![]() |
Bilmedin
Sevmeni bekliyorum. Gelmeni bekliyorum. Aramanı bekliyorum. Ama sen bilmedin. Senin için hava hoş. Bekleyen benim. Senin için her şey boş. Terkedilen benim. Sen gül,eğlen,coş. Üzülen benim. Sen bu yalanla çok sevgili kandırırsın. Sen bu aşk oyunuyla çok can yakarsın. Bir gün terk edilirsen. Bir gün yanlız kalırsın. Ve bir gün aranmazsan. İşte o zaman beni anlarsın. Nihat İlikcioğlu |
Bir Ben Uyumadım
Karalar bağlamış yastalar. Ölümü bekleyen hastalar. Cezası müebbet mahpustalar. Uyudu. Bir ben uyumadım. Uçan binlerce kuşlar. Dostlar arkadaşlar. Tanıdık tanımadık tüm insanlar. Uyudu. Bir ben uyumadım. Sevda çekenler,aşık olanlar. Hayata küsenler,ayrılık yaşayanlar. Yerlere düşenler,sarhoş olanlar. Uyudu. Bir ben uyumadım. Hale,Jale,Lale. Bütün mahalle. Bacı,gardaş,baba,anne. Uyudu. Bir ben uyumadım. Gebe olanlar. Bebe olanlar. Ebe olanlar. Uyudu. Bir ben uyumadım. Nöbetci doktorlar,hemşireler. Askerler,eli silahlı polisler. Mahalle mahalle dolaşan bekciler. Uyudu. Bir ben uyumadım. Nihat İlikcioğlu |
Bir Ben Varım
Vakit akşam üstü. Güneş batmış vaziyette. Henüz meyhaneye gelen yok, Ne hikmetse. Meyhanede bir tek ben varım. Nedense gelmemiş dert ortağım. Zararı yok tek başıma içerim rakımı. Zararı yok tek başıma dinlerim şarkımı. Mühim değil kendi kendimle dertleşirim. Meyhane kapalı olmasında, Bir cenaze yüzünden. Nasıl olursa olsun. İster taşsın dolsun, İster kimse uğramasın. Ben efkarımı dağıtayım da. Giden sevgilime ağlayayım da. Gelmeyen gelmesin. Nihat İlikcioğlu |
Bir İnsanım Ben
Dünyası yıkılmış. Hayatı parçalanmış. Gözleri ağlamış. Bir insanım ben. Hatıraları silinmiş. Aşıkları terk etmiş. Acıları birikmiş. Bir insanım ben. Ümitlerden ümitsiz. Anası babası yok kimsesiz. Her zaman sevgisiz ve neşesiz. Bir insanım ben. Nihat İlikcioğlu |
Bir Ömür Geçti
Giden sevgili yaktı kalbimi. Dertlerim yıktı bedenimi. Bıraktılar tutulan ellerimi. Yaşantım acılarla geçti. Dik yokuşlar karlı dağ önümde. Bir kez de olsun gülmedim ömrümde. Çocukluğum,gençliğim kaldı gözümde. Yaşantım yalanlarla geçti. Her gece mektuplarını okudum. Resimlerinde ellerine dokundum. Kadehlere gözyaşlarımı doldurdum. Yaşantım şarkılarla geçti. Binlerce arkadaş tanıdım. Yüzüme güleni dost sandım. Hep inandım,hep kandırıldım. Yaşantım vefasızlarla geçti. *******i uykunun yüzünü görmedim. Şairlikte neymiş dediler dinlemedim. Uçan kuşa,sevene sevilene besteledim. Yaşantım şiirlerle geçti. Yıllarca bekledim yar gelir diye. İçimde bir ümit yar sever diye. Bir gün bu hasret biter diye diye. Yaşantım beklemekle geçti. Her gece sardım açılan yarayı. Çok çektim ayağımdaki nasırı. Daha ömrümün yarım asırı. Yaşantım merhem sürmekle geçti. 22-06-2000 Nihat İlikcioğlu |
Bir Paket Sigara Fiyatına
Giyilmiş,çıkarılmış. Bir kaç tane gömleğimi. Beğenilmiş,atılmış. Üç beş tane şiirlerimi. Bir paket sigara fiyatına. Satıyoruuum. Saaat saaat sattım. Küflenmiş,sararmış. Bir kaç tane Ferdi abinin resmini. Epey dinlenmiş,epey ağlatmış Üç beş tane Müslüm Baba kasetini. Bir paket sigara fiyatına. Satıyoruuum. Saaat saaat sattım. Devrilmiş,azıcık kenarı kırılmış. Bir kaç tane kadehi. Kirlenmiş,epey ıslanmış. Üç beş tane mendili. Bir paket sigara fiyatına. Satıyoruuum Saaat saaat sattım. Nihat İlikcioğlu |
Birilerin Aklına Uydun
Sende yoktu kaba söz,sert bakış. Sende yoktu sevdiğini bırakıp kaçış. Sen birilerinin aklına uydun. Bilmezdin neredeydi çıkış. Sende yoktu zalimlik. Sende yoktu hainlik. Sen birilerin aklına uydun. Kalmadı ilgin,başladı sevgisizlik. Sende yoktu mektupları yırtmak. Sende yoktu resimleri yakmak. Sen birilerin aklına uydun. Sende yoktu beni unutmak. Ne diyeyim eden Allah'ından bulsun. Ne diyeyim benden beter olsun. Sen birilerin aklına uydun. Ne diyeyim senin canın sağ olsun. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Bitirirsen
Sebepsiz yere bitirsen bu aşkı. Mahşerde hiç rahat edemezsin. Ruhum yakana yapışır. Bir türlü kurtulamazsın. Gün gün sorgu sual. Her cevaba bir tokat yersin. Yalan dolanla bitirirsen bu aşkı. Mahşerde cehennemliksin. Zebaniler ardında dolaşır. Cenneti hiç göremezsin. Gün gün dua,amin. Allah''tan bile fayda göremezsin Nihat İlikcioğlu |
Bu Alemde
Aşksız geçti günlerim. Uykusuz sabahı etti gözlerim. Ahla,ofla bitti gençliğim. Ben bu alemin tadını alamadım. Hüzün vardı yüreğimde. Sızı vardı bedenimde. Sitem vardı sözlerimde. Ben bu alemde yaşayamadım. Aldılar elimden nazlı gülümü. Dostlarım bile istedi ölümümü. Görmedim Allah''ın mutlu bir gününü. Ben bu alemde boşuna yaşadım. Nihat İlikcioğlu |
Bu Aşk Bitti Diye
Kan bürüdü gözlerimi. Dert aldı sürüdü bedenimi. Derinden yaktı çürüttü kalbimi. Bu aşk bitti diye. Yırtıp attım mektupları. Kapattım sevdiğimiz şarkıları. Döktüm kadehteki rakıları. Bu aşk bitti diye. Yaktım resimleri. Maziye gömdüm mutlu günleri. Bu halimle güldürdüm elleri. Bu aşk bitti diye. Sokak ortasında yığıldım kaldım. Kalkamadım yere çakıldım kaldım. Kendimi yerden yere çaldım. Bu aşk bitti diye. Nihat İlikcioğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.