![]() |
*Dokunma İsteği
Yanlış bunlar yapma derler Bu sözleri kimler söyler Kural tanımayan şu adama Neyi öğretebilirler Bir sen varsın dünyamda Bakışları altüst eden Sözleri dinlenen Çok özel yerde sevilen Neler anlatıyorsun bana Buz gibi ellerim sıcacık teninde dolaşırken aklımda Usulca dokunma isteğim beni aşar Ama korkarım çok derinlere dalmaktan Korkarım arzu alevlerinde kül olmaktan Sonbahar yaprağı gibi Uçuşur bu yürek bendeki Rüzgar nereyi gösterirse Teslim olur esintisine Bir kere girdin ya dünyama Oldun uzaklardayken Delicesine özlenilen Sebepsizce düşünülen Usulca dokunma isteğim beni aşar Ama korkarım çok derinlere dalmaktan Korkarım arzu alevlerinde kül olmaktan Kahretsin, İsyan etmek o kadar kolay ki Ama vaktim yok söylenmeye Hazır değilim yenilmeye Güçlü Sönmez |
*Gecenin Sesi
Sus, dinle Bak gece sesleniyor yine Dur, kapat gözlerini Dal derinlere, rahatla Kimse hesap soramaz bana burda Bozamaz keyfimi Dokunamaz bana Kimse engel olmaz rüyalarıma Bulamaz hazinemi Çıkamaz yoluma Güçlü Sönmez |
*Gecenin Yarısı
Gecenin yarısı İkisi mi üçü mü Belli değildi Sebebim vardı Seni sevmek için Uzun zamandan beri Unuttuğum Karşı koydan gelen Güzel melodi Bağlardı ikimizi Sanırdık ki ******* bizim Sonsuza kadar Oysa baksana Aşkın başka planları var Güçlü Sönmez |
*Gidenler Dönmüyor
Kar yağıyor dışarıda Usulca süzülüyor beyazlar Ben ise gidiyorum uzaklara Ardıma bile bakmadan En kötü günümde bile Yanımda olacaktın ya sen Neredesin böyle bir günde Sana ihtiyacım varken Bundan sonra yalnız kaldığında Başında fırtınalar koptuğunda Olamam ki ben yanında Gidenler dönmüyor Kimi zaman aşıklar ağlıyor Kimi zaman herkes susuyor Ama içleri yanıyor... Yanıyor içim! Güçlü Sönmez |
*Hasret
Ey sevdiklerim, Gelin bulun beni Yalnız başıma oturmuşum şu gurbet ellerde Ey düşündüklerim, Sözlerim hepinize Gelip oturun benimle şu gurbet ellerde Değmiyor ki ayaklarım kendi toprağıma Koklamıyorum ki kendi havamı Ne zor bir bilseniz Kapkara *******, efkarlıyım canlarım Bu genç yaşımda çok çekti şu dertli başım Nelere takmışım, neleri dert etmişim Anladım ki her şey fani, değmezmiş inanın Doğru yol neresi, yanlışı var mı bunun Her anımız tecrübe, ruhumuzdaki hazine Benim gibiler var elbet, etrafımda dostlarım Bir de sevdiğim bir güzel, keyfim yerinde Bir de şu hasret olmasa, şu vatan hasreti Bir de şu hasret olmasa, sevdiklerimin hasreti Güçlü Sönmez |
*Islak Gece
Gökyüzünün bütün yağmur damlaları aşağı düşüyor bu gece Islanan pencereden dışarı bakıyorum Arasından sızan rüzgarla hafif üşüyorum Ve böyle *******i çok seviyorum İlerideki sokak lambası, aydınlatıyor ıslak asfaltı Birkaç araba sesinden başka, duyduğum yağmur damlaları Tek bir parlayan yıldız yok bu güzel gecede Peki o zaman güzelliği nerede? Sahi neden bu kadar güzel bu gece Üstelik bir sevdiğim bile yok yanı başımda Arkamı dönüp baktığımda odam boş ve sessiz Belki ondan güzel geliyor, bu ıslak gece esrarengiz Masamda yanan çalışma lambam, giz veriyor geceye Cama yansıyan görüntüsü bir güç veriyor hislerime Duygular bazen karışık bazen sade Isıtıyorlar içimi bu soğuk gecede Kelimeler yetmiyor, izin vermiyorlar anlatmaya duyguları Düşünüyorum da kaygılanmam için hiçbir şey yok Damlalar sadece hayal gücüne izin veriyorlar Belki de yanımda olmasını istediğim biri var Evlerin ışıkları, onlarda bütünleşiyorlar geceyle Keşke daha yükseklerde olsam, görebilsem bütün şehri Belki o zaman şimdi görünmeyen yıldızları görebilirdim Ve paylaşırdım ıslaklığı, ıslak geceyle Kapımı çalan yok bu gece, dışarıda tek tük insan var Herkes evinde, sıcak odalarında geçirmek istemiş geceyi Benim ise düşüncelerim sığmıyorlar bu odaya, çıksam dışarıya Deniz kenarına gitsem, dolarlar belki okyanuslara Çıktım yürüdüm yollarda, yokuş aşağı inen sularla Kaçıramazdım böyle geceyi, bu duygularla içim sımsıcak İster kış olsun, isterse yaz ******* olmuyor her zaman böyle ıslak Güçlü Sönmez |
*Işık
Yorgun, huzursuz ve gözden kaybolurken Kafanda bir savaş var ama silahın yok Sorular cevapları aşmakta Hepsi ‘neden’ ile başlamakta Meleklerle konuşabileceğin bir telefon var Ama hatlar hep meşgul Sabrın bir sınırı var sanki Ama özgürlük kölelikten geçiyor Kalbinde bir delik mi var Yoksa hala tümüne sahip misin Kapıyı çaldıklarında Bütün bir ruh olarak gelmelisin Yeni dostun hüzün Ve umutlar yalan dolu Ama unutma bize söylenen Hiç sönmeyen bir ışık olduğu |
*İnsanlar... Canavarlar...
İnsanlar… Canavarlar… Ne daha dün başladı… Ne de hemen yarın bitecek… Binyıllardır yazılan tüm hikayeler… Efsaneler… Canavarlara karşı savaşan insanlar… Kahramanlaşanlar… Şimdilerde ise gözümüzden kaçan… Yeni hikayelerdeki canavarlar… Bizleriz… Kendi annesini… Kendi bebeğini öldüren… Kendi ırkını yoketmekten korkmayan… Oynanan sahneler şaşırtıcı değil… Kendi keşfettiği mertlik bozan bir alet… 100 metreden öldürülen bir kaplan... Sahte cesaret… Korkaklık temsilcisi… Simsiyah isle kaplanıp zehirlenmiş kalpler… Satılığa çıkartılan ruhlar… Senaryoları yazarlar… Ve oyunu oynarlar… Evrenin en mükemmel eseri olarak yaratılan… Ama hep böyle kalacağına dair söz verilmeyen… Cehennem ateşini tadacak… Bu ateşi hakeden… Tek canlı… Hayvanları et ve aksesuar olarak gören… Kendisinin de etten-kemikten olduğunu unutan… Markalaşacak ürünlerin yapılabileceğini derisinden … Tadanların etini çok lezzetli bulduklarını hiç düşünmeyen… Halt etmiş Descartes’a katılan… Dünyasını yokeden… Özbenliğini kaybeden… Ruhsuz makinelere dönen… Canavarlar… İnsanlar… |
*İp
Duyuyorum Yakında geleceğini Fakat bende sabır Bugünlerde izinli Sen yine de at bir ip Ucuna o günü bağlayıp Belki de çekip çekip Sana daha çabuk kavuşur kollarım Güçlü Sönmez |
*İstanbul
İstanbul al götür beni Ayak basmadığım her yerine Tadayım, öpeyim, içeyim seni Al beni, geri verme Al beni sakın geri verme Çekilmez senin gurbetin İstanbul Hiç çekilmiyor senin özlemin Gel bana, sarayım seni Sarayım seni İstanbul Tadayım seni güzel İstanbul Ne hale getirseler de seni fark etmez Beklerim hep seni İstanbul Yeter ki sen, sen ol İstanbul Yeter ki sen, hep sen kal İstanbul Kalmamışsa ahşap evin, yaparım Kalmamışsa saf denizin, düşlerim Kalmamışsa güzel insanın, bulurum Yeter ki sen, sen ol İstanbul Yeter ki sen, hep sen kal İstanbul Güçlü Sönmez |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:16 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.