![]() |
Erken Uyan
Haydi yavrum, güzelim kalk! Minik kuşlar uyandı, bak! Saat çalar:Tik tiki tak... Erken uyan! Erken uyan! Uyku bitti, güne yürü, Hakka edip teşekkürü. Horoz öter: Ü ürü ürü... Erken uyan! Erken uyan! Cıvıl cıvıl bir kuş sesi... Düşün, mutluluk gölgesi. Minarede ezan sesi, Erken uyan! Erken uyan! Rıfkı Kaymaz |
Erzincan'ım
Ayrıyım, dertliyim gurbet ilinde, Erzincan, bir hasret oldu dilimde Bir hasret, bir ateş yanar gönlümde, Gönlümde tutuşan bir odsun canım, Erzincan, Erzincan, ah... Erzincan’ım! .. Kazankaya, burcu burcu kokuyor. Şelale çağlıyor, zikir dokuyor... Ayrı kalmak yüreğimi yakıyor, Gönlümde tutuşan bir odsun canım, Erzincan, Erzincan, ah... Erzincan’ım! .. Ilgıt ılgıt eser tatlı rüzgârın. Dört yanında, sıra sıra dağların... Yeşil yeşil, canlanıyor bağların, Gönlümde tutuşan bir odsun canım, Erzincan, Erzincan, ah... Erzincan’ım! .. Yüce tepesiyle sarar insanı, Munzur Dağı, sonsuzluğun mekânı... Ekşisu, Beytahtı, güzel dört yanı, Gönlümde tutuşan bir odsun canım, Erzincan, Erzincan, ah... Erzincan’ım! .. Terzi Baba, öte dünya kapısı, Mezar taşlarıyla, derviş kokusu... Pir-i Sami, Paşa Dede... Hepisi... Gönlümde tutuşan bir odsun canım, Erzincan, Erzincan, ah... Erzincan’ım! .. Salih Baba, aşkla yazmış divanı, Tasavvuf kokusu kaplar her yanı, Manevî bir alem sarar insanı, Gönlümde tutuşan bir odsun canım, Erzincan, Erzincan, ah... Erzincan’ım! .. Salihoğlu, der ki yetmez bu sözler! Erzincan gönlümden hiçbir an gitmez! Onu anlatmaya satırlar yetmez; Gönlümde tutuşan bir odsun canım, Erzincan, Erzincan, ah... Erzincan’ım! .. Rıfkı Kaymaz |
Filiz
Çilenin tohumu toprağa düştü, Eridi kabuğu çekirdeğinin. Işıklar yakıldı, kuşlar ötüştü, ******* içinde bir geceleyin. Uzandı toprağı deldi bu filiz, Saplandıgöğsüne sessiz gecenin. Uzaktan uzağa bir ses:Geliniz! Sırrını çözelim bir bilmecenin. Yemyeşil rengiyle kızıl toprakta, Büyüdü çiçekle, tohumlar verdi. Çağlayan pınarda, düşen yaprakta, Gölgesi görünen bir şaheserdi. Rıfkı Kaymaz |
Eser içerime bir rüzgâr gibi, Doldurur ruhumu serin *******. Gündüzün elinden çekerek beni, Uyutur göğsünde derin *******. Gece ki döşeği tatlı uykunun, Akan gözyaşının, derin duygunun, Kanayan, sızlayan, taşan ruhumun, Üstüne perdeyi gerin *******. Sararken ruhumu derin düşünce, İçimde bir rüzgâr esiverince, Gitgide yollar da ikileşince, Bana düşünceyi verin *******. Rıfkı Kaymaz |
Gelişin
Ve bir gün bir koşu başlar doğudan Bir koşu ki gece geride kalır. ******* ardından kopan sabahlar Yüreğimde derin renginiz kalır. Ve o renk içimde çalkanır durur Dirilen, canlanan ruhum yıkanır. Rıfkı Kaymaz |
Gemiler
Gemiler yol alıyor Sular yine dalgalı Gözler ufka dalıyor Gözler ufka dalıyor Ufukta bir kızıl iz Ruhlarda bir ürperiş Canlanır mavi deniz Canlanır mavi deniz Ve nihayet uzaktan Görüldü parlak ışık Artık ağarmakta tan Artık ağarmakta tan Rıfkı Kaymaz |
Gider
Yollar kıvrım kıvrım bükülür gider Acılar, özlemler, dökülür gider İnsan çilelerle yoğrulur her dem, Ölüm ötesine sökülür gider. Rıfkı Kaymaz |
Gidip de Gelmemek
Hayat bu, neler olur:'Gün doğmadan ne doğar! ' Herkes bilir yokuşun elbette inişi var. Ne çıkar önümüze: Hayat, ölüm, ayrılık... 'Gidip de gelmemek var, gelip de görmemek var.' Rıfkı Kaymaz |
Gidişin
Sen gittin ve götürdün gündüzümüzü Her yanda gecenin izleri kalır. Eller kir pas içinde, bir yığın ettir yürek Durulan gözlerde şaşkınlık kalır. Tutar karamsarlık bütün yolları İçimde bir tutam burukluk kalır. Yollar uzar da uzar, akşamlar uzar Göklerde yalancı ışıklar kalır. Rıfkı Kaymaz |
Gidiyorum
Gecenin yalnızlığı beni alıp giderken Ufuklardan göründü sallanan beyaz mendil Gitgide yüreğimde irileşen karanlık, Silindi birden bire yandı içimde kandil Yalnızlığın tutmuştum acılı hayatını Yalnızlıktı dayanan boğazıma çelik el Karanlığı titretti içten içe yankılar Yankılardan bir hayal: dedi “haydi durma gel! ” Gösterdi hasretine yandığım diyarları Yalnızlık sana veda ben sevgi kucağına Gidiyorum sevinçle oraya gidiyorum Gidiyorum ümitle sonsuzluk ocağına Rıfkı Kaymaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:27 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.