![]() |
ŞüKüRLeR OlSuN,
etinize gömüldüğünde neşter; yanınız olmalıydı yerimiz. el yerine mi kondu dost yüreklerimiz ki; kesilip biçileceğinizi gizlediniz. oysa elinizi tutabilmeliydik mendilimizde iz bırakmalıydı tuzlu teriniz. baş ucunuzda az ötenizde bekleyebilmekti dileğimiz istemediniz...! tanrım bir daha yaşatmasın iyileşmelere olsun yolunuz ve daima gülsün gözleriniz. şimdi sağlık dilekleriyle taşıyor olsa da içimiz varlığınızdan yoksun bize dönüşünüzü beklemedeyiz. uyku yok artık ta ki bize ulaşana kadar o gülümseyen sesiniz ve tenimize değene kadar sımsıcak nefesiniz uzağınızda eksikliyiz. 22/02/2005..... Geçmiş olsun bebeğim. Mine Özdemirtaş |
Tamam,
Tamam! koyalım dolsun / ama dolu ki almıyor. Tamam! Dökelim boşalsın / ama boş ki akmıyor. Satranç tahtasında unutulmuş bir dama taşı. Ayağı kayıyor... midesi bulanıyor. Tek başına gezmeye çıkınca küçük midye. Uzaklaşmış iyice... kumsalı bulamıyor. Birileri ölüyor işte Gözyaşı dinmiyor hiç Amaçsız ve sebepsiz sadece ve sadece kan akıyor. Mine Özdemirtaş |
Tanrılar Çıldırmış Olmalı
Limandan, Çok uzaklara gitmek için kalkmıştı gemi. Tam... Rüzgarla dolmak üzereydi ki yelkeni. Karardı gökyüzü. Öylesine uzun bir zaman.. Yağdı ki kirli yağmurlar. Kaptan ve bütün tayfalar... Sisler arasında kayboldular. Bu hikayedeki tüm satırlar. Ve henüz yazılmamış sayfalar. Nuh tufanının ortasında kaldılar. Bilinmeyenin... Başından sonuna kadar Tek başına kürek çeken... Sandaldaki adam Boğulmak üzere olan kadını Kurtardı diye azgın dalgalardan. Tanrılar çıldırmış olmalı. Ve onlar yarım elmaydı Birleştiler. Zaman.... tam dolunaydı. Birlikte ufka Kürek çektiler... İkisini de... Bir daha gören olmadı. Mine Özdemirtaş |
Tanrım!
Tanrım! Bu kadarı bana fazla. Yarısını geri al. Dediğinde kral; Maiyetindeki maymunlar; Onu anlamadılar. Ne zaman ki; Saltanatın yarısı Takıldı usturaya; O zaman, şaşırdılar. Gülerken sünnetçi, Ağladı soytarılar. 3/09/2003 çamlıca Mine Özdemirtaş |
Tarife
Üç on ve artı beşlerde geldin. Erkendi aslında... sen ilk trendin. Bir durak sonra... inmek üzere bindim. Üç, beş, sekizlere el sallarken camından Kabul etmeliyim ki... çok eğlendim. Tam inmek üzereydim ki Yedilerin ikisine / kilitlendim. Sonra... Diğer yolcular... ortadan yokoldular. Sen belki... Benim de inmemi bekliyorsun ama Ben, üç çarpı üçyüzaltımbeşlerde VIP biletle vagondayım / halâ! Mine Özdemirtaş |
Tek Bir Adam,
Bir sürü 'Megoş' adam tanıdım. Dört Gözle izleyen; Kalemimi. Yeni Cami avlusunda Uyuz bir Kumru gibi Önlerine saçılırken mısır taneleri; Kasılmaktan aç kalan. Oysaki Ben; Tek bir adam düşlüyorum Sevdayı; Sevda gibi Yaşamaktan korkmayan Mine Özdemirtaş |
Tek Yönlü Bilet
Dingili kırık bir kağnı gibi; Yalpalıyorsam sağa sola Bakma kusuruma. İnan ki; Panik değil benimki. İçimdeki; Geç kalmış yolcunun telaşıdır belki. Sen; Benimle Gelemiyorsun değil mi? O halde; oyalama,/Yolcula beni. Bütün zamanları ve bütün dönüşleri sana bırakıyorum artık. Tarifeleri zorlama. Yerim yok. Sadece şiirleri alabilirim yanıma Bir de öksüz kalmasınlar diye Resimleri. Biliyorsun işte. Ben; Tek yöne kestirmiştim bileti. 06/02/2004 istanbul Mine Özdemirtaş |
Teknik Arıza,
sizin orda! Aşk var mı? Aşk? ..................efendim? ...............sesim gelmiyor mu? anladım. peki...tamam ben sonra........ tekrar ararım. 08/08/2004 Mine Özdemirtaş |
TeNiNdeKi KıZıL NokTa
' ' ' ' ' ' Kızıl acılarla geldi ve uzun sürdü pigmentlerine yerleşmem artık Neştersiz kazıyamayacağın bir parçayım senden. Adim (BEN) “ ' ' ' ' ' ' Dışının buz dağına gizlenen sen İrisimin sıcağında erirken Seni, volkanlarının lavlarında bekliyor olacağım dudağımda hep asılı kalacak dudağından ödünç alınmış gülümsemem ve bende hiç kaybolmayacak çoktan çözüp ezberime yazdığım genetik şifren bir tek damla göz yaşına sıkışıp kalsa da ömür bu benim tercihim inmeyeceğim ipten Teninde, minik bir noktayım artık adım “BEN” “alnımdan öpeceğin”güne kadar sendeyim. .................seninle geleceğim ................”her nereye gidersen” 16/10/2004.... Çamlıca Mine Özdemirtaş |
Tilki
Tilkiye ya kargayı sor, ya kürkünü Fark etmez nasılsa dinlemez seni. Ya dikenli telde tüyleri Ya kümeste barut kokulu külleri. Bırak dik kalsın kuyruğu Nasılsa sayılı... bitecek günleri. Ya bir bardak rakının renginde kaybol Kapat gözlerini. Ya da sazına tak dillenmemiş türküyü. Yaşat sözlerini. Mine Özdemirtaş |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.