![]() |
Bir Damla Su...
Hayat; en tepede veya en dipte yaşanan ortalarda yeri ne ki gök yüzüne fırlatılan fişek gibi pat seslerine aldırmaz insan da gökten yağan yıldızlara bakılır oysa ne fırtınalar kopmaktadır seslerin içerisinde. yıldızlar; keyfini sürer hayatın güzel olmanın yalnızlığı içerisinde.! .. emirler verilir emirler alınır sedaya eller açılır dua ister fani zaman ve mekanın önemi olmadığı yerde el soğutur öfkeyi hisler duyguları besler el sallar gönül ki; sevaptır aşk inandık değil mi? sen kadınım yaşam başa taç sevda yüreğinde aşk bilirim sevgili.... turnalar yüreğine çeltik atmış aşkın tek başlarına semada kaldılar kanatlarında beyaz dokumalar süzüldü uçtular gözlerinde aynı gülümsemeyle fonda görüntü kumsal, arkasından portre aldatı iki ayrı yüz. hep düşünürümde aşk mı küser, hayat mı aldatır aşkı aşk oysa kutsal kalbimizde değil mi? lakin öğrendim ki elin kiri aldatırmış insanı ne idealler batırır kendimi yargılamam mı gerekir yoksa ölüm kalktı mı cihandan ben mi yanıldım biz mi sevgili.... yoksa beyazlar fonda gerçekten gri miydi.? ben artık beyazdan sözleri daha çok seviyorum en azından beyaz güller gibi, kan damlamaz içlerinden bir damla su... Aşkından geberesiye sevdiğim... Zeki Arlan |
Bir Gemi
Bır gemı kalkar bu lımandan. uzaklardan gelen. içinde huzun içinde husran. fersah fersah kulac kulaç bır gemı kalkar bu lımandan. benı yaralayan daglayan. pervasızca koparıp alan goturen. gözlerimi yuvalarından fırlatırcasına. yukum dert ortağım sen. hasret sana yureğim. yakıtı sedam benım atığı canım cıyerım. yeterartık al gotur seni benden olmayan sevgını. sızlandım da duruldum artık. gemi şimdi yol aldı meçhule ağır ağır. yanan mesaleler gönlümde. huzunmu desem yoksa. ayrılık acısımı yoksam yıne yeni bır merhabamı. Bir gemi kalktı burdan. seni aldı goturdu. beni ardında bıraktı. yarım kalan sevdamın artığı. bır elımde aynası baktıkça senı hatırlıyası. bır elımde boş bır omuz atkısı. sen olsaydım şimdi sarıp sarmalamışmıydım atkını. Bir gemi geldı yanaştı bu lımana. içi boş hatıraları saklı. hafızamda kalan bırtek. şaşı bakan gözlerimdeki yaşı. zaten göremedin ki hiç sevdamı. SEVGİLİ...... 25/06/2002 |
Bir Gül
Dudakları'nın ucundaki sesin Kalbimdeki hislerin. Sokağın başındaki bir GÜL. Benimdi SEVDİĞİM. Bir düş'dün bende Şimdi gerçeksin Yanlızlığıma çare oldun. Gülen gözlerin, bakışların, sevimli halin. Bir sonbahar yaprağı gibi. Solmamı bitmemi istemezsin, biliyorum. Bu yüzden beni istedin. O Kadar güzeldin'ki seni ÖZLEMİŞTİM. Yanlızlığımı attım köşe başında. Aslında bir de GÜL diktim oraya. Seni gördüğüm ilk anda. Kim bilir belkide senin kalbinin tam ortasına. Sen ilksin, ve İnsanlar beni hiç anlamıyorlar anlamakta istemiyorlar. Duymuyor görmüyor bilmiyorlar çünki! Ben her köşe başına bir gül dikmem, dikemem. Seni çok SEVİYORUM sana hediyem. Sokağın köşe başında veremediğim. BİR 'GÜL', BİR 'TANEM'. Tam şuram'dan... 31/07/2002 |
Bir Gün...
Bir gün aşk biter Anılarda yalnız kalırsın Ne kadarda çok sevmiştim seni Bana bir kez gel diyemedin Oysa ben seni ölesiye sevmiştim. Her gün yüzünü bir kerecik görebilmek Tenine dokuna bilmek için dualar etmiştim Küçümsedin beni inanmadın sevgime Olsun sen ve istanbul benim için İçimdeki ölümsüz mabetimsiniz. Seni benden ne kadar esirgesende Seni her zaman daha çok seviyorum 2001.Z.Arlan. Zeki Arlan |
Bir Kadın.
Var hayatımda. Yalın ayak. Temiz, sade, kararlı. Ürkek ve temkinli. Geli verdi içime. Ulaşılması zor Tam yukarıda Bir yıldız. Başı dik mağrur Şuramda. Kitap gibi sureti. Dudakları bir içim su. Asılası. Bir kadın var hayatımda. Saklı. 23/08/2002 Zeki Arlan |
Biricik...
Artık bir son bahar var elimde koca bir ömürden arta kalan, nasibime. varsın yorgun olsun varsın beni sevmesin. yeter ki umudum olsun. aynalara baktığımda sadece bana gülümse yen. içimde... 18/04/2004 Zeki Arlan |
Biz ne yaptık?
Kıt kanaat geçindik'de ne oldu Biz süründük, Birilerini zorla sürükledik. İte kaka getirdik başa. Dinlediler bizi. Dinlettik kendimizi. Ve sonra öldüler hepsi. Derdimizden burada! oysa orada yine dirildiler. Hepsi efendi. Bizler yalakalıkmı yaptık. Zorla iteleyerek başa getirdiklerimize. Bilmem! . yoksa onlarmı suistimalcisi? Bizim kalplerimizin. Sızlanmak asla. Kalp kalbe durmak yok. İnsanca yaşam nasıl olacak. Ölmek bile parayla pulla. Ya! biz ne yaptık.? 17/05/2003 Zeki Arlan |
Biz olabilir miyiz çocuk...
Her çocuk öksüz doğar sanırdım ben. benim annem olurmusun çocuk. Ana rahminde kapmışım Babamın duygusallığını ne garip Babam olurmusun çocuk. yok, yok istemem..! ... Ailem olur musun..... kimsesizim ben. Biz olabilir miyiz çocuk olmaz olmaz onu da istemem sen sevda bilir misin çocuk yüreğinde aşk olabilir miyim sevdiğim olur musun. Biz olabilir miyiz çocuk.. 22 Ekim 2006 Zeki Arlan |
Biz.
Duvara toslamaksa hep derdimiz. Aslında içimizdeki bizi İrdelemeliyiz. Deyilmiyiz duvarcı ustası Biz. 01/08/2003 Zeki Arlan |
Biz...
Biz adı aşk olan, Bu yolda iki çılgın, İki deli sevgili. Aşk bu hale getirdi bizi. Dilencisiyiz hayatın, Umutlarımızın, takipçisi. Avuçlarımda ellerin Nefesime karışan, Benliğimi saran kadınsı kokun. Tenin, Gözlerin, Sıcacık yüreğinle kadınımsın. Seni sevdim. Deniz, martılar, palmiye ağaçları şahidim. Ben adamın............ 27/05/2004 Zeki Arlan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.