![]() |
Bugün de Susacağım Sevgilim
Bugün de susacağım sevgilim Ama bil, Ardı arkası kesilmiyor iç sesimin Kime ne, Karışıyor yürek gizlerimize İhtiyaç var mı başkasına dilenmeye Yetmedik mi biz birbirimize Sevmeye eklemedik mi kendimizi Şimdi öfke mi uzaklaştırıyor kelimemizi Bugün de susacağım sevgilim Önemli mi, Değişimlerimizi bildi mi dışarıdaki Kavgamız sadece yaksın ikimizi Güven, En sağlam temelimiz değil miydi Niye dayamıyoruz sırtımızı eskisi gibi Razı olduğumuz hak ettiğimiz mi Ben sustukça susacak mısın yoksa İç sesini duymuyorum bu sefer boşlukta Zaman geçsin diyorum da Susmuyor işte beynimdeki karmaşa Bil sevgilim, Sustukça cepten yiyorum bu sefer Kalmadı ama tükettiler Hadi güç ver Ver ki sabaha çıksın düşlerim Tadı olsun sıcak gecenin Bugün de susacağım sevgilim Masalsı bir son düşünüyorum Sonra, Olta atıyorum kelimelere kalp denizimde Adın takılıyor misinamın iğnesine Çekiyorum ses geliyor; ..seni seviyorum.. |
Bugün Ölebilirim
Sözcüklerimi topluyordum dört bir yana dağılmış yüreğimden Kapatıp eski bir sandığa en dipte bir tavan arasına koymak üzere Her elime aldığım cılız şekilde seni seviyorum diyor hala Duymamacasına bir gürültü çıkartıyordum gerçekliğimde Buna karşın yaptığım her gece bize dilek dilemekti gizlice Ve en dipte olduğum bir halde, hüzün gemilerine yelkenken İşte gök kubbe dile geldi, senden gelen iki cümleye gülümsedim Her şeye rağmen sevgilerimi toplamaya iyi ki devam etmişim dedim Zamana yenilecek sandığım hislerimin gücü karşısında ben eğildim Gözlerinin ötesini kaybetmediğimi gördüm ya bugün ölebilirdim Buruk karşılaşma, tutuk bir kavuşma yine de dokunuyoruz birbirimize Gizliden gizliye verilen mesajlardan geçiyoruz sarılmış yaralarla Gücüme güç katan bir sefer seçtim kendime seninle Varlığına dair bir kimlik oluşturdum kendime Bıraktığın gibiyim hala dedin ya azıcık sevindim Hata yaptığı fark ettin de bu senin seçimin hayatına dair Altında imzan var kayıplar versen de dedim Sevgilim diyor dilim kulağa biraz uzak gelse de Halen sevgiler besliyor yüreğim alelade gösteremese de Kim kalır geriye deme zaman karşısında Kalırım uğruna vazgeçtiğim aşklardan geçerek Kalırım sabrıma ilahi bir güç ekleyerek Gözlerim değdikçe gözlerine Ötesinde yitirmediklerimi gördükçe Sevgilim hayat bitti buraya kadar de Bugün ölsem gam yemem, sevgine gömülebilirim Sana sadece bugün değil iste her gün gelirim Her şey değişir son sözüm değişmez Önce tanrıya sonra varlığına şükranı borç bilirim Kayıtsız, şartsız özlemelerden geçerim Kavuşmaları karnavala çeviririm Açık yaralarımı kapatmadımsa da kızmıyorum artık sana Geçiyor elbet kırgınlıklar iz bıraksa da Sağlam bir temelle çıktıksa aşka katları Sabır yeniden sıvıyor sevdaları Bir rüzgar esiyor şehre sonra, uçuyor terasındaki kelebeğin Dost yüreklerin duası da eklenince sınanmalardan geçiyor bedenim Kahvenin tadı damağımda kalır sonraki sefere kadar Kapattığın falında dilerim vardır bize dair karaltılar Gözlerinin ötesini kaybetmediğin için teşekkür ederim |
Bulut Üstü Bir Uçak Gidiyor
Bulut üstü bir uçak gidiyor ardına iz bırakarak Umudu taşıyor kanadında, özlem karşılayacak Kafamı kaldırıp baktığımda maviliğe, uzak Martı çığlıkları duydum peşi sıra, kıskanarak Gelişin gidişinle bir olsun sevgili, yokluğun tuzak Aklımın halleri karışık, aşk yağmur tanesi misali ıslak Güneşe kızgın bir lodos var dışarıda, hoyrat Uçuşan saçlarımı topluyor elim, güzümde anılar canlanarak ‘Aşkı Gözlerinde Bıraktım’ sayfa sayfa geçmiş zaman okuyarak Hikayenin sonu ne olur bilmem, uçak iniş izinden alana duracak Umut bittiği yerden başlamaya söz vermiş iki yıl önce Gitmelerim, ayağımı sürte sürte ardıma bakarak Söz, ilmek ilmek işlenmiş yüreğe kalmaya güç katarak Biliyorum yüreğimi aşk ile sevdiğim, git gel Karşılamam ilkbahar tadında kışa meydan okuyacak |
Bütün Gece Sessiz Geçti Bak
Bütün gece sessiz geçti bak, bütün gece sensiz.. Terk edilmişlik hissinden uzak olsa da yürek yalnızlığı tolere edemiyor sen olmayınca.. Özlemler büyütüyor içinde ve çoğu kez bastırmak zorunda kalıyor.. Arzuladıklarından uzak olmak zorluyormuş insanı yeni anlıyorum.. Ve görüyorum ki yakın olmak bazen en uzak yolların sonunda oluyor.. Suskunluğumu bozmamaya yemin ettim, yamalı olmasın sözlerim.. Seni çok özledim.. Tatlı *******den sana uyanmayı özledim.. Gözlerinden geçenlerde kendimi bulmayı istediğim saatlerde, savaş verdim arzu ve yasakla.. Çünkü sahneyi sana verdim, başrol senin.. Nasıl yazarsan senaryoyu öyle dahilim ben aşk oyununa.. Zaman dedik birlikte adına.. Ne eksik ne fazla, birbirimize dairiz aslında.. Ayrı yolların kesiştiği kavşakta öyle derinden seviyorum ki ben.. Biliyorum sen de yeni yeni var ediyorsun aşkı gözlerimden.. |
Büyüyor İçimin Seni Sevmeleri
Bak nasıl geçti zaman.. Gerisinde kaldık yaşanmışlıkların.. Özledik belki çok ama itiraf edemedik gözlerimiz hasretle yanarken.. Tarihe dikkat et şimdi takvimden düşerken bir yaprak daha.. Dolunaylı *******i nasıl geride bıraktık.. Paylaştığımız hazlar dün gibi yanımda.. Üstünden geçerken zaman yoğunlaştırdı.. Şimdi mecburum sana diyor yüreğim sevmeyi yeniden anlamlandırırken.. Bir şehir düşünüyorum şimdi; belki İstanbul belki değil, sensiz olmuyor.. Bir aşk düşünüyorum; belki biraz var biraz yok, belki biraz ürkek, sensiz olmuyor.. Nefes nefese yaşamak yalnız senden geçiyor.. Ve vurgun saatler başlıyor.. Ertelenen hisler.. Söylemek istenip de dilden dönen sözler.. Belki eşlik eden bir iki damla yaş.. Sonrasını sorma.. İsyan bedende, sancılı biraz.. Saplantılı bir düşüncede tekrarlanıyor aşk söylemleri.. Kim bilir duyar mı sevgilinin yüreği.. Akla düşmek yada düşmemekse mesele, sınanıyor yine saatin boşluğu delen sesiyle.. Kış başlıyor sevgilim.. Son günleri belki hüzünlü yaprak dökümlerinin.. Sakin ve yağmurlu ******* bilsem neleri saklıyor.. Belki yıkık bir yürek geziyor istiklalden tünele doğru içi buruk şarkılarla dolu.. Belki dostluklar ayrılıkla savruluyor.. Belki de kaldırımlar bile ağlıyor.. Bebekte aşklar tazeleniyor belki soğukla kucak kucak.. Aşiyan’da yanık bir ezgi, savrulan şiirlere inat.. Kış başlıyor sevgilim.. Yalnızlığımın eşlik ettiği *******de sen varsın şimdi.. Soğuk değil ellerim yokluğuna inat.. Sessizliğinden geçiyor ya bir aşk yaratmak.. Sustum; sesime ekledim seni.. Sonra zamana durdum.. Büyüyor içimin seni sevmeleri.. |
Canımdan Toprağadır Sevdam
Geçmeyen kırıklar mı bıraktın bende Gittiğini sandın da baktın mı hiç aynada gözlerine Soru sormadan sukutta kaldım işte, beklemede Gözümde takılı kalmış ******* var baktığım yerde Acıttılar yine tenimi geçip yüreğimin sen yerini Suç benim izin verdim diye belki, aslında vermedim ki Riyakâr yüzlere dost dediysem senin hürmetineydi Dışarı vuramadığım öfkelerin ağırlığını taşıyorum şimdi Çok zaman geçti de eskisi gibi kalmadı aşk sanki eksildi Yaprak misali düştü içimden yaraların kabukları, iyileşti Yağmur bile yağsam mı diye düşünüyor gecede sevgili Aklıma gelmezdi yaşayacağım, sevsem mi gitsem mi ikilemi Elimde kalan biraz yaş, biraz sızı senden Tek başıma değil biliyorum, yüreğinde sakladığın özlem Ne bıktım, ne yoruldum seni sevmekten Sanma ki gitmek niyetim aşkı bıraktığım gözlerinden Zamanın yolu uzun, hayatı şekillendirmek gerek izlerken Kendinle kal derken bırakmadım hiç ellerinden Sen koydum yüreğime, canımdan toprağadır sevdan benle Ruhuma dokunan sözlerinin peşi sıra gelirim inancımı yitirmedikçe |
Canımın Yarısısın
Zamansız ve hesapsız yaşantılara gebe bir günden çıkmaya çalışıyorum. Olmadık yerde akıyor göz yaşlarım, silemiyorum bile. Dağılıyorum bir an, sonra kendime dönüyorum. Kendime dönüşüm önce senden geçiyor. İşte tam orda, yüreğimi bıraktığım huzura sığınıyorum da, Seni özlemiş olmanın gerçeğiyle baş etmeyi beceremiyorum. Sonrasında ani bir hareketle elimde telefon seni ararken buluyorum kendimi, İrkiliyorum; ne yapıyorum ben? Kaybetmeyi ve kıymet bilmeyi kendi kendine öğreneceksin, söz verdim. Kurtarılacakları ben göstermeyeceğim sana. Yüreğindekileri sen ayır bana ait olan, Bastırmaktan vazgeçtiğinde duyguları, Sana verdiğim değeri gözlerinde saklamadan göstermeye gücün varsa; buradayım ben. Hiç gitmedim ki.. Gidemem ki.. Sevmeyi işliyorum ilmek ilmek hayata senden sonra. Canımın diğer yarısının sen, Zamanıdır sevgilim, hadi eksikliğimi tamamla.. |
Çakıl Taşı
Dalga sesi çarpıyor yüreğimde geceyle Sahilde geziniyorum ayağıma batan taşların acısı içimde İyot kokusuna eşlik eden her nefeste aklımda yaşantılar Enkaz olmuş bir aşkın içinden çıkmaya çalıyorum Yanılıyorum ya da, sesini duyduğumda çarpıyor kalbim Uzaklığa sığınıyorum sözlerine yenik düşerim sandığımda Hala dimdik ayakta mı bu aşk yoksa Ne kırgınlıkları geride bıraktık bilsen Düşe kalka büyüdüğüm yollarda şimdi yeni yetme hayaller var Seni anlatmak yalana yakın cümlelerden seçilmeseydi keşke Başka türlü savunamam artık aşkımı kötü söz etmesinler diye Tesadüf değil biliyorum yıldıza yakın yerde ses verişin Akdeniz uzak be sevdiğim, gelemezsin Ne çok sabah ettim bilsen bu sandalyede, bu balkon nelere şahit Eskittiğim duygularla öğrendim, belki de sana geldim Hazırlığımdı burada öğrendiklerim hayata Sen geldin, pişman değilim elbette, her şeyimi alt üst ettin Şimdi ikilemler huzurumun peşinde Aşkı seçsem bin türlü düşünce, seçmesem hüzünlüyüm Uzun kumsalda gökyüzünü arkana alıp yürürsün ya bazen Ayağına takılır bir çakıl taşı, değişik ve parıltılı Bilmediğin bir şekilde bırakmaz parmaklarını Alırsın eline sonra saklarsın eskilerinden ayrı bir yerde, farklı Bunu anlatamam sana sevgime inan derken İçimdeki duygu başka yerde büyüyor, tıpkı çakıl taşı |
Çala Kalem
Güneşin huzuruma açtığı bir sabah, pazar üstelik Kara geceden kalma eksik gedik kelimeler zihnimde Senli düşlerim ilahi adalette Uyku arası eski bir telefon, ses coşkuyu sokuyor yüreğe Derin nefeslerde çektiğim sensin bu sabah da içime Sakındığım şeylerle yüzleştim yine dost sohbetlerinde, kendimi saklı tutmayı denerken ulu orta aşkı ilandaydım Hiç gidemedim senden. Hiç.. Tut ki mucizeydi yaşananlar, öyleydi de inandırma çabasının anlamsızlığını görüyorum şimdilerde insanları Dostlar mıydı? ? Boşluğunu dolduruyor şimdi yazı, çala kalem Akşamın buruk yansıması düşünce üstümüze yeni bir mekanın yaşanacaklarını planlıyor olur muyuz birlikte An’a kadeh kaldırdığımız zamanlara döner miyiz yine Birkaç cümle var zihnime takılan, boşluğumda yakalayıp kendini aklayan Yine de geç diyorum ışık yeşil, takılmadan Biliyorum sevda izi var yüreğinde Bastığın menekşenin ezilmeye inat cömertçe tabanında bıraktığı kokusu gibi, izi var gözlerimin gözlerinde |
Çerçeve
Karşımda bir çerçeve Uzun uzadıya kendimi attığım yatağın önünde Gökyüzünün mavisinden çiçeği Yeşilin en güzeliyle işlenmiş yaprağı Seramikten.. Çerçeve hediye sevgiliden Hediye, yeni bir yıla girerken verilmiş Resim sanki bilmişte, beklemiş İki siyah göz içerde Biri inciden dişleri, diğeri kiraz dudaklı bir gülümseme Göz bebeğinin en derininde Söz vermiş bir aşkın ışıltısı var kadere inat gecede Gece, tende ılık bir rüzgar Rüzgar, sarmış sevgilinin beline elini Koklamaya doyamadığın ipeksi saçlarda hayaller var Yastığımın altına aldığım resim Yolların sonunda kendime eş seçtiğim Yalnızlığı içimdeki senle, fotoğrafın anıya çalan yüzüne sürdüğüm Ne kadar gitsem nafile, Geri döndüm.. Gir içine iyice de, seramikten bak bir aşka Çatırdamaya yakın dursa da çerçevenin beyazı Renk alaca bulaca olsa da kimi yerde İçinden geçen sevda, donup kalmış Yüzyıllık bir uykuya yatmış Yedi uyurların suyundan içmişte sanki Aşkı yüreğinin mağarasına saklamış Baş ucumda mavi yeşil çerçevem Her güne aynı gülümsemeyle uyanıyorum ben Günaydınım önce sana, sonra hayata sevgilim Tenimin teninde ki sıcaklığı Yüzünün yüzüme el sürüşü Yorgunluğum kimi gün aşktan, kimi gün hüzünden belki Her şeye rağmen bugünümde iyi ki varsın demeden Aldığım nefes haram olur, harmanım sen olmadan Dokunamaz kimse bilirim bize Aşk sakladı kendini camın ardından çerçeveye İstanbul benden önce, senden önce inanır her yeni güne Kız kulesinden göz kırpan martı Sabahsız *******in ayazında fenerimin cılız ışığı Kitab-ı mucize elimde, fısıltı şeklinde dua dilimde Aşk nasıl yaratılır gör tanrım verdiğin mucizede Büzülmez yüreğim, sıkışsa da çaresizlikte Sevdiğim, Gittiğim yolları yine sana aşk ekleyerek geri geldim İçine kuşkunun yalan sözü düşmesin sakın Yüreğime senden başkasını koymadım Hayatımda ol yada olma, seçimi sana bıraktım da Kendimi gözlerinin içine kapattım Şimdi koydum çerçeveyi yerine Şöyle köpüklüsünden kendime bir kahve yaptım Fincan da sevgiliden hediye Aldığım her yudumda yaşanan zamana baktım Telve kaldı geriye En güzel dileklerle bize fal kapattım.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:13 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.