![]() |
Eşsizdi dünyalarım, durmadıkça
Sensizlik, uyumak gibi Biri uyumaktan korkar sanki Olacaksa böyle olsun... Neyin ispatında bu beden, kayıplar büyük Üzdüğün yüzlerde, üzüldükçe üzülen Buğulanıp yansımak gibi önce Kanayan ellerimde, kırılan aynalar gibi... Kaybolur gözlerimden, hatırlamak güçleşir Sahipsiz sözlerden usanmak gibi, ben hep çok yorgun Güçlenir sanmıştı o eller, gözlerinle birleşince Bir mum daha, sönmüş gibi... Çoğu zaman ağlattığım bir melek gibi Bir sen kalacaksın |
Mavi bir gökyüzü, parlayan gözlerden
Başımı kaldırdığımda, uçan bir kuş Çok mu sıradan geldi, yaban yüzlerden... Belli belirsiz bir acıyla, aynada sararıp solan yüz Bir ezeli rüzgar sanki, mumları öldüren Bir kuş uçtu, bir de bu yürek... Şimdi daha iyi anlıyor ve susuyorum Biliyorum söylemeyecek, ama yinede soruyorum hey küçük, senin adın ne Ben bir ölümüm diyor, eğer bu seni korkutacaksa... Ölümsüz sanılan karanlıklara, bir ceset daha ekleniyor... YAZAR: ATALAY TURHAN |
Bu sabah erkenden uyandım
Kalktım aynada şöyle bir kendime baktım Sonra delice bir kahkaha attım Rahat uyuyamamışım gece besbelli Gözlerimin altı çukur.sararmış galiba yüzüm Anlayamadığım bir ruh hali bu Ya rab nasılda bedbahtım Kalbimi kapattım temelli Kilidine açılamaz mührü vurdum Dilimden dökülen güzel sözcüklere düşmanım Hepsini silecegim intikamım büyük Tuzaklar hazırladım,kapanlar kurdum Bir şeyler çekip aldı beni Bende ben kayboldum Kabusların istilasındayım Korkuy |
Şairin hazinesi bir gülüş bir bakıştır
Küçük bir buseden nice aşklar aşıklar çıkarır Seni alır götürür gönüllü mahkumdur diye kendi diyarına bir anda Ruhunda izinsiz dolu dizgin at koşturur Şairin gücüdür şiirleri Bir güzeli aglatıp gezdirir elalemin dilinde Çirkini güzel diye çagırtır alemde Gül e bülbül ü aşıktır diye dillendirir Nice Leylalar şirinler yaratır Şairin hazinesidir sözleri Onları çıkarır tektek sırlı gizemli Çagırır diyarına gel ey beşer Alemde gezme vaktidir |
kendine yeni bir sabah çiziyor çingene
evin gölgesi üşüyor herkesin bilmediği gizli sebepten elvedasız sözler birikmiş evde çingenenin içi dar savrulmuş uykudan ağlıyor sesini yavaşça çoğaltarak görüntüleri derinleştirip ağlıyor tenekeli mahallede güvercin çingene en çok seni sever en çok senin eline yakışır hayal gibi esen rüzgarından suyundan kuşundan kedisinden dar yollarından geçip mahallesinin fotoğrafları çerçevesizleştirip ağlıyor çingene |
Ağıt kapısındayım gecenin
Bir ağaç kadar yalnız İlkbahar dalga dokunuşu gibi Kapısındayım sonbaharın Gün batımı huzuru Mutluluk nar çiçeklerinde kaldı Testilerde çiçek büyüteceğim Parktaki kemancı bana bir şarkı çal Seninle ayışığında dans edeceğim |
zamanın sonsuz küçükler hesabına
sıkıntı diktiğim kuyulara göm sabrımı anlat eskimesin anılar dağılsın dalgaların öfkesi ne konuştuk bilinmez maviye duyarlı gözlerine yabancı mı şehrine deniz şehrine kar yağıyor mu ateşe gidenlerle gidemedik kırmızı hüzünler gelsin HASAN YAKUT |
Yalnızlık çiziyorsa
Dudaklarımı kanla Sen varsan, yaşıyorsan Yazılıysan bahtımda Martıların sesini Bırakarak rıhtımda Koşup gelirim sana Bekle beni sevgilim HASAN YAKUT |
uykuların kaçar *******i...
bir türlü sabah olmayı bilmez. dikilir gözlerin tavanda bir noktaya. deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında ne çarşaf halden anlar, ne yastık girmez pencerelerden beklediğin aydınlık. kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın. onun unutamadığın hayali, sigaradan derin bir nefes çekmişcesine dolar içine. sevmek neymiş bir gün anlarsın... birgün anlarsın aslında herşeyin boş olduğunu. şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin. |
Canım içinde bir cansın
Damarlarımdaki kansın Söyle nereye akarsın Güzel seni seviyorum Can verir bedene sesin Canımda,ömrümde sensin Rabbim seni bana versin Güzel seni seviyorum Umutlara açtım yelken Bir meçhule yol alırken Kahve gözüne bakarken Güzel seni seviyorum Islatmış gözümü yaşlar Aklımı aldı bakışlar Yolumu kessede taşlar Güzel seni seviyorum Gelmiyorsun zorluklara Düşürmek istemem dara Razımısın bilmem bana Güzel seni seviyorum Uyku gözlerini yumsun |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.