![]() |
Nehir Işıkları
kadının ellerinde Dantellere saklanmıştı korkular Ve beklentiler Botların bağcıkları kadar aşınmıştı Okşanmaktan Adamın ellerinde nasırlar bırakarak Eskiyi aramak güldürüyordu Ahalinin tümünü sokaklarda Ve yazık diyorlardı Ellerini pantolon yamasına Vurarak madenciler Nehrin ışıkları dans eder yanaklarında Gecenin şavkı vurulur göz bebeklerine Ağlamak bile onur savaşına döner Ellerinde yokluğun Son madeni parada Dilenciye ulaşır Merhametin yürek bağından Ve kül rengi bir rüya kaplardı Vazoda eskiyen çiçekleri |
Nerde Kalmıştık
Nerde kalmıştık Uzaklarda bir yermiydi orası Yoksa yanı başımızda mı Nerdeydik bir tanem Şarkıların bittiği yerde mi Bir İstanbul banliyösünde mi Mevsimlerden yaz Günlerden salı Devam ediyor yaşam Seninle-sensiz biraz- Buradamıydık yoksa Sevginin doruğunda Yüreğimde büyüyüşün Her gün sensizliğin imkansızlaştığı Yerdemiydik yoksa Nerde olursak olalım Kaldığımız yer Başladığımız yerde inan Ve seninleyim her zaman |
Nerdesin?
Nerdesin? Bak çoktan akşam oldu dağlarda Çoktan pişman oldum sana yaptıklarıma O havalı havam bile çoktan söndü bir balon gibi Ve çoktan ipe astım... Erkekliğimin beyaz bayrağını memnuniyetle Nerdesin? Şimdi yanlızca karanlık ******* var Yanlızca cırcır böcekleri ötüyor uzaklarda Ve bir de annemin yanımdan eksilmeyen o cadı ruhu Ay bile gök güzünde asılı duruyor hep aynı yerde Ve ben seni bekliyorum umutla.. sabırla... Nerdesin Halam bir kısmet buldu bana çaresiz Kedimiz sıkıldı ayaklarımın ucunda uyumaktan Yoruldu dudaklarım dedikodunu yapmaktan Uyku uçtu gitti gözlerimden bir serçe gibi Söyle bana sen nerdesin |
Nisan Güneşi
Karaydı şu bahtım karadan kara Girmişti duygular bir sonbahara Yenilmişken gönül yağmura kara Bir doğup bir battın Nisan Güneşi Felek bir vurdumu tam vuruyormuş Tuzağın hasını tam kuruyormuş Şu gönül ismini tam soruyormuş Bir doğup bir battın Nisan Güneşi Doğup batma artık her an bizle kal Açalım birlikte mutluluğa fal Gönülde beklerken bir incecik dal Bir doğup bir battın Nisan Güneşi |
O Benim
Bir ses duydun mu Bir gürültü Bir tıkırtı Bil ki o benim Bir fısıltı duydun mu Bir ışık geçtimi hızla Bir gölge farkettin mi Bil ki o benim Biri ismini söyledi mi Bir inilti işttin mi Bir çığlık sardı mı kulaklarını Bil ki o benim |
O Bizim Bayrağımız
Al bir kumaşın üstünde, bir ay vardı, bir yıldız. Her gece düşümdeydi,dün bedenime sardınız Üstüne kapanmış sessizce,ağlıyordu bir genç kız Yabancı değil bacım,o bizim bayrağımız Al bir kumaşın üstünde, bir ay vardı,bir yıldız. Sarıpta üşüyen bedenimi ne güzel ısıttınız. Sonra katlayıp gururla, anneme uzattınız. Yabancı değil annem o bizim bayrağımız. |
O Çiçeğin boyun Büküşü
Bir çiçekle çıkıp geldiğinde Bitmiyor herşey Karanlığın o kadar koyu Ve umutsuzluğun o kadar gerçek ki Peşin peşin bitmiyor bir çiçekle Renklerin silinmişken ezberimde Ve beynimde yol alıyorken İhanet gibi zehir Ve kurşun gibi yakan Ayrılıktaki son sözlerin Pişman olmanı anlatsada O çiçeğin boyun büküşü ellerinde Öyle hoyrat tuttun ki aşkımızı Hiç acımadan yarınımıza Ben affetsemde tanrı affetmez İkimize yaptıklarını O garip çiçek ne yapsın şimdi Ellerinden düşerken Yanlızlar sokağının kaldırımına Kırgınım Uzanıpta alamam seni Düştüğün yerden |
O Fotoğraf Karesi
Uçağın düştüğü gün geldi Hayalin Bie eski fotoğrafın papirüsünde İnce Narin Ve dokunulmazdı Lakin hala sevgi doluydu bedenin Gözlerinde buruk Hiç bilmediğim bir mutluluk yaşıyordu Anlaşılmayan Kararsızdın Gitmek ve gitmemek hususunda Benide götürmeyi O fotoğraf karesine İstedin mi bilmiyorum Ama ben seninle gelmeyi İyi bil Ve seni mutlu eder mi acaba Çok ama çok İstiyorum Al beni... |
o İsim
Sana o ismi vermek isterdim Ama emin değilim Alçalış ve yükselişlerinden Yani gel-gitlerinden Korktum hep açıkçası Üstelik kaçıyordum isimlerinden Tariflere sığmıyordun üstelik Gözlerindeki acıdan ve nefretten Ürküyordum açıkçası Hele kayboluşların - yanımda- Hiç dayanılası değildi Sonra birde sorular vardı Tek kelimelik Suskunluklar arasına sıkıştırılmış Bir bakışlık soruların vardı Hiç tanımadığım arkadaşım olmadı Hiç ismini bile unuttuğum bir kıza Sevgilim bile demedim Ama senin yanında Kendimi bile unutur oldum aslında şimdi Sna o ismi vermek isterdim San eşim demek isterdim aslında |
O Kızın Ardından
Özlemiştik seni Özlemiştik ey duygu Bakışların kadar tatlıydı Yakarışların Ayrılırken kızmıştık Kırılmıştık birbirimize Ama hep farkındaydık Yokluğumuzun yanımızda Bir sabit dinginlik gibi Beklerken hep beklerken Ağaçların gölgesinde yemişi Suyun uyanışını seyrettik sessizce Hiç soru sormadık Güneşe ve yağmura Birbirimizi sormadık Eteğin ıslanmadı Ve pantolonum kısalmadı hiç Bir çocuk kadar kaygısız Bir çocuk gibi korkuyu bilmeden Birbirimizden habersizken haberli Kavuştuk dün gece seninle O kızın ardından Hiç uyumadan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:28 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.