![]() |
Korku
KORKU Kula kul olma kork Allah’tan Bir de Allah’tan korkmayandan Dengede ol ümitle korku arasında Çünkü emniyet var Allah korkusunda Korkunun faydası yok korkma ecelden Vakit saat tamam olunca ne gelir elden Korkun ölümden değil unutulmaktan olsun Zira esas unutulduğun zaman ölmüş olursun Bazen duygu ve davranışlardan da korkulur Kem sözden kalp kırılır yürek burkulur Mesela evlat acısı yaşamaktan Yetim hakkı yemekten İftiraya uğramaktan Cesurun cesaretinden Düşmanın esaretinden Sabırlının öfkesinden Gevezeden değil susandan Bir de kendi nefsinden Korkar insan olan her insan Ayrıca kork senden korkandan Her an kötülük yapabilir arkandan Ve seninle her konuda hemfikir olandan Zira bu ya riyadandır ya da yalandan Sadık ALTINKAYNAK 29.11.2004 Sadık Altınkaynak |
Kul Hakkı
Kul Hakkı Günün birinde sen de tadacaksın elbet acı ölümü Kork kul hakkından kırma sakın garibin nahif gönlünü Garibin ahı zelzele olup sarsar arş-ı âlayı Celbetme sakın gazab-ı İlahiyi alma belayı Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak |
Kün fe Yekün
Kün Fe Yekün İbret nazarı ile bak kâinata İlahi Rahmet eseri eşsiz sanata Nasıl canlanıyor baharda yeryüzü Güz mevsiminde öldükten sonra Ölüden diriyi çıkartır geceden gündüzü Nasıl inkâr edersin gördükten sonra Bahar numunedir O büyük haşre Abı hayattır toprağa düşen her katre Filizlenir türlü nebat renk renk çiçekler Canlanır yeniden kelebekler böcekler Akıl hayran olur bu ba’su ba’del mevte Küfrü inadî çekmemişse gözüne perde Görünce harika sanatı deme “Ne güzeldir” Yapan Sanatkârı düşün O Hallak-ı Ezeldir De ki; “Süphanallah ne güzel yaratılmış” Zira tüm canlılar Hay ismiyle kuşatılmış Hayat ta ölüm de O’ nun emriyledir Her şeyin sırrı emr-i “Kün fe Yekün”dedir Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak |
Lider
Lider Lidere bağlılık lidere sadakat Güzeldir amma aşırısı hamakat Vefalı olmak iyi erdemdir fakat Kula kulluk köleliktir kölelik Siyasi liderin her dediği haktır Karaya ak demişse mutlak o aktır Kardan temiz ve ak, sudan berraktır Aksini söylemek deliliktir delilik Millet malını vermede çok cömerttir Kendisi için bir şey isterse namerttir Ne söylerse ne yaparsa keramettir O’nun makamı veliliktir velilik Olmaz olsun böyle çirkin siyaset Ne akıl var ne iz’an var ne feraset Liderin her sözünde aranır bir hikmet Bu kadar saflık ilkelliktir ilkellik Kendine gel vatandaşım kendine Düşme siyasetin tuzağına bendine Akıl ermez siyasinin fendine İşi gücü bencilliktir bencillik Sadık ALTINKAYNAK 2002 Sadık Altınkaynak |
Londra' da Bir Old Man
I saw in London a very old man Elinde baston başında fotör kulakta walkman I don’t know his name may be Coni may be Toni Bilmem nasıl anlatsam... Şey... Varya.... Hani... Listen to me I’ll tell you something funny Size bir hikâye anlatacağım yani One day this very old man Ki bu zat centilmen mi haza centilmen He wanted to go to the toilet İşte o zaman koptu kıyamet Don’t ask me Wat happened? How? Söyleyemem. Because I don’t know The very old man in this story Kusura bakmasın, I’m terrible sorry Karıştırdı “Lady” ile “Gentleman”i İzin verirse eğer anlatayım serüveni He went to the toilet of lady Aman kardeşim o bağırtı neydi? A woman screamed “Get out, get out...” Old man bir çıktı ki olmuş knock out Neyse... gerisini sormayın beni döver “Of course” kızdı mı kardeşine bile söver Sadık ALTINKAYNAK 1989 Sadık Altınkaynak |
Londra'da İkinci Old Man
LONDRA DA İKİNCİ OLDMAN On yıl önce Londra da “Old Man” demiştim birine Şimdi “Old Man” ben oldum onun yerine Geçen gün gittiğim kursta Dersimi fena aldım bu hususta Bizim sınıftaki bir Çinli kız Bana “Old Man” dedi; yüreğim etti cız Dedi ki; “You are an old man Whay do you want to learn english? ” Cevap veremedim duraksadım bir an Anladım ki artık bizden iş geçmiş Dedim: “ Maybe you are in the right But, for learning never is late.” Demek istedim ki yaşı yok öğrenmenin Amma anlamı da yok zamana karşı direnmenin Kızcağız yerden göğe kadar haklıydı Sınıfta konumum herkesten farklıydı Gençler baharı yaşıyor, ben se kıştayım Onlara arkadaş değil baba olacak yaştayım Buraya gelmekte geç kalmışım “I’m sorry” Adam sen de... Aldırma... “Don’t worry” Sadık Altınkaynak |
Militarist Bürokrasi
Militarist Bürokrasi Askerle sivilin farkı çeşit çeşittir Bir kere sivilde herkes eşittir Askerde eşitlik olmaz hiyerarşi var Ast üste eşit olsa anarşi doğar Sivilde bütün fertler özgürdür Birine tabi olup olmamakta hürdür Oysa askerde aslolan emre itaattir Özgürüm diye emre uymamak fecaattir Sivilde çoğulculuk çokseslilik esastır Herkes farklı görüşlere saygıda hassastır Askerde komutan ne derse o olur Her kafadan bir ses çıkarsa düzen bozulur Bu yüzden asker yönetimden uzak durmalı Yegâne vazifesi Vatan savunması olmalı Yoksa ne özgürlük kalır ne demokrasi Her şeye müdahil olur militarist bürokrasi Sadık ALTINKAYNAK 03.08.2005 Sadık Altınkaynak |
N'oldu Bu Gönlüm
N’oldu Bu Gönlüm “Bayramî Hz.lerinin aynı ismli şiirine nazire” Yandı bu gönlüm yandı bu gönlüm Hayali gerçek sandı bu gönlüm Dalıp gailesine fani dünyanın Nefsi emmareye kandı bu gönlüm Coştu bu gönlüm coştu bu gönlüm Hevesler peşinden koştu bu gönlüm Aldanıp dünyanın süslü yüzüne İblisin damına düştü bu gönlüm Kaydı bu gönlüm kaydı bu gönlüm Zevk-u sefayı kâr saydı bu gönlüm Hak nasip etti buldu yolunu Şer yola gitmekten caydı bu gönlüm Neydi bu gönlüm neydi bu gönlüm Acz ile fakrı bildi bu gönlüm Çok şükür uyandı hab-ı gafletten Varlık sırrına erdi bu gönlüm Baktı bu gönlüm baktı bu gönlüm Hakikat rahına aktı bu gönlüm Nedamet edip fısk-ı fücurdan O yolda gemiler yaktı bu gönlüm N’oldu bu gönlüm n’oldu bu gönlüm Lütfu rahmanla doldu bu gönlüm Çok inişler çıkışlar yaşadı Sonunda doğruyu buldu bu gönlüm Sadık ALTINKAYNAK 19 OCAK 2005 Sadık Altınkaynak |
Narın Hikmeti
Narın Hikmeti Açılsın da saçılsın ortaya nar Narı tefekkür et onda hikmet var İnci gibi taneler incecik bir zar Bu intizama ibretle kıl nazar Derler ki bir çiçekle gelmez bahar Bahara bak onda da çok hikmet var Güzde ölen nebat canlanır tekrar Çiçeğe durur elma ayva ve nar Evet sağlık lezzet hikmet var narda Nardan tatlıdır vefa varsa yarda Bülbül de bir yar için ah-u zarda Umarım Mevla yakmaz bizi narda Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak |
Ne var Ne yok
Ne var Ne yok Şairin biri sitem etmiş Diyor ki; “Bir kedim bile yok” Vazgeçtim kediden köpekten Benim...diyebileceğim Bir böceğim bir sineğim yok Öyle biçareyim ki Davarım yok ineğim yok Piyade geldim dünyaya Piyade gideceğim Atım yok bineğim yok Akşamları sefil tavuğun bile Ya kümesi var ya tüneği var Tavuk kadar olamadım Yuvam yok tüneğim yok Yok dediysem Sanmayın hiçbir şeyim yok Arzularım çok dileğim çok Düşündüğüm çok diyeceğim çok Amma bağlamışlar elimizi dilimizi Yazacak elim söyleyecek dilim yok Kafesim boş kaldı bülbülüm yok Gönül vazom kırıldı bir gülüm yok Hayatın elinden bizarım Zaman zaman ölümü arzularım Şöyle acısız tatlı bir ölüm yok Soruyorum kendi kendime; -Ne var ne yok? Nenemin sözü geliyor aklıma Rahmetli derdi ki: “Hüda heye ğem tünneye” Yani “Allah var gam yok” Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.