![]() |
Aşkın damardan öptüğü kanda aradım seni
Gün günü artıyor derdim ayyuka çıktı çilem Satamadım alan yok günlerim doldu elem Aşkın dilinin ucu ne dese yazar kalem Bülbülün güle döktüğü canda aradım seni Aşkın damardan öptüğü kanda aradım seni Dilin yarası acı söylese de dinleme Vurulup zehir okuna inim inim inleme Hep seni soracağım akıllanmaz gönlüme Vurdum sazımın teline bamda aradım seni Leyla’nın ağıt yaktığı handa aradım seni Ben çaresiz bir aşık hayalinde gezerken Aşkımı kefenleyip mezarını kazarken Hangi ilham vesile bu şiiri yazarken Esmedi bahtıma rüzgar samda aradım seni Ruhuma azap doldurdum gamda aradım seni Borani sevgiyle gezdim karışmadım kavgaya Çorum Çatak’ta sevdim düştüm kara sevdaya Sen Kayseri Talas’ta fink atarken dünyaya Erzurum Palandöken’de Van’da aradım seni Aşkın damarımdan öptüğün kanda aradım seni Halil Çimen |
Aşkın dergahını kursam yeniden
Ondört şubat baktım sevgili günü Ellerdeki naylon gülden utandım Bir taksi bir kata etmiş düğünü Leyladan mecnundan çölden utandım Bir göz göremedim sevgi bakışır Bir yar bulamadım yare yakışır Bir sevda yok burcum burcum kokuşur Keremden aslıdan külden utandım Ferhatın dağları deldiği yerde Eskiden sevdalar dermandı derde Hani karaca oğlan elifler nerde Kakülden zülüften tülden utandım Ne yaylalar kalmış nede çam dibi Nerde şah senemi aşık garibi Yüzmüyor sevdalar eskisi gibi Irmaktan nehirden gölden utandım Borani sevdayla gelipte giden Aşkın dergahını kursam yeniden Bumu doğmalıydı koca sevgiden Aşkların verdiği dölden utandım Halil Çimen |
Aşkın dergahını taşa rurtular
Dövüşler oluyor değnekli taşlı Böyle bir dünyaya deliyor çocuk Eller yedi içti sen oldun borçlu Böyle bir dünyaya geliyor çocuk Teraziye oturtmuşlar zorbayı Keyfe göre dolduruyor torbayı Adalet yüyerten yedi darbeyi Böyle bir dünyaya geliyor çocuk Kin kervanı ortalıkta duruyor Uyuz itler derisini sürüyor Vurguncu soyguncu taktir götüyor Böyle bir dünyaya geliyor çocuk Nikahsız akitsiz yuva bozuyor Utnmadan gazetede yazıyor Herkes birbirine kuyu kazıyor Böyle bir dünyaya geliyor çocuk Aşık boraniyem fitne sattılar Sevgiyi güzeli dışa attılar Aşkın mabedini taşa tuttular Böyle bir dünyaya geliyor çocuk Halil Çimen |
Aşkın gizli hesabı var leyla
Bir yar sözü beni deli ediyor Dünya bir başıma dar leyla leyla Ruhum bedenimden uçup gidiyor Kaldım ahu figan zar leyla leyla Aşkta ölen iki kere ölmüyor Ömür boyu şadolupta gülmüyor Bu bir gizli hesap kimse bilmiyor Aşkta gizli hesap var leyla leyla Aşkımızın yıldızını kaydırdın Bu günleri yarınlara saydırdın *******in ayazında buydurdun Yağdırdın başıma kar leyla leyla Aldanıp muzunun peşine düştün Vurdun hançerini yaramı deştin Aşkımızı kör inada değiştin Olmadın bahtıma yar leyla leyla Aşık boraniyem sevda sazıyım Uzat kirpiğini mezar kazıyım Aşkımıza can vermeye razıyım Gel yıka kefenim sar leyla leyla Halil Çimen |
Aşkın hakimi olsaydım
İğdam veremezdim aşk sarhoşuna Leylaya mecnuna çöle kıyamam Bırak dil dökmeyi boşu boşuna Aslıya kereme küle kıyamam Hüküm verip kıyamazdım bir cana Kendi nefsim gönderirdim iğdama Birtek balta vurdurmazdım fidana Bülbüle sümbüle güle kıyamam Bir çiçek kokusu bedeldir ömre Isıtır toprağı havayı cemre Bırak anlamasın o cahil zümre Ben bana kıyarım ele kıyamam Sen gelip öfkeyle saldırsan bile Vucudum ortadan kaldırsan bile Sen benim ruhumu öldürsen bile Ben senin saçında tele kıyamam Aşık Boraniyem sözümden düşmem Sevgi varken nefret ile döğüşmem Sevgi aşkı dünyalara değişmem Hiçbir mahlukata kula kıyamam Halil Çimen |
Aşkın kölesi yaptın
Gönül sarayımın kralı iken Beni aşkımızın kölesi yaptın Bir kumar oynadık ayrıldık erken Ecelim gelmeden ölesi yaptın Yaşanır mı aşka boyun bükerek Söyle nasıl gülsün yaralı yürek Seni çatal dilli yılan engerek Akıttın göz yaşım silesi yaptın Başıma dar ettin köşkü sarayı Sen azdırdın gönlümdeki yarayı Mahşerde sorarım belle burayı Eli halimize gülesi yaptın Gönül güneşimi tersten doğurdun Sevda kuşum yuvasından kovdurdun Beni iki kaşık suda boğdurdun Göz yaşını aşkın hilesi yaptın Aşık Borani'yem indim özüne Konuşurken perde çektin gözüne Bundan sonra inanmam ki sözüne Yalanı dilinin kalesi yaptın Halil Çimen |
Aşkın mabedinde sevgi ipine
İçi maden dolu bir dağ gibiyim Yavaş yavaş kazıyorum ben beni Türlü çiçek açmış bir bağ gibiyim İçin için geziyorum ben beni Madenler kazarım gayet derinde Cevherler bulurum her seferinde Allah'ı görüyom camul ceminde Yeni yeni seziyorum ben beni Binmeden küfürün fitne küpüne Riyakarlık uğratmadan kapıma Aşkın mabedinde sevgi ipine Usul usul diziyorum ben beni Ben sevgiye tapanlardan biriyim Güzeller istesin canım veriyim Aşkın taburunda nöbet eriyim Güzellere yazdıyorum ben beni Borani'yim çirkin aşı yemedim Sözü temelinden çürük demedim Güzeldir allahım sevgi mesebim Yeni yeni çözüyorum ben beni Halil Çimen |
Aşkın yollarına ihanet eder
Cahil sohbetinin olmaz azığı Konuşmayı bilmez sözü lekeler Koyma meçlisine kanı bozuğu Ruhunu kirletir özü lekeler Şeytanın sırtında değnek atlayan Servetini kul hakkıyla katlayan Yüzündeki ar damarı çatlayan Utanmayı bilmez yüzü lekeler Olamaz sevgiye cahilden lider Dünyada boş yaşar boş gelir gider Aşkın yollarına ihanet eder Tepeyi karalar düzü lekeler Hiçbir şey vermiyor aşkın tadını İnsan dürüstlükle alır adını Yakma ocağında eğri odunu Dumanı kirletir közü lekeler Arif gelir arif gider ulumuz Tartıda denk gelir sağ ve solumuz Kılıçtan keskindir bizim yolumuz Getirme cahili izi lekeler Borani aşıklar yolda kalır mı Vicdansıza edep satsan alır mı Yayla köçeğinden aşık olur mu Koyma meçlisine bizi lekeler Halil Çimen |
Aşkın yolu
Gidip menzile eremez Bakar hedefi göremez Gül açıp ta gül veremez Gönlü diken harlık olan Her aşık yola gidemez Alıp bu aşkı güdemez Gönülleri bir edemez Yüreğinde darlık olan Ağaç olsa dal yapamaz Yeyip içse hal yapamaz Arı olsa bal yapamaz Yaşamında zorluk olan Sevgisiz dünya olurmu Arayan başka bulurmu Borani yolda kalırmı Gönlünde o varlık olan Halil Çimen |
Aşklara kurşun sıkmam
Ben bir aşkın çocuğuyum aşklar büyüttü beni Türküler ninni söyledi sevda uyuttu beni Aşkın gemisine bindim deryalar yuttu beni ALLAH'IN emrinden çıkmam insanın gönlünü yıkmam Sevdaların çocuğuyum ben aşklara kurşun sıkmam Yüreğimde aşk ateşi koygun koygun yanıyor Yaralandı deli yürek damla damla kanıyor Herkes bakıyor yüzüme beni katil sanıyor ALLAH'IN emrinden çıkmam insanın gönlünü yıkmam Sevdaların çocuğuyum ben aşklara kurşun sıkmam Aşk yakarmış yaksın beni usanılıp bıkılmaz Aşk dergahı zulüm olsa acısına bakılmaz Çıldırmış bir yüreğim var birkaç aşktan yıkılmaz ALLAH'IN emrinden çıkmam insanın gönlünü yıkmam Sevdaların çocuğuyum ben aşklara kurşun sıkmam Borani'yem aşk yolunun körüyüm topalıyım Asla gönül kıramam ben gönüller yapanıyım Sevgi dinim aşk imanım sevdanın tapanıyım ALLAH'IN emrinden çıkmam insanın gönlünü yıkmam Sevdaların çocuğuyum ben aşklara kurşun sıkmam Halil Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.