![]() |
İstanbul Kokuyorsun-1
İstanbul kokuyor, tıpkı sevdalarım gibi her yanın Martı kanatlarından yağan yağmurlarla ıslı saçların Dalga dalga akmış gözlerine rengi o serin suların İstanbul kokuyorsun, en güzelidir o tüm kokuların. Eksiği vardır 'İstanbul yedi tepedir' diye savunanların İstanbul yedi tepe, yedi renk, yedi kokudur, sevdasıdır insanların Aklı yoktur onu sevip, kokup, sonra da bırakanların İstanbul kokuyorsun, en güzelidir o tüm kokuların. |
İstanbul Kokuyorsun-II
Buram buram İstanbul kokuyorsun: Ellerin Emirgan, yüzün Bebek Saçların Kınalı Ada Gözlerin Marmara Nefesin şarap Boynunda inciler taşıyorsun. Dedim ya! Buram buram İstanbul'sun, İstanbul kokuyorsun. Ayrı düşünmek mümkün değil sizi İstanbul sen, Sen İstanbul olmuşsun. Unutmuşsun beni de kendini de! Şehrin şalgam renkli Sarhoş *******inde, Olmaz hayaller peşinde Koşup duruyorsun; Peşindeyim koşuyorum Bağırıyorum, nafile Bir türlü görmüyor, duymuyorsun. Ayrı düşünmek mümkün değil sizi İstanbul sen, Sen İstanbul olmuşsun. Denize sevdalı martılar Kıyıya tutkun dalgalar Emirganda iki fincan çay Kalamışta mehtaba dalış Floryada sevdalı bir uyanış Marmaraya dalıp giden ay Hep sen, hep seni hatırlatıyor. Ama nafile İstanbul kokulum! Sen beni hiç hatırlamıyorsun! |
İstanbul Sen ve Ben
İstanbul Sen ve Ben Buram buram İstanbul'sun, İstanbul kokuyorsun Ellerin Emirgan, yüzün Bebek Saçların Kınalı Ada, gözlerin Marmara Nefesin şarap, boynunda inciler taşıyorsun... Dedim ya! Buram buram İstanbul'sun, İstanbul kokuyorsun Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. İstanbul kokuyor tıpkı sevdalarım gibi her yanın Martı kanatlarından yağan yağmurlarla ıslı saçların Dalga dalga akmış gözlerine rengi o serin suların En doyulmazını yaşadım sizde segilerin, aşkların... Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. Fatih’ in gençlik ateşi var kanında, kıpır kıpırsın Bir elini Asya’ ya, diğerini Avrupa’ ya uzatmışsın Hem vefalı-güvenilir, hem de güçlü ve uygarsın Sen sadece benim değil, gözbebeğisin dünyanın... Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. Denize sevdalı martılar, kıyıya tutkun dalgalarla yarıştasın Emirgan’da içtiğim çay, Kalamış’ta mehtaba daldığım ansın Florya’da sevda ile uyanışım, Marmara’ya dalıp giden Ay’ımsın Sana tutkun nice sanatkar gibi, benim de ilham kaynağımsın... Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. Seni sevip, seyretmemi esirgeme ne olursun benden Bunun için ne istersen vermeye hazırım dünden Duy beni özlemle her seslenişimde Anadoludan, Rumeliden Aşkıma cevap ver, şiirler- şarkılar okuyup O. Veli'den, M.Nurettin'den... Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. Hiçbir şey istemem senden, neyin varsa senin olsun Benim en büyük servetim sensin, bir de göğe yükselen ezanlar! Allah kimseye nasip etmemiştir Ata'larınız gibi soylu Atalar Cümlesine vefa borcumuz var, Cennet mekanları olsun... Ayrı düşünmek mümkün değil asla bizi; İstanbul sen ve ben; sen ve ben İstanbul olmuşuz. |
K u r t u l u ş
Çaresizlik içinde “çare? ” düşünüp dururken İlahi bir ses yankı buldu içimde birden “Kurtuluşu sendedir” dedi, Aziz Vatanın “Kanını taşıyorsan şayet soylu Atalarının.” Bu güçlü sesle birden bire güvenim arttı Dedim “Allah beni bu günler için yarattı” Seslendim dört bir yandaki kan sahiplerine “Dur diyelim” diye Vatanın kadersizliğine. Buluşup bir-bir olduk dev gibi heybetli Karar aldık ”kurtuluş, yada ölüm” diye temelli Yüz binlerce Aziz Şehidi örnek alıp kendimize Yemin ettik Vatanın kurtuluşu için öleceğimize. Bıkmadan, usanmadan, şevk ve azimle aldık yol Vatanın her köşesinden katıldılar bize bol-bol Nihayet açmaya başladı her yerde bembeyaz güller Bitti korku ve endişeler, gülmeye başladı yüzler. Bu nedenle; ne zaman düşerse Vatan dara Etrafında Atalarının kanını taşıyanları ara Bizler oldukça Atalarımız rahat uyuyacaklar Sonucu, Atalar Atası Atatürk’ e duyuracaklar. Kimse bu Vatanı sahipsiz yada güçsüz sanmasın “Güç bende” diye gaflete düşüp at oynatmasın Yok ederiz bu inançla tüm Vatan düşmanlarını Yoksa helal etmez Şehitlerimiz, dökülen kanlarını. Korkmayın bizlerle var olacak bu Vatan ebediyyen! Gönderlerinde dalgalanacak Bayrağım mütemadiyen. |
K ı z ı m a
Merhaba benim güzel meleğim Kızma bana, vakitsiz gittim diye İnan ki bir gün mutlaka döneceğim Sakla şiirimi, benden sana hediye. Şimdi herşeyden habersizsin Resimlerime gururla bak; Ölümü kavradığında bileceksin Baban senden ne kadar uzak. Ama merak etme, her an yanındayım Seni öpe, koklaya seviyorum. Elindeyim, saçındayım, kanındayım Sana hep kol kanat geriyorum. Aldın mı, Meleklerden selam yolladım Demet demet taktım saçına çiçekleri Sahi nasıl bensiz olmak, hiç sormadım Rüyalarında görüyor musun bari *******i? Beni hiç merak etme; büyü, adam ol Benim için ağlama, haydi gözlerini sil. Sen hüzünle değil yavrum, neşe ile dol Bunu senden şehit baban istiyor bil. Yokluğumu hissetme hiç bir zaman Çünkü ben yok değil, bin kere varım Sakın ağlamaya kalkma dayanamam Çünkü seni görüyorum ben de ağlarım. 20 Mart 1998' de 1.yaş gününü kutladım Seni bana veren Allaha şükürler olsun Ömrümde böyle bir sevinç yaşamadım Yaş günün kutlu, ömrün uzun olsun. Seni gelin olarak görmek dileğim Torunlar isterim, sakın unutma! Senden de melekler doğar ya bebeğim Ne olursa olsun, bir asker isterim ORDUM' a İsimlerini sen koy dilediğince, gönlünce Hani oğlun olur, ismi de TUNCAY olursa Sana dualar ederim ömrün boyunca Yine de üzülmem dileğim olmazsa. Yavrum, bu Vatan için ölmeye değer; Her taşına bin can feda olsun, Ne çok severmişim Vatanımı meğer Uğrunda yine ölürüm, VATAN SAĞOLSUN. Çok mutluyum burada, bunu bilin Ağlayıp, üzülmeyin hiç boş yere Yüce Kitabımız Kur' ana bakıp öğrenin BU RÜTBE NASİP OLMAZ HER ASKERE. Şehit, Piyade Kdemli Yüzbaşı Tuncay ORHAN anısına ve adına- 1998 Ruhun şadolsun. Vatan sağolsun. Seni gururla anıyoruz ve çok seviyoruz |
Kalem Ve Silah
Yakışmaz silah Kalem tutan ellere Onca mürekkep boşuna mı Boşuna mı kazınmıştır düşüncesine Sevgi,dostluk,hoşgörü kavramı? Sevdiremezsin kalemlere Kan dokulu,örümcek görüşlü mermiyi Yer yoktur onda Silahlı hiçbir düşünceye. Yıkılan her can Yakılan, yok olan düşüncedir Neyi temizlemiş şimdiye kadar kan Onun dizeleri hep sevgiyedir. |
kapandı Aşk Sayfan
Çoktan tükettim bendeki seni inan Artık ben olmam senin uğruna yanan Acı bir gülüş senden hatıra kalan Kapandı bende aşk sayfan anlasana. Ne zaman bana gerçek değeri verdin Hep kötü sözler söyler eleştirirdin Şayet sevseydin hiç böyle mi ederdin Kapandı bende aşk sayfan anlasana. Ne zaman benim için gözyaşı döktün Sen gününü gün ettin ben ise çöktüm Hatırla, beni sonkez ne zaman öptün Kapandı bende aşk sayfan anlasana. |
Kendini Anlat Ey Tarihim!
Yorgunluğum,ezilmişliğim,sefaletim biter seni düşündüğümde; Yedi düvele boyun eğmeyen onurun, gücün 'hasta adam' bilinirken dirilişin, şahlanışın gelir aklıma. Derim ki! Böyle bir Millet daha yoktur yer yüzünde. Yorgunluğum, ezilmişliğim, utancım artar seni düşündüğümde yine; Sana sahip çıkmayan emanetçi gençliğin, Bir hedef uğruna parsel parsel satılışın gelir aklıma. Şikayetimdir bunlar, topyekün uyuyan Milletime. Unuttuk seni, unuttuk..., başka sevdalar var şimdi gönlümüzde ey geçmişim! Pervasızlıktan kurtar, kendimize getir, bize kendini anlat ey tarihim! |
Kimse Duymadı Feryadımızı
Ne gökler duydu feryadımızı Ne de yerler. Ahtopot gibi sardı kollarımızı Hırsız herifler. Güneşi karartmak istediler Her gün, her an Karanlıktan fayda beklediler İnsan kılğındaki yarasalar. Ne gökler duydu feryadımızı Ne de yerler. Uzayan ağaçları kestiler Güneşle dostluğu istemediler; Ormancıya gözdağı verdiler Uzayanları ispiyonlasın diye. Devlet Malını deniz bildiler Yedikçe yediler. Çok şükür, deniz bu ya! Bitiremediler yiye yiye. Ne gökler duydu feryadımızı Ne de yerler. Ahtapot gibi sardı kollarımızı Hırsız herifler. |
Kitaplarım Nerede?
Yüksek bir sesle bağırdı çocuk Annesine: 'Kitaplarım nerede? ' Diye. Bir saniye bile bakmak istemiyordu Karanlığın korkunç çehresine. Buldu sonunda kitaplarını ve Aldı ellerine, Ellerinden gözlerine, Gözlerinden beynine, Beyninden kişiliğine yükledi Tüm aydınlığı alabildiğine. Artık daha mutlu ve cesaretle Bakıyordu çevresine. Haklıydı çoçuk, hem de çok. Çok önemliydi aydınlığın her zerresi, Başka türlü yapacağı hiç bir şey yoktu; Biliyordu ki! K a r a n l ı k t a, ü r k e k ç ı k a r d ı i n s a n ı n s e s i. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:05 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.