![]() |
Kar Olacak
Ne türkümüz biter bu dağlar da Ne kanımız kurur yamaçlarında Çünkü hain hep vardı hep var olacak Bir anlık gafletimiz ona hep kar olacak s |
Kara Haber
Kara haberimi duyarsan dert etme ana Şehit rütbesiyle döneceğim ben yine sana Zaten bunun için zırh olmuş bu ten bu cana Anlatın düğünümü duyana duymayana Kara haberimi duyarsan dert etme ey yar İnan ki şehitler ölmez sonsuzda yaşar Bir haykırsan bilirim figanın dağları yıkar Lakin ağıt yakıp hainleri etme bahtiyar |
Kara Tenli Afrikam
Sislerin içinde kaybolmaktan korkma Siyah teninden beyazdır çünkü Tenini rengine bir söz söylenmez Ama satışın özgürlüğünü Tarihine atalarının boyun eğerek Affedilmee bir yanılgıdır bende Ve en koyu siyahtır evrende Ve biliyorsun ki kara tenli Afrikam Bütün dünyayı senin rengine boyayanlar Ne sana ne bana hiç bir şey sormadılar Onların beyaz adaletlerini örten Bu sis bu duman Bir gün kalktığı zaman Özgürlüğü bulacağız biz inan İşte o dakika o zaman Aksada nehirler dolusu kan Önce kırmızıyı keşfedeceğiz Sonra gökteki özgür yıldızları Bir hilal yükselecek enginde Ve sonra diğer renkleri kucaklayacağız Ve özgürlük kokan çiçekleri Ağlamaktan korkuyorsun biliyorum Ama bunlar sevinç gözyaşları Ve kaçınılmaz özgürlüğün bedeli Ey Kara Tenli Afrikam! Siyahla beyazı birleştiren gri Külün rengidir bilirsin Siyahla beyaz savaştığında Bayraklar kadar kül Sisler kadar gri kalmıştı mazideki özgürlük Oysa biz Yenilmez savaşçıların mazlum çocukları Başka renklerin olduğunu biliyoruz Ve artık onlarla yaşamak istiyoruz |
Karanfil Delisi
Eğer bu şehir yaşıyorsa Martıların özgür çığlıklarında Ve şehir hatları vapurlarının Nihavent şarkılarında Ve Anadolu'dan gelen çaresiz gölgelerin Ayak seslerinde Bir kırmızı karanfil vermek içindir Geçmişten geleceğe Eğer ışıklar yakıyorsa bu şehir Tükenmiş ömürlerin karanlık *******ine Menzile uzanan yolların en acı kıvrımlarında Ve nasırlı ellerin hıçkırık seferlerinde Bir kırmızı karanfil dermek içindir Umut bahçelerinden Eğer için için yanıyorsa bu şehir Sevdamın kül een yangınlarında Susamış dudakların en derin çatlaklarında Ve güneşi kıskandıran hasret türkülerinde Bir kırmızı karanfil sunmak içindir Karanfil delilerine |
Karanfil Düşü
Bir karanfil düşü gördüm dün gece Beyaz bir düştü Bir karanfil kadar beyaz Beyaz bir gün iniyordu penceremden Bir türkü söylüyordu şehrin delikanlıları Gerçeği arıyordum sevilerimde En masum beyaz gerçeği Bir ışık düşmüştü yüreğime Beyaz bir karanfilmiydi Bilmiyorum Bir karanfil düşü gördüm dün gece Sarı bir düştü Bir karanfil kadar sarı Sarı saçlarını öpüyordum gizlice Güneşin ışıkları oynuyordu yüzünde Uykudaki yüzün bir çocuk kadar haşarı Senmiydin karanlığımda ki o ışık Bin asırdır aradığım Bir sarı ışığa yürüyordum Bir sarı karanfilmiydi Sormuyorum Bir karanfil düşü gördüm dün gece Kırmızı bir düştü Bir karanfil kadar kırmızı Karlı bir kış akşamında tanıdım seni Kızıl bir alev gibi düştün gönlüme Acılardan başka ne verdi ki hayat senden önce İçimdeki bir çiçeğe yürüyordum Bir kırmızı karanfilmiydi Görmüyorum |
Karanfil Sokağı
Ne çığlıklarım biter nede çelişkilerim Ben her sabah bu sokakta karanfili beklerim Bu sokak ki dönüşsüz bu sokak ki kıvrımsız Bu sokak ki sonunda ölüm olan bir çizgi Bu sokak ki yarınsız,bu sokak ki amansız Ağlayışın görülmez,inleyişin duyulmaz Ama yine her sabah karanfili beklerim Yeter ki ellerimde bir demet karanfil olsun Bu sokağın adı karanfil sokağı olsun |
Karanfiller İnsafsız
Gülü sorgulamadım Hele bülbülü hiç Çünkü ben yaşamadım Sevmeden sevilmeyi Çünkü başaramadım Severken sevilmeyi Ama yine de bir gülün Bir kırmız karanfilin Kıyısındayım şimdi Gücüm yok uzanmaya Kor ateşte kavrulup Alev alev yanmaya Lakin gönül fermansız Karanfiller insafsız Yine de yaşayamam Karanfilim olmadan |
Karanlıkların Adamı
Sakın bana aşık olma gül yüzlüm O zaman O anda Ne yapar bilinmez Bu karanlıkların adamı Yakışmaz çünkü gözlerine Gözyaşları sırıtır yüzünde Kurbanlık koyunun Koynunda ki bıçak gibi Deler geçer yüreğini Yedi buçuk liralık mermiden Daha çılgın ve süratli İşte o zaman yıkılır Kurduğun düzen bozulur Yalanlar dökülür Beyninin kıvrımlarında Ve gazeteler Sekiz sütuna manşet atar Bir mafya babası sevdi ve vuruldu |
Kartvizitini Kaybettim Sevdanın
Kartvizitini kaybettim sevdanın Bir tek kaşkolu kaldı gönlümde Karşıma çıksa tanımam belki Ama aynı kaşkolu takarsam O hatırlarmı acaba Karmaşık bir oyun bu Karmaşık ve kasıntısız Kasnağına altı şerit geçsede Kalbur o aynı kalbur Hep beni eliyecek ödünsüz Oysa haklı Hep haklı Hep ayrıcalıklı Bir bütün Zerre kopmaz teninden İzdivaçla izole etsekde yanılgıları O hep üstün O hep alacaklı Çadır kursada üstüne Yağmur geceçecek belli Tepesine en başından Muhakkak sukar akacak Muhakkak bizi ıslatacak Ve o bize soracak Neden çamura düştüğümüzü |
Kavuşmak
Ah dedik Yetmiş iki saf birden ah dedik Ama ne cenaze rahmet aldı Ne ölülerimiz Kavuşmak bir başka aleme kaldı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:30 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.