![]() |
İhtiyacım var
Dokun ellerime... Tenime, bedenime Sana benden daha çok ihtiyacım var Su serp yüreğime, bir umut gözlerime Sana bu hayattan çok ihtiyacım var. Çık gel gözlerimi koyma yollarda Çık gel ayrılığı göm mezarlara Bu can dayanmıyor kor ayrılığa Sana yaşamak için ihtiyacım var. Buz tutmuş *******i gelişin eritecek Ayakta durmam için varoluşun yetecek Gelişinle göz bebeğim yanlızlığım bitecek Yaşayıp gülmek için sana ihtiyacım var. Cengiz Süslü |
İki Yüzlülük
Sen ki bir yaprak düşse,düşürene kızarsın Bütün kalbimi kırdın hiç oralı olmazsın. |
İlham
Dost evini dergah bildik güvendik Cennet aleminden saray beğendik Bir bardak hasrette arzuhal ettik Yandı bedenimde pişti ilhamım Velhasıl kanarak içtik zamanı Kalleşi tanıdık ve kahramanı Zülfikar eyledik ol mızrabını Hakka giden yolda vurdu İlhamım Kanatlanıp yerden arzı dolaştık Gelmişi,geçmişi hasbihal yaptık Azabından Rahman'ına sığındık Bildiği ne varsa yazdı İlhamım Cengiz Süslü |
İlaç Neylesin..
Bahtımı benzetirim kırılmış bir çiçeğe Ona merhem,ona sargı,ona ilaç neylesin Kar düşmüş mevsimime bağ bozumu gibiyim Ona Güneş,ona toprak,,ona şefkat neylesin Hayatım bir bardak çay,yalnızlık tek gerçeğim Ona dönmek,ona sevmek,ona gülmek neylesin Ölümden başka bir şey kalmadı seçeneğim Ona ağıt,ona hüzün.ona keder neylesin.. Cengiz Süslü |
İlk sen yoktun..
İlk seninle olmadım ben, İlk senide sevmedim İlk seninle ağlamadım, İlk seninle gülmedim Ama herkes bir yana Sen başkasın anlasana Kendini yalnız sanma Bende varım dünyada Bende varım, bende varım Bende varım dünyada Sevilmeyi sende gördüm Mutluluğa merhaba. Cengiz Süslü |
İmzasız..
Kırgın gönüllerin küskün dünyası Ne seni besledi ne ben aç kaldım. Zamansız başladı gönül kavgası O-bu koştu aşka,ben yolda kaldım. Bir adım,bir adım ayak yorulur, Her bileğe bir pranga vurulur, Bel bükülür, boyun düşer, mizan kurulur, Aylar, yıllar benim derken güne aç kaldım Vefa yok gönlümü çalan dilberde, Beyhude yanmışım gurbet ellerde, O başka havada, ben başka telde, Fasıl pes’ten bitti ben tiz’de kaldı. İki cambazız biz ince bir telde Aynı telde başka, başka yönlerde Loş odalarda, boş çenelerde Herkes barışıkta bir ben küs kaldım. Kelebek misali boş tarlalarda Bir gün gül dalında, bir gün zambakta Işığa tutkumdan o sonbaharda Yaklaştıkça yandım suya geç kaldım. Vurma dedim vurdu hassas yerimden Boşaldı umudum zembereğinden Koptu gönül bağım gerginliğinden Ufacık tefecik bir adam kaldım. Kurmuşlar tezgahı dostluk satılık Satanlar uyanık alanlar alık Kalemimden çıkan birkaç satırlık Mektubu yazdımda imzada kaldım. Cengiz Süslü |
İnan Bana
Salınarak dolaşma edayla ve işveyle Bir kartal gibi seni kaparım inan bana Biraz da gül yüzüme kalbimi bir kuş eyle Sana mutlulukları veririm inan bana Tavus kuşu gibisin burnun kalkmış göklere Cazibene kapıldım arı soksun diline Bir evet dersen eğer döneceksin kediye Her gün okşar, oynarım severim inan bana Bak oyuna gelemem sakın oynama benle Sevdim mi tam severim oynanılmaz sevenle Aşkından dev olurum sığmam yere göklere Üzersen dayanamam ölürüm inan bana Sana dünyanın en boş kalbini sunuyorum Edan, işven neyse de dilinden korkuyorum Sevsen de sevmesen de ben seni seviyorum Eninde sonunda da benimsin inan bana Yık tüm tabularını yalnız benim için gel Arkana dönüp bakma istediğin için gel Sil tüm kuşkularını erdemle özveriyle gel Sana canımı bile veririm inan bana Bak ölümlü bir dünya çiçeklerde ölüyor Dünya bile dönerken hep tersine dönüyor Yanlışı ve doğruyu körler bile görüyor Aptal olma kör ol razıyım inan bana Bir gün tan yeri ağarırken çık ta bak Birde Güneş batarken odanda beyaz mum yak Bazı şeyler anlatır sana bu küçücük fark Varla yoku anlarsın sonunda inan bana Beyaz giymişsin yine hep ak olsun yüreğin Güvenip sarılırsan boşa gitmez emeğin Artık elenmiş unun asılmıştır eleğin Gerçek seni yoğurur pişirir inan bana. Cengiz Süslü |
İnanç..
Ben Allah'a inandım,ölümede çok şükür, bunları unutursam,korkma yüzüme tükür. Cengiz Süslü |
İnkar
Dinime laf üreten,dilin kopsun dibinden Her hücren ALLAH derken utan çekirdeğinden Cengiz Süslü |
İnsanız
Bazen güldüm yeşeren filizlenmiş çiçeğe Bazen güldüm doğacak çocuğa sereserpe İnsanız elbet bizde hata üstüne hata, İnsanız elbette biz, geliriz bazen aşka İnsanız elbette biz, çocuksa şansa, bahta Güleriz ağlamaya, güleriz çiş yapmaya Bilmeyiz ne dertler bekler onu hayatta Beş dakikalık zevk, bu çaresiz çocuğa, Neler vercek neler yaşamdan yavrucağı. Cengiz Süslü |
İsimsiz Şiir..
Hava soğuk, yol rampa ayaklarda pranga Bir güç çekerken beni bir güç tutar adeta Sanki kürek mahkumu gibiyim bu hayatta Esaret sevgiliye özgürlük onunla yaşamak Ömrüm nasıl geldi, nasıl geçti bilinmez Bazı şeyler yaşanır, yüreklerden silinmez Ömür geçer güzelim zamana dur denilmez Yüreğim yangın yeri sönmez ve söndürülmez Karışık bir müsvette yazdığım kelimeler Kimini çizmiş kalem kağıtta düzeltmeler Ne şiiri be anam saçma sapan dizeler Ben onları yazarken onlar bana gülerler Doğarken birileri Cengiz demişler bana Ben ağlarken halime onlar gülmüşler bana Gelir geçer güzelim bu acılar zamanla Hasretler tükenecek gözler yumulduğunda Cengiz Süslü |
İstanbul'lu sevgilim...
Gün gelirde, ben gidiyorum.. Derse eğer; Kalbim seninle olacaktır, Sonsuza kadar. Senin yokluğunu,.. resimlerle doldurup,.. hayalinle sarmaş,dolaş... sevişirken, bir gün bu rüyadan da.. uyandırılıp, yaşamak için tek sebepten.. olacağımdan korkuyorum. İstanbul' lu sevgilim,... yanık tenlim, gitmesen olmaz mı? Kalsan olmaz mı? Ben sarı saçlarında.. bir oyana, bir bu yana.. uçuşmaya alışığım... Bir yağmur damlasıyla, omuzlarından kayıp,.. vücudunda buharlaşıp,.. yok olmaya alışmışım Melek yüzlüm, deniz gözlüm,.. Bırak gözlerinin derinliğinde, Bir vurgun yiyeyim. Destan olsun aşkımız. Rüya olmasın, düş olmasın. Sonsuzluk bizim için Zaman olmasın, an olmasın. Ben rüzgar gibi saçlarında,.. güneş gibi bedeninde,.. su gibi berrak gözlerinde.. hep seninle olayım. İstanbul' lu sevgilim; Yanık tenlim, seninleyim... Seninleyim Cengiz Süslü |
İste.
İste Öleyim Öldüreyim Mapuslarda Çürüyeyim iste İste Güleyim, sevineyim Garipleri güldüreyim iste Neyim var Neyim yok Önüne sereyim İste seveyim Kurtuluş yok, yok sana Seni sevdim Ah... eridim Yemeden içmeden kesildim Başbelamsın sebebim Sevincimsin ah kaderim İste canım öleyim. Cengiz Süslü |
İsyan..
Gün geçtikçe hasretin içimde keder olur Seni seven şu kalbim bin dertten beter olur Karşı gelmektir isyan Tanrıya karşı ama Gün gelir sabır biter bu hasret katil olur Bir ümit getirir rüzgar karanlık biter İçimi kasıp kavuran bu hasret biter Sonra doğar bir sabırsız duygu içime Elbet gün olur bu sabırsız duyguda biter. Cengiz Süslü |
İşte Ben
Gecenin ikisi hava soğuk. Buz soğuğu *******le birlikte, Yürüdüğüm sokaklar sessiz, Gece karanlık gece ayaz. Sokaklarda oluşumda sebepsiz. Soğuktan titreyen ellerim. Ayazdan sızlayan kulaklarım, Arasıra çektiğim burnumla, Ciğerlerimin İsyanı ağzımdan çıkan, Öksürükle karışık. Derinlerde kamyon sesleri, Uzaktan geçen trenin sireni, Köpeklerin acı havlamaları. Ve; Ben. Kaldırımlarda betonlar çatlamış. Çöpçülerin süpürge izleri kalmış. Elektrik direklerinin sarı ışıkları, Saçlarına takılmış. Gölgemi takip eden ayaklarım, Yüzüme tokat atan rüzgara,... Karşı kor gibi.. İşte ben. Henüz keşfedemediği bir yöne giden. Bulunduğu çıkmaza hayretler eden. İşte ben. Hayatın içinden çıkmış, Hayattan uzaklaşmış. İşte ben. İsli soba bacaları, Esrarın son demini çeker gibi... Çöplüklerde kediler, Soyulmuş soğan kabukları, Ekmek kırıntılarıyla ziyafetler çekiyorlar. Kara bir kedi üstümüzden geçen bir uçağa,... Bakıp hayret ediyor. Sonra bana dönüyor ve; Acı bir miyav. İşte ben. Hayatı dışardan görüp, Hayata veda eden. İşte ben.. Cengiz Süslü |
İsyanım
Benim isyanım ne kadere, ne sana. Benim isyanım sadece bana Benim özlemlerim insanca yaşamaya, Benim tutkularım sevgiden aşktan yana. Kırılmaz zincirlerle baglandı bileklerim, inim inim inledi çatlayan kemiklerim. Hepsi bırakıp gitti dost diye bildiklerim. işte benim isyanım yalnızlıklardan yana. Sende gün gelecek ki sevmemişim diyerek, Bütün hayallerimi yıkıpta gideceksin. Bir sen kaldın beni yalnızlığa gömecek. Kaderim terkedilmek, isyanım bundan yana. Son akşam geldiğinde yollara düzülürsün Güneşi sığ sularda boğarak öldürürsün. Gönlümdeki yangını belki sen söndürürsün Benim isyanım yanmaktan yana Benim isyanım sensiz olmaktan yana Cengiz Süslü |
İtiraf ediyorum
İşte itiraf ediyorum Atamadım, Saklayamadım, Kandıramadım, İnandıramadım kendimi. Unutamadım işte.. Aklıma her düşüşünde yüzün, Daralır odalarım, Daralır göğsüm, Atarım kendimi dağlara. Vallaha, Billaha, Gecenin dar vaktinde, Bir yudum can havasına, Bir içimlik cigaraya, Kurumuş tenimin hatırına, Nemli ıslak yağmurlara, Yıldızlara, Bir parça yaşama, Bir gülümsemeye, Bir sohbete, Cana bir nefes gibi hasret bıraktın işte. İşte itiraf ediyorum Çocukları sevdim seni sever gibi... Çiçekleri sevdim, Suyu sevdim toprak gibi.. Gündüzü sevdim,aydınlığında günaydınla Geceyi sevdim, Gözlerini sever gibi.. Olmadı.. Berduşluğu sevdim,serseri kurşunlar gibi başı boş.. Sarhoşluğu sevdim,şişelerde gönül bir hoş Kendi halinde,kendince. Olmadı işte,olmadı. Hiç bir şey yerini doldurmadı işte. İşte itiraf ediyorum; Ben seni unutamadım Ben seni çok seviyorum. Cengiz Süslü |
İtiraz İstemem..
Gönül savaşında sanma galibim İşgale gerek yok alırsın beni Aşkına hırsızım sana talibim Eşgale gerek yok bulursun beni Ömrümü tükettin helal hoş olsun Bilirim cennete giden tek yolsun Sana benden sonrada kurbanlar olsun İtiraz istemem kırarsın beni Zaten malumundur ateşim,suyum Hayata bulanık sana duruyum Beş para etmemde senle uluyum Kale kapısıyım yıkarsın beni Cengiz Süslü |
İyi ******* Herşeyim..(sevgiliye mektuplar 4)
*******i uzaklara çığlık olur olur sesim Yıldızlardan çoktur sana olan özlemim Bu gece sırf senin için kapanıyor gözlerim İyi ******* herşeyim.. Cengiz Süslü |
Kaçak
Nereye kaçtıysam düştü peşime Bir türlü bıkmadı,yılmadı sevdan Bazen türkü olup düştü sesime Adını dilimden silmedi sevdan Neyleyim bir kere sevmişim seni Siyah-beyaz olmuş hayatın rengi Ben kölen olmuşum sende efendi Usanıp özgürlük vermedi sevdan Her gece gözyaşı yaktı koynumu Hasretin sokulup sardı boynumu Daha ne diyeyim anla durumu Bir kere yüzüme gülmedi sevdan Cengiz Süslü |
Kader
Kaderdir çizgi,çizgi yazılan anlımıza,.. Düz yolda gitsen bile şaşırıp düşeceksi Yıldızlar kayar bir gün çiğ düşer saçımıza Çaresiz geçen ömrü durup seyredeceksin Biz okullu talebe,kader öğretmen gibi,.. Bazen takdir edilir,bazen yeriz silleyi Her geçen gün ömrümüzün ödeniyor vergisi Çalışsanda kazansanda iflası çekeceksin. Odalar ve sokaklar çok geniş bize göre Eşyalar ve cisimler kolkola ve dizdize *******le gündüzle aşık gibi gözgöze O sonla küçülünce çıkmazı göreceksin Gökkubbe delinince semaya yürüyenler,. Dönüp hoşçakal derken bize üzülecekler Bu zatlara yıldızlar saygı gösterecekler Onlar sefa sürerken sen hesap vereceksin Cengiz Süslü |
Kahrına Sitemkarım..
Bu sevda selini attım başımdan Bir daha yüzüne bakmayacağım Bundan sonra artık dosttan düşmandan Senden yana bir söz sormayacağım. Sen kendi dünyanda bense hülyamda Mutluluğu ayrı, ayrı bulsakta Tanrının o ulvi yüce huzrunda Senden yana ceza bulmayacağım. Sen sevdaya kurt, sevdaya kurban Çıkarır güzelim senide yoldan Ben gibi çaresiz aşık bir kuldan Allahta razıdır yanmayacağım. Kırılır umudun bir gece vakti Varmıki hasretin saati, vakti İnsan bu; dertte bile bulur saadeti Dertte olsa mutsuz kalmayacağım. Kurulur zamanlar duyguya doğru Beynimde cevaplar olurlar soru Bulunur elbette mechulün yolu Rabbime el açıp yalvaracağım. Sen başka alemde, ben başka yerde Hepimiz salarız dermanı derde Mert olmak var imiş inanki serde Ölsemde sırrımı vermeyeceğim. Kurbanım; beni gönülden anla Sevdan baş üstüne yenildim sanma İstersen ömrünce yüzüme bakma Birgün sana dargın olmayacagım. Cengiz Süslü |
Kalp kalbe karşı..
Kalp kalbe karşı derler, manä zıddı anlatmaksa Duygular neye yarar maksat derde katlanmaksa. Cengiz Süslü |
Kalbimde Yerin
Susar gölgesinde Dünya Güneş’in Bir hoş esintiyle gelirken sesin Lavanta kokusu gibi nefesim Limon ferahlığı sunarken tenin Artık çiçek diye yalnızca seni Öperim koklarım güzel tenini Herkes uykudayken seher yelini Çağırıp okşarım saçını senin Sensiz düşlerimin tadı olmuyor Senle rüyalarda şer aranmıyor Seni gören gözler hiç ağlamıyor Kalbimin en yüce yerinde yerin Cengiz Süslü |
Kapında Dilenciyim.
Yoktan var edilen Aslı unuttu Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Sahte mutlulukla kalbi kuruttu Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Gökyüzünden rahmet yağar aleme Yeryüzünden şer yükselir sinsice Teraziden denge kalktı gizlice Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Veren sensin,alan sensin-ler gitti Muhabbet ve huzur düzeni bitti Aç nefisler birbirini katletti Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Gözler gördüğünü inkar ederken Sözler ar duymadan belin bükerken Özler köz misali riya ekerken Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Kurt havası inmiş hayat üstüne İs karışmış annenin ak sütüne Gölge düşmüş kralın şöhretine Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Can cana bakarken soğuk bakışlar Dünya için yalvarış,yakarışlar Açık eli kapatmış anlayışlar Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Çatlayan her katman kanlar içinde Samur kürklü kalpler darlar içinde Zevk veriyor yavaş,yavaş işkence Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Mabet bildim bir çatı arasını Hüsran ile sardım aşk yarasını Göz görmüyor sarıyı,karasını Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Vicdan düşmüş insanın sinesinden Uslanmadık feleğin sillesinden Medet umduk biz gibi birisinden Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Bin şikayet,binbir sitem,bir dilek Nerde doğru varsa onu Pir bilek Bel büküldü devrilecek bu direk Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Cengiz Süslü |
Kara haber..
Kara haber tez ulaşır sevdiğim Henüz sağım korkma daha ölmedim Gurbet elde rahat yüzü görmedim Yediğimi içtiğimi bilmedim Bilmedim,bilmedim gülüm. Kaç gün geçti ayrılığın üstünden Gün görmedim dünümden bu günümden Saçlarına taktığım o pembe gülden Haberim yok kuruttunmu bilmedim Bilmedim,bilmedim gülüm. Gönderdiğin zarftan boş mektup çıktı Yazısız görünce canım sıkıldı Ayrılık kokuyor dünyam yıkıldı Bir seni yar bildim başka bilmedim Bilmedim,bilmedim gülüm. Cengiz Süslü |
Kara sevda...Sevgiliye mektuplar.21
Atıp ruhumdan tüm ağırlığını Sıyırıp bedenimden kokunu Kurtulmak istesemde olmuyor canım. Ay siner her gece Gözlerimden içime Her zerrem aydınlanır Her hücrem seni söyler Seni yazar coğrafyama Çarptıkça köpürür aşkın şiddeti sınırlarımda Umarım serinlemeyi Umarım dinlenmeyi Lakin bu bir hayal kırıklığından öteye geçmez Dindiremem arzularımın iniltilerini Susturamam canım. Çöl soğuğa dönüşür zaman.zaman Kutup hakimdir artık suskunluğuma Bir o duvara vurmak gelir içimi Bir bu duvara... Her dönüşüm ekseninde Kelebek ve ateş gibi Boğazıma takılan cümleler Beynimin duvarlarına vurdukça Nasılım bende bilmiyorum ama Kendimden korkuğum oluyor Ürkütüyor beni ben. Çözüyor tüm bağlarımı Üzüyor beni canım Döküp başımdan kaynar suları Serinliğini hissetmek için içimin Öpüp dudaklarından ateşi Yüreğime kadar çekip alevini Al sana ateş demek istedim bin kere kalbime Gözümden damla,damla düştü sevdan Sustum canım Her yatağa girişimde Her saniye tavanın santim.santim ölçüsünü fotoğraflarken Issız *******in tutmayan uykularında Sabahlara müjdeciyim sayende Ey adını insandan alma Bir karakaşlının resmiyle görünen aşk Görünmeseydin ya Tutmasaydın elimi Dokunmasaydın ya Olmazdı bende bu kara sevda... Cengiz Süslü |
Karakter..
Bilirim; seninki aldatmaca yalandan ağlamaca Seninki cefaya cağrı derdime dert katmaca Bilirim titreyen sesinde, ellerinde duygudan uzak Senin ki aleme ibret pazarda kalp satmaca Duygu yüklü gemileri batırmak denizlerde İnsanla oynamak kural serseri şehirlerde Sanki korkudan düşmez yıldız, simsiyah gökyüzünden Seninki ondan uzak, gerçeğe tuzak yalanlarla düzmece Kader deyince yanmak, ölüm deyince korkmak Çare ölümden kaçmak değil ölümü karşılamak Sebep aramak boşa kürek sallamak Seninki anlamsızca yorulmak, Azrail' le oynamak Bir adımlık yol kaldı, bir adımlık zamana Marifet bunda işte son adımı atmakta Umut ya bir adım sonra yada çok uzaklarda Seninki son adımdan habersiz gönlü çelik çomakta Irak bir ülke varmış mutluluklarla dolu Mutlu olmak gayreti sevgiye saygı yolu Kimi mezun etmişti ki sanki hayat okulu Seninki hile dolu bir kumar oynamaca Sen saçını yolda gel, doğrusunu bulda gel Gülmek senin neyine göz yaşına doyda gel Herşeyi alma benden, biraz sevgi sunda gel Gel güzelim sevgimi uzaklarda arama Gönlüm sende doluyken gözlerini yumda gel Cengiz Süslü |
Kardeştik
Aynı amaç uğruna Meydanlara döküldük Hepimiz birer birer Kanlarımızı döktük Bir kere de meydanlar da Oturup konuşmadık Ana, baba, kardeşlerin Boyunlarını büktük Halbuki amacımız Bu vatan kavgasıydı Ülkeye göz dikenler Biz değil başkasıydı İçimize kötülük Tohumunu ektiler Canı cana düşürüp Yok etmek istediler. Cengiz Süslü |
Karikatür..
Beyaz kağıtlara çizili Karikatürler gibi Hep güldürdük onu bunu Niye güldüklerini Hiç düşünmedik Manzaralar arkamızda Yanımızda, yöremizde Çevremiz rengarenk olmuş Bir biz kaldık orta yerde Siyah-beyaz renksiz ve mat Bizi çizen “O” ressama Renk ver bize diyemedik Zehmeri aylar gördük Karakıştan çıkamadık Gayret edip bir baharı Tutamadık, tutunmadık Kırgın duygulara sevda Sevda diye musallatız Bir gün göz kapanır Işık söner Pişmanlığa müstahakız Beyaz kağıtlarda kalan Karikatür olacağız İnsanları güldürerek Onları düşündüreceğiz Bir gün hayat biter Nasıl bitti diyeceğiz Pişmanlığı alıp Kendimizle gömeceğiz. Cengiz Süslü |
Kavga..(Her zamanki haller..)
--Bak yüzüne söylüyorum! ..hatalısın sen! -- Hadi ordan! ..asıl sen! ..hatalısın serserisin -- Asıl sen serserisin doğru konuş benimle.. -- Yanlış konuşan sensin kendine gel kendine! -- Allah kahretsin nerden buldum bilmemki -- Asıl seni kahretsin ben ilk günden pişmanım -- Bak tepemi attırma! ..sonra pişman olursun -- Atarsa atsın be! .. kendini ne sanıyorsun -- Yazıklar olsun sana hani beni seviyorduni? -- Ya sana ne demeli! ..hani sen seviyordun? -- Hiç yalan söylemedim ama inanmıyorsun -- Ben sana inansamda,beni anlamıyorsun! -- Ya..özür dilerim aşkım kalbini kırdım -- Kalp benim değilki kendi kalbini kırdın -- Seni çok seviyorum ne olur inan bana -- Ben daha çok seviyorum hem Vallah’a Billah’a -- Ben daha çok seviyorum -- Yok canım ben daha çok seviyorum.. -- Hayır ben -- Hayır ben… -- …….! ! ! -- ……..! ! ! Cengiz Süslü |
Kediler..
Ne sevimli hayvanlar Şu kediler Yumuşacık tüyleri Aşık eden gözleri İhtirası, kinleri Kıpkırmızı dilleri Kinli, kanlı elleri Ne masum şu kediler Ciğeri çok severler Yiyip yemedik derler Doyunca sırt dönerler Şu sevimli kediler Başını okşarsınız Sırtını kaşırsınız Birazda acırsınız Tırmalar kızarsınız Birlikte yatarsınız Çok şanslı bu kediler Hayvanı koruyalım Ona kucak açalım Oyuncaklar alalım Yoksa kızar kediler İnce gizli tırnaklar Yüzünüzde tırmıklar Kırık dökük umutlar Vay miyavlar, miyavlar Kuyruğunu sallarlar Ne derlerse yaparlar Sabrınızı zorlarlar Şu sevimli kediler Sevgi şevkat alırlar Beğenmezse ağlarlar Biraz yürek dağlarlar Aklınızla oynarlar Bizim nankör kediler. Cengiz Süslü |
Kendi Cenazemi Kıldığım Gündür
Merhamet diledim Tanrıdan her gün Dedim aşkta artık beni sen güldür Giderse ölürüm inan ki o gün Kendi cenazemi kıldığım gündür Bundan sonra sana edemem kelam Diz çöküp önünde veremem selam Gitmeden içimde kendini öldür Yoksa cenazemi kıldığım gündür Artık ondan sonra para pul şöhret Artık ondan sonra hayata sabret Ölümden farkı yok dostlarıma ilet Kendi cenazemi kıldığım gündür Bundan sonra sana edemem kelam Diz çöküp önünde veremem selam Gitmeden içimde kendini öldür Yoksa cenazemi kıldığım gündür Bundan sonra sana edemem kelam Diz çöküp önünde aşk dilenemem Gidersen hayata hiç direnemem Benim cenazemi kıldığın gündür Cengiz Süslü |
Kıyamet
Bir ilkbahar gününde başlarsa dökülmeye yapraklar Belki o an şehrin bütün sokakları ağlayacaklar Yavaş yavaş eser ve önüne geleni savurursa rüzgarlar Taşıda, toprağıda o andan sonra huzura çıkacaklar Sen öldüğüne değil doğduğuna ağlayacaktın zamanında Kaldır başını ve gör utanılacak halini zifiri karanlıkta Bir zamanlar derbeder geçen kendince o zevkli hayatında Hiç düşündünmü, şimdi ne kadar pişman olacağını Allah'ın huzurunda Kanunun vurduğu suçluluk mührünü taşımıştın bir zamanlar sağ bileginde Sen taşırken o mührü bir mühür daha vardı ta.. yüreğinde Kanundan korktunda yakalayıp darağacına asar diye Hiç korkmadınmı sende görmeyen anlının pişeceğini kızgın demirde Açacaklar bir zamanlar günlük diye tuttuğun o çirkef defterini Bu senin kendi günahlarını çizdiğim portren olacaktır Okuyunca şaşkınlıktan faltaşı gibi açacaksın gözlerini Ruhuna vurulan zincir sonsuza dek hep orada kalacaktır Bir gün gelecek iyiyle kötü,soğukla sıcak bir arada olacaklar Ne kötü iyiye ne soğuk sıcağa düşman olmayacaklar İşte o zaman iyiler gülerken dünyada yaptıklarına pişmanlık duymayacak Yalnız temiz bir ruhla gelip ruhuna kirletenler orda ağlayacaklar KIYAMET denen o günde çalınca muhteşem SUR borusu Belkide benim beynimi saracak hep kaçtığım o cehennem korkusu Neden neden diye çınlayınca kulağımda meleğim her sorusu Senin için birkez daha çalacak Cehenneme atılışının tören Borusu Cengiz Süslü |
Kırmak
İnsan kalbini kIrmak yanan sigara gibi... Bir ucu onu yakar bir ucu kendinizi. Cengiz Süslü |
Kime Küssem..
Umudu yitirdim bir gece vakti Kendimemi küssem yaramı küssem Kör felek kancayı hep bana taktı Yazımamı küssem bahtamı küssem Takıldım kaderin dönen çarkına Çevirdi mecnunun çölde aşkına Çektiğim acının kimse farkına Varmadı bilmemki elemi küssem Gül idim ateşler attın özüme Göz yaşım dökülüp düştü önüme Bağ iken gün begün bir viraneye Dönderdin acaba sanamı küssem Hiç bir şey olmamış gibi sonbahar Kurumuş dalımda yaprağı arar Rüzgarda olmadı gönlüme yarar Baharı unutup kışamı küssem Yolcuyum geceden gündüze doğru Beynimde dans eder cevapla soru Pusulam şaşırdı bir doğru yolu Bulmadım gittiğim yönemi küssem Efkarım çektiğim dumanla sırdaş Hiç kimse olmadı böylesi yoldaş Güvendiğim dostlar taş üstüne taş Attılar dökülen kanamı küssem İnsaf et gönlümü yarma derinden Umudum boşaldı zembereğinden El neyse acaba senin dilinden Nasıl kurtulurum şansamı küssem Gün geçer ettiğin tek tek önüne Dökülür dönersin bir derbedere Yalancı dünyanın ben düzenine Yetişmedim bindiğim tayamı küssem Ömür bu sayılı gelip geçecek Bütün acılarım o gün bitecek Elbette sanada sıra gelecek Hesabı unutup aşkamı küssem Gün bu gün eğriyi doğruya çevir Nefretini kini sevgiyle devir Allah sana bile mutluluk verir Unutup her şeyi dünemi küssem. Cengiz Süslü |
Kimler Bilecek
Ne kadar umutsuz olduğumuzu Kimler anlayacak, kimler bilecek Baharda kuruyup solduğumuzu Kimler anlayacak, kimler bilecek Kimlere bu aşkı anlatacağız Seller gibi coşup çağlayacağız Sanırım sonsuza dek ağlayacağız Kimler anlayacak, kimler bilecek Görmediler akan gözyaşımızı Kısa döndürdüler baharımızı Alev, alev yanan ıiu bağrımızı Kimler anlayacak, kimler bilecek. Cengiz Süslü |
Kimleri Vuracaksın
Hafızamda kalan tek şey Bir resim kadar donuk Hatıran olacakmış Bir pencere kenarında Yağmuru seyrederken Gözlerim dolacakmış İlkbaharı kış zannedip Zamanı ufuğa serip Öylece yaşamakmış Derimi kavuran sıcak Hasretinden bıkarak İçimde donacakmış Sen uykuda gece üç beş Ben deryada bir çilekeş Gönül mecnun olacakmış Beden sensiz kıvranarak Yokluğuna sarılarak Rüyalara dalacakmış Sen kim bilir nerelerde Hangi yabancı ellerde Çaresiz gönüllerde Kimleri vuracaksın Beni vurduğun gibi Çekip gittiğin gibi. Cengiz Süslü |
Kimliğimi Bıraktım..
Ne kadar hüzünle korkum var ise Hepsini senin yatağında bıraktım Ne kadar sevinçle coşkum var ise Hepsini senin yastığında bıraktım En derin duygular yaşadım senle Hiç yoktan acılar çektim bedende Ağzımdan çıkan harfte hecede Aklmı senin ateşinde bıraktım Hoşçakal diyorum giden bedenim Kalbim hep seninle yemin ederim Ha gurbet,ha sıla aynı kaderim Varlığımı senin ellerine bıraktım Bıraktım ne kadar ömrüm var ise Nasılsa girmişim etten kafese İlk günden bu güne nefes nefese Ömrümü sana gölge bıraktım Düşmedi aklıma bir kez ihanet Kıyamete kadar sevgin emanet Adın ile ayni dilde şahadet Kimliğimi senin hayatında bıraktım Cengiz Süslü |
Kin
Güzelliklere düşman Mutluluklara hüsran Kin Muhabbetleri bitiren Düşmanlıkları getiren Kin Göze inen kara perde Dostluk kurar Azrail'le Kin Geleceği yok saydırtan Geçmişe bağımlı kalan Kin Ekmeğini tuzsuz kılan Koynunda uyuyan yılan Kin Maneviyatına çarmıh Ruhuna çakılan mıh Kin Kalbi çürüten hastalık Barış ile gelen sağlık Kin Batık gemide uyuyan Nefretle yüzeye çıkan Kin Cengiz Süslü |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:50 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.