![]() |
Biliyorsunuz
Alıştım hem de çok alıştım size Sebebini siz de biliyorsunuz O gece mehtapta sizle göz göze Çılgınca seviştik biliyorsunuz Yıldızlar nasıl da gülümsüyordu Sıcacık bir buse verin diyordu Sevdalar geceyi kucaklıyordu Vuslata ermiştik biliyorsunuz Başım göğsünüzde düşler kurarken Bir dilek tutmuştuk yıldız kayarken El ele tutuşup güneş doğarken Biz yemin etmiştik biliyorsunuz Kadir Albayrak |
Bir Hata
Ben; Bir insanım! .. Duygulu Biraz asi Mağrur ve gururlu! .. Dün-den şikayetim yoktu Yarınımsa umutlu! .. Ve 'Seni tanıdım' Hiç ama hiç 'Gereği yoktu! ..' Kadir Albayrak |
Bir Parça
O kadar öfke doluyum ki sana Anlatamam! .. Seni bin parçaya ayırsam da Hırsımı alamam! .. Fakat; Bir parçan kaybolursa İşte o zaman Yaşayamam! .... Kadir Albayrak |
Bir Parçası Ömrümün
Nerdesin bilmiyorum zamanın neresinde Kim anıyor adını kimedir tebessümün Ne zaman yola çıksam bitti her seferinde Sonunda ziyan oldu bir parçası ömrümün Ne mümkün yıldızlardan gittiğin yönü bulmak Pusula mı bıraktın hasreti okşayacak Yalvardım Yaradana bu halim ne olacak Sordukça ziyan oldu bir parçası ömrümün Sevdan bana okuldu ben sevdana kul oldum Mezun etmedin beni ne verdinse okudum Her nefeste ismini ilmek ilmek dokudum Andıkça ziyan oldu bir parçası ömrümün Bu yürek ki senindi ya şad et ya da beter Ya silahını indir ya son kurşunu gönder Közüne üflediğin ela renkli ateşler Yandıkça ziyan oldu bir parçası ömrümün Hasret senin bebeğin benim celladım oldu Zaman zaman vururdu şimdi zaman da durdu Bulutlar isyan kustu rüzgarlarsa kudurdu Estikçe ziyan oldu bir parçası ömrümün Senden kaçmak kolaydı başarırdım istesem Yeter ki ben kendimden kendimden kaçabilsem Lakin dua etmiştim 'Sevdaya varabilsem' Sevdikçe ziyan oldu bir parçası ömrümün Vur! ..Acırsa nağmerdim vur ki görevin bitsin Gayrı hiç bir gecenin sabahı sen değilsin Geldikçe uzaklardan 'Mutluyum' diyen sesin Geldikçe ziyan oldu bir parçası ömrümün Düşmedi ya göğsüne toprağa düşer başım Anlattım anlamadın anlatır mezar taşım Barikatlar yıkıldı yola çıktı göz yaşım Aktıkça ziyan oldu bir parçası ömrümün Kadir Albayrak |
Birazdan ağlayacağım
Zamansız bir an da bilmem ki niye Sen geldin aklıma çıldıracağım Gözlerim yanmaya başladı yine Galiba birazdan ağlayacağım Kağıda bir şeyler yazıp bıraktım Nasılsa bir daha yazmayacağım Derdimi ben sana anlatamadım Galiba birazdan ağlayacağım Hasretin ağıyla örülmüş her yer Belki de ölünce kurtulacağım Gönlümde fırtına başladı yer yer Galiba birazdan ağlayacağım Bu gece bir garip oldu yüreğim Korkarım sabaha çıkmayacağım Mendille buluştu yine ellerim Galiba birazdan ağlayacağım Kadir Albayrak |
Biri Yakmalı Beni! ..
“Biri” yakmalı beni gönlümü titretmeli Kabil-i mümkün müdür tekrarı bilmiyorum Bu tarumar yüreği yeniden fethetmeli Analar doğurduysa Havva’yı bekliyorum Kül altında bir yerde “bir tutam köz” olmalı O közü bir bakışla yakan bir göz olmalı “Ben seni seviyorum” diyen bir söz olmalı Hangi dudaklardaysa duymayı bekliyorum Bir araya toplayıp bin’e bölünmüş beni Aşk ile kucaklayıp dibe gömülmüş beni Mazisine kahpece çile örülmüş beni Bağrına basacaksa gülmeyi bekliyorum Var mıdır öyle biri, vardır gönül, az sabret Öyle bir sevmeli ki; “vefasızlara ibret” Benimle tek bir vücut, tek yürekten ibaret İbaret olacaksa sevmeyi bekliyorum Masal istemiyorum, “bir varmış”, biri olsun Biz bize anlatalım sevdanın pir’i olsun Tükenmesin bir an da, hep canlı, diri olsun Böyle yaşayacaksa” vallahi” bekliyorum Çok şey mi istiyorum, çöl’den” bir kum tanesi” Adresim; Aşk çıkmazı, kubbesiz dert hanesi Kapıda tabela var, “SEVENLER MEYHANESİ” Kadeh kaldıracaksa içmeyi bekliyorum Dünümü silsin bu gün, ol bayrama arife Her sabah uyanınca öpüşürüz şerefe İsmi önemli değil, ha; Ayşe, ha; Hanife Yarına varacaksa sevdayı bekliyorum Lakin mevzu mutluluk, gün’se; o gün, bu gündür Sonraya kalan düşler, hüsranlara sürgündür Haydi gel, “bilinmezden” geldiğin gün düğündür Aşk yine doğacaksa güneşi bekliyorum Kadir Albayrak |
Biz Sevgiye Aşığız
Şu gönlüm Mevlana dergahı benim Sevene kapısı kapanır mı hiç Dost diye göklere açılan elim Allah vergisidir yorulur mu hiç Meks-u aram eder rüzgar gönlümde Çöl bile gülistan lalezar bende Yunusun sevgisi dildar içimde Yüreğim nefrete kul olur mu hiç Tomurcuk gülümser dal da aşk ile Sevgiyi yudumlar büyür şevk ile Bu hazzı nefsetmek varken zevk ile Dünyanın mürveti sorulur mu hiç Nefs-i törpüledik aşka kul ettik Mevlana'yı dergah okul belledik Yabanla dost ile hep helalleştik Çağlayan pınarım durulur mu hiç Sevgiye aşığım sevgiye kurban Herşeye zerafet vermiş yaradan Bu duygu bu haslet bize Mevla'dan Nakşetmiş kalbime yok olur mu hiç Kadir Albayrak |
Boş İbadet
İhlas hakim değilse boş ibadet, ham fikir Tavına gelmemişse örs-e oturmaz demir Kadir Albayrak |
Boynuma Sarılır mısın
Okşasam o güzel ipek saçını Yüzünü çevirip darılır mısın Çıkarıp başımdan atsam tacımı Söyle kız boynuma sarılır mısın Bir buse kondursam al yanağına Gözünü kaçırıp utanır mısın Seni sevdiğimi anladığında Söyle kız boynuma sarılır mısın Akşamlar renklerle vedalaşırken Meyledip göğsüme yaslanır mısın Bu şarkı senindir,desem dinlerken Söyle kız boynuma sarılır mısın Kadir Albayrak |
Bu Akşam
İnceden bir sızı çöktü içime Kahredip yürekten vurdu bu akşam Ellerim semada fersiz gözümde Damlalar isyana durdu bu akşam Dualar dilimden akıp giderken Gökleri bir feryat sardı bu akşam Zavallı bir yıldız kayıp düşerken Gönlümde bir korku vardaı bu akşam Köhnemiş yılların hatıraları Gözümün önünden geçti bu akşam O kadar çoktu ki kahpe anları Hafızam onları seçti bu akşam İçim de yatardı veda sancısı Nüksedip ruhumu yaktı buakşam Gözlerim damlayı ziynet takısı Yaparak boynuma takta bu akşam Saramaşık gibiydi ümit gönlüm de Kurudu döküldü soldu bu akşam Mutluluk kurmuştum pembe düşümde Cehenneme davet oldu bu akşam Kadehler tükendi çilem dolmadı Şişeyi elim de kırdım bu akşam Nefesim kesilip uyku tutmadı Bir kabus selinde sır-dım bu akşam Mateme kul oldu gözüm kulağım Görmedim duymadım içtim bu akşam Fazlalık gibiydi beden de canım Kendime bir kefen biçtim bu akşam Bir dünyamız vardı sessiz ve sakin Dönüyor demiştin durdu bu akşam Gözlerinle beni çağırdın lakin Ecelim saati kurdu bu akşam Göklerde bir yıldız seçmiştim sana Kasvetli bulutlar örttü bu akşam Teselli aradım karanlıklarda Elveda zehrini döktü bu akşam Perdeler çekildi dört bir yanıma Gözümün yaşları dindi bu akşam Son bir kez baktılar alın yazıma Azrail ismimi sildi bu akşam Bir rüzgardı bu dalımdan beni Kopardı bir hayat bitti bu akşam O buruk yürekle görmeden seni Terkedip dünyayı gitti bu akşam Kadir Albayrak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:14 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.