkilemiyor demiş.

· Temel Counter Strike oynarken kullandığı bıçağı çok kez bileyletmek iştemiş.

· Temel Counter Strike oynarken çok prensip sahibiymiş ilk ona ateş edilmeden kimseye ateş etmezmiş.

· Temel Counter Strike oynarken rush yaparken geri kaçanlara çok kızarmış. Ve rush sırasında hep arkadan gidermiş. Sormuşlar, herhangi birisi rush'dan vazgeçerse onu ben vurucağım da ondan

· Temel Counter Strike oynarken askerde öğrendiklerini uygularmış her round'dan önce içtima alırmış..

· Temel Counter Strike yaratıcısı Sierra'ya bir çok kez e-mail atmıştır ve istekte bulunmuştur. CS'deki sulak yerlerde hamsi üretme izni almak için.

· Temel ile dursun Counter Strike oynamayı yeni öğreniyorlarmış. Haritanın birinde turlarken Temel kaybolmuş. Dolaşıp dolaşıp duruyor aynı yere çıkıyormuş. Hemen cep telefonundan Fadime'yi aramış ben kayboldum eve biraz geç kalabilirim demiş.

· Temel'in Counter Strike oynadığı bir cafeden kurşun sesleri gelir olay yerine gelen polisler direk Temel'i yakalarlar ve sorguya çekerler.
- Sen psikopat mısın len burası Teksas mı neden ateş ettin monitöre ?
- Valla amirum kurşunlar tükenünce ne yapacağimu pilemedum. Çektim benim altıpatları firdum namussuzi. Ben oni furmasam o beni furacaktu. Canumi zor kurtardum....

Medeniyet

Gümrük kapisindan bir Ingiliz, bir Fransiz ve bir Türk geçmek için bekliyorlarmis.
Gümrük görevlileri valizlerini kontrol etmeye baslamis. Önce Ingiliz in valizine
bakmislar. Içinden 7 adet don çikmis. Hemen sormuslar Ingilize :
- Niye 7 tane?
- Haftanin yedi gün var. Hepsi için bir tane. Pazartesi, Sali, Çarsamba...
Gümrük görevlileri, "Vay be! Helal olsun medeniyete, temizlige bak
adamlardaki." diyerek Ingilizi takdir etmisler. Sira Fransiz in valizine gelmis,
açmislarbakmislar 8 tane don. Hemen Fransiz a sormuslar :
- 7 yi anladik da niye 8?
- Pazartesi, Sali, Çarsamba... Hergün için bir tane, bir tane de ne yedek...
Gümrük görevlileri yine, "Vay be! Adamlardaki temizlige medeniyete bak!"
demisler.Sira Temel e gelince açmislar bakmislar tam 12 adet don. "Vay be!
Ne varsa bizim insanimizda var. Su medeniyete, su temizlige bak!" Sormuslar :
- Neden 12 adet?
- Ee, neden olicak 12 ay vardur... Ocak, Subat, Mart,..:-)

Kimse Gelmez

Temel ölmüs ve cehenneme gitmis. Seytanlar ona iskence yapmaya baslayinca
demis ki :
- Ama siz daha ilk bastan buraya gelen misafirlere kötü davranirsaniz bir daha
buraya kimse gelmez!..

[мα∂ℓιηє] 10-10-2007 11:18 AM

Temel derede yıkanırken, köyün çocukları hınzırlık yapıp dere kenarında bıraktığı elbiselerini alıp kaçmışlar.

Dereden çıkan Temel elbiselerini bulamayınca utancından elleriyle önünü kapayarak eve doğru koşmaya başlamış. Uzaktan çırılçıplak, koşarak geldiğini gören babası seslenmiş:

"Ula Temel, ula benim salak uşağım, yüzünü kapasana, oni kim tanıyacak

[мα∂ℓιηє] 10-10-2007 11:23 AM

Temelle oğlu İstanbulu hiç görmemişler ve bir iş için oraya giderler.
Küçük köylerinden sonra gördükleri her şeye şaşırır ve hayretler içinde kalırlar.
Taksim'de gezerlerken bir otelin içine girerler. bir bakarlar ki demirden duvarlar ve bu duvarlar otomatik olarak açılıp kapanabiliyor.
Tabii ki ikisi de şaşırmış. Temelin oğlu babasına sormuş ; "Buba bu ne ya?"
Temel hayatında hiç asansör görmediği için şu şekilde yanıtlamış "Oğlum ben böyle bir şeyi hayatımda görmedim, ne olduğunu bilmiyorum."
İkisi de büyük bir şaşkınlıkla bu duvarlara bakarken 150 kiloluk şişman bir bayan açılan duvarlardan küçük bir odanın içine girer.
Duvarlar yine kapanır ve numaralar birer birer yükselmeye başlar.
Daha sonra numaralar küçülmeye başlar. Temel ve oğlu şaşkınlık içindedirler.
Birazdan duvarlar yine açılır ve dışarıya 24 yaşlarında çok güzel,seksi, zayıf ve sarışın bir bayan çıkar.
Temel gözünü bu bayandan ayırmadan oğluna sessizce ; "Hemen git anani al ve buraya cetur."

[мα∂ℓιηє] 10-10-2007 11:24 AM

İki horoz mutfağa girerler. Etrafa meraklı gözlerle bakarlarken tezgahın üzerinde bir yemek kitabı görürler. Kitabın üzerinde : "Yumurta yapmanın 100 yolu" yazmaktadır. Biri digerini dürter ve der ki :
-Olum bak lan seks kitabı bulduk alaaaaaaa ...

Yavru tavsan yeni dunyaya gelmis ve ormani tanimak icin gezmeye baslamis. Her gördugu canliya " ben tavsanim sen kimsin sana neden ... diyorlar" diye soru soruyormus. Böylece her kezle tanismaya calisiyormus, canlilardan köpek, kurt, at, esek, kus, deve, ayi, tilki vs. canlilarla tanistiktan sonra karsisina bir canli daha cikmis,
- Merhaba ben tavsanim sen kimsin
- Ben katirim.
- Sana niye katir diyorlar.
- Benim babam at, annem essek ikisi beraber olunca ben dunyaya gelmisim, banada katir diyorlar, demis.
tavsan yine yola koyulmus, yine birine rastlamis,
- Merhaba ben tavsanim sen kimsin
- Ben kurt köpegiyim
- sana neden kurt köpegi diyorlar?
- Benim babam kurt annem köpek ikisi beraber olunca ben dunyaya geldigimden banada kurt köpegi diyorlar, demis
Tavsan yine yola koyulmus yine bir canliyla karsilasmis,
- Merhaba ben tavsanim sen kimsin.
- Ben deve kusuyum.
Yavru tavsan dusunmus ve saskinla
-Yooook artik!

Makine, elektrik ve bilgisayar mühendisi üç
arkadas arabayla giderken, araba bozulur. İlk
olarak makinaci derki bu makine mühendisinin isi
bana birakin ve motor aksam devir su-bu derken
basarisiz olur ve isi birakir.Elektrik
müh.Herhalde elektrik sisteminde sorun var ben
hallederim der.Akü sigorta mars hepsini kurcalar
ise yaramaz.Diğer ikisinin kendisine baktigini
ve siranin geldigini anlayan bilgisayar
mühendisi;
-"Arkadaslar, arabadan bir çikip tekrar girsek
olur mu?" der.

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:50 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.