![]() |
Seni Sevdikleri Kadar İyisin
Seni sevdikleri kadar iyisin Nefret ettikleri kadarda kötü. Yaşadığın kadar yakınsın sonuna, Ve yaşadığın kadardır zamanın... Karamsarlığa kapılma! Ömrün sevdiğin kadardır. Yüzün güldüyü zaman mutlusun, Ve ağladığın kadar üzgünsün. İyi bilki! Sevdiğin kadar sevileceksin. Yalnız hissettiğin kadar yalnız Kendini güçlü hissettiğin kadar güçlüsün. Güzel düşündüğün kadar güzel, Sıcaklığın kadar sıcak, Unuttuğun kadar çabuk unutulursun, Bülbül ötebildiği kadar güle, Arı yapabildiği kadar bala Kök tutunabildiği kadar toprağa, İnsan gölgesinde yaşayabildiği kadar Bayrağa, Kul anabildiği kadar Mevla'ya aşıktır. Tüm bunları öğrendiğin kadar bilirsin, Sonuç olarak; Ne kadar seversen, o kadar sevilirsin... |
Seni Sevince
Sana kavuşmak için yaşarım ümitle, Elleri duada seni sevince. Yolunu beklerim gelirsin diye, Fotrafına bakardım hasret kalınca... Emelim Mevlamdan seninle olmak, Tüm ömrüm boyunca seninle kalmak, Bir yaşamı senle ortak paylaşmak, Ortada kalırım sensiz kalınca... Zorlukları aştım hep senin için, Çalışmak zevk verir ikimiz için, Ağlatmak aldatmak,acaba niçin? Lale gibiyim ben sensiz olunca... Işık olda gel aydınlat yolumu, Hayatım şenlendir,yeşert dalımı, Ağlarıken gelip sorsan halimi, Yalnız hissederim sensiz kalınca... Rüyamdada canlanırsın gözümde, İsmin kalbimdedir,sevgin özümde, Yollarımız aynı Hakkın sözünde, Endişe duyarım sensiz olunca... Bakınca yüzüne açılır içim, O boş dünya için ağlamak niçin, Zülüm ve işkence sevenler için, Çaresiz kalırım sensiz olunca... Aldatmadın,aldatayım ben seni, Lale gibi kabüllendin hep beni, Ilgıt,ılgıt aşkla sevdim ben seni, Yuvamız mutludur sende gelince... |
Senin Olayım
İşte sana geliyorum, herşeyi geride bırakarak, hak ettiğim yerimi hazırla sevinç ve şaşkınlık arasında. şarmaşıklar gibi sarsın kolların. ana kucağı gibi sıcak ve yumuşak olsun. küçük bir gülümsemen, yaşam kaynağım olsun ömür boyu. ılık meltemler esedursun yanıbaşımızda, baharı bul bana yitirme bir daha, suyun şırıltılı sesleri aksın yanıbaşımızda, gazel dökmesin yeşeren dallarımız. kuşların sesleriyle uyanayım sabahları ormanların yamaçlarında büyürken kozalaklar kollarında büyüyeyim dev ormanlar gibi güçlü olayım... sevgisiz çok şeye sahip olmaktansa tatlı bir tebesüm gösterki! ölene dek seninle olayım...... |
Senin Olsun
Karışma hiç işime sözlerin senin olsun, Gölge etme kışıma,yazların senin olsun, Karışma hayatıma,gizlerin senin olsun, Hor bakma yaşantıma,gözlerin senin olsun... Yoluna canım koydum,daima seni andım, Mecnun oldum çöllerde seni aradım durdum, Sevdamı arariken,gerçek sevgiyi buldum, Ben sevenimi buldum,sevdalar senin olsun... O sevda ki andıkça huzur doluyor içim, Mutluluktan ağlarım,göz yaşım sicim,sicim. Gönlümde O variken gelir takatım gücüm, Ben Rahman'ımı buldum dünyalar senin olsun... 06.05.2006 |
Seninde Canını Yakan Bulunur
Her gün yeni canlar yakar durursun, Seninde canını yakan bulunur. Bir gün olur zalim gelir hakkından, Sanada bir kurşun sıkan bulunur... Mazlumun ahıyla tutulur yakan, Yerlerde sürünür forsun,fiyakan, Senmisin mazlumu sefil bırakan? Seninde boynunu büken bulunur... Dikenler toplarsan gül ağacından, Zamanla olursun tahttan,tacından, Bir gün olur Hak'kın dar ağacında, Seninde ipini çeken bulunur... 15.05.2006 |
Sensin
Hep Dünya malının ensesindeğiz O malı veren de,alan da Sensin! .. Bunca kör nefisin tuzağındayız, Rahim sıfatınla gören de Sensin! .. 22.01.2006 Gebze |
Serhat Kars'ın Dağları (Derlenmiş Türkü)
Serhat Kars'ın dağları, Çiçekli yaylaları, Çayır çimende gezer, Gelinleri,gızları. Gız gülsen gülsen gülsen, Yar gülsen gülsen gülsen. Bu gün seni görmedim, Men gülemem sen gül sen... Çok severem yazını, Ovasını düzünü. Kars galasında gördüm, Men o gızın yüzünü. Nakarat. Serhat Kars'ın ovası, Serin olur yaylası, Yeşiller giymiş gezer, Bu göynümün Sonası. Gız gülsen gülsen gülsen, Yar gülsen gülsen gülsen, Bu gün seni görmedim, Men gülemem sen gül sen... 1978 Kars Yöresi |
Serzeniş..
Güller sundum alıp, koklamadılar Sır verdim dostlara saklamadılar Geride bırakıp, beklemediler Kimi kınayayım,kime yanayım? ... Bir derdim söyledim bin ah işittim, Silayı aradım ah,vah işittim. Anam yine çok hastaymış işittim, Silam uzak ona nasıl varayım... Dostluk artık maddiyatla ölçülür, Tüm kapılar rüşvet ile açılır, İşçi memur torpil ile seçilir, Bunun hesabını kime sorayım? 10.12.2006 Gebze |
Sevdadır Senin Adın
Sizler feryadımı duyun ey insanlar! Başladı gönül sarayında kıpırtılar Yıldızlar bile donmuş, hareketsizler Senin adın anılıyor diye.... Bir dildir ki o Seni hep söyleye durmuş, Bir yürek ki adını anılınca titremede. Bir göz ki tutsak kalmış perdeler arkasında Olur ya, görmem diye yaş dökmede Elleri sana uzanmış, fısıldar senin adını. Senin adını söylemeye sevdam yetmez Ama bilesin ki adını yazmakla da gücüm tükenmez Sana sevda denmiş, akıl kâr etmez... Adını söyleye söyleye hayat bulur ömrümüz, Senin sevdana bağlı,saatimiz,günümüz,ayımız, O sevda öyle bir sevda ki, Akıllı kişi o sevdadan asla vaz geçmez....... |
Sevdalı Gözler...
Yeşiller giyinmiş,mahmur gururlu, Ok kirpikleriyle çevresi surlu. Bazen sevgi saçar,bazen yağmurlu, Islanıp parlayan, sevdalı gözler... Gözünün içine baktığım anda, Gönlüm alt,üst, hal kalmaz canda. Hele birde beni kıskandığında, Kızıp azarlayan, dalgalı gözler... Şu suskun gönlümü getirir dile, Ayağa kaldırır, ölüyü bile, Zümrütten, elmastan çerçeve ile, Aşk la parıldayan, hâleli gözler. Bende av olmuştum, avcı haline? Yaralı av oldum, düştüm eline, Bağımlılık yaptı, beni kendine, Esaret bıraktı, hummalı gözler... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.