![]() |
Kar etmedi yokluğunda sitemler...
Ardına dönüp bakmadın bir kere... Gönül yandı... Yandı da, Kar etmedi alevler... Kendi kendimi ateşe vermişim de... Bir derken, Bin çağrı yapmışım ecele... Bir sevip bin ölmekti bu işte... Sen giderken, Ben tüm bu şehri ateşe verdim içimde... Yan sensizlik yan! .... Ben yanıyorum... Ben... Ben kahroluyorum.... Bu dert beni mahvetti... Sitemler de fayda etmedi... Kandın da gittin şu dünyanın yalanlarına... |
Belki de bildiğinizden daha çok dilde,
Bildiğinizden daha çok kelimeyle, Kuramadığınız kadar çok cümle kurabiliyorum... Belki de sahip olduğunuz tek tahta kalemden, Renklisinden,simlisinden birçoğuna sahibim... Belki de gazete kağıtlarına sarılmış saman kağıtlı defterinizden, Bembeyaz yapraklı,kilitli olanlarına bile sahibim... Belki de sesini bir kere bile duyamadığınız, Özlediğiniz, Günlerce,hatta aylarca bile bir kez görmekle yetindiğiniz insanlar varken, İstediğim her an |
Günün en güzel saatleri...
Güneş hüzünlü bir vedaya hazırlanıyor... Mavilere kızıl bulanmış, Bir gün daha bitiyor... Sensiz... Şarkılar da hüzünlü bu eylül gününde... Yüzümde tüm bunlara inat, Bir gülümseme... Bazen, Hayatta var olmak da yetiyor insana... Bir güne daha ortak oldum ya... Allah kerim artık yarınlara... Hala bir nefes hakkım var bu hayatta... Sevdiklerim yanımda,sen hayallerimde... Olsun... Ben hayattayım ya... Sen hayattasın ya... Çok şükür... |
Bir dilenci gibi gelip kapına,
Açtım ellerimi vuslat adına... Dilersen kov, dilersen al yanına, Arzunu can diye döşüme kattım. Yıllar geçse hasretinle derbeder, Her yanımı kaplasa hâin keder, Tek bakışın için ölmeye değer, Ölümü gencecik yaşıma kattım... Sanma eller gibi bıkacağımı, Nazını tuz diye, aşıma kattım... Şu senin ettiğin, cevr-ü cefâ mı, Koklayıp öptüm gözyaşıma kattım... Güle de yâr, ağlaya da, güle de, Hasretin gam oldu kaldı sînede, Uğruna can, dir |
Hani şu hırka giyenlerden,
Sahneye rolü ile inen Ve insanlar tarafından öyle bilinen. Densiz izansız hayallerin uzanamadığı; Düşüklüklerin Düşükler tarafından bile yakıştırılamadığı Bir kadın Sıcacık bir anne Sadık bir eş İkindi çaylarının aranan ismi Ya da miniklerin elif be ablası Bir evlat bazen, Kızım deyip sarılabileceğin. Bir kadın, Bakkala hiç korkmadan gidebilen Veya tam tersi Bir kadın Hayallerde bile vakur, Pamuk gibi beyaz elleriyle yer al |
Bin varmış,
Sadece bir yokmuş! Evvel zaman içinde, zaman yaşanır kalbur biçminde! Bir küçük kadın varmış anasının döşü içinde. Doğmuş. Yetmemiş doğurmuş. Doğurduğuda bir küçük kadın olmuş. Gel zaman git zaman, Gün artık hep gece Güneşse hiç doğmaz olmuş. Bin varmış Sadece bir yokmuş! Evvel zaman içinde Zaman kirpas içinde O anasının döşünde kızı onun peşinde Az gitmiş uz gitmiş Dere tepeyse hiç düz değilmiş Yaşamışta yaşlanmış Yaşlanmışta yaslanmış Onu |
Mecazım ben
Aynaya baktığımda bana bakıldığında görünen Bildiğiniz et kemik kaş göz Bildiğiniz bir dişi bilmediğiniz bir insan Mecazım ben Bazen buzullarda bazen çöl yangınında Evet her yerde herdaim atan bir yürekte var bende Mecazım ben Bazen akıllı Bazen akıllı deli Mecazen yarım akıllı Ne kader ne de kederim ben Bazende hicaz Mecazen hicaz |
Bir karabasan çirkinliği ve ben senin yüzünü unutmuştum
Çok ******* evde bir resim arardım Sanki varda ben bulamazmışım gibi kavga ederdim kendimle Nasıl özlemişim yüzünü gözünü sözünü Bir resim di beni sıradan bir sevgiliye sıradan bir sıralamaya dönüştüren Bu evimizin oturma odası, Bak bu da en sevdiğimiz arkadaşlarımızla çektirdiğimiz İşte bu yıldönümümüzde ailemizle Nasıl sararmış görüyormusun? O kadar sararmış ki yüzün seçilemiyor! ! ! Eskiden bana çok mektup yazardı |
Sağım Solum Önüm Arkam Hırsız
Çekip çalmışlardı seni ve gitmiştin Tarifi imkansız ******* ve yalnızlıklardı geride bıraktığın. Asıl beni tüketen bilmediğim bir yerde beni nasıl yaşadığındı Ne olduysa gidişinle oldu. Bastığım toprak sürekli deprem halinde Ve ben tutunduğum bizin elimden kaydığını duyumsadım. Çalmışlardı bizi aşk yoksulları yalnızlık kokan beşiktaş iskelesi odamız, Düşlerimizle dolu sokaklar ıpıssız. Sağım-solum, önüm-arakam hırsız! |
Umut olmalı!
Tüm sokakların Umut olmalı tüm okulların, semtlerin, şehirlerin Umut olmal! Tüm çocukların adları Kaldırılmalı! Yeryüzünden, gökyüzünden Kaldırılmalı! Sözlükten, dilden, benlikten,yürekten Kaldırılmalı! Tüm olumsuzluk ekleri, kelimeleri Vs...leri...leri...leri Güne durmalı! Güne bakmalı! Gün görmeli! Umut şehrinin, umut semtinin, Umut okullarında okuyan Umut çocukları... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.