![]() |
Bekleyiş (Hekime Nazireler)
istikbal yörüngesinde dönen Kandilleri görüyorum En büyük çileleri Severek yudumlarken Beklediğim bir infilak Barajlar çatırdıyor Zaman okyanusunun Dert fırtınaları ortasında His girdabı gel-gitlerinde Çırpınıyorum... Tam isyan edecekken hakka Çenemi tutan bir el Karşı kuvvet vektörü Her zaman böyle işte hep sabır faktörü Ağızlara sakız olmuş bayat aşlar yene dursun vuracağım bu düzenin Yüzsüz yüzüne Gönül antenimle aldığım müjdeleri Vuruşuyorum Şu an il cephede belki Nefsin kör kılıcıyla Göğüs göğüse Yaptığım tüm bu olanlar ötesindedir bir ölüm kalım savaşının Son kavşak Varlık/yokluk bulvarında bu köşeden sonra farklı bir iklim Üflenecek dünyaya Güldalı tomurcuk patlatır Bülbülün gonca bekler Heyecanında Hamile yıllar bekleyişte Nurlu şafaklar beslenmedi ki zehirli zakkumlu sütle Emzirildi belki Fatih teri Ulubatlı kaniyle..! Mustafa Acıoğlu |
Ben Aşkından
Gezme güzel göz değer End****** söz değer Yüreğime köz değer Taşkın akan sel oldum Ben aşkından del oldum Bülbüller hep zar olur Eller sana yar olur Antep bana dar olur Peşin sıra yel oldum Ben aşkından del oldum Küsme güzel barışak Gel bağa hal soruşak Hasret yeter erişek Ben kendime el oldum Gel aşkından del oldum Mustafa Acıoğlu |
Ben Bir Aciz Kulcayım
ben bir aciz kulcayım dar gönlü hep bolcayım bir acaip hal şolcayım dilim bilmez niyaz niye? Unutmuşum ben zikrini ben garibin çel fikrini kalbim bilir hep fakrini bunca zulme ivaz niye işim gücüm hep zordadır içim dışım hep nardadır yanar yürek hep kordadır bağrım duymaz ayaz niye can olan fail çilemde yok yarim ben yar olamda kimse yoktur bu alemde peki bunca avaz niye nefsim dedim yalancısın Mustafa sen falancasın elde mahsur kalancasın sana zalım yavuz niye Mustafa Acıoğlu |
Ben de İnsanım
Bakmayın soğuk duruşuma Ben de sıcacık duygular taşırım Bakmayın çağdaşlığın Kılığıma kestiği faturaya Ben insanlık için savaşırım… Siz gözlreime bakın benim Gözler söyler doğruyu Gözler belli eder eğriyi Gözlerime iyi bakın Sıkılmayın sakınmayın Hiç utanmayın Gözlerime bakın Bakın size ne kadar da yakın Siz yıldızları Uzaklarda sanmayın sakın… Mustafa Acıoğlu |
Ben de Senin Yolcunum Yar
Yollar sana uzar gider Gözler seni süzer gider Kalem seni yazar gider Ben de senin yolcunum yar Güller senin aşkındadır Bülbül senin meşkindedir Mecnun senin keşkindedir Ben de senin yolcunum yar Sora sora Bağdat bile Varılır hep ilden ile Kapılmışım ben bu sele Ben de senin yolcunum yar Gelen senden sana gider Hepsi birer miktar güder Dünya sana koşan katar Ben de senin yolcunum yar Enamte aleyhim olan Sana doğru yolun tutan Çoktur eden terk-i vatan Ben de senin yolcunum yar Ufuklarda senin yüzün Suhuflarda senin sözün Hemi kışın hemi güzün Ben de senin yolcunum yar Aklım almaz senden gayrı Gayrıların yoktur hayrı Olunmaz ki senden ayrı Ben de senin yolcunum yar Herkesin de bir derdi var Kimi güler kimi ağlar Bura bana geldi de dar Ben de senin yolcunum yar Sana varmak pek müşkil iş Seni bulmak tek müşkil iş Senden başka yok müşkil iş Ben de senin yolcunum yar Ben bulamam buldur beni Vuslatınla güldür beni Huzuruna kaldır beni Ben de senin yolcunum yar Ne var deyin başka ne var Ondan gayrı başka kim yar Mustafa Acıoğlu |
Ben Giderken
Ben Giderken Seslendi ben giderken Döndüm yönümü Bakıverdim boşluğa Görmeliydim yüzünü Uzaktan görebildiğim Oydu sade Onu görmüştüm Net çizgilerle olmasa da Oydu gördüğüm Onu görmüştüm Bir hasretliğe yollarken beni Önce bir damla yaş döktü Gözlerinden içine Gömdü kalbine Biliyorum Parmakları kıpırdadı sonra Ve kalktı elleri Salayı verdi Ben gitmemeliydim Bu kopuk sokaklarda Yitmemeliydim Dönemedim ama O çoktan kabullenmişti Bu kahreden gerçekliği Üç parmağını öptü sonra Yolladı arkamdan Ben gidiyordum Gidiyordum amma Gitmemeliydim Gidiyordum amma Kalmalıydım Onunla beraber olmalıydım Ama şartlar Ama hayat Ama ama ama Amaları çoktu bu gidişin Her şeye rağmen Yan yana kalabilirdik Her şeye rağmen olabilirdi Olabildirmeyenler Utanabilirlerdi en azından Ben gittim Her zamanki gibi Amalarımı da takıp koluma Sen kaldın Yaşınla bir başına Ve onlar Onlar da utanmadılar… Mustafa Acıoğlu |
Ben Gitmesem
Dağlar bana küsmüş mola Ben gitmesem o gelmez ki Umudunu kesmiş mola Ben gitmesem o gelmez ki Çokta değil ben bir deyim Hala durduğum yerdeyim Ben gidemem zincirdeyim Ben gitmesem o gelmez ki Ölsem dahi yumazlar da Onlar benden ummazlar da Gelemem ben komazlar da Ben gitmesem o gelmez ki Yollar pusuda kaçamam Bir şeyler var ben geçemem Diyemem de sır açamam Ben gitmesem o gelmez ki Gidemiyom üzüyor ah Ömrüm biter ah ile vah Kah gülerim ağlarım kah Ben gitmesem o gelmez ki Her bir kimse küskün olsa Yollar kılıç keskin olsa Dağlar bize mesken olsa Ben gitmesem o gelmez ki O gelemez kökü yerde Ben diyemem o da nerde Aha işte işte orda Ben gitmesem o gelmez ki Bizim o tek ilacımız Kurusa da ağacımız Mahkum etti inancımız Ben gitmesem o gelmez ki Gideceğim ama sözüm Görmez gözüm başka çözüm Dağlar Muştu söyler sazım Ben gitmesem o gelmez ki Vermeden hiç alınamaz Bu ellerde kalınamaz Yerler serttir delinemez Ben gitmesem o gelmez ki Dağlar bizi sarar alır Burada kalan yolda kalır Mustafa bu dertten ölür Sen gitmezsen o gelmez ki Mustafa Acıoğlu |
Ben Seni Sevmedim
Ne bilirdim göğü ne de ben yeri Gözlerin vardı ya iri mi iri Gözlerin ah beni tutardı diri Ben seni sevmedim neyleyim seni Bir yarim vardı hep neşve saçan Naz yapıp gülerek öteye kaçan Dudağını sevdim gül gibi açan Ben seni sevmedim neyleyim seni Senlik benlik ne ki sevilemez ki Her uzvun başka sen sayılamaz ki Her kuldan o seda duyulamaz ki Ben seni sevmedim neyleyim seni Sesini sevdim ya buğulu puslu Duruşunu sevdim mazlum ve yaslı Gözlerin parlar yakut elmaslı Ben seni sevmedim neyleyim seni İnci gibi dişler gülerdin öyle Mustafayı dertten kocattın böyle Seni sendiye niye sevem söyle Ben seni sevmedim neyleyim seni Mustafa Acıoğlu |
Beni Duyabilir misin?
Beni duyabilir misin Bak sevdanın Sevdalısı orada uzak değil öyle belki bir günlük Belki bir anlık yol Kanatlarıma yandım Kırılan yalnızlıkta Keşkelere dadandım Pişmanlıkla kanatlandım Gelirse dostlar bir gün Ben hep aynı yerdeyim Dünya durana değin Beklerim her daim Kavgayı soluduğum yerdeyim Mahpusluğun hürriyeti Voltalar cennetindeyim Mustafa Acıoğlu |
Beni Neden Attın
Beni neden attın Bu karanlık boşluğa Ellerimi bıraktın Ve düşüverdim Kayıp da aşağılara Oysa hayat denen Bu uçurum kenarında Tuttuğum bir daldın sen Bana neden verdin Bu ağulu aşı neden Önüme koyuverdin Ben saldırdım çalakaşık Oysa hayat denen Bu kurtlar sofrasında Tadabilirim dediğim Bir halis baldın sen Beni neden savurdun Kırdın dalım yaprağım Öylece bıraktın Devrilmiş koca gövdem Oysa hayat denen Bu yangın ikliminde Serinletir dediğim Hoş bir yeldin sen Beni neden kanattın Parçaladın ellerim Yaraladın derinden Kan revan her bir yanım Oysa hayat denen Bu bozkır yaşamında Bahçemde açıveren Sandım bir güldün sen İtmek sende ve düşürmek Zehirleyip öldürmek Meltemine hasretken Fırtınalarla devirmek Sende incitmek Sende kanatmak Neden beni söyle Bunca ağlatmak Gül olmak dururken Dikenlerle avlamak Neden? Söyle yar bileyim Bunca bana eziyet Anlamıyorum zira Ne düşmanımdın Ne de eldin sen..! ? ! Mustafa Acıoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:01 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.