![]() |
Beni Yanlız Sevdalılar Anlar
Kanayan bir yüreğim İsmi dilimde ağıt olmuş sevdam Yıkılmış harabeye dönmüş Param parça dır dünyam Günahlarım Günahlarım Tüm okyanuslarda yıkansa temizlenmez Yüreğime yüzlerce kurşun sıksalar Onun hasreti kadar işlemez Beni bir tek onsuzluk öldürür Başka yara öldürmez Beni yalnız sevdalılar anlar Başkaları hiç bilmez Dönüşü olmayan bir yoldan yolcu beklerim Bilirim Boşadır emeklerim Bir umuttur benimkisi Kaybolmuş hevesime verdiklerim Başkaları bilmez ben ne acılar çekerim Ben yüreğimdeki acılarıma Sadece umut ekerim Kalmamış dizimde derman Gözümde ferim Yinede ıssız yollardan Bir karartı beklerim Akşamın karanlığıyla birlikte kaybolur ümitlerim Dolar gözlerim İnan ki tek şahidimdir çektiklerim Beklediğimi kim bilir Haberi bile olmaz Belki de gelmeyecek Hiçbir zamanda gelmez Beni yalnız sevdalılar anlar Başkaları hiç bilmez Cebbar Korkmaz |
Benim Düşlediğim Dünya Bu Değil
Her yerde bombalar düşüp patlıyor Güçlüler güçsüzün canın yakıyor Alemse seyirci olmuş bakıyor Benim düşlediğim dünya bu değil Nerde ekmeğini açla bölüşen Yardım için bir biriyle yarışan Kalmamış dünyada doğru konuşan Benim düşlediğim dünya bu değil Yiğitlik metliğin adı kalmamış Kötüler çoğalıp her yanı sarmış Artık yaşamanın tadı kalmamış Benim düşlediğim dünya bu değil Haksızlıklar girer olmuş yarışa Koca dünya hasret kalmış barışa Düşmanca bakıyor kardaş kardaşa Benim düşlediğin dünya bu değil Filistin de zulüm ırakta zulüm Nasıl bir insandır bu aklıselim İnsanlık bu kadar olmuşsa zalim Benim düşlediğim dünya bu değil Medeni olmuştur sözde insanlar Çıkar için bir birini vuranlar Ey namussuzlara alkış tutanlar Benim düşlediğim dünya bu değil Cebbar Korkmaz |
Bir davul Bir zurna Çal benım İçin
Ela gözlerinle bak gurbet ele Ruzgara kokunu sal benim için Senden haber gelmez çekerım çile Bir kalem bir kağıt al benım için Aramızda dağlar karlı boranlı Gurbette kalanın yoktur soranı Tarlamıza ektiğimiz soğanı Topla filizini yol benim için Şu gurbetin beğenmedim huyunu Özledım karların soğuk suyunu Harmanda yapılan düğün toyunu Bir davul bir zurna çal benim için Cebbar Korkmaz |
Bir Gülüşün Bana Haram Eyledin
Gözlerine hasret kaldı gözlerim Bir bakışın bana haram eyledin Yalan oldu sevda dolu sözlerin Bir gülüşün bana haram eyledin Bir zamanlar tomurcuktun gül oldun Büyüdükçe zalim oldun el oldun En sonunda bir zalime kul oldun Bir sarışın bana haram eyledin Bakışın melekti gülüşün peri Gönlümde eserdi sevdanın yeli Şimdi yad ellerin elinde eli Bir tutuşun bana haram eyledin Bir kayboldun bir göründün gözüme Hasret koydun bakışına yüzüne Efkar düştü mızrabıma sazıma Bir soruşun bana haram eyledin Cebbar Korkmaz |
Bir Güzel Arıyorum
Bir güzel arıyorum eline el deymemiş Bir güzel arıyorum sevda nedir bilmemiş Bir güzel arıyorum hiç kimseyi sevmemiş Arıyorum gözümde hayalı ruhumda ruhu Bir güzel arıyorum yalnız beni sevecek Bir güzel arıyorum aşk kıymetin bilecek Bir güzel arıyorum bir ömür sürdürecek Arıyorum gözümde hayali ruhumda ruhu Bir güzel arıyorum güneşten kıskanılmış Bir güzel arıyorum rüzgardan saklanılmış Bir güzel arıyorum kurbanlar adanılmış Arıyorum gözümde hayali ruhumda ruhu Bir güzel arıyorum onunla gülmek için Bir güzel arıyorum bir ömür sürmek için Bir güzel arıyorum ölünce ölmek için Arıyorum gözümde hayali ruhumda ruhu Cebbar Korkmaz |
Bir Sevdaydı Beni Yerden yere Vuran
Bir sevdaydı Beni yerden yere vuran Bir sevdaydı Uğruna bir ömür harcadığım Buram buram Saflık Mertlik Yiğitlik kokan Döneklik yoktu bizim kitabımızda Yakışmazdı bize sözünden dönmek Yakışmazdı bize vurulunca bile yere düşmek Ölüm bile ayakta karşılardı bizi Yıkamazdı Kalleşlik korkardı bizden Uğramazdı Gözlerimiz dolar ama ağlamazdı Yüreğimiz saf Duygularımız temizdi Heyecanla çarpan kalbim Darmadağın olmuş düşüncem bile Beni soyutlayamazdı ilkelerimden Çünkü şark usulüydü benim sevdam Bilmezdik şehirlerin kalleşliğini Tanımamıştık varoşların aldatılmışlığını Tatmamıştık sırtından hançerlenmenin acısını Bir tapınmaydı bizde sevda Bir mabetti sevgili Bir ayindi aşk Bu saf ve temiz duygular içinde yaşamıştık biz Bizde mertlik Yiğitlik doğruluk Kısacası insan olmak Efsaneleşmişti Ama burası başka bir alem Burarsı başka bir mekan Burada bir başkadır insan Yiğitlik mertlik dürüstlük Sudan ucuzdu bu yaban ellerde Aşkının sıcaklığını kanımda hissetiyim Karşısında tir tir titrediğim Geçtiği Yollarda ayak izlerini aradığım Sevdamdı beni yerden yere vuran Hiç düşünmediğim ayrılıktı tek korkum Çünkü aldatmak Aldatılmak Yoktu benim şark anlayışımda Bizde sevdalar ömürlüktü Üstüne türküler yazılan Efsaneleşen Yüceltildikçe yüceltilen Bir tapınmaydı adeta Geldiğim bu koca şehirde Kötülükler mabedine dönmüştü DÜNYA Neyin sahte neyin gerçek olduğu Neyin doğru neyin yalan olduğu Belli değildi Yanlışlarla doğrular Biri birine karışmıştı adeta Yanlışlara kimse aldırmıyor Doğrularsa zaten ortada yoktu Kabahat dünyada değildi Üzerindeki canlılar çürümüştü Onun güzellikleri içinde Çirkinlikleri yaşam haline getiren İnsanlardı Tatlı bir bakıştı aldatılmışlığım Alışmadığım kalleşlik Zor gelmişti bana Taşıyamazdım ihaneti Kaldıramazdım ayrılığı Bir sevdaydı beni yerden yer vuran Yüreğimdeki heyecanı acıya dönüştüren Utancımdan kızarmış yanaklarımı Saklamaya çalıştıran Beni yaşama küstüren Aydınlığımı söndüren Ruhumu öldüren Bir sevdaydı Cebbar Korkmaz |
Bir Zalimi Melek Sandım Ne Oldu
Sevda sevda dedim dolandım durdum Buldum bir zalimi sevdim ne oldu Bir ceylan avlarken kendimi vurdum Yüreğime kanlar doldu ne oldu Bir bakışta fikrim karıştı durdu Ürkek bakışları ruhumu vurdu Kalbim her atışta hep onu sordu Sevda ateşiyle yandım ne oldu Bakışın yalanmış gülüşün yalan Git şimdi ellerin boynuna dolan Senden insaflıymış zehirli yılan Gidip yad ellerin oldun ne oldu O bir sahtekardı sırra karıştı Düşüncem dağıldı fikrim çelişti Ruhum bedenimle her gün dövüştü Bir zalimi melek sandım ne oldu Cebbar Korkmaz |
Biz Buyuz
Sahip çıkılmıyor artık nesile Tarihlerde yazar sığmaz asıra Bir zamanlar hükm ederdik mısıra Sormak istiyorsan işte biz buyuz Cehalet çağında insanı seven Kim olursan ol yine gel diyen Hangi dinden olsa hakkını veren Bilmek istiyorsan işte biz buyuz Bakmayın dolara selam durana Bak devrimler yapıp ülke kurana Emperyalistlere darbe vurana Bakmak istiyorsan işte biz buyuz Dört yanı sarılmış iken bu vatan Bir güneş doğmuştu yoksul samsundan Ardına bakmadan kaçmıştı düşman Anmak istiyorsan işte biz buyuz Şimdi itiş kakiş kakılır olduk At sürdüğümüz yerlere satılır olduk Çakallar yüzünden yıkılır olduk Görmek istiyorsan işte biz buyuz Cebbar Korkmaz |
Biz Farklıyiz Çocuklar
Bız çorak topraklarda büyüdük Biz çamurlu yollarda yürüdük Karlarda yalın ayak gezdik Gaz lambasının cılız ışığında Yazmaya çalıştık defterlerimizi Horoz ötüşlerinden anlardık saatlerimizi Ceket palto nedir bilmezdik Oyuncak larımızı kendimiz yapardık Çocuklar için oyuncak yapıldığından haberimiz bile yoktu Tanımazdık burjuvaziyi Bilmezdik sömürüyü Ağaların beylerin zümünden kaçıp Sığındığımız varoşlarda öğrendik sınıf farkını Size iyi bir gelecek bırakmak için çıktık bu yola Barikatlarda coplandık Nurhaklarda Kızıl derede Hunharca kurşunlandık Özgürlük uğruna Çatıştık düzenin cellatlarıyla Hakkımızı ararken İdam sehpaları hak görüldü bize Dünya emperyalizmine baş kaldırmıştık Denizler Mahirler Yusuflar Sinanlar ı Örnek almıştık İki muhtıra bir darbeyle zor durdura bildiler bizi Zindanlarda bile baş kaldırdık düzene İşkencelerde kafa tuttuk zalimlere Çocukluğumuzu yaşayamadan Yaşımız büyütülüp astılar kimimizi Kurtuluş bayram Bizlerse kurbandık Kanımız canımız fedaydı halkımıza İdam sehpalarında Kendimiz tekmeledik tabureyi Korkumuz yoktu halk uğruna ölmekten öldürülmekten BİZ FARKLIYIZ ÇOCUKLAR Cebbar Korkmaz |
BİZ SEÇERİZ ONLAR GİDER ASKERE
Seçimden seçime gelir giderler Biz seçeriz onlar gider askere Eşitlik özgürlük hak hukuk derler Biz seçeriz onlar gider askere Kimi yeyen eş ahbabı kayırır Kimi gelir dinci dinsiz ayırır Gidenlerin hepsi kötü anılır Biz seçeriz onlar gider askere Çıkar bir yalancı ananızım der Memleketi taşı toprağıyla yer Doların ismini etmişler ezber Biz seçeriz onlar gider askere Dolar tanrı olmuş abd kıble Vatandaşa düşen bekle ha bekle Hizaya gelirler bir tek düdükle Biz seçeriz onlar gider askere Laf salatasında girer yarışa Vatandaş hasretken üç beş kuruşa Onlar yine geçmiş esasduruşa Biz seçeriz onlar gider askere Atatürk kalksaydı bugün yerinden Eyvah diyecekti inan derinden İsyan edecekti gördüklerinden Biz seçeriz onlar gider askere Cebbar Korkmaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.