![]() |
Dosdoğru
İki kişi birbirini aldatır Köy olur oraları Uluslar yalan söyler birbirine Ülkelerde dolar yeryüzümüz |
Dost
Bir gece habersiz bize gel Merdivenler gıcırdamasın Öyle yorgunum ki hiç sorma Sen halimden anlarsın Sabahlara kadar oturup konuşalım Kimse duymasın Mavi bir gökyüzümüz olsun kanatlarımız Dokunarak uçalım. insanlardan buz gibi soğudum, işte yalnız sen varsın Öyle halsizim ki hiç sorma Anlarsın. |
Dost
yeni doğmuş bir bebeğin, gelişi gibi dostluk. yeni günün başlangıcı bazen. anlaşılmalı, yaşanabilmeli, paylaşılabilmeli. öyle bir yerdeki dosluk, kimi zaman bir dağın zirvesi. karanlıktaki bir ışık bazen de. ne ulaşmak kolay, ne de görebilmek ışığı bazen bir deniz, bazen okyanus, bazen bir damla insan olmayı beceremezsen, bulamazssın dostu gramla arasan da bulamazssın ne çırayla, ne de mumla... |
Dost Bildiklerim
Sanırdım gündüzdü onlarla gecem İçimde ümitti dost bildiklerim. Ne zaman yıkılıp yere düştüysem Bırakıp da gitti dost bildiklerim. Hepsi varken baharımda, yazımda; Kışın bir burukluk kaldı ağzımda, Seneler senesi oysa gözümde Cihana eşitti dost bildiklerim. Nerede o sözlere kandığım günler? Her gülen yüzü dost sandığım günler; Acıdan kahrolup yandığım günler Ta canıma yetti dost bildiklerim. Meydana çıkalı asıl çehreler Aydınlanmaz oldu artık ******* Yalanlar tükendi, indi maskeler Birer birer bitti dost bildiklerim. Korkar oldum bana "dostum" diyenden Yoksa yok olandan,varsa yiyenden Ne onlardan eser kaldı ne benden Beni benden etti dost bildiklerim. |
Dost Kalsın Sana
Akıttın gözyaşım, döndü deryaya Güldürmedin bir gün, aşk olsun sana. Sevdanı ektiğim gönül bahçeme, Verdiğin cefalar gül olsun sana. Aşk değil, canımı verdim ben sana Koşturdun peşinden, bakmadın bana İçimde kor olan sevda ateşin Karanlık gecende ay olsun sana. Seviyorum seni, sen sevmesen de İnatla ardındayım, ezip geçsen de Bırakmam ömrümce, aşk dilensem de Çektiğim çileler can olsun sana. Belki bir gün sende seversin beni Gönlüm kırık ama, unutmam seni Kaderin cilvesi, göçerim belki Yaşanmamış yıllar ömrolsun sana. En büyük dileğim, mutlu olasın Neşeyle dolasın, ağlamayasın İçinde özlemle beni anasın Engini unutma, dost kalsın sana. |
Dost Koşması
Büyük dertler birbirinden Sıralanır, sıralanır Gönül her gün bir yerinden Yaralanır, yaralanır. Yüzleri var türlü biçim Belli değil gerçek dost kim Vefa diye şu yüreğim Paralanır, paralanır Başta bin türlü düşünce Hep karanlık gündüz gece Doğru söyliyen ömrünce Karalanır, karalanır Ömür boyu düşündüğün Sırlar çözülecek bütün Şu demir kapılar bir gün Aralanır, aralanır |
Dost Nasihatı
Ne yazmakla biter derdim nede çekmekle Ömrüm geçti bir vefasızı sevmekle Ben yıllardır bekledim birazcıkta sen bekle Sen dert çekme sakın benim derdime ekle Derdini çilesini çekmeyen bilemez Aşıksın sen kardeşim aşıklar ölemez Aşıksın sen yazıktır aşıklar gülemez Herkes sen ben gibi yürekten sevemez |
Dost Sesi
kime uzatsam dost diye havada kaldı ellerim dost diyenler kırdı kanadımı kalmadı içimde sellerim kimseye yaranamadım tüm güvenlerimi tükettim bir dost sesi yok şimdi * sevdim diyenler açtı yüreğimdeki bu derin dehlizi duygularım paramparça hepsi nokta gibi bıraktılar izi Yarabbim insanlık ölmüş herkesde para konuşma krizi bir dost sesi yok şimdi * yaşamakdan artık haz almıyorum herkesden deli gibi kaçıyorum şefkat tellere takılmış yaşamıyorum bir dost sesi yok şimdi * mihenk taşına değdirsem yok kimsede tam bir değer alın duygularınızı verin şiirlerimi kalmadı bende eser mızrabı kalbime vurdum namesiz şarkılarda yaşıyacağım yeter bir dost sesi yok şimdi |
Dost Yalan
Araladık dostluk kapılarını , Şöyle bir baktık uzaktan Çekinerek Benliğimize yerleşmiş korkular engel oldu İçeri bir türlü giremedik !! İhanetlerin acısıydı beynimizi kemiren Adımlarımızı karşıdan beklemeyi marifet bildik Yaşamın çirkinlikleriyle çirkefe batmış dilimiz Yalanları gerçeklerden çok sevdik ! Ve Aralık bırakıp kapıları Sığ sularımızda korkularımızla yüzleşemedik ! |
Dost Yolu
Dağların başında döner ağlarım Sevdiğimden ayrı düştüm yanarım Solan çiçeklerde gülü anlarım Gönül bir yalana kandı sevgilim Çiçeğin solduysa halin sorulmaz Sevdanın peşinde candan olunmaz Yürek yaralıysa dağlar dayanmaz Kaybettim yolumu söyleyen olmaz Boz bulanık suyu akar dağların Kapıldım sevdaya tutmuyor elim Yüklendi hüzünü garip yüreğim Derdin nedir diye soranım olmaz Açan çiçeklerde serpilir güller Sevgisiz geçmiyor bu kötü günler Yüreğimi yakar sevdalar güller Perişan halimi bilenim olmaz Badi sabahlarım duman dağlarda Osman sevdalanmış ağlar bağlarda Sevene düşmandır bu zalim sevda Dost yolunda bir gün kalsam da darda 16.7.2003 |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:54 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.