![]() |
Anılar Atılmaz Satılmaz Ki...
Eskileri karıştırma diyorsun Eski giysi değil ki çıkarıp atasın, Evet bunlar da oldukça eski ama Bunlar eski hâtıralarım Bir zamanlar bunları yaşadık anlayasın... Anılar kabuğum,derim Onlardan soyunmak imkânsız, Çıplaklığımı nasıl giysilerle örtersem Ruhumu da anılarımla örterim. Yılan kav değiştirir her yıl Ben kav üstüne kav eklerim, Anılar kapımı çalacak diye Her gün ümitle beklerim... Alper Kürük |
Anılar Sofrası
Eski hâtıralarım Ne olur gelin birlikte Bir anı sofrası kurup Etrafında çepeçevre Oturalım,konuşalım. Siz,evet çocukluk anılarım Siz gelin önce yanıma İlk lokmayı siz alın bu sofrada Çünkü en eskiler En yaşlılar sizlersiniz. Sizlerleyim şimdilik Artık başlayalım: İşte değnek atlar, İşte kendileriyle birlikte Büyük Adam olduğumuz arkadaşlar... Ve okumaya başladığım okul Dört duvarı arasında beş senem, İçlerinde aşk olmayan Küçük kızlar... Siz susun artık Kafamda belirli,belirsiz Çocukluk hâtıralarım susun. Gençlik anılarım, Tatlı anılarım siz konuşun: Büyüdüğüm,büyüdüğümüz yıllar... Boyum öylesine uzamıştı ki Anamın,babamın ki kadar. Kız arkadaşlarım Boyları boyuma denk, İlk terleyen bıyıklarım Ve onların körpe memeleri... Sarmaş-dolaş oynardık eskiden İçimiz boştu, Şimdi kaçıyorlar benden Birşey mi var bende acaba? Çocukken olduğu gibi Oyunlarını da bozmuyorum ki? Neden kaçıyorlar neden? İlk randevum... Saat delisi sanmışlardı beni Gözlerimi ayıramadığım saatler, Saat bir yerde saya dursun O gün ben de içimden Saniyeleri sayıyordum. Bâliğ olduğum seneler... Küçüklüğümde korktuğum şeytanı Ara vermeksizin rüyalarımda Gördüğüm *******... Şeytan,korktuğum kadar Hiç de korkulacak değilmiş Değil mi ki alt tarafı kadın... Uyuyamadığım zaman gözümde kadını çıplaklaştırdığım anlar... Yarın için aldığım randevu Ve onun düşüncesiyle kavrulan kafam Kuru tahtada yatarcasına Bir o yana,bir bu yana kıvranışlarım Oysaki yattığım pamuk yatak. Mehtaplı *******in birinde Tadına hiç doyamadığım İlk öptüğüm dudak... Yıllarca değişen sevgililer... Nişan gecem,nikâhım Düğünüm ve telli duvaklı Kollarımın arasındaki karım... Balayına çıktığımız günler... Ona elini sıcak sudan soğuk suya Sokturmayan sevgim... Hayatın tadına doyulmaz İlk meyvası ilk çocuğum, Oğlan mı? kız mı? diye Heyecana düştüğüm dakikalar Ve eşe-dosta verdiğim ilk müjde Oldu güzeller güzeli bir kızım... Siz de aldınız sayılır az çok Nasibinizi bu sofradan Gençlik anılarım. En taze,en yakın anılarımı Saklı tutmak istiyorum herkesten Dumanı üstünde onların daha Onları anmam küllenmeden... Artık ağardı saçlarım Ey sofra arkadaşlarım Sizler ve ben Zamanla birlikte aktık. Zaman,biliyorum birgün Bizi bir yerde ekecek... . Saçlardaki aklık Çeşit çeşit adlandırılır bir bilseniz Kâh diyorlar ihtiyarlık Kimi diyor bunaklık. Gelin birlikte bir ad seçelim Saçlarımdaki aklıklara, Sizleri hâtırlayabildiğime göre Bunak olmasam gerek Benimkine ihtiyarlık diyelim... Alper Kürük |
Anılara Sığınış
Kütür kütür eriğini yediğim ağaçların Kütür kütür dallarını kırdı yel, Benim olan yaşadığım anılar Siz de mi el, siz de mi el? Sığındım yaşanmış anıların sıcaklığına Yarının bilmediğim yellerine karşı Şimdi içimde bir durgunluk Bir sessizlik var içimde. Belki yarın başımda Yine bir kavak yeli eser Yine duyarım eriklerin Dişlerimi kamaştırdığını Ve yeni aşkların başıma Görürüm türlü dertler açtığını.. Alper Kürük |
Ankara'lım
Ruhuma bir his olup düştün de Ankara'da Denizlerden vazgeçip yaşar oldum karada. Şifa beklenmez mi hiç onulmaz bir yarada? Renkler var binbir çeşit,sonuç ak ve karada. |
Anladım Artık
Seyreyledim ben senin aşkının aynasında Bütün güzelliğini,kusursuz endamını, Meğer şeytan gizliymiş aynanın arkasında Yanılıp da zannettim düşlerimin kadını... Nice gözler kamaşıp kararmış ışıltından, Gerçek arkada kalır, akseden hep hayâlmiş, Yalancı görüntüye,sevgiye gönlü kayan Yalnız ben değilmişim niceler gelmiş geçmiş... İş işten geçse bile artık ben de anladım Hayatta yanılıyor tek duyguya kapılan, Yanılmam,beş duyumla ben seni algıladım! Tatlı bir burukluktur şimdi içimde kalan... Alper Kürük |
Anlasana
Sana herşeyimi anlatamam ben Bir sevdiğimi söylememe bile inanmıyorsun, Kin oldu içimde bütün sevgim Sızlanmaktan başka şey yapamıyorum, Yalvarmaktan başka şey yapamıyorum. Dinletemiyorum sözümü bir türlü sana Tanrıçalaşsan kulun bile etmezdin beni, Sen hainsin,gaddarsın Öylesine de güzelsin... Herşeyimi anlatamam ben sana Bir sevdiğimi söylesem yetmez mi? Biraz olsun anlasana... Alper Kürük |
Anlayacaksınız
Hâlime gülmeyin benim Sizin de başınıza gelecek... Her mevsimi bahar görecek Her çiçeği gül sanacaksınız. Siz de yanacaksınız. Öten kargaya bülbül diyecek Bir sevginin uğruna Feda edeceksiniz tüm sevdiklerinizi. Her ağlayanı âşık sanacaksınız. Herşeyinizi vermek isteyeceksiniz üstelik Bir kalbinizi sığdırabilmeniz için Bir kâlbe. Heyhat! aldanacaksınız... Aşk içinde tatlı geçen ömrünüz Olacak ayrılıkla zehir-zıkkım Ergeç anlayacaksınız Neden böyle çıkarmış benim âhım... Alper Kürük |
Anneler Günü İçin
Sözüm gabiye değil,lâftan anlayanadır kadın doğurmasa da o her zaman anadır. Erkeğin kazandığı,mal,mülk,onca paradır Süs,kozmetik sanayi hep kadından yanadır. Havva ana Adem'in kemiğinden halkoldu Oysa bütün insanlık Havva ile var oldu. Hayat erkekte başlar,kadın ile var olur Tek kadın doğurunca,tüm kadın ana olur. Kaynana dedikleri anasıdır erkeğin Sürtüşme sürecektir dünya sonuna değin. Gelini olan kadın bence cici anadır Herşeye karışırsa o kadın kaynanadır. Yoksul köylü kadını tarlada atar çapa Varsıl sosyetedeki etrafa satar caka. Yavrusunun başını uyurken kaşıyan o Vatan için mermiyi sırtında taşıyan o. Süslüsü,süssüzü de hem kadın,hem anadır Helâl süt emmiş ya da sütsüzü şansınadır. kadın için yatırım gümüşe,altınadır CENNET bile ANANIN AYAĞI ALTINADIR. Alper Kürük |
Annemize...
Nice 'Anne Günü'ne zaman seni taşısın Sahip olan bizlerin sen en büyük şansısın. Bekaya verdiğimiz tüm annelerimizsin Onları temsil eden tek varlığımız sensin. Gönlümüzün tahtında hep böyle kurul,otur Evlerimiz seninle şenlenir,huzur bulur... Kulağımızdan sesin yıllarca eksilmesin Ellerini saygıyla öperiz annemizin... Alper Kürük |
Antalya
Bu sözcükler düştü bir gün ATATÜRK'ün ağzından bir bir 'HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ: ANTALYA DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR '... Bir ucu KAŞ' ta ve diğer ucu uzar GAZİPAŞA'ya KALE, KUMLUCA,KEMER, SERİK, SİDE, MANAVGAT, ALANYA... Çık yüksel ELMALI' ya...cip sefasıyla TOROSLARDA yaylaya... DAMLATAŞ MAĞARASI 'yla ayrıca ünlüdür ALANYA Gitmesen de olur sanki ayağına gelmiş ALMANYA... İBRADI 'da... DİM ÇAYI'nda alabalıklar lezzetlenir Kartal yuvası AKSEKİ dağlarda KARDELENLER verir... Mavi sularda serinle...kumdan kalk da kayak yap veya Kanyonlarda...KÖPRÜLÜ ÇAY'DA RAFTİNGLE koş maceraya... Ünlü şelaleleri var: DÜDEN...KURŞUNLU...ve MANAVGAT... Yamaç paraşütçülüğü ALANYA' da...konaklar KEMER' de binlerce yat... Ruhlara tatlı serinlik verir FİNİKE portakalı TOROSLARDA göç görürsen onlar da YÖRÜKLER olmalı... DEMRE ' de doğmuştur ' NOEL BABA ' sı HIRİSTİYANLARIN Bir HAÇ...Bir HAC...ve bir İNANÇ ŞEHRİ olmuş dün...bu gün...yarın... Tüm diğer beldeleri de güzellik ve tarihle dolmuş Yaylada kurulanlar var: KORKUTELİ ve de GÜNDOĞMUŞ... İkiz kardeşler: ' DOĞA 'yla ' TARİH ' birbiriyle yarışmış... Yaratılan ANTALYA' ya üstelik güzellik karışmış... Geçmişin insanları da bu günü yaşayanlarla dost İşte bütün haşmetiyle karşında durmakta ASPENDOS... Her güzelde kusur olur derler lâkin bu güzelde yok... Gözün görüyorsa yeter...sen görmeyi bil... güzellik çok... ANTALYA ' TATİL CENNETİ ' orda yaşayan bence MELEK KALEİÇİ tarih kokar...KONYAALTI tablo...BELEK: Deniz kıyılarında GOLF oynanabilecek yermiş tek... KLEOPATRA SİDE 'de kalksa; KUNDU...LARA... görecek... ANTALYA en güzel ballı,emsâlsiz câzibeli çiçek... Dünyadaki arıları hep çekiyor...hep de çekecek... ATA'MIZIN görüşleri ham hâyâl değil...gün gibi GERÇEK! DÜNYA TEK DEVLET olursa ANTALYA' yı BAŞKENT seçecek... Alper Kürük |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.