![]() |
*.-*.-*.-Müebbet Yedim*.-*.-*.-
Meydandan kaçmış savaşcıya Ödül verdiler dayanamadım. Benim gibi bir savaşcıya, Ceza verdiler susamadım.. Hiçbirşeyden yılmam savaşırım dedim. Açıktada kaldım kuru ekmekte yedim. Dönmektense bu meydanda ölmek var dedim. Hainliğe ödül verildi ben müebbet yedim... Ok misali dillere göğsümü gerdim. Sezarın hakkını sezara verdim. Ben böyleyim ne yapayım dedim. Hainliğe ödül verildi ben müebbet yedim... Dizlerime ulaşan kumlar ile yürüdüm. Güneşin altında topal idim kördüm. Birgün gideceğini hiç bilmiyordum. Hainliğe ödül verildi ben müebbet yedim... Değil seni içimdeki seni bile bırakmadım yolda, Benim üzerimde hala yükün,sende pembe hayaller kolda, Nerdesin? ne yapıyorsun diye bir kere sor daa! Hainliğe ödül verildi ben müebbet yedim.... İp acı vermez bana kaldır üzerimden müebbeti, Başkaları afedermi bilmiyorum ben afetmem ihaneti, Seni hala sevmek yüreğimin en büyük kabahati, Hainliğe ödül verildi ben müebbet yedim. Ne yapsam olmuyor Malesef çok sevdim...... Onur Şevik |
*.-*.-*.-Münker ve Nekir*.-*.-*.-
Kim garanti verir alınacak bir nefese, Zamanımız olurmu bir dahaki hevese, Girdiğimizde anlarız topraktan kafese, Azrail afetmez, ya münker ve nekir? Azrail neyse O'dur aslında Münker ve nekir, Topraktan kafes onların yeridir, Azrail nerdedir, bize nereden gelir? Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? Ne kadar dalmışız eşe dosta, eve, işe, arabaya, Bedava alamadıklarımızdır aldıklarımız parayla, Alkol,içki esrar ve sigara, Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? Cennet, hatta cehennem bile amelle, Düşünmek lazım, nereye gideriz biz bu halle, Gideceğimiz bir yerimiz var muhakkak ama öyle ama böyle, Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? Zina alışagelmişlik bir utanç gibi çarpar yüzümüze, Bulaştırdık günahın her türlüsünü yüzümüze gözümüze, Özümüz yalana boyanmış, karıştırmayız hiçbir sözümüze, Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? Medeni olmanın, çağdaş olmanın haramı bütün herşey, Soyunmak laiklikten, giyinmek yobazlıktan gelen birşey, Kıbleyi şaşmak ne fena,ne kadar kötü birşey, Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? 3-5 günlük dünyada 3-5 kuruş eder her türlü haram, Biraz sen bana bak, birazda ben sana bakam. Yaram derindir. derindir dünyadan büyük yaram. Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? Kim bilebilir, belkide bu şiiri bitirmeden evvel, Nefes tükenmeden, ömür tükenmeden gel, Siyahın kalbine beyaz hançeri vur. del onu del! Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? Çekelim diye yüklenmiş omzumuza onca çile, Bilmemize rağmen kapatıyoruz gözlerimizi bile bile, Ağlayarak geldiğimiz dünyadan gidiyoruz güle güle, Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? Terör adıyla, kaza adıyla, kalp krizi adıyla geliyor Azrail, Mazerete asla gerek yok ama mazeretle gelir ölüm bunu bil, İstediğin kadar sus, zamanı gelince söyler dil, Azrail afetmez, ya Münker ve Nekir? Dönmezsek aslımıza bizi Allah'tan başka kim afedebilir.....! Onur Şevik |
*.-*.-*.-Müslüm'e Sor*.-*.-*.-*.-
Gençlik mi? Ne gençliği? Bütün gençliğim, Müslüm Gürses'in sarhoş şarkılarındaydı. Bütün ümidim, Vazgeçmemlerin geçilmişinde, Küskünümlerin küskünlüğünde yok oldu.. Müslüm gürses hiç değişmedi, Hep aynı saçlarıyla, Hep aynı şarkılarıyla çıktı karşıma.. Ama ben çok yaşlandım damardan şarklarıyla. Çok ağladım, Beni ifade ettiğini düşündüğüm yanlarıyla... Hiç farketmemişim usul usul gelen isyanlığı, Seni şarkılarla sevdiğimi hiç farketmemişim. Müslüm Gürses'in her parçasında sen oturdun içimde.. Seni her düşündüğümde, Müslüm Gürses oturdu içimde.. Nasıl sevmişim seni Müslüm kadar, Müslümü seninle sevmişim.. Seninle doğduğumu düşündüğümde, Ben aslında seninle ölmüşüm.. Şimdi ne arasın bende gençlik O söylediğin çok önceydi O söylediğin, Müslüm Gürses'i bilmeden önceydi, Şimdi gitte Müslüm'e sor, Bilirse O bilir....... Onur Şevik |
*.-*.-*.-Müslüman Cehalette*.-*.-*.-
İsrail'in bir suçu yok. Bütün suç ümmette..! İsrail Müslüman avında, Müslüman cehalette...! Evde yılanmı beslenir, İsrail'i kudüse kim aldı? İsrail silahlanıyorken, müslüman ne yaptı? İsrail'in silahını İsrail'e müslüman aldı, İsrail Müslüman avında, Müslüman cehalette...! Biz içtik yahudi malı içecekleri, Yahudi destekcisi gazeteleri biz aldık. Biz gönderdik İsarilin Filistin'e sıktığı kurşunları! İsrail müslüman avında, Müslüman cehalette...! Beş liralık toprakları 10 lira verdiler aldılar, Verdikleri 10 liraya karşı bir vatan oldular, Vatan olmakla kalmayıp süper güç oldular, İsrail müslüman avında, Müslüman cehalette...! Saltanat uğruna sattık imanımızı, Saraylara köşklere verdik bütün paramızı, Ne yazık ki paraya değiştik kitabımızı, İsrail Müslüman avında, Müslüman cehalette...! Haydi dokunun sıkıysa şimdi, İsrail+ ABD ortadoğu bekçisi, Zoruma gidiyor ama işin gerçeği, İsrail Müslüman avında, Müslüman cehalette...! Türk olmaya Türküz, Müslüman olmaya Müslümanız ama Gözümüzü açmazsak işimiz çok zor, Hemde çook...! Onur Şevik |
*.-*.-*.-Nasılsın Diyorsun*.-*.-*.-
Nasılsın diyorsun! Nasıl olayım iyiyim işte, Hayat nasıl diye soruyorsun, Bıraktığın gün ki gibi, Gözlerinde yaşıyorum işte........ Nasılsın diyorsun! Nasıl olayım burdayım işte, Gitmene bir türlü alışamadım, Bende geleceğim peşinden bu gidişle... Nasılsın diyorsun, çok ayıp. Aşığa hal, hatırmı sorulur. Sen hangi sevdalardasın bilmem ama Ben sana aşık kaldım işte...! Nasılsın diyorsun! Sensizliği saymayınca harikayım işte, Nerdeyim bunu bilmiyorsun, Hüzün akşamlarında yalnız başıma kaldım işte... Nasılsın diyorsun, Daha sana ne diyim.. Hiç utanmanda kalmamış.....! Onur Şevik |
*.-*.-*.-Ne Olur Sanki*.-*.-*.-
Ben benden geçmişim Sende geçsen benden ne olur sanki Gücüm yok eskisi gibi, yorgunum ÜZerimden kahrın geçse ne olur sanki..! Bıçak yediğim sırtımı şimdi silaha dayıyorum Gözyaşları zaten dinmedi ki Yaşayamadığımdan ömrümün kalan günlerini sayıyorum Ben yeşermesini istemediğim umutlar peşinde kalmışım Umutlar hayal olsa ne olur sanki...! Dün gece gördüm seni rüya kadar gerçektin Kapımdan geçecektin aklımdan gececektin ama Yüreğime girmemeliydin. Girmeyecektin..! Sevmeyi bile özlemişim, ne yazık ki sende kalmışım Hasretin damarlarımda feryat olsa ne olur sanki...! Tükenmez kalem hain bakışlara silgim ne yapsın Namertin silahı riya olmuş, namert değilsen vurulacaksın Yapacak bir şey yok gibi oturup usul usul ağlayacaksın.. Vurulmayı kader bellemiş bir adama Namertin kucağı top tüfek olsa ne olur sanki.......! Onur Şevik |
*.-*.-*.-Ne Sen Sor Ne de*.-*-.*-.
Bugün seni ne kadar çok aradığımı, Ne sen bana sor Ne de ben sana söyleyim.. İçten içten çocuklar gibi ağladığımı, Ne sen bana sor Ne de ben sana söyleyim... Bugün seni kaçınılmaz ölüm kadar istediğimi, Ne sen bana sor, Ne de ben sana söyleyim.. Beş isteyenlere niçin on verdiğimi, Ne sen bana sor Ne de ben sana söyleyim.. Onca zamandan sonra seni niçin sevdiğimi, Ne sen bana sor Ne de ben sana söyleyim.. Geçmişimi, gelmişimi unutmuşum, geleceğimi Ne sen bana sor Ne de ben sana söyleyim.. Yıldızlar gibi karanlığın üzerinde neyi beklediğimi, Sen sen bana sor Ne de ben sana söyleyim.. Bir leş kargası gibi dalın üzerinde nereye baktığımı, Ne sen bana sor, Ne de ben sana söyleyim... Seni ve sana ait olan bütün herşeyi nasılda taşıdığımı, Ne sen bana sor Ne de ben sana söyleyim.. Sana cephe açanlarla nasıl savaştığımı, Ne sen bana sor Ne de ben sana söyleyim.. Bana söyleyeceğin iki kelime seni seviyorum değilse, Bana tek bir kelime söyle, öl de öleyim.....! Onur Şevik |
*.-*.-*.-Ne Yazık ki*.-*.-*-.
Bir istasyon sabahı.. Sanki bir tren üzerinde sen, Sanki benim üzerimde bir tren! Gürültülü bir aşkın kıyameti, Bir soğuk şafak nöbeti, Yurdumda yabancılığın gurbeti, Bir son bakış İstanbul'a pendikten. Bir haykırış yüreğimin içinden, Ve gelmeden üzerimden geçen bir expres! Soğukta üşüyen bir ateş, Ateşte üşüyen bir pazarın sabahı, Kavgada vurulmanın, olmayan anlamı. Bulamadığım anlamın, içime çektiğim esrarı Gökyüzü özgürlüğü gözlerinde güneş parıltısı.... Geçer gider canım kendinden ama Ama asla geçmez bu aşk yüreğimin derininden Suskun isyanım bitmez sen gelmeden, Anlamsız kalırım sevmek yoksa seni ölmeden... Çaresiz kalırım düşen göktaşlarının altında Ne olduğunu bilmeden. Durulur bendeki bu sevgi Durulursa dünya eskisi gibi, Biterse Mecnun'un Leyla'ya duyduğu sevgi, Kahrolmayı unutursam 28 yıl önce hiç doğmamış gibi... Ne yazıkki hala üzgünüm. Ne yazık ki hala ne dediğimi bilmiyorum. Ne yazık ki seni hala seviyorum. Yazık bana hemde çok yazık........ Onur Şevik |
*.-*.-*.-Nefret*.-*.-*.-
Duydunmuzmu? Bir silah patladı biraz önce burada. Duydunuzmu? Bir erkek yere düştü, Daha yeni, aha şurda... Duymadınızmı? Vurup kaçanı görmedinizmi? Merak edip bir defa bakmadınızmı? Siz hiç sevmedinizmi? Aşk kurşunuyla vurulmadınızmı? Gördünüzmü? Nefret, kustu biraz önce burada, Gördünüzmü? Bir yiğit nefrete kurban gitti burada.. Görmedinizmi? Nefretin silahını elinden almadınızmı? Bana bakıpta ibret almadınızmı? Ne yiğitler toprak olduda, Siz hala akıllanmadınızmı? Onur Şevik |
*.-*.-*.-Neler Yapacağım Neler*.-*.-*.-
Ah bir defa içimden atabilsem seni, Göreceksin. Neler yapacağım neler. Seninde ben gibi bir insan olduğunu anlayabilirsem Şaşırıp kalacaksın, Çünkü neler yapacağım sana neler...! Ne hurdalar sokmuşum yüreğime meğer, Bıçak izi hep bana hep yüreğime değer, Bende ki dağ gibi sevdaymış, artık neye değer Dağlara vurduğum zaman kazmayı, göreceksin. Neler yapacağım sana neler......! Neler söyledi neler anlattı sana bu diller, Sensiz kaç defa tenini okşadı bu eller, Yüzüm kalmadı aynaya bile bakmaz oldu bu gözler, Kırabilirsem birgün aynaya yansıyan yüzünü, Gör bak! Neler yapacağım sana neler......! Gurbet değil olduğun yer, gurbet senin olmadığın yerler, Serap görmeyince seni görmeyince, ayaklarım biryere gitmezler. Bendeki bu acıya dağlar bile dayanmaz. Onlarda çekmezler. Beni benden, benden seni alanı bulabilirsem eğer Gitme bak! Neler yapacağım onlara neler...! Sevda çok büyük geçmez boğazımdan, Acılar gelir birbiri ardından, Yüreğim sökülür cananımdan canımdan, Uslandı bu deli gönül uğraşmayın yemezler, Ah senden bir kopabilsem bir kopabilsem Neler yapacağım kendime gör bak neler.......! Onur Şevik |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.