![]() |
Avcılar soguk bir kış akşamı kahvede toplanıp anılarını tazeliyorlarmış.3-4
avcı anlattıktan sonra sıra Ömere gelmiş: -"Soguk bir kış akşamıydı heryer karlıydı karşıma ikitane geyik cıktı.Namluyu dogrulttum ve ateşettim.Geyik yere serpildi.Geyigin ayaklarını attım omzuma.." Bu esnada ömerin kızı gelir: -"Baba baba annem seni eve cagırıyor" der.Ömer: -"Tamam kızım sengit ben geliyorum" der ve avcılara döner: -"Nerde kalmıştık attım ayagını omzuna verdim yarragı verdim yarragı verdim yarragı".. |
Sirkten kaçan bir aslan başını çöp bidonlarına sokup yiyecek ararken bir maymun usulca yaklaşıp kıçına sıçrar, hop... ve tüyer.
Yakalanmamak için en yakın bara gider.Bir gazete alır, okur gibi yaparak ardına gizlenir.Aslan hışımla barın kapısından başını uzatıp sorar : -Buralarda bir maymun gördünüz mü? Maymun gazetenin ardından cevaplar : -Hangi maymunu soruyorsunuz.Aslanları şey eden maymunu mu? Aslan, şaşkın mırıldanır : -Ne çabuk gazeteye geçtim. |
Savas sirasinda erkeklik uzvu kopan bir askere,fil hortumundan bir yapay organ takildi.Savas bittikten aylar sonra askerle becerikli estetik cerrah karsilastilar.
Doktor sordu: -"Nasil,memnunmusun.Yapay aletin iyi is goruyor mu? " Adam cevap verdi: -"Cok memnunum doktor.Hanimlara karsi gorevini fevkalade yapiyor.Yaniz bir sikayetim var.Mesela sinemada yanimdaki koltukta oturan biri findik fistik yiyorsa,kendiliginden uzanip butun cerezleri kapiyor." -"Olsun Alt tarafi cerez parasi odersin olur biter." -"Ama doktor" dedi adam."Cerezleri almakla kalmiyor.Hepsini kicima sokuyor." |
Adamin biri evcil maymunu ile bi bara gitmis. Bi içki ismarlamis, o sirada da maymun paso ortalikda dolasip eline ne geçirirse agizina
atiyomus.Son olarak bilardo masasindaki bi topu mideye indirince barman bagirmaya baslamis. -"Yaw naapio bu hayvan bilardo topumu yedi". Adam da -"Yaw o yer paso,parasi neyse veririm." demis. Parayi verip çikmislar.Aradan bi hafta geçtikten sonra maymunlu eleman yine gelmis. Yine bi içki ismarlamis.Bu arada maymun da barda duran eriklere elini uzatmis.Barmende bi yandan seyrediyomus. Maymun önce erigi dötüne sokmus sonra çikarip aazina atmis.Barmen adama dönüp -"Bu ne yapti simdi" demis.Adam: -"Senin su bilardo topu olayindan sonra herseyi ölçüp de yiyor." |
Esekle aslan abaza kalinca birbirlerini duzmeye karar verirler.Once aslan isi bitirir ve sira esege gelir.Esek mali doser
gelmeden once aslancigim bana bir opucuk versene aslan tisliyarak cevap verir -"Kafami dondure bilsem ANANI *IKECEM de..(eşşegimki ense kokune kadar...) |
Nuhun gemisinde, tufan cok surmus ve gemideki hayvanların sayısı artmaya baslamis. Bunun uzerine nuh butun erkeklerin seyini makbuz karsiligi toplamis,daha sonra tekrar verecem demiş.Daha sonra disi maymun erkek maymunla dalga gecmeye baslamis. Surekli hadi gel seviselim diyormus 1 gun 2 gun surekli boyle, ve buna erkek maymun cok bozuluyormus yine bir gun disi maymun hadi gel seviselim demiş.Bunun uzerine Erkek Maymun Nuh seylerimizi verince ben sana soracagim demiş.Disi maymunda niye diye sormus,erkek maymunda cebinden bir makbuz cikarip,
-"Bak,Eşşegin Makbuzunu caldim" |
Birgün Mehmet bey köpeğini gezintiye çıkarmış. O sırada yolda Mehmet beyi sevmeyen bir adam bunları görmüş ve "Bu eşekle nereye gidiyorsun böyle" demiş. Mehmet bey:
-O eşek değil değil köpek, köpek! -Biliyorum, ben zaten köpekle konuşuyordum... |
Bir gün bir kaplan uyandığında kendini canavar gibi hissetmiş. Hatta kendini öyle iyi hissetmiş ki, bir küçük maymunu köşeye sıkıştırmış ve ona gürlemiş,
- "Ormandaki hayvanların en güçlüsü kim!?!" Ve zavallı tir tir titreyen maymun cevap vermiş, - "Sizsiniz tabii ki, sizden güçlüsü yok." Kısa bir süre sonra, kaplan bir geyiğe rastlamış ve kükremiş, - "Ormandaki hayvanların en büyüğü ve en güçlüsü kim!?!!" Geyik öyle çok titriyormuşki kekeleyerek, - "eee şee şeyyyy büü büüü yüüüük kaa kaaa kaplan, siz ormandaki en güçlü hayvansınız." demiş.Kaplan hızını almışken, sessizce ot yiyen bir file caka atmaya başlamış ve en yüksek sesiyle gürlemiş, - "Ormandaki hayvanların en güçlüsü kim!?!?!!" Fil hiç sesini çıkarmadan hortumuyla kaplanı yakaladığı gibi havaya kaldırmış, yere vurmuş, tekrar kaldırmış, ve kaplan portakal ve kömür renkli bulanık bir görüntü halini alana kadar silkelemiş, ve sonunda onu şiddetle yakındaki bir ağaca fırlatmış. Kaplan sendeleyerek ayaklarının üzerinde doğrulmuş, file bakmış ve, -"Yahu kardeşim, sırf cevabı bilmiyosun diye bu kadar sinirlenmene gerek yok!" demiş. |
Ördeğin biri bara girer ve barmene sorar:
-"Ekmek var mı?" -"Yok..." -"Ekmek var mı?" -"Yok..." -"Ekmek var mı?" -"Yok!" -"Ekmek var mı?" -"Yok kardeşim!" -"Ekmek var mı?" -"Eğer bir daha bunu sorarsan seni duvara çivilerim!" -"Çivi var mı?" -"Yok!" -"Ekmek var mı?" |
Köylünün biri köye gelen turistleri misafir etmis ve giderlerken de onlara bir kuzu hediye etmis.Sonraki yil turist aile de gelirken ona disi bir domuz yavrusu getirip hediye getirmis.Zamanla domuz büyümüs.Bir gün huysuzlanmaya baslamis.Köylüler düsünmüsler, bu hayvanin ciftlesmeye ihtiyaci var demisler.
Domuzun sahibi köylü peki ama ben bunu nerede ciftlestirecegim demis.Arastirmislar. Komsu köyde bir erkek domuz bulmuslar.Adam domuzu nasil götürecegini düsünürken birisi el arabasina koy götür demis.Adam sabah domuzu el arabasina koyup komsu köye gitmis.Domuzlar ciftlesmis. Köylü erkek domuzun sahibine sormus : -"Gebe kalip kalmadigini nasil anlarim?" -"Sabah bak, eger samanin üstünde yatiyorsa tamam, yok eger kumda yatiyorsa o zaman gene geleceksin" demis.Köylü ertesi sabah bakmis, domuz kumda yatiyor, yeniden el arabasina domuzu koyup komsu köyün yolunu tutmus.Ertesi sabah domuz yine kumda yatiyor..Bu durum böyle 10 gün devam etmis. Adam ertesi gün kalkmis ve karisina : -"Hanim bak bakalim bizim domuz samanda mi yoksa kumda mi yatiyor?" demis.Karisi bakmis, gelmis; -"Bey domuz ne samanda yatiyor ne de kumda. El arabasina binmis seni bekliyor." |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.