![]() |
Deprem Gerçeği
Mâlumunuz üzre Türkiye bir deprem ülkesi On binlerce canımızı Kaybettik bu depremlerde Yıllar yılı boyunca Fay hattı kırıkları Sardı ülkemizin her yanını Boylu boyunca Bu kadar can ve mal Kayıplarının tüm faturası Kesildi yıkılan binalara İnsanı deprem değil Bina öldürürmüş Ne suçu var ki Zavallı binanın Mütâhit çimentodan Demirden çaldıysa Kalitesiz malzeme Kullandıysa ve binayı İnşâ ettiyse çürük zemine Bunda binanın kabahati ne İnsanı ne deprem öldürür Ne de bina İnsanı insan öldürür Öldüremese bile süründürür. |
Derme Çatma Sevdalar
Derme çatma sevdâlardı oysaki bizim yaşadıklarımız Her yanı kırık dökük Dört bir yanı delik deşik Yıllara meydan okuyan bir gecekondu misâli Yıkılmaya yüz tutmuş Üflesen uçacak hani Bahçesindeki çiçekler bir bir solmuş Âdetâ târûmar olmuş Son kullanma tarihi dolmuş derme çatma sevdâlardı oysaki bizim yaşadıklarımız Derme çatma sevdâlardı bizim yaşadıklarımız Ayrılık rüzgârlarıyla savrulan Hasretlerin harıyla kavrulan Ordan oraya sürüklenen kurumuş bir yaprak misâli Çürümeye yüz tutmuş Sararıp solmuş Miâdı dolmuş Artık bir tarih olmuş derme çatma sevdâlardı oysaki bizim yaşadıklarımız |
Dert
Işık hızında akıyor zaman Getirdiği dert pek mi pek yaman Hiç vermiyor ki insana aman Boşuna dertsiz bir kul araman. |
Dikkat Kırılır
Kalbimi üzerinde dikkat kırılır ibâresi bulunan bir kutunun içerisinde gönderiyorum sana sevdâlılar adlı kargo şirketiyle hemen şimdi bir tânem Bu kutunun gideceği yer olarak senin gönlünün adresi yazıyor iri kıyım puntolarla harflenmiş olarak Aman dikkat et kırılmasın kalbim sana kutu içinde geldiğinde bir kargo görevlisinin ellerinde Gönderimi muhafaza et en itinâlı bir şekilde ilk günkü gibi kalsın sana gönderdiğim hâliyle Artık kalbim senin ellerinde İyi bak ona olur mu Onu yüreğinin yanına koy ki âhengiyle çarpsın benim yüreğim de seninkisiyle birlikte Hiç bir zaman durmasın tâ ki senin yüreğinin çırpınışlarının durduğu o son ânâ kadar İyi bak ona iyi bak sevgilim İyi bak nâzik kalbime. |
Dolu Dizgin Zaman
Dolu dizgin koşuyor zaman hiç durmamacasına bir an bile Yetişmek ne mümkün arkasından koşup dursan nâfile Durdurmak imkansız bağırıp çağırsan da can havliyle Dolu dizgin koşuyor zaman hiç durmamacasına bir an bile Zamana gem vurmak istesen kalkar bir anda şâha Hiç yerinde durmak istemez koşar akşamdan sabaha Onun lügatında yer yoktur hiç ne bir âha ne de bir vâha Zamana gem vurmak istesen kalkar bir anda şâha Önüne nice engeller çıksa da üzerinden aşar gider Çağlayan ırmaklar gibi yatağından taşar gider Yüzlerce kamçı vurulmuşcasına coştukça coşar gider Önüne nice engeller çıksa da üzerinden aşar gider Yüzyıllara sığmaz ömrü engin ufuklara dönüktür hep yüzü Azgın bir rüzgâra benzer esipte geçer dağı, tepeyi, düzü Hiçbir sınır tanımaz birbirine katar geceyi gündüzü Yüzyıllara sığmaz ömrü engin ufuklara dönüktür hep yüzü Kıvrılarak giden bir nehirdir zaman geçmişten geleceğe doğru akan Geriye hiç mi hiç dönmeyen hep ileriye doğru bakan Yılları, asırları sıra sıra dizi dizi peşine takan Kıvrılarak giden bir nehirdir zaman geçmişten geleceğe doğru akan Uzayarak giden bir köprüdür zaman dünü bugüne, bügünü yarına bağlayan |
Dünya Dönüyor
Dünyâ dönüyor kim ne derse desin Sense baktığım hemen her yerdesin |
Dünyalar Tatlısı
Sevdim seni canım hep ölesiye Olur mu ki aşkta hiç veresiye Geldim kapına bir tanem sev diye Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye Dünyalar tatlısı canımsın benim Canımın içinde cansın sevdiğim Bedenimde akan sensin sevgilim Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye Sevginle ben dolup dolup taştım Nice engelleri hep seninle aştım Sana kavuşana dek çok yol aştım Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye Bir tek sensin benim arzum, emelim Hüzünü, kederi kabre gömelim Sevdamızı kana kana içelim Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye Bir tek günüm bile sensiz geçmesin Senden başka bir eş gönlüm seçmesin Aklından başka bir hayal geçmesin Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye. |
Dünyalara Bedeldir
Senin ansızın çıkagelişin Kızgın çöllere yağan yağmurlar gibidir Senin tatlı bir gülüşün Karakış ortasında açan güneşler gibidir Senin bir anlık bakışın Karanlığı nurlandıran dolunaylar gibidir Senini bir tek sözün Karlar altından fışkıran kardelenler gibidir Senin bir damla sevgin Göz alabildiğince uzanan okyanuslar gibidir Senin tadına doyulmaz aşkın Bütün bir dünyaya bedeldir Sayısız dünyalara bedeldir |
Durduramaz Hiç Kimse
Sevdâm, senin fırtınalı denizlerinde sulara gömülen bir gemiyse eğer senden başka hiç bir kimse çekip çıkaramaz onu ordan Yüreğim, senin ufuklarında batan bir güneşse eğer senin dışında hiç bir kimse doğduramaz onu doğduğu yerden Hasretim, bulutlanan gözlerinden düşen sağnak bir yağmursa eğer benden başka hiç bir kimse durduramaz onu yağdığı bulutlardan Hiç kimse durduramaz Durduramaz hiç kimse |
En Büyük Hata
En büyük hata tekrar etmektir hep aynı hatayı İnsanlar neden aynı hataları yineleyip dururlar ki? Üstelik bunun için yeteri kadar da yoktur zamanları Var mı insanların bir şansları daha hayâtı sil baştan yaşamak için? |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:50 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.