![]() |
O benim işte
Kurumuş bir ağaç, ayakta durur Sinesine, dert baltası darp vurur Yıkılmış bir umut, kırılmış gurur Nerde görürseniz, o benim işte. Beş para etmeyen, geçmez bir akçe Karnı aç olsa da,gözleri tokça Bulutlu bir sema,hazanlı bahçe Nerde görürseniz, o benim işte. Düşünceli kafa, hüzünlü bir yüz Çatık kaş altında, ağlamaklı göz Kelepçeli bir dil,dobra,dobra söz Nerde görürseniz, o benim işte. Hayat benim için olmuştur sırat Çileyi anlatan desenli surat Gerçekleşmek arzu,olmayan murat Nerde görürseniz, o benim işte. Birini görürsen, özü özleyen Kararmış bir talih,asla gülmeyen Şefkati arayan,sevgi dileyen Nerde görürseniz, o benim işte. Şair Yusuf Değirmenci |
O gün
O gün, öyle bir gündü ki,akıllar duruyordu Kimileri ağlıyor,kimileri gülüyordu Kimi zayıf almış mahcup,kimi başarıdan şakrak Kimisi coşup gülerken,kimisi neşeden ırak Kimisi için ayrılık, bugün sona eriyordu Bu gün, bana çekilmez azaplar veriyordu Sömestri tatilinin birinci günüydü bu Evlat bekleyen annenin, girmiyor gözüne uyku Fakat, bu sayılanların hiç birisi yoktu, bende Düşünen yoktu beni,kahrolası gençliğimde Tahsilim yarıda kaldı, şu yoksulluğun yüzünden Söyle felek, derdin neydi,intikam mı aldın benden Ben, bir okul köşesinde, bir barınak arıyorken Yardım et ya rab diyerek, Tanrıya yalvarıyorken Kırılmıştı umutlarım,kadere boyun eğerken Ahu figan ediyordum,arkadaşlarım gelirken Otobüsten inen herkes, anasına kavuşuyor Babasını elin öpüp,kardeşiyle koklaşıyor Bunlara bakıp gördük çe,benim kalbim kaynaşıyor Gönül hayaller kurarken,bir ok derdimi deşiyor Ne olurdu? bende bunlar gibi mutlu olsaydım Şimdi ağlamak mı gerek, bende gülebilseydim Kaptırmışım kendimi,bu hayal rüzgarına Divaneyim gark oldum,bahtımın hüsranına Yürüsem de ne çıkar, bu karanlık yollarda Bıraktım benliğimi, aklım hep okullarda Kararan bahtımda ki,hicranla yanıyorum Gönlüm bu özleme hasret,ben yine ağlıyorum. Şair Yusuf Değirmenci |
O gün gelir
Gün gelir seninde solduğun olur Kurumuş yaprağa dönersin o gün Delice saçını yolduğun olur Herkesten kendini gizlersin o gün Dostların unutur,gelmez olurlar Bahçende koncanı dermez olurlar Tarumar saçını örmez olurlar Yakar yüreğini,dazlarsın o gün Kapını çalanın bulunmayacak Kalbinde kalanın hiç olmayacak Gözlerin o zaman yağmurlaşacak Kendi hayatını izlersin o gün Şimdi çok mağrursun çokta güzelsin Gün olur ki yaşantından bezersin Nerde eski günler ah gençlik dersin Eski baharları,özlersin o gün İşte o günlerin uzun sürecek Siyah saçlarına aklar düşecek Çağıracak toprak gel,gel diyecek Ecelin yolunu gözlersin o gün 20-9-1972 Şair Yusuf Değirmenci |
O gündür
, Sen gittin gideli ey yar, o gurbet denen yerlerde Yapayalnız tek başıma kaldığım gün o gündür Felek takipteydi her an, gölgem gibiydi peşimde Tüm dertleri senden satın, aldığım gün o gündür Bu zulüm revamıdır ki tanrının seven kuluna Artık aşka mahkumum ben, kelepçe taktın koluma Bir tahta parçası gibi kapıldım sevda seline Benim aşkın girdabında boğulduğum gün o gündür Ayrılığı yaşayanın ateş düşüyor bağrına Yelken açmış gidiyorsun kendi tutkularına Son sözüm bu diyordun sakın çıkma yollarıma Kırılmış sırça kalp gibi dağıldığım gün o gündür Anladım ki o elveda bir ayrılığın kavşağı Bitir beni baştan sona at benliğimi aşağı Umudun penceresinde göremedim mum ışığı Kaderimin karşısında eğildiğim gün o gündür Şair Yusuf Değirmenci |
O güzelliklerin aynası sensin
Seninle, gönlüme doldu sevgiler Bütün sevgilerin anası sensin. Gözümün önünde, tüm güzelliler O güzellilerin,aynası sensin. Bir rüya görmüştüm, elin,elimde Bir destan yarattık, aşkın dilinde Seninle yaşadım özlemlerimde Kalbimin, haz dolu sevgisi sensin. Bir bütündük, senin ile özdeştik. İkimizde aynı yarayı deştik Bir dünya yarattık,orda birleştik O hayal dünyamın Tanrısı sensin Şair Yusuf Değirmenci |
O his ki
O his ki! Hayallerimi sarartan sonbahar Yaprak, yaprak dökülen umut Semaya kanat açan gaye Uzanıp erişmek zor. Hayat perde,perde rüyalarımda Geçmiş, takvim,takvim gerilerde Zaman su gibi akıp gitmekte Yarışmak zor. İçimi dolduran karamsarlığım Özlemlerim zihnimi kemiren Hislerim, duygu selinde boğulan Barışmak zor. O his ki! Göremediğim sima Kuraklaşmış umut gölü Zifiri karanlığı hayatımın Vazomun sararmış gülü Konuşmak zor. O his ki Sonsuzluğa uzanan dünya Kıvrım, kıvrım dalgacıklar Refah ülkesinden gelen mektup O his okur, onu anlatır Görüşmek zor. Şair Yusuf Değirmenci |
O tesadüfe minettarım
Her nefes alışımda yaşadığımı sandım Hayatı böyle kanıksardım Görmeyi,işitmeyi,duymayı Yaşamak sandım. Yaşamak sandım Tat almayı,dokunmayı Okumayı,yazmayı Yürümeyi,gezmeyi Sinirlenmeyi,kızmayı Yaşamak sandım. Yaşamak sandım Yemeyi,içmeyi,konmayı,göçmeyi Acılara alışmayı Oturmayı,konuşmayı Yatmayı,kalkmayı Uyumayı,uyanmayı Kan ter içinde çalışmayı Yaşamak sandım. Meğerse yaşamıyormuşum Habersizmişim, sevmekten,sevilmekten Bir gönül’e girmekten, Birine gönlümde yer vermekten Habersizmişim. Seni gördüğüm gün tattım sevginin tadını O gün, sevmeyi öğrendim Yollarını aradım sevilmenin Sere serpe duygularımı sermenin Yollarını aradım. Yollarını aradım Sevebilecek bir gönül’e girmenin Gözden göze kurulan köprüde yürümenin II Odağı oldun tutkularımın Doldurdun hayallerimi Sürükledin özlem dolu bir serüvene Gözlerinin içine baktım Dizgin vuramadım duyguların titreşimine Bakışlarda konuştum, anlarsın diye Duygumu okursun sandım göz bebeklerimde Ellerini ellerimde hayal ettim Öyle olsun istedim Sevgime umut ekledim. Bakışlarında, tanıştım sevgiyle Alfabesini okudum bakışların Severek yaşamayı öğrendim. Gözden göze köprü kurmayı Sükut etse de dudaklarım Sözcükler düşmese de dilimden Bakışlarda manayı algılamayı Bakışlarla konuşmayı Hislenmeyi,duygulanmayı İnsan gibi yaşamayı İnsan olmayı öğrendim. Sen varsın diye Anlarsın diye. Öylesine girdin ki kalbime Ne çıkıp gidiyorsun. Nede gönlüde yer veriyorsun Özlemlerimde sükut Hayalimde kor Umutlarıma dekor oluyorsun. Yalnızlıklara itiyorsun Karanlıklara gömüyorsun Aşk ateşiyle dağlıyorsun sinemi Birde haber gönderiyorsun Diyorsun ki Unutsun beni. Sevme tutkusunu aşıladın Sevebilmen ihtimali ile avunuyorum. Yanmasına, yansam da Kül olup savrulsam da Benliğim, seninle ruh buldu Seninle yeşerdi umudum Seninle ayağa kalktı vakarım Seni karşıma çıkaran tesadüfe Minnettarım. Şair Yusuf Değirmenci |
O yaltakçı dalkavuklar
Zararı,doğru olana Gezer,dolana,dolana Benzer zehirli yılana O yaltakçı,dalkavuklar Üst kapısında yatarlar Hileye hile katarlar Dürüste çamur atarlar O yaltakçı dalkavuklar Onlar gözdedir ahırda Kuzuyu yem eder kurda Dört büklüm olur huzurda O yaltakçı dalkavuklar Namusluysan etme hata Yalvarma eşeğe,ite Hep iterler seni öte O yaltakçı dalkavuklar Sakın karışma işine Düşeyim deme peşine Su katar pişmiş aşına , O yaltakçı dalkavuklar Bunlara inanır üstler Değersiz olur dürüstler Yalanı çok iyi süsler O yaltakçı dalkavuklar Mağdur’i görüyor bunu Çaresiz büker boynunu Sonunda oynar oyunu O yaltakçı dalkavuklar Şair Yusuf Değirmenci |
O yar demiş ki
Geçen gün bir haber geldi o yarden Yazıktır haline acırım demiş. Mümkün olsa eski günlere dönmek Uğruna canımı harcarım demiş. Beni yakmış idi, düşmüş ateşe Onunmuş,o kentte, her ıssız köşe Elinde bir şişe ve kalka düşe Ben, ondan daha da naçarım demiş İyi anlatmışlar ona da beni Her gün meyhanede dem çektiğimi Demişler ki! şimdi istese seni Kanatlı kuş olur,uçarım demiş İyice öğrenmiş bu dert bambaşka Ben bur da başkayım, o orda başka Demişler ki ondan başka bir aşka Allah göstermesin kaçarım demiş Teselli etmişler ağlama diye Bir aşka gönlünü bağlama diye Olup bitenlere çağlama diye Bende bu dert ile göçerim demiş Yusuf Değirmenci emekli em. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
O yar ki
O yar ki Mavi sular kadar engin Dalgacıklar gibi kıvrım, kıvrım Karanlık odamın ışığı Düşüncelerimin sarmaşığı Karşıma çıkacak diye gün saydığım Yolunu gözlediğim rüyamdı. O yar ki Aşk ülkesinde postalanan mektup Cümle cümle,satır satır Okumak için sabırsızlandığım. Rüyamda gördüğüm Hayalde sayıkladığım Görmediğim tanımadığım Varlığına inandığım O yar ki Candan sevdiğim hülyamdı. O yar ki Beynimde örümcek ağı Tutkularımın tuzağı Umut bahçemin gülü Hayallerime gömülü O yar ki Cemalini görmediğim Görmeden sevdiğim Ve özlediğim.insandı Yusuf Değirmenci emekli em müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.