![]() |
Yapayalnız
nilüfer nasıl salınırdı! suyun dibi pis ve batakken bile gururla yüzerdi sevdiğine mor bir menekşe düşmüştü bir gün içinde bir nilüfer, bir menekşe, mavi nehir gökte bir yıldız, bir ay suda yakamoz bir cakıltaşı, bir martı vardı denize denize... kumtepeciğinin üstünde bir şarkı, bir aşk bir hüzün, bir köşk bir hasret, bir mor nilüfer nasıl salınırdı... yapayalnızken bile! Nevin Kalafatoğlu |
YapBoZ (PuzzeL)
bir mahsen nemli şarap kokan ahududu müzikli bir karamboldeyim kadehlerde yansımalar piyano başında alkışsız çalan ünlü adam bir ceviz tanesi tabağımda yanında yalınlığı peynirin tadı aşk uçuştu gönlüm bir boğaz akş****** birden İstanbul gölgelendi gözlerimde gözyaşlarımda inciler siyahken bakışlarım Aksu`da Akdeniz kokan gökyüzü ne kadar yakın... yıldızları topladım demet, demet senin için Paşabahçe tadında bir nostalji yüreğimde piyanoda bir adam sessiz anılar ve şarkılar tuşlarda parmaklar dansetmekte gözlerim vişne şarabından süzülmekte içime işlemekte sesi bir sevgili düşlenmekte gönlümde, hep takıldığım o adam yıldızlar demet demet gökyüzü... süzülmekte gözlerimden incecik ay! sen... sevdiğim hep, sen... anlatılamayan şarkıların şarap evinde anılarımda gezen paramparçaydın yapboz adam (yeni düzenleme 18.12.2004) Nevin Kalafatoğlu |
Yasak sorular
çözülme zamanlarını yaşamışlığım bir delici bakış esaretinde sorgularının bilirmisin en zor soruların cevapları acıdır bilinenden öte o bir yürek gömüsüdür dokunma onlara sakın dokunma bana acılarımın izidir sana çözülmelerim şu anlarda oysa biten zaman anılarını bir saksıya dikmiştim her gece su verdim saksılarıma ne kadar güçte olsa unutulmamacasına her sabah gözlerimin izinde açtı şiir çiçeklerim dokunma yüreğimin yapraklarına küsme bana çiçeği dalları gibi dokunuşlarından korkarım geri çekilir bütün duygularım 0 noktasına yeni bir tomurcuk olsa da hayat ya koparılırsa korkusuyla ölürüm sorma sakın sorma bana aşkı ve benim anlaşılmamışlıklarımı koydum bir sepet içine kurutulmuş güllerimi her an gözlerime dalıp beni sorgularınla yorma Nevin Kalafatoğlu |
Yaşama Kavgam 2003
bir mısra bile dökülmüyor dudaklarımdan içimde bir hüzün kanlı bıçaklı akan satırların içinde gizli anılarım yaşamım kavgam deniz ve gök kuşağı melekler aldılar beni ölümün içinden acısı yüreklerinde saklı yaşamı verdiler bana sokaklar karanlıklar sundular sevgilerini hünerlerini ellerini yüreklerini dostlar yaşıyorum şimdi içimde bir hüzün kanlı bıçaklı... 21.09.2003 Antalya Tıp Fakültesi,SSK hastanesi doktorlarına ve çalışanlarına Benden hiç özverilerini eksik etmeyerek yaşama dönmemde emeği geçen isimleri sayfalar tutacak olan sevgi dolu Antalya'daki ve Istanbul'daki dostlarıma Teşekkürlerimle... Nevin Kalafatoğlu |
Yaşamak
kolay değil yaşamak yarın kadar yakınken ölüm kolay değil bir hayatı taşımak bunca yük bunca dert bunca mutluluk kolay değil buluşmak o bilinmeyende bilinenleri birden bırakmak başka bir boyut mu yaşam ruhun şeffaflığına ermek toprakla bütünleşmek başka meyveler vermek üstünde yediveren sarı güller açan bahçelerde varmak gök kubbeye ses olup çağlamak düşünmeli yarın kadar yakınken ölüm kolay değil yaşamak insan olarak 25.02.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Yaz Biraz
Selam dostlar bir bayram daha geçti son demlerindeyiz 3. günün... Hayat bir telaş içinde dolu dizgin güne yetişmek ne mümkün... derken... Antalya tüm konuklarına kapısını açmış ve kucaklamış... mutlulukların içinde adı konmamış yalnızlıklar gözlerde kaçış renkleri solgun insanların...gelen konukların içnden sesleniyorum.. onlarla olmak ve olmamak diyerek... hepinize merhaba... dedim ve....birazda kendime döndüm....sonu da olsa bayramın... hoş kalın nevinka YAZ BİRAZ… Direnmek ve itiraflar ve ben üstüne birkaç kelam. Sebepsiz direnişleriniz var mıdır kendinize bilmiyorum Ama ben öyle bir sabaha uyandım şimdi. İtiraflarım var. Direnmek sebepsiz olur muydu? Benliğinizde gömdüğünüz sabırların taşması olursa evet, oluyor. İşte sabah zihin dinginliğimde fark ettiğim buydu… Düzayak giderken düşünceleri mide gömmüştüm, kaçıvermiştim sabırla direndiğim birçok şeyden günler boyu… Sebepsiz direniş demiştim. Sizlere nedenlerimi anlatmayacağım, sadece paylaşmak istediğim bu tur duygularımın nasıl farkına varabildiğim. Bir beyin haritam var benim, zihnimde bölgelerine ayırdığım ve o içimdeki her ŞEY i sakladığım. Biliyorum herkesin var hani bilinçaltı denen sanal şey, bazen farkına varamadığımız bize hükmeden görünmez geçmişimizin çöplüğü İşte çöplerimi elimle temizlemek istemem yüzünden savaşım var kendimle… Zamansızlık düşmanım benim Bugün benim O nedenle bu sabah anarşistim. Sabah uyanışlarımdaki saflığım öyle güzel ki. Ve öyle özgür ki… Direnişlerim bilinçsiz ve saf… Kontrolümden çıkmış, gün doğumunda özgür… O anlar en güzel yalnızlığım benim. Bilmem sizlerde hisseder misiniz bu duyguları, kendimi koruma kalkanlarımın açık olduğu anlardır o anlar işte, bu noktada direnişim başladı bu sabah. KONUŞACAĞIM KENDİMLE… İtirazım var sana HAYAT, itirazım var Bayram bugün tüm sevdiklerim uzaklarda, yalnızım. Bu yalnızlık bu sessizlik bu hiçlik duygusu direnmemin en yüksek noktasını oluşturuyor… Kıskancım kendime, kızgın ve üzgün ve beceriksizim. Elimde olmayan davranış biçimime ve vericiliğime itirazım var. Kimsiniz Ta uzaklardan gelen ve bir gülümsememe ve günaydın dememe hasret ilk kez tanıdığım insanlar, Neden hep benden almaktasınız Bir kahve içiminde, üç mutluluğu arayan kız, mutsuzluk ve hasretlerinizi bana anlatmaktasınız… Hep yaşamdaki şeylerden artırılmış ve keşfedilmediği için beklenen özlemleriniz Beklentileriniz umutsuzluk çöken gözlerinizde bir pırıltı yaratmak için gülümsediğim insanlar Sevgimi size verdiğim için ruhuma yapışıp emmektesiniz gene… Binlerce kere anlattım hepinize doyun artık bırakın beni kendime Her sorunuz işkence ve her anlatışım sabırla aydınlanmanız için size Düşünmek sizinde elinizde… Anlayın artık, beni bana bırakın ne olur. İtirazım var kendime… Beni putlaştırıp, acılarımı gömdüğüm beyin derinliklerimden çıkarmaktasınız. İnsanım bende sizin gibi, sizin gibi acılarım var ve özlemlerim. Sadece yaptığım düşünmek ve gülümseyerek sevmek her şeyi Olduğu gibi Direniyorum bugün, yatağım en korunaklı yerim, yorganım kalkan Düşüncelerim özgür, darmaduman ve tutuklanmamış henüz Yokluklarında sevdiklerimin, hem de Sessizlik çökmüşken evime kalkıp yazmalıyım. Direnmenin nasıl beni yorduğunu ve ağrıttığını anlatmalıyım… İtirazım var sana hayat, tembellik yapmayarak düşün zamanlarımı çaldığın için. Öfkem var sana Kadın. Senin gölgende kalarak kendime dönmediğime kızmaktayım, küçük kız olmak lığımda kalıp Ben dediğim o özel kadını kendime tanıtmayıp hep kaçtığım ve yorduğum için itirazım ve itiraflarım var kendime bu sabah… Klavyemin başına geçtiğim an direnç ve sabır denen o muhteşem ikilinin gücünü bombalamaktayım yine. Yıkıp tüm güçleri yerine Taze bir ben koymalıyım. Uykudan uyanmak gün doğumunda yeni bir hayat demek su an size. Benimse anlattıklarım gelgitlerim. Yaşanmışlıklarım anlık, aylık, yıllık, bir ömür bir arpa boyu işte. BOMBALADIM KENDİMİ Şimdi düşüncelerim ve duygularım köşelerine koşacaklar gene. Yeni bir batışın ardından ve güneş gibi parlayan enerjimle… Klavyem güç kaynağım ve gün ışığı ile besleniyorum… Mutluyum çöplerimi size de anlatarak temizledim bu gün Kıssadan belki hisse olur diye… Özgürüm artık kendime. ***** Gerçekler ufukta ki gemi Sen ve kendi yokluğundaki sevgi Bir ben vardır benden içeri Düşünmeyi düşün sevgili Söz meclisten dışarı Gönülden içeri Bul ve yaşa kendi kendini Dost Derki kelam uçar, Sen de tanı kendini… Yaz biraz… İyi bayramlar dilerim. NEVİN KALAFATOĞLU 05 KASIM 2005 ANTALYA Nevin Kalafatoğlu |
Yaz yağmuru gibisin
nasıl sıcaktı nefesin bir okadarda içtendi sesin sen gibisin güllerin sarılığından beyazlığına aktığı mevsimdesin kırların güneşin aşkıyla kuruduğu günlerin serinliğisin sen sevgili içimdeki en ateşli anları dindiren yaz yağmuru gibisin gelip geçen vurup kaçan 18.06.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Yazildı Şiir Yılmadı Şair ve Diriliş
öyle bir günde sevmek yüreği o yürek ki açtır bilinmez ana yüreği çaresiz baba yüreği bitaptır evladın kıymetlisi Ilgazdır Ilgaz bir bitap bir bitaba der bilirim ölümün eşiğini görür yüreğim işte mucize anlardır bunlar başlar aşk dolu novalar patlar semada dağılır sevgi semaya taşar dünyayı bir kırmızı gül kaplar bakarsın sevilmek ne güzel şeydir yazarsın sevgini şiirler yaşar arif olan anlar ki anlamayanlar sadece bakar bakar Eser Ilgaz Ilgaz rüzgarlar Akdeniz coşar yasanan aynı duygular bir baba yazar dostlara iki ana ağlar kadere İstanbul ölmemenin hüznünü yaşar.. Antalya da taşar anılar tekrar yaşanır o anlar.. yaşamak çok güzel Ilgaz umut esintileri ismini söyler yaşam seslenir bir Ilgaz bir Nevin iki ana bir baba kardeş dostlar binbir 24.02.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Yazma
yazma, ne olur yazma.. bazen içime çöküyor acısı satırların.. gülmek istiyorum artık..gözlerinde yıldızları parlatmak..seninle ayı yerine koymak...hemde aynı yerine yakomozları görmek istiyorum denizde ******* parlasın istiyorum havai fişeklerle mutluluk gönder bana.. bembeyaz güllerle koklamak seni ve gülmek kollarında.. gülümsemeli gözlerim, dalmalı, sana aşkla sesini duymalı gökler.. ve içime sevdan doğmalı... yazma artık elem şarkılarını buralarda.. aşkını anlat bana..varsa! ! ! karanlıklar aydınlık köşeleri bilir yazma.. bu şiirleri anlamını anlamak istemiyorum, bunalımlarının sözlerin bıçakladığı bir kalp ölmesin anla.. acımasın artık içim aşk ve sevda.. benim istediğim... derinlerinde yakaladım gözlerinin izlerini bakışlarındı kumrularla dans eden..sokaklarda... hadi bırak bu dip dalışlarını *******inin günü doğur bana bugun yeni yıl armaganını ver büyük bir paket yıldızlardan kocaman yürekli sevdan ve aşk satırlarında.... 01.01.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Yıldızlardaki meleğim
olsaydın şimdi delişgen cılgın bir romantik isyankar ve tatlı sevgidolu zümrüt gözlü benim birtanem olacaktın saçların siyah ve dalgalı bakışların keskin ve kararlı gönlün derya deniz rüyalı bir aşık olacaktın parmakların uzun ve biçimli sesin ahenkli ve işveli çiçekler içinde bir deli ve ben tüm edilgenliklerimi sana vermiş olacaktım sen benim ışığım sarı gülüm ve güllerin içinde gördüğüm aşk bebeğim olacaktın Elif'im yıldızlardaki meleğimsin şimdi benim.... 34 saat yaşayan sevgili kızıma kayıp yıllarımdan kalan bir armağan annesinden şimdi onunla dost olmak vardı.. Tüm annelerin,anne olmayanların ve olmak istemeyenlerinde...günü kutlu olsun... Nevin Kalafatoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.