![]() |
Ucu Ucuna
hayat bir ucum da ölüm bir ucum da ramak kaldı... avucum da Reyhan Tataroğlu |
Umut
Sabahın körüydü seni sorduğum... 'Daha doğmadı' dedi,son duyduğum... Reyhan Tataroğlu |
Utanmaz
adına; sürüldüğüm her yer bana cenneti andırır cehenneme kadar yolun var diyenler kendini utandırır Reyhan Tataroğlu |
Uygun Adım...
Açtım Kitap,kapattım Kitap Ayak seslerinden bir hitap... Tap...Rab...tap...Rab...tap...Rab Reyhan Tataroğlu |
Uyku bahane...
Uzanmışım şöyle,uykuya dalmak için Ölüm egzersizi bu,bahaneyi geçin geçin... Reyhan Tataroğlu |
Uyku sersemliği
şaşma doğrudan aşma doğruyu yanlış uyanabilirsin bari doğru uyu Reyhan Tataroğlu |
Uyugarlık
hal bu gidiş bu halbuki canavardaki son diş bu Reyhan Tataroğlu |
Ümit/Siz Yolculuk...
Aslında... Bu yolculuğun başlangıcı Böyle değildi Amansız... Bir başkaldırışın ardından Başlar öne eğildi .................................................. ............... ' Bir emrin var mı bacanak ' Sağolasın be... Sendeki yürek yok bende Bendeki acınacak... Dört teker, bir direksiyon Şoför mahali Kendin pişir, kendin ye Cinsinden bir pansiyon Yollar uzar... Yollar kısalmaz Yapışır yakana hasret Bayram seyran tanımaz Gece salmaz... Gündüz salmaz... Ayrılık utanmaz Sen utanırsın Ayrılığı kalu beladan tanırsın .................................................. ................. 'Ben bilirim ' sevdaları Yar olmamıştır kimselere Hep gebe kalmıştır Kimliksiz ' Dese ' lere Aralanan perdenin ucundan Seslenir bir çift gözyaşı ' Gelse ' lere... Bir Sen buraları terk etmedin Buralar seni terk etti Gönüller burada... Giden beden denilen etti Çekilense gereksiz bir zahmetti .................................................. ............... İki saksı içinde iki çiçek Aha büyüdü, aha büyüyecek Unutmayınız ki... Kelebekte bir böcek Çiçekte, böcekte bir gün ölecek Kim ağlayıp, kim gülecek Ne bilem ki... .................................................. .... Güven... Sebeplerin en can alıcısı Yenilen, yutulan... Kazıkların, köşelerin, keleklerin Ardından gelir, dinmeyen sancısı Açık kapı bırak Ki...hava alasın Kapattığın an Bilesin ki en büyük budalasın Kaybedilenlerin Yegane sebebi bu... Gerçek bu... Sanmayasın ki tabu .................................................. ........... Artık... Salladığınız beşikler boş Kimseler uyumuyor Kulaklar sağır olmuş Ne çıngırakların çıngırtısı Ne de ninnilerin iniltisi Kaba gürültüler arasında Kaybolmuş duyulmuyor Herkes oyun havalarına oynuyor Sizde gelin... Halayın bir ucundan tutun Bir nebze olsun mutsuzluğu unutun .................................................. ................ Değerler, değerler... Kaybolunca değerler Kaybedene değerler Semerciye vurulur önce Satacağı eyerler Görünmez kurtlar, kovuğunu kemirir Devrilen ağacı için için yerler .................................................. .................... Çabalar... Çabalar hoş, gayeler hoş Ömrün hesabına vurunca Yarısı dolu, yarısı boş Anlayana sivrisinek saz Anlamayansa hala geziyor sarhoş Nura talep yok Karanlıklar birinci... En son tercihin adı ise loş... .................................................. ........................ Kıymet/Sizlik almış... Sevdaya vurulunca uyuşturucu Aşka takılınca zevkten susturucu Bir ucu hayatta, ölümde bir ucu Korkutucu...korkutucu... çok korkutucu Sırlar...sırlar... Çözülemeyen sırlar Kendini sır zanneden kısırlar Bilmezler ki bilen biri var Püskülsüz yaratılmamıştır Püsküllüdür bütün mısırlar .................................................. .......................... Zannetmeyin ki Gidince unutuldu yaşananlar Yaşayan yine yaşıyor Yaşamayandır, yaşa yananlar Yaşananlar değildir Ümitsiz Vaka Bir yerlerden bir çıkar yol Vardır mutlaka Öyle ya da, böyle de varılır Varılmak istenir ise Hakka... .................................................. ............... Ben sizi hiç özlemedim Çünki benden gitmediniz Ama ne yalan söyleyeyim Bana da hiç gelmediniz Bir gün... Dönmek ölüm de olsa dönülecek Kimbilir, belki de... Ölmeden önce ölünecek .................................................. ................... ' Dediğim dedik, çaldığım düdük ' ler Arkasından... Yetmişsekiz model Bir ford kamyonundan çıkan Boğuk vede bir o kadar soğuk Korna sesi... Islak yanaklara kondurulan Ayrılık busesi Hüzünlere boğarken herkesi Bir sızı düştü içime...kalkamadı Kimi gözler son kez baktı Kimileri son kez bakamadı... .................................................. ..................... Aslında... Bu yolculuğun başlangıcı Böyle değildi Amansızca... Bir başkaldırışın ardından Başlar öne eğildi... Yürekler yandı, kavruldu Dualar göğe değdi Reyhan Tataroğlu |
Üşütük
anladımki; kalbimdi kimsesiz üşüyen organım aşkın oldu sarıpta ısıtan yorganım Reyhan Tataroğlu |
Vahşi...
hem aşkını hem de seni sırtlandım dağ dağ,şehir şehir kaç nehir geçirdim kaç nehir... bir an yorgunluktan diz çöktüm önünde sandın ki bu bir tehir ve acımadın... geçirdin dişlerini bir anda yüreğime... hafifçe sırıttın eyvah! çok geç... anladım ki ben yaralı bülbül sen ise sırtlandın Reyhan Tataroğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:15 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.