![]() |
Günde dur / an
Ayrılıklar da yaman Kalbimin en sığ köşesinde Soluk bir mumdur yanan Bir sevdanın sisli penceresinde Yalnızlıklar da yalan Bir varmış,bir yokmuş yaşam Acı bir söz ağrısı Son gecenin ıssız hecelerinde Eski bir fotoğrafın Kuşatılmış cansızlığında Yaşananlardı Yan / an. Hatice Nayır |
Henüz erken
Uçurumun başında bir gelincik Ha düştü,ha düşecek Çöreklenmiş hüzün gözlere Daha erken… Ellerin çiğ tanesi Gül yaprağı bir ömür yüreğin Umudu yakala Vakit varken… Bakarsın Tutmuş ellerinden aşk Kara bir sevda gibi Ölümü beklerken… Hatice Nayır |
Hep aynı
Yapboz bir hayat içinde Yakamoz gün İçinde yeşeren gül belki Bir sis gece daha… Kalleş bir dilin gözünde Leş korku Yüzünde sararan güz Ya da Yalan bir sevda… Gölgeli bir anın elinde Bilge bir kaygı Yanında yaşayan söz yine Eski bir uyku… Yanlış bir tuzak Beyninde Hep Aynı kuytu… Hatice Nayır |
Hepsi
Yanlış hazanlarda Yanlış insanları sevdim hep Kar tanesinin berraklığında yaşamak istemiştim İs karasında kaldı gözlerim Yanlış yalanlarda Yanlış yaşamları yaşadım hep Güz güneşinin gölgesine sığınmak istemiştim Kış ayazında kaldı ellerim Yanlış şarkılarda Yanlış ezgileri duydum hep Gül bahçesinin sessizliğine dokunmak istemiştim Hep dikenlerde kaldı yüreğim. Yanlış bedenlerde Yanlış sevgilere taptım hep Dil yaresinin güzelliğine kavuşmak istemiştim Hep acılarda gezdi sevincim. Yanlış masallarda Yanlış prenslere kandım hep Aşk yangınının sıcaklığında yanmak istemiştim Hep keşkelerde kaldı dillerim. Yalnız yanlışlarla Doğru ölümlere uzandı hep kalbim. Hatice Nayır |
Ismarlama
Ismarlama bir intihar şiiri yüreğimde Issız bir yaşam sonrası yazılmış Gidilecek göz duvarlarında hapis Yıkık bir ölüm tiyatrosunun baş oyuncusu Ismarlanmış dizelerde... Balıklama bir intihar türküsü bedenimde Yalnız bir sevda sonrası yakılmış Görülecek söz seferlerinde öksüz Batık bir Ege anforasının ilk konuğu Çıkılmamış zirvelerde... Ortalama bir intihar senaryosu kalemimde Sessiz bir şarkı sonrası dizilmiş Sezilecek güz saatlerinde dilsiz Ezik bir aşk öyküsünün son yolcusu Yaşanmamış anılarda... Ismarlama bir ölüm ellerimde... Hatice Nayır |
İçim acıyor
İçimde bir gökyüzü Sırasını bekleyen Bir ayrılık öyküsü Hep yeniden yeşeren… İçimde bir cehennem Yüreğimi dağlayan… Sevdalı bir tüy bulut Durmaksızın ağlayan… İçimde bir yanlışlık Çok önceler yaşanan Bir pişmanlık türküsü Beni beynimden vuran… İçimde bir kara aşk Kendini bulamayan Bir hüzün fırtınası Günden güne çoğalan… İçimde bir yalnızlık Yalnız Benimle kalan… Hatice Nayır |
İki kişilik aşk için rezervasyon
Bırakmak mı lazım aşkı,gitsin Unutmak mı? Yoksa sarıp göğsüne Leyla’nın Uyutmak mı? Aldatmak mı lazım aşkı,bitsin Kopartmak mı? Yoksa sokup cebine Mecnun’un Oturtmak mı? Saklamak mı lazım aşkı,yitsin Çatlatmak mı? Yoksa atıp üstüne Ferhat’ın Yaşatmak mı? Ayırmak mı lazım aşkı,dinsin Uzatmak mı? Yoksa yatıp koynuna Şirin’in Çoğaltmak mı? Ayırtmak mı lazım aşkı Yoksa… Hatice Nayır |
İstemiyorum
Bir yangını başlatan olmak istemiyorum Bir ölümü çoğaltan da… Yürekte karasıyla ayrılığın Durmak istemiyorum Hüzünlere… Bir sevdayı büyüten olmak istemiyorum Bir ölümü dirilten de… Kulakta tınısıyla yalnızlığın Dönmek istemiyorum Hüzünlere… Bir öyküyü yaşatan olmak istemiyorum Bir ölümü kuşatan da… Dudakta ağrısıyla aşksızlığın Bakmak istemiyorum Hüzünlere… Bir anıyı uzatan olmak istemiyorum Bir sevdaya acıkan da… Hatice Nayır |
Kadar
Bir çağlayandır yaşam Senin Aktığın kadar… Orada durma öyle Ellerimi de Sar. Sevdaya sığmaz ölüm Sensizlikte Var. Yaratır bir aşk beni Hiçliğime Zarar… Geldin mi tomurcukları yüreğimin Açtın mı Benim kadar… Hatice Nayır |
Kana / kan
Düştü düşecek bir uçurum yüreğinde Nereye uzansan aynı karanlık Nereye yaslansan aynı hüzün Bir kan damlasıdır yaşam Hep akan… Kustu kusacak bir yaşam eğerinde İçine yüklenmiş yalan bir sevda Boynunda asılı aynı yalnızlık Bir at pisliğidir yaşam Hep kokan… Geldi gelecek bir ölüm çemberinde Koynuna aldığın yanlış ayrılık Ellerinde saklı kara bir yılan Bir kış ayazıdır yaşam Hep vuran… Vurdu vuracak bir tokat benliğinde Yüzüne yüklenmiş acı bir korku Nerede yitsen aynı zorbalık Bir çağ yangınıdır yaşam Hep yakan…. Aktı akacak Bir yaşam Ellerinde… Hatice Nayır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.